Open Transport Tycoon Deluxe

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem szedj le egy friss ottd-t és azzal játssz, mert lehet, hogy ez valami egyedi gubanc a grf meg a verziód között vagy bug verzióban magában vagy valami hasonló.
Ryder7

Tudom hogy a gép 100 éves, de fénykorában se kaptam pénz...

http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4

atomboy
Kaphatnank screenshotokat a gep adatairol es a penzugyi ablakrol?

BF2 100K 131K 133K TDU2: atomka

Ryder7
persze... másképp nem hozná a 700 ezres profitot, amit nem kapok meg...

http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4

elindítottad két állomás között?
Ryder7
megvettem. mûködik is csak nincs Aircraft income... egy idõben Traffic income se volt de aztán csak úgy lett.

szerintem nem. Azzal tudsz variálni néhány szettnél, hogy a különbözõ vontatásokat eltérõ színre állítod be (más színû a dízel vonat kocsija és más a gõzösé, stb) illetve más szetteknél a vasúti kocsi átalakul a mozdony színtervére (és formailag is azonosul), az meg elõre megadott.
hogyhogy vetted de nem kapod meg? Akkor hogy vetted?
Zenszkij
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, lehet blõdnek tûnik, de hogy lehet többszínû vagonokat beállítani ugyanabból a típusból? Válaszotokat elõre is köszönöm. Szép napot minden OTTD fannak!

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Ryder7
szép napot mindenkinek. Az a probélémám, hogy vettem egy repülõt, ami évi 600-700 ezer dollárt hozna, de ezt sehogy se kapom meg. valakinem van valami ötlete, hogy miért?

😊
Borgi
kép
képzeljétek milyen finom forgalom volt annál a fafeldolgozónál ahova ez a 27 vonat szállított. nyami (L)

porki fagyok fállalon

megvan köszi
Hmuda
Tartsd lenyomva a gombot a vasút ikonon és akkor felugrik a többi vasút fajta, köztük az elektromos is. Egyszerûen alakítsd át a meglévõ síneket+depókat és akkor lehet az új típusokat is megvenni.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

és azt hogyan is kell pontosan?😊
Elektromosra át kell alakítanod a síneket, és a depot is, ahhoz hogy tudj villanymozdonyt venni.
hali, lehet a kérdésem nektek nagy badarság, de ezzel a játékkal nagyon rég játszottam, és nagyon sok mindent elfelejtettem, szóval: elérhetõ mozdonyoknál már kiírja az elsõ elektromos modellt, de a depoban nem tudom még megvenni. csak várnom kell, v kell át kell vmit alakítani, v nemtom. köszi a választ
nekem a legnagyobb gondom a játékkal eddig az volt, hogy a menetrendeket hosszasan lehetett beállítani és változtatni, egy vonalon közlekedõ vonatok követését csak úgy lehetett szabályozni, ha késõbb indítottad a követõ vonatot, ezzel is egy csomó idõ elment arra, hogy megvárd míg az elõzõ vonat az ütemnek megfelelõ távolságra ér, és például 20 vonatos hosszú vonal esetén akár 7 év is, míg az elsõ visszaér és teljes lesz az ütem. Ráadásul szétesik. Nem lehetett a vonatoknak prioritást adni, hogy egy állomásról a gyorsabbat engedje ki hamarabb, nem lehet lassújeleket adni, hogy szakaszonként össze lehessen hangolni a vonatok sebességét. Nincs két kijáratú depo, és kétféle lámparendszer van, amik egymást nem érzékelik (kijárat-bejárati jelzõ-izé, meg az a kettõ, ami szabad a vágányutat figyeli). Hiányolom a diagonális állomást hidat és alagutat, a hídra és alagútba rakható lámpát (ez utóbbit egyébként ellenõrizni sem lehetne) Az egyirányú utat nem lehet használni, mert még fordulni sem lehet vele, és primitív a kikötõ. Szóval nem hiszem, hogy az opengfx meg a külön hang a legnagyobb probléma 😞
Nagyon vártam már a következõ verziót és tessék Miért nem 0.8.0?? Kicsit kiakadtam 😞(
kimarad egy /-jel 😞

köszi, megvan a cfg, nekem eddig a Program Files/Open TTD-ben volt. Kijavítottam a betûtípust és erre ezt írja ki. Ez mi a fene? http://www.sg.hu/galeria/1184261784/11842617841261941499.jpg
nem igazán próbáltam még ki, de elvileg az opengfx, meg a hangok, plusz most már önálló lett, azaz nem kell hozzá a ttdd

a cfg:
\Users\%Username%\Documents\OpenTTD\

How much can you take,before you snap?

ja és még a cfg-t sem találom, pedig túl nagynak tartom a betûket. Hol lehet levenni a méretet?
úgy értem, hogy én a világon semmi változást nem látok a 7.5-höz képest, csak nagyobbak a betûk. De sem a menetrend sem a jármûcsoportok, sem a forgalomszabályozás sem a kinézet, sem semmi nem változott
és van benne valami jó?
megérkezett 1.0 elsõ bétája
http://www.openttd.org/en/news/113

Köszönöm! Igazából nincs ilyen telefonon csak úgy érdekelt a dolog.
Nekem Nintendo DS-re van ilyenem (:

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

DarkHorSe

Swedish people are albino monkeys

Én ilyet még nem láttam.
Magyarázd meg kérlek hogy jutottál hozzá!

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Nekem is ilyen telóm van és nekem is rajta van. 😊

DarkHorSe

Swedish people are albino monkeys

Kösz a tippeket, a pause modot kipróbálom. A vágány és lámparendszereket átlátom, de azért kösz. Azért lassabbak a tehervonatok, mert a vagonok végsebessége van limitálva, így mindegy, hogy milyen mozdonyt teszek rá.
Tennék képet, de de új gépem van és a régi mentéseim tönkrementek. Majd csinálok
Deloi
Helló! Ha nincs ellenfeled, akkor szerintem nem minõsül cheatnek, ha beállítod, hogy pause módban is tudj építkezni. Ctrl+Alt+C -vel lehet az ablakot behozni. A többit én nem használom, mert ez a játék nem a cheatrõl szól...

Amúgy én is hasonlóan építkezek, ahogy leírtad. Mivel még az elején vagyok, nincs olyan sûrû közlekedés, úgyhogy nem annyira probléma ez még nekem, de én is gondolkodok azon, hogy hogyan lesz késõbb megoldva. Itt és itt vannak ötletek, ha van benned elég elszántság, hogy így kialakíts egy pályát 😊, elég sok idõ. Esetleg elég lehet egy pályaszakasz is. A valóságban is van olyan, hogy kétirányú pálya mindkét részét egy irányban használják elõzés végett.
Amúgy azt nem értem miért is lassabbak nálad a tehervonatok, mint a személy? Tehervonatra nem rakhatsz olyan mozdonyt, mint személyre?

Mi és? Erre a problémára kerestem a választ. Különben a menetrend általában arra való, hogy megmondd, hogy mikor hol legyen a vonatod. Vagyis akár lassításra. Max itt nem. Amit mondasz az egyébként jó, de minden vonatnál külön be kell állítani és a csoportokra bontás mellett erre már végképp nincs idõm, mivel pause modban semmit nem lehet csinálni. Így meg akár évekig is eltart.
És? Arra való a menetrend amit írtam. Nem lassításra.
Félreérted. Én nagy rendszereket szoktam építeni vegyes használatú vonalakkal, mert egyrészt utálom ha mindenhol sín van, másrészt így sokat spórolok és reálisabb is. Meg élvezem is!<#lookaround> A vonalak általában nagyvárostól nagyvárosig mennek (persze több közbülsõn át, általában a pálya egyik végébõl a máikba, esetleg sugarasan egy központból. És az egész rendszer teljesen átjárható) A vonalvezetés olyan, hogy az iparhoz is közel menjen, így a teherállomások általában a fõvonaltól kis kiágazásokkal vannak kialakítva, magukon a vonalakon, átmenõ vágányokkal, és így elõfordul, hogy egy vonalat 40-50 vonat is használ egy szakaszon. És a személyvonatok mehetnek 250-nel a tehervonatok meg max. 160-nal. (szettfügõ) Ezért egy idõ után elkezdtem szétválasztani a teher és személyvonalakat, de nem mindenhol lehet, és a városba menõ személyvonati vágányaikat amúgy is használják az árú-víz-és ételszállító vonatok, így zavarják a gyorsforgalmat. A városkörnyéki szakaszokon le akartam venni a sebességet a 160-ra, ezek szerint nem lehet, pedig tök gáz, hogy elõl döcög a tehervonat, mögötte meg lámpától lámpáig a sokkal gyorsabb IC és minden lámpánál megáll, mert az elõtte lévõ lámpaköz még foglalt, aztán begyorsul 250-re, megáll stb. Attól, hogy állandóan újraindul álló helyzetbõl gyakrabban robban le mert a gyorsulás jobban igénybe veszi. Ezért akarnám levenni a sebességet, de nem lehet <#rinya>
Nem megy annyival lassabban. Az értelme pl az, hogy van egy túlterhelt feldolgozó állomásod, ahova 150 vonat jár be, és a másik végen egy termelõ állomásod, ahova meg csak 5. Az 5 vonatot szépen eloszthatod, hogy melyik mikor induljon el, elkerülendõ a feldolgozó állomás csomópontjainak, vágányainak túlterhelését.
Jó, de azt gondoltam, hogy például lehet vele olyat csinálni, hogy, ha egy utat mondjuk 5 nap alatt tesz meg és 8-ra állítod a menetrendben, akkor annyival lassabban megy. Így különbözõ végsebességû vonatok menetrendjét össze lehetne hangolni közös szakaszokon.
Logikus, mert ha 16:00 az indulás, és elõbb ottvan, akkor is csak 16:00kor fog elindulni.

Arra jó, hogy szinkronizálni tudod más beszállító vonalakkal, vagy pl az állomáson a nyersanyag termelõdésének sebességével.
Arra rájöttem, hogy, ha kési a vonat, akkor kevesebbet áll az állomáson, mint eredetileg, ha siet, akkor meg többet. De ez miért jó?
Tudja valaki, hogy mire jó a menentrend és hogyan mûködik?
JaSoN HuNTeR
igen. Honnan lehet letölteni MI-t?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

ja,ugye gépi ellenfélre gondoltál? <#vigyor5>
szerintem azért, mert szar az MI. Vagy nem töltöttél le MI-t, vagy pl repülõs MI-d van, de még nincs repülõ a játékban, vagy letiltottad valamilyen eszköz használatát pl repülõs MI-nek a repülõt, és akkor nem tud mást csinálni.
Ja, vagy az, hogy annyira hegemon vagy már a pályán, hogy nem tudja hol elkezdeni.
JaSoN HuNTeR
Sziasztok. Miért van az hogy Ellenfeleim nem játszanak csak bevannak lépve a játékba? :S

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Expert servers-Industries (v0.4) Pedig tök jó, mert kicsit részletesebbek volt õle az ipari dolgok
és melyik volt az?

Megtaláltam a bûnös gr-et, de fura,m ert eddig ezt nem csinálta.
nem tettem be újat elég rég óta.
Valamelyik grf-ben van ilyen régebben nekem is fent volt, de most hirtelen nem tudom mi a neve

Sziasztok, az miért van, hogy az erõmûvek egy idõ után nem fogadnak szenet, pedig nincsenek megtöltve, és az állomás helyét sem változtattam.