Fringe/A rejtély (FOX)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kBagyula
Jó rész volt ez a mai. 😊))

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

ProGabe
Volt egy-két plothól a részben, de ezeket már megszokhattuk.
3 hét szünet, jöjjön egy spoileresnek tûnõ elõzetes:

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Egyébként rohadtul nem értem a marketinges csapatot sem, mert elég lenne bújni a rajongói fórumokat, esetleg néha szavazást tartani, hogy ki mit szeretne látni - mert mindenkinek nem lehet megfelelni, de a többségnek igen -, azokat berakni a sorozatba és máris sokkal többen néznék és nem fordulnánk el idõvel, mert megunjuk a semmit.

Ez most általában értendõ, nem csak a Fringe-re, egy kis PR meg feedback és millióan nézik a sorozatokat, ergo dõl a lé. Tudom, hogy nem ilyen egyszerû, de ki lehetne próbálni és talán mûködne is. Ha jól hallom a Battlestar Galactica-nál is valami hasonló folyamat zajlik.

The Matrix has you...

Szabi
nina a mai részben már lesz újra 😊

"Nulla tenaci invia est via"

Narxis
Elvárható végülis de egyáltalán nem kötelezõ és ha most jól belegondolok akkor nem is jellemzõ, hogy egy sorozatot 5 vagy több évadon át mesélnek. Borzasztóan nehéz és minél tovább nyújtják annál jobban bele lehet kötni.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Mivel ugyanaz a sorozat neve, ezért elvárható, hogy legyenek összefüggések a részek és a évadok között, ettõl a témától ez szerintem a minimum. Pl. a Columbo nem errõl szólt, akkor még másként is építették fel a TV-filmeket, bár bõven belefért volna, hogy 2-3 részen át bonyolítsanak egy adott gyilkosságot. Nos, a Fringe már sokkal összetettebb annál, hogy akár egy évadon keresztül el lehessen mondani mindent, mi azt szeretnénk, ha ehhez hasonló történne, de amint ez látható nem így lesz..legalábbis eddig úgy tûnik.

The Matrix has you...

OptimusPrime
Ott az elõzõ részben feltárt pince, az teljes visszautalás, élén a tarajos sül-hibriddel! 😊

Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.

Narxis
Mondjuk azt nem értem, hogy miért kellene, hogy utalás legyen az elõzõ évadokra. Simán lehet, hogy úgy lesz vége, hogy említés szintjén se lesz az elsõ 3 évad. De miért is kellene? Kötelezõ? Tettek rá utalást az írók?

Amikor én itt írtam, hogy szép lenne ha az egész összeállna egy nagy történetté a végére akkor arra gondoltam, hogy az szép lenne de nem leszek csalódott ha nem így lesz.

Mondjuk nekem elég tiszta, hogy kik ezek a Megfigyelõk, miért vannak itt és mit akarnak. Aztán majd lehet megcáfol valamelyik rész de nem érzem, hogy szoros kapcsolatnak kellene lennie az elsõ 3 évaddal. Persze Szeptember miatt nem lett gyógymód a másik világban Peter-nek, ezt majd még magyarázhatják valahogy, hogy pl. mennyire volt szándékos vagy sem a megjelenése akkor ott a laborban.

Fenrir
Akkor miért nincs soha utalás az elsõ 3 évad fõ szálára? Az, hogy ellõtték ugyanazt mégegyszer nem jelenti azt, hogy ez az évad bármelyiknek a folytatása lenne.

A halál csupán a kezdet...

stargatelost
Nem sértõdtem meg 😊 És én most is szeretem a Fringe-t, ezért bánt annyira, hogy nagyon rossz irányba mentek el. Ahogy lentebb írta Fenrir, azért epizódikus szinten vannak nagyon jó részek (pl. a múltkori), de a fõszál az kuka. De minden részben várom, hogy legalább említés szintjén legyen valami értelme az elsõ három évadnak. 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

cylonflatus
Láttam, hogy te nyitottad a topikot, és az is nyilvánvaló, hogy valamikor tetszett a sorozat. Viszont régóta -és tényleg nagyon régóta- az is nyilvánvaló, hogy úgymond kiszerettél belõle (én meg a Losttal voltam így). Ezért kérdeztem azt amit. Azt pedig egy szóval nem mondtam, hogy csak jót vagy semmit, Isten õrizz, hogy így legyen.
Gondoltam, hogy sértõdés lesz, pedig tényleg nem ez volt a célom. Bocsánat.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Szabi
így van <#eljen>

precision
Ha nincs értelme az elõzõ évadoknak akkor azt mivel magyarázod, hogy Walternek ugyanúgy ki lettek véve darabkák az agyából, amit most visszaraktak és amitõl úgy érzi kezd átmenni gonoszba? 😊
Vagy az observerek mint állandó közös pont az elõzõ évadokkal, az is elhanyagolható? 😊

de persze lehetne még mondani sok példát...

Bazinga!

Szabi
na ez már spoileres kép 😊)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Fenrir
Nekem az a bajom, hogy vannak olyan évadok amik jelenleg a történet szempontjávól olyanok mintha sohasem léteztek volna. Kicsit kaotikusnak tûnik az egész forgatókönyv, mintha az íróknak fogalmuk sem lenne, hogy a fõszálat hogyan és merre vezessék. Belefognak valamibe, (lásd piros/kék univerzum), kialakítják a világot, a szereplõk hasonmásait, egy viszonylag jó és érdekes történetet, aztán a következõ évaddal valami teljesen másfelé mennek, úgy mintha az elõzõek sohasem történtek meg volna. Még csak utalás sincs rá, mert a szereplõk is egy másik univerzumban élnek.

Szerintem éppen itt az ideje, hogy vége legyen ennek a sorozanak ezzel az évaddal, mert ami az utolsó 2 évadban ment az már erõs szenvedés volt mindenki részérõl. Teljes ötlettelenség látszik az írók részérõl. A részek még külön-külön néhol egészen jól felépítettek, de az egész fõszál izzadtságszagú és erõltetett.

Az elsõ 3 évad még viszonylag szépen követte egymást, de az utána lévõ részek olyanok mintha egy teljesen más sorozatot mutatnának be.

A halál csupán a kezdet...

stargatelost
1. Most nem én hoztam fel a Lostot, csak válaszoltam.
2. Ha megnézed, én nyitottam a topikot, tehát ha megengeded azért írogatnék bele.
3. Az elsõ évadok nagyon bejöttek, viszont nem tetszik, amit ebben az évadban (meg az elõzõben) mûveltek, és ennek hangot is adok. Egy sorozatról csak jót, vagy semmit? Ne már...

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

cylonflatus
Nem kötekedni akarok, hanem tényleg érdekel: Te miért jársz ide? Szerinted ez nem jó sorozat, állandóan lehúzod és a Losthoz méricskélsz, majd' minden hsz-ed Lost ajnározásba fordul, már ha nem eleve azzal kezdõdik. Ha valami nekem nem tetszik azt 1.: nem nézem, 2.: eszembe nem jut 1mp-et sem eltölteni a nem szeretett és nem nézett sorozat fórumán, nemhogy még hozzá is szóljak.
Nem értem, de tényleg.

Narxis
Jól mondod Optimus Fõvezér!<#eljen>

OptimusPrime
Jó a Fringe, én itt sokakkal együtt az elejétõl nézem, voltak ugyanúgy blõd gyenge részek, mint nagyon pörgõs, többször is megnézõsek. Ez ilyen. Alapvetõen megoldásait tekintve, hogy képes volt egy-egy momentumon elkerekedni a szemem már megért minden megnézett percet.
Remélem ebben a pár részben már nem basznak el semmit, de hát miért is tennék? És az a kis "szemét" amit Peter magába engedett fog még érdekeseket produkálni, Windmark karaktere még nagyon rejtélyes, remélem ki fog róla derülni még valami ami fenekestül forgatja majd meg az eddigi elképzeléseket. Gyorsabb, ügyesebb, ravaszabb és okosabb, mint a Megfigyelõk maguk, mint valami mutálódott Megfigyelõ, vagy nem is tudom. Én is azon a véleményen vagyok, hogy September a fiú, akit a zsebuniverzumba zártak és most még sincs ott. Hogy hol van akkor? Nem hiszem, hogy Windmark hozta volna ki, remélem erre is választ kapunk hamarosan.

Ha marad pár szál, ami nem lett elvarrva, az sem olyan nagy baj, itt a sokat emlegetett X-akták kábé utolsó évadának utolsó két összevont része adott választ arra, hogy mit is lehetett rajta 8 évadot húzni, a köztes részek - ezek szerint - mind félbe hagyott szálak, mert sok olyan volt, hogy Mulder ül a jelentése felett és nézi a plakátját az irodájában és azok az elvarratlan szálas akták is az 6. vagy 7. évadban a porrá emésztõdnek, ott akkor fogyott el az írók fantáziája, nem a Rejtély lesz az elsõ, ahol ezt nem fejezik be.

A Jericho-ban is sokkal több volt, másfél évadot élt kis sorozat, pedig azt is szerettem, kár azért is, ahogy ezért is, de ebbõl nem lehet még egy X-akta, persze a semmitmondó szeméthegy Született Feleségekbõl aztán mehet a 8 évad..., hogy a Sex és New York-ot már ne is vegyem ide, de az meg már tényleg más rétegnek szól, azoknak, akik Fringe-et az életben nem ülnek le nézni Amerikában!

Szóval hajrá Fringe, remélem odab*szós évadfinálénak nézünk elébe! 😊

Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.

stargatelost
A Lost egy kerek egészet alkot, nem voltak benne csapongások. Körültekintõen fel van építve a története. Nagyon elenyészõ az, ami nem válaszoltak meg.

A Fringe meg olyan, hogy "ebbõl is egy kicsit, abból is egy kicsit", és a végére már egy teljesen más sorozat lett, a sztorinak köze nincs az elejéhez. Ha maradtak volna a párhuzamos világos szálnál, és Petert nem törlik ki, sokkal jobb lett volna.

ForzaInter
a lost-ban is volt több olyan szál amit csak úgy elfelejtettek és nem foglalkoztak vele. nem néztem a sorozatot, de ezt elég sok rajongó felhozta negatívumként, ahogy olvastam, hogy mit írogatnak.

azért a fringe egy jó sorozat. az igaz, hogy nem kiemelkedõ és a kult státuszt sem fogja elérni. de azért ha ez nem jó sorozat, akkor nem sok valóban jó sorozat van. x-aktákat persze nem üti, de az kategóriájában a mai napig a legjobb sorozat, és az is marad nagyon sokáig még.

Yo, Bitch!

Narxis
Jó de azért nem kell nagy logikázás, hogy amikor a képességei megvoltak akkor kapta folyamatosan az anyagot. 😄 Ebbõl következik, hogy utána nem kapta, ezért nincsenek képességei. 😄

stargatelost
Bírom, amikor így az írók helyett magyarázkodsz, és nem ismered be, ha valamit elbasztak 😄 Bizony, a Fringe-t elbaszták, rengeteg dologgal nem foglalkoznak, csak úgy elfelejtenek szálakat, mintha nem is történt volna meg. Ezért nem jó ez a sorozat így összességében, és ezért sem lesz kult státuszú évek múlva. Csak egy érdekes sci-fi sorozat az x-akták nyomvonalain, amit a Fox érthetetlen módon kitartott öt évadig 😊

Narxis
Lehet Walter kiszedte a Belly-s incidens után, kiürítette a szervezetébõl a kortexifánt.

Malakai
A borostyánozás mondjuk nem számított, hisz ugyanolyan tipp-toppon jönnek ki belõlle, ahogy bekerültek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Shiwo
a képességei akkor voltak erõsek, mikor tömték a Cortexiphan-nal... és miután évek teltek el már az elõtt is, hogy egyáltalán beborostyánozták volna õket, majd a borostyánban voltak még vagy 20-at, gondolom már rég kiürült a szervezetébõl..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Na, ezt jó hallani! Mennyi rész van még hátra? Szerintem összevárom aztán majd egyben. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

cylonflatus
.... csak Olivia kicsit kevés. Mi a fasz van a képességeivel? Esetleg a fejlövéstõl megszûntek? Rendesen átment statisztába Peter mellett.

cylonflatus
kurvajó

Narxis
Szuper.

Én az utolsó évad elsõ része után már nem nagyon néztem. De nem mondtam le róla. Valószínüleg majd egyben. Ha érdemes.
Milyen az évad?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Szabi
vagy csak kíváncsi mi lesz vele 😄

bár elvileg ha idõn kívül vannak akkor elõre kéne tudjanak mindent, szóval sokmindent nem értek 😄

cylonflatus
Én arra lennék kíváncsi, hogy Windmark miért nem lépett közbe. Nekem nem úgy tûnt, hogy késõn ért oda. A bunyó éppen akkor ért véget, de szerintem még közbeléphetett volna ha nagyon akar, de csak figyelte Petert ahogy elmegy. Tud valamit a sunyi rohadék szerintem😊

Szabi

precision
😄DDDDDDDDDDDDDD

Bazinga!

precision
<#vigyor>

Bazinga!

Szabi
viszont úgy látom megtalálták a kiskopaszt 😊)))
és még nina is ott van

<#zavart1>

Nem fog kihullani a haja. utolsó rész forgatási képek nov 7
Szabi
ha jól emlékszem Oliviával csinált valamit Bell korábban és ezért nem olvasztották fel, plusz idejük se volt rá, viszont a keze kellet nekik, nameg az se lehetettlen hogy tényleg Bell hozta létre a kopaszokat 😄

én azért belõném Oliviát megint- lenne ott csinnadratta! 😄
értem. igazad van .. akkor nem sorrend 😞( köszi .. eddig hány volt belõlük? 3 nem? December, augusztus , és szeptember. De miért vágta le Walter Belly kezét 2036-ban ?
Szabi
szerintem már nem kell spoiler, aki akarta már megnézte az új részt 😄

a pincés gyerek szinte biztos hogy Szeptember, kellet volna adni neki is egy csomag M&M-t és kiderülne 😄D
Peter meg szerintem nem lehet kopasz, vagy "ismét" meghal amit a legvalószínûbbnek tartok vagy kiszedik belõle, de az meg túl happy end-es befejezés lenne, viszont Windmark lehetne walternatív is.... 😊

Olivia nem kapott már jó ideje kortexifánt, így nem meglepõ szerintem hogy nincs képessége, Belly meghalt, bólingos pasi passz, Nina meg negyedik évad végén a tudományok minisztériumában fejes 2036-ban

Narxis
A hónapnevûek szvsz csak felderítõk voltak vagy inkább tudós félék.

???
esetleg Peter= Október??? ... bár azon is gondolkodtam hogyan is lettek ezek ennyien?? mármint volt augusztus, szeptember ... (most október jönne )..de több százan vannak . nem értem 😊 (a kissrác lehetne szeptember mer idõileg passzol ha az elrejtése után kihozták és normálisan nõtt fel, persze "Donald" társaságában, (akit persze nem tudunk kicsoda..) De ha mindegyik Observer úgyis idõtlen ...akkor minek õket írtani?? bár azt sem értem mikor lettek ennyire gonoszak és miért kell mindig a náci Németország mintáját követni, minden egyes filmben sorozatban? (bár lehet hogy csak én vagyok elégedetlen ezzel ! egyéni vélemény. ) egyébként meg ott van Olivia....kulcsfigura volt õ is... mi lett a képességével??.miért nem használja?most csak egy bugyuta erõtlen szerencsétlen szenvedõ "bábú" akit ráncigálnak össze-vissza, azt se tudja mit csinál....ez az egész Ettás dolog... hát nem tudom minek kellett ...örülnék neki ha nem ugráltak volna megint a jövõbe , mert ez igy kicsit zagyva, meg nehéz elhinni az anya -apa- lánya kapcsolatot 20 év elteltével, ha értitek mire gondolok..sebaj...de kb ugyanúgy néznek ki ... jobb szerettem a régi évadokat. Pl. az 5. részen életemben elõször... elaludtam.!!?? Most már nagyon ajánlom hogy ne csesszék el a végét!!! kezdek mérges lenni. Imádtam ezt a sorozatot. és Most végre elöször érzem az 5. évad elkezdte óta hogy valóban kérdések kavarognak a fejemben és érdekel mi lesz. (bocs az "id." Etta rajongóktól...de én spec. nem bánom hogy kivették...) Oivia fõkaraktere viszont visszatérhetne, mert ez nagyon "uncsiiii" ... és persze mi van Bellyvel és a nagy tervvel?? Walter mondta hogy kezd megint a "régi" lenni... ami valljuk be miután világuralomra akartak törni Bellyvel és Istent játszani igencsak félelmetes. Lehet hogy szegrõl végrõl az observerek is az õ kreálmányaik - "the perfect soldiers" .. de akkor kitõl isakarták megvédeni a világot??? Elvesztem. 😞 de kíváncsi vagyok mi lesz a vége és hogy mi lett a bowling-os pasival vagy Nina Sharp-val ?😊
Szabi

Narxis
Elég nehezen tudom elképzelni, ebben a sorozatban imádják az írók a váratlan fordulatokat, sztem inkább:

valamennyire átalakul és segíteni fog a tervrajzok, képletek értelmezésében amihez Walter egy kukkot se értett, persze olyan áron, hogy egyre kevésbé lesz önmaga, aztán az utolsó pillanatban kiszedik belõle a szerkezetet.

stargatelost
<#idiota> De tényleg 😄

Zomil
Engem az elözö rész ota egy fontos kérdés foglalkoztat: Akkor most ki fog hullani/mikor fog kihullani Peter haja? <#idiota>

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

ProGabe
Szerintem az lesz, hogy
Petibõl egy faszkalap lesz, tehát átváltozik. Az utolsó részben már Oliviáék ellen megy, de az utolsó emberi szikra kigyúl a szemében és feláldozza magát szeretett emberiségéért.

Vagy valami hasonló hálivúdi sablonos szar lesz a vége. Persze ez nem is lényeges, az érdekel hogyan jutunk el odáig.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.