Magyar börtönök
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kori könnyen van, irigyeljük is érte. :-)
az nem igaz hogy szolgálati titok minden
a börtönök is nyitnak a külvilág felé, iskolás csoportok járnak be látogatni
változás rengeteg volt de ez attól is függ mekkora idõ intervallumot akarsz áttekinteni
90-ig szoc rendszer szigorú börtönök elismert smasszerok
90 után jöttek az ombudsmanok mindent kifogásoltak sok változás ami tart a mai napig, smasszerok elítélése (nem mint bûnözõ hanem ledegradált társadalmi pozíciójuk) rabok felemelése mert ugye szegények korlátozva vannak de aki bûnözik így jár
nem tudnak beállni egy egységes szerkezetbe
ötlete sok lenne az aktív állománynak de sajnos KUSSSSSSSSS FOGD BE A POFÁDAT DOLGOZZ MINT ÁLLAT ÉHBÉRÉRT elv van érvénybe
talán egy kicsit segítettem de ebbõl sokmindent nem tudtál meg,
amúgy mint egyetemista oda mehetsz a börtönhöz és kérhetsz segítséget
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Szóval ha jelentkezne ilyen személy privátban azt nagyon megköszönném!
Sulyok12 mi újság?
Kori, nagykispeter:
Ez sajnos valóban elõfordul, de ahogyan van zsivány aki rádveri a balhét, akadhat olyan is, aki melletted áll. (Láttam már ilyet) Ha nem áll meg a buli, akkor pedig hamisváddal viszalõni, csak úgy szórják a hónapokat.
Amikrõl beszéltek az az egyik véglet véleményem szerint, vannak azért jó dolgok is smasszerországban, csak tudni kell, hogy ki merre áll arccal.
egy rabnak jobban hisznek mint a smasszernak és ez eléggé elszomorító tény
a másik probléma hogy a felsõbb vezetõk annyira fosnak a sajtótól médiától hogy mindent megadnak a raboknak csak ne legyen feljelentés, erre jönnek még a szaros ombudsmanok akik kinyalják a rabok seggét csontig mert szegények milyen rossz a sorsuk
hát nem azért jutottak oda ahol vannak de mindegy..........
egy héten hat nap húst esznek ebédre egy nap tészta de akkor a levesnek húsosnak kell lenni
mikor teheti meg ezt egy melós család kérdezem
Én is ilyenek miatt hagytam ott.
Nemis kell elbaltázni,elég ha egy rab ráfog valamit és a kollegái is tanuskodnak ellene(ki tudja miért)he,he ,he!
de ha albaltázol valamit ami elõ is fordulhat akkor jönnek a kihallgatások elõször helyben aztán katonai ügyészség
és azért még vannak kellemetlen dolgok
és hidd el nem kellemes
És nem biztos hogy csak a nyugdíj miatt bánták meg akik elhagyták ezt a pályát.Bár legtöbbjük lehet.
Ez egy biztos állás, nem kell izgulni hogy elmegy vagy becsõdöl mint 1 vállalkozó,és lehetnek még elõnyei.
PSP user n\' soon ps3 user too :)
Figyelj ,én otthagytam és nem bántam meg,csak eggyet a korai nyugdíjt.
Én legalábbis már abba lennék aki pedig otthagyta az mind ezt bánta és nem a benti körülményeket.
Nem akarom elvenni a kedved,majd megtudod.
Nekem ez a jó meló,dolgoztam már -15 fokban kinn a hidegben,stb,tudom értékelni a jót.Ha unod a banánt akkor próbálj most valamit csinálni odakinn, milyen rossz,aki otthagyta a BV-t önszántából, az mind megbánta egytõl egyig,és nincs visszaút, bukták a partit.
Köszönök minden támogatást és infót.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Én 2008 szeptemberben jelentkeztem BV intézetbe õrnek.
végigmentem a vizsgálatokon, és a felvételi eljáráson,voltam a HEK ben is,minden sikerült,annak ellenére hogy 36 éves vagyok, tehát 35 a felvételi korhatár,ezt 1.5 évvel már túlléptem, de ennek ellenére végigcsináltattak vele mindent,most az országos BV parancsnok engedélyére kell várni az életkorom miatt neki a beleegyezése kell.
Ha megjönne sem tudnak már felvenni mert LÉTSZÁMSTOP van,ami határozatlan idejû. Január 12-én indul a suli Pesten,ami nem 4 hét hanem 14 hét lesz mert megemelték, de ha a létszámstop miatt nem vesznek fel akkor mi lesz, meddig érvényes a HEK beni eredményem.
Ja és 2008 NOVEMBER-12én jött az országos körlevél a létszámstopról,én még bõven elõtte indítottam el a felvételi eljárást.Szerintetek rám is vonatkozik ?
Ezen spórol a kormány, amikor létszámhiány van, kell vagy 6 fõ de nem tudnak felvenni senkit,mert eddig nem nagyon jelentkeztek, de aki menne azt nem hagyják.FURA ORSZÁGBAN ÉLÜNK ,ez már nekem mégis fáj.
ugyan mi történhet ha rosszat írnak errõl arról? semmi komoly, mert egy fegyház mûködése nem "szünetelhet"
meg azért hívják fegyháznak mert fegyelmeznek benne, ha így nem megy akkor úgy
megjelenik egy bizottság valamelyik börtönbe - mert ugye korlátlan belépési jogosultságuk van ezeknek - aztán a vezetõség összeszarja magát nehogy rosszat írjanak róluk
azok tesznek egy ajánlást mondjuk minden nap meleg vacsorát kapjanak mi meg ugye mint jó BIRKÁK az ajánlást elõírásnak vesszük és végrehajtjuk
és lehetne sorolni hogyan harcoltak ki sok kedvezményt a bûnözõknek
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
az orvosi bizottság döntését meg lehet fellebbezni az intézet részéröl, a másodfoku döntés az OP-n mulik és természetesen az intézeten
ha van bent ismerösöd akkor nyerö lehetsz ha nem akkor a hozzáállás fog dönteni
Enyhe színtévesztõ vagyok , egy-két számot nem tudok elolvasni a babos könyvben. Próbálom valami logika szerint memorizálni az elõforduló számokat.
egyébként tényleg ez a legszigorubb
emlékszem 27 emberkét küldtünk orvosira ebbõl 25 elbukott
1. Fizikai felmérõ: Reggel 8-kor meg kellett jelenni az intézménynél, ahol egybõl el is kezdtük a felmérést a börtön falain belül egy külön konditeremben ( Fekvõtámasz , felülés , húzódzkodás , távolugrás ). A 2000m-es futásra volt külön pálya a börtönön kíavül.
Összességében nem nehéz , akinek van kellõ ereje az megtudja csinálni az alap követelményeket ( ÉRDEKESSÉG: ugyan azok a követelmények itt is mint egy Rendészeti Szakközépiskola felvételijén !! ). De volt sumákolás is , votl aki olyan gyatrán teljesített , hogy még egy lány is erõsebb fizikumú nála , ,,persze" neki is sikerült épphogy átjutnia hiába nem voltak emg a kellõ pontjai <#pardon1>#pardon1>
Nem fényesíteni akarom magam, de én teljesítettem a legjobban , kétszeres ponttal vertem az egész felvételizõ mezõnyt! <#smile>#smile>
2. Jelen állás szerint behívtak egészségügyi alkalmassági vizsgálatra a Petõfi Laktanyába, ami ebben a hónapban fog lezajlani. Ettõl félek a legjobban, itt dõl el minden ha itt átmegyek akkor 99% esélyem lesz hogy szolgálatba lépjek még az idén , ha itt elbukok akkor annyi. Gyakorlatilag ez a LÉNYEG az egész felvételi eljárás alatt. <#szomoru1>#szomoru1>
Van valami módszer a dokik puhítására ?? Egyszer már elvéreztem ugyanitt , most mindenképp megakarom szerezni az alkalmasságot!
1.Jelentkezéskor mindent elmagyaráznak , nekem kb 45 percig magyarázott az ember , szinte mindenre kitért, ráadásul minden kérdésemre választ adott, rendes volt tõle. Megkaptam a dokumentumokat ( eü- papír , fizikai felmérõ papír , nyilatkozat ... )
2.Elmentem a kijelölt rendõr-fõkapitányságra, ahol elvégzik az elõzetes eü felmérést. Tábla leolvasás , baboskönyv nézés , vérnyomás , pár kérdés. Ennyi az egész.
3.Visszavittem a papírokat az illetékes BV-nek, mondták hogy majd telefonálni fognak mi lesz a következõ feladat.
ui.: Ahova jelentkeztem bvbe ott van csaj felügyelõ , ráadásul nem valami nagydarab hanem elég törékenynek látszó , érdekes <#smile>#smile>
ui.2: Azért várom a 3. hozzászólással lentebb lévõ kérdéseimre a válaszokat.