C++ / Játék fejlesztés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Visszatérve 3d-re :D:D
Hogy Maya vagy 3ds max? Majd akkor fog számítani, hogyha a Half Life 3-at akarod elkészíteni. Elõször jeleníts meg egy poligont OpenGl-lel, aztán jöhet a masszívkodás.
Hogy Maya vagy 3ds max? Majd akkor fog számítani, hogyha a Half Life 3-at akarod elkészíteni. Elõször jeleníts meg egy poligont OpenGl-lel, aztán jöhet a masszívkodás.
Maya inkább filmes szakma, 3ds max tökéletes játékokhoz, pláne amiatt amit még ehhez hozzáteszek.
Gyerekek. "Szeretnék játékot csinálni, milyen programmal lehet?..." és hasonló kérdéseket felejtsétek már el! Nem véletlenül készül évekig egy játék, ráadásul nem 4 ember dolgozik rajta és nem is olyanok akik tegnap kezdték. Könyvek? Le van bennük írva, hogy hogyan hozhatsz létre dinamikus méretû tömböt kb.
Ha programozni akartok tanuljatok assemblyt. Utána ha még mindig van kedvetek akkor C++, de napi 8 órában minimum. És így talán 3 év alatt eljuttok oda, hogy egy 2D-s játék elkészülhet 30 perces játékidõvel.
Gyerekek. "Szeretnék játékot csinálni, milyen programmal lehet?..." és hasonló kérdéseket felejtsétek már el! Nem véletlenül készül évekig egy játék, ráadásul nem 4 ember dolgozik rajta és nem is olyanok akik tegnap kezdték. Könyvek? Le van bennük írva, hogy hogyan hozhatsz létre dinamikus méretû tömböt kb.
Ha programozni akartok tanuljatok assemblyt. Utána ha még mindig van kedvetek akkor C++, de napi 8 órában minimum. És így talán 3 év alatt eljuttok oda, hogy egy 2D-s játék elkészülhet 30 perces játékidõvel.
MerlinWVIP
Maya bonyolultabb sokkal, általában együtt használják 3DS-el. 3DS-ben érdemes megtanulni az alapokat, és onnan továbbhaladni.
Azt ajánlom neked hogy iratkozz be egy 3DS gyorstalpaló tanfolyamra, van itthon pár (Maya is), sokat segít.
Azt ajánlom neked hogy iratkozz be egy 3DS gyorstalpaló tanfolyamra, van itthon pár (Maya is), sokat segít.
[merlinw.org]
Hello. Én is szeretnék játékfejlesztéssel foglalkozni és elég erõsen orientálódok a 3d grafika felé, lejjebb olvastam hogy Mayát ajánlottátok, most nekem az a gond merült fel hogy amit eddig tudok(az a kevés) 3D studio maxban szerzett tapasztalat. Lenne Pár kérdésem.
Melyik a jobb játékfejlesztéshez?
Mi a különbség a Maya és a 3DSM között (kezelõfelület, bonyolultság ,egyebek)
Programozói tudás milyen nyelven és milyen mértékben szükséges mert azt hallottam hogy kell és ezért hagyta abba.
Kb ennyi válaszokat elõre közi.
Melyik a jobb játékfejlesztéshez?
Mi a különbség a Maya és a 3DSM között (kezelõfelület, bonyolultság ,egyebek)
Programozói tudás milyen nyelven és milyen mértékben szükséges mert azt hallottam hogy kell és ezért hagyta abba.
Kb ennyi válaszokat elõre közi.
Sziasztok!
Sajnos még mindig nem tudtam megvenni a könyvet, mert nincs a boltban :((( Az lenne a kérdésem, hogy ti milyen könyvet ajánlanátok? Mi a címe? Ti melyikbõl tanultátok meg a C++ programozást? Valamint, hogy nekem a Visual C++ van meg, na most, ha én veszek egy könyvet az jó lesz ahhoz is? Valamint a DarkGDK-hoz van valami dolog amibõl meglehet tanulni? Vagy hogyan van ez az egész? Ha jól tudom a Dark GDK is ingyenes.
Sajnos még mindig nem tudtam megvenni a könyvet, mert nincs a boltban :((( Az lenne a kérdésem, hogy ti milyen könyvet ajánlanátok? Mi a címe? Ti melyikbõl tanultátok meg a C++ programozást? Valamint, hogy nekem a Visual C++ van meg, na most, ha én veszek egy könyvet az jó lesz ahhoz is? Valamint a DarkGDK-hoz van valami dolog amibõl meglehet tanulni? Vagy hogyan van ez az egész? Ha jól tudom a Dark GDK is ingyenes.
Ént találtam egy "A C++ programozási nyelv" címû könyvet (Szerzõ : Bjarne Stroustrup), jó kis 1300 oldalas könyvecske. Állítólag jó, szóval most olvasgatok :)
Töltsük le az internetet!
az szép és jó, de aki könyvre nem képes pénzt szánni annak úgyis mindegy
De olyan oldalt nem tudsz belinkelni ahol le lehet tölteni ilyen könyveket?
rossz az egész szemlélet
kezdetnek vegyél pár könyvet, vagy iratkozz be könyvtárba
kezdetnek vegyél pár könyvet, vagy iratkozz be könyvtárba
Hellosztok!
Lehet hogy sokszor feltették ezt a kérdést, de jó lenne a segítségetek. Milyen oldalról lehet olyan könyvet letölteni ahol c++ programozást leírják a kezdéstõl. Tehát egy olyant ahol leírják, hogy mit, hogyan kell csinálni. És, ha mondanátok egy olyan programot amivel ilyen nyelven lehet játékot készíteni, az jó lenne. Kösz!
Lehet hogy sokszor feltették ezt a kérdést, de jó lenne a segítségetek. Milyen oldalról lehet olyan könyvet letölteni ahol c++ programozást leírják a kezdéstõl. Tehát egy olyant ahol leírják, hogy mit, hogyan kell csinálni. És, ha mondanátok egy olyan programot amivel ilyen nyelven lehet játékot készíteni, az jó lenne. Kösz!
könyvek, leírások angolul <#hawaii>#hawaii>
Ez mi? :D Egy kicsit bõvebb információ laikusnak ( nekem <#idiota>#idiota>) <#crazya>#crazya><#nyes>#nyes>
ajánló haladóknak: Game Development e-books and few useful SDKs , egy 5 gigás pack minden jóval <#finom>#finom>
OK kössz :D
itt olyanokat írnak amire egy kezdõnek nincs szüksége
vegyél c könyvet + játékfejlesztõs könyvet
vegyél c könyvet + játékfejlesztõs könyvet
http://www.eet.bme.hu/publications/e_books/progr/cpp/node74.html
Ez szerintetek nem lenne jó kezdésnek ameddig (kb. szerda) nem tudom beszerezni a könyvet? :D
Ez szerintetek nem lenne jó kezdésnek ameddig (kb. szerda) nem tudom beszerezni a könyvet? :D
Azt hiszem inkább maradok az 1.-nél :D Egyébként, ha én majd programokat "fogok" írni, akkor console parancsba kell vagy windows formban? Vagy pl. a játékokat? Gondolom ugyanúgy mûködnek mint a progik :D Valamint hallottam azt, hogy a C++ rendszerben lehet fejleszteni pl. WM (Windows Mobile)-ra is. Igaz ez?
Egyébként szerintetek ebbõl is meg lehet tanulni az alapot? Mert a könyv hátuljára az van írva, hogy azoknak akik már programoztak C nyelven, de szeretnének megismerkedni, a C++ nyelv adta lehetõségekkel is. Vagy valami ilyesmi :D :
Szoftverfejlesztés C++ nyelven
Köszi szépen! :D
Pascal-ban már programoztam, és delphiben is :D
Pascal-ban már programoztam, és delphiben is :D
de ha még nem programoztál,és az alapoknál sem megy,akkor szerintem a c++ elég magas lesz neki a könyv alapján :s
mindig az alap programozási nyelvel kell kezdeni.azaz a turbo pascal.de tölem lehet perl,assembly,de kicsit más ez a kettö már...max még a delphi 7,delphi lite,delphi 2005...
mindig az alap programozási nyelvel kell kezdeni.azaz a turbo pascal.de tölem lehet perl,assembly,de kicsit más ez a kettö már...max még a delphi 7,delphi lite,delphi 2005...
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
biztos, az alap programozási dolgokat megtudhatod belõle
Ez jó könyv lehet szerinted?
Programozzunk C++ nyelven! - CD-ROM melléklettel
Úgy gondoltam, hogy inkább a programozáshoz szeretnék nyúlni <#taps>#taps>
Programozzunk C++ nyelven! - CD-ROM melléklettel
Úgy gondoltam, hogy inkább a programozáshoz szeretnék nyúlni <#taps>#taps>
Nagyon szépen kössz!!! :D
jatekfejlesztes.hu oldalra érdemes elnézned, regisztrálni, fórumba írogatni
garázs játék = hobbiból fejlesztett játék
a Háromdimenziós grafika, animáció és játékfejlesztés könyv elég tömény, de mindenképpen érdemes átnyálazni akkor is ha nem minden része tiszta
leginkább elmélet van benne, illetve opengl és kis DirecX példák C nyelven
kezdõként lehet elveszi a kedvedet a könyv, engem legalábbis lehangolt amikor megvettem, mára jobban leülepedett
én azt ajánlanám hogy a Grafika és játékprogramozás DirectX-szel címû könyvet szerezd be, olvasd el mondjuk az elsõ 8 fejezetet
illetve a Háromdimenziós... fejezeteibe is lapozz bele
ezután tudsz dönteni hogy a játékfejlesztés melyik területe áll közel hozzád (az összessel ugyse tudsz foglalkozni)
ha a modellezés érdekel és a Maya-t kostólgatod akkor abba mélyedj el
ha felcsigázott a programozás akkor annak feszülj neki
ha mod-olás köt le és új textúrákat szeretsz gyártani akkor a 2D grafikába ásd bele magad
ha az ellenfelek reakciói hoz lázba akkor a mesterséges intelligencia témába olvass
stb.
és ha már jó vagy egyik területen akkor keress egy csapatot
garázs játék = hobbiból fejlesztett játék
a Háromdimenziós grafika, animáció és játékfejlesztés könyv elég tömény, de mindenképpen érdemes átnyálazni akkor is ha nem minden része tiszta
leginkább elmélet van benne, illetve opengl és kis DirecX példák C nyelven
kezdõként lehet elveszi a kedvedet a könyv, engem legalábbis lehangolt amikor megvettem, mára jobban leülepedett
én azt ajánlanám hogy a Grafika és játékprogramozás DirectX-szel címû könyvet szerezd be, olvasd el mondjuk az elsõ 8 fejezetet
illetve a Háromdimenziós... fejezeteibe is lapozz bele
ezután tudsz dönteni hogy a játékfejlesztés melyik területe áll közel hozzád (az összessel ugyse tudsz foglalkozni)
ha a modellezés érdekel és a Maya-t kostólgatod akkor abba mélyedj el
ha felcsigázott a programozás akkor annak feszülj neki
ha mod-olás köt le és új textúrákat szeretsz gyártani akkor a 2D grafikába ásd bele magad
ha az ellenfelek reakciói hoz lázba akkor a mesterséges intelligencia témába olvass
stb.
és ha már jó vagy egyik területen akkor keress egy csapatot
Kössz szépen!
Az a garázs csapat mit jelent? :D Az a Háromdimenziós grafika... könyv eléggé tetszetõsnek tûnik :D Melyik programról szól? Már úgy értem, hogy Maya... ? Vagy csak általánosan ? A C# könyv egyenlõ a C++-al?
Az a garázs csapat mit jelent? :D Az a Háromdimenziós grafika... könyv eléggé tetszetõsnek tûnik :D Melyik programról szól? Már úgy értem, hogy Maya... ? Vagy csak általánosan ? A C# könyv egyenlõ a C++-al?
szubjektív, nekem pl. ez van meg C# témában, pár fejezet átugorható de jó könyv
ezt olvasd el
érdemes beszerezni: Grafika és játékprogramozás DirectX-szel, Háromdimenziós grafika, animáció és játékfejlesztés
ezekben sok az elmélet ami fontos hogy rálátásod legyen hogyan épül fel egy játék, hogyan mûködik a grafika
utána döntsd el melyik része érdekel a játékfejlesztésnek, ha modellezés jobban bejön akkor érdemes arra gyúrni és garázs csapatot keresni
ezt olvasd el
érdemes beszerezni: Grafika és játékprogramozás DirectX-szel, Háromdimenziós grafika, animáció és játékfejlesztés
ezekben sok az elmélet ami fontos hogy rálátásod legyen hogyan épül fel egy játék, hogyan mûködik a grafika
utána döntsd el melyik része érdekel a játékfejlesztésnek, ha modellezés jobban bejön akkor érdemes arra gyúrni és garázs csapatot keresni
Köszi szépen! Esetleg valami címet tudnál mondani, hogy melyik a legjobb könyv? :D
elsõnek könyvet vegyél vagy könyvtárból kölcsönözz, azt nem helyettesítik a tutorialok
Sziasztok!
Zwiebel vagyok, és nagyon komolyan szeretnék foglalkozni a programozással. Már programoztam Pascal-ban, Delphi-ben, Visual Basic-ben. Igaz nem írtam nagy dolgokat, max. Webböngészõt. Nagyon szeretnék foglalkozni a C++-al is, de ezzel már komolyabban. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehetne hozzá kezdenem ( itt most pl. tutorialokra gondolok ) . Az ingyenes Microsoft Visual C++-ban szeretnék programozni ( ha jól tudom ingyenesen lelehet tölteni az oldaláról ) . Gondoltam ez még fontos lehet :D Olyan dolgokra gondolok majd programozásban mint pl. modok készítése, játékok. A maya modellezést is most tanulom :D
Elõre is köszönöm! Bocs a sok gyenge kérdésért, de nagyon komolyan szeretnék foglalkozni a programozással.
Zwiebel vagyok, és nagyon komolyan szeretnék foglalkozni a programozással. Már programoztam Pascal-ban, Delphi-ben, Visual Basic-ben. Igaz nem írtam nagy dolgokat, max. Webböngészõt. Nagyon szeretnék foglalkozni a C++-al is, de ezzel már komolyabban. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehetne hozzá kezdenem ( itt most pl. tutorialokra gondolok ) . Az ingyenes Microsoft Visual C++-ban szeretnék programozni ( ha jól tudom ingyenesen lelehet tölteni az oldaláról ) . Gondoltam ez még fontos lehet :D Olyan dolgokra gondolok majd programozásban mint pl. modok készítése, játékok. A maya modellezést is most tanulom :D
Elõre is köszönöm! Bocs a sok gyenge kérdésért, de nagyon komolyan szeretnék foglalkozni a programozással.
Mindegy, picit elcseszett is volt a leírás, mert elég ciki, hogy az összes tömb kiírást elcseszték a példákban.
Ebben a main dologban pedig nekem a végére egy getch a szimpatikusabb. Amíg pascalt tanultam (meg suliban fogok is még), addig így szoktam meg.
Ebben a main dologban pedig nekem a végére egy getch a szimpatikusabb. Amíg pascalt tanultam (meg suliban fogok is még), addig így szoktam meg.
void main (a sima main) az amikor nincs semmilyen visszatérési értéke a függvénynek, így nem is ad vissza semmit és bezárul. Ki lehet játszani egy getch-val a program végére írva így addig nem zárul be míg nem nyomsz meg egy karaktert. Int main-ba pedig kell egy visszatérési érték, általában ez a return 0; .
A tömb méretét meg mindegy hogy define-al adod e meg:
#define A 10
main....
int x;
Vagy:
main...
int x<10>10>;
Annyiban más hogyha több helyen is használod a 10-es számot, helyére egy karaktert írva kis helyet spórolsz meg.
A tömb méretét meg mindegy hogy define-al adod e meg:
#define A 10
main....
int x;
Vagy:
main...
int x<10>10>;
Annyiban más hogyha több helyen is használod a 10-es számot, helyére egy karaktert írva kis helyet spórolsz meg.
Én is most tanulom a C nyelvet killer de én nem olvastam ilyesmit.
a tömb méretét sizeoffal kell megadni de sztem nem #define-nel.
Énpedigazt nem értem hogy a példákban mért adják a main fügvényt csak:
main()-nek mert ekkor csak 1 pillanatra jelenik meg az ablak.
én mindig int main(int argc,char *argc[])-t adok.
a tömb méretét sizeoffal kell megadni de sztem nem #define-nel.
Énpedigazt nem értem hogy a példákban mért adják a main fügvényt csak:
main()-nek mert ekkor csak 1 pillanatra jelenik meg az ablak.
én mindig int main(int argc,char *argc[])-t adok.
Nekem van egy egyszerü progim ami képleteket számol ki, de azt nem tudom, hogyan lehetne megoldani, hogy az eredményeket grafikus formában tudjam ábrázolni egy koordináta rendszerben.
Devc++ használok és eddig még csak a cin és a cout parancokkal vagyok tisztába.
Tehát azt tudom hogy még azt kéne megoldanom, hogy a képletbe egy megadott intervallumon belül helyettesitsen be számokat és az igy kapott eredményeket ábrázolja, ugy hogy az egyik képlet eredménye az X a másiké az Y koordinátát határozná meg.Remélem érthetö hogy mit akarok kihozni belöle.
A felhajtóerö és a légellenállás viszonyát akarom ábrázolni.
Devc++ használok és eddig még csak a cin és a cout parancokkal vagyok tisztába.
Tehát azt tudom hogy még azt kéne megoldanom, hogy a képletbe egy megadott intervallumon belül helyettesitsen be számokat és az igy kapott eredményeket ábrázolja, ugy hogy az egyik képlet eredménye az X a másiké az Y koordinátát határozná meg.Remélem érthetö hogy mit akarok kihozni belöle.
A felhajtóerö és a légellenállás viszonyát akarom ábrázolni.
Hát, amint nézem, ebben a leírásban az összes helyen elcseszték a tömbök kiírását, de legalább a többi, ahol nincs tömb, ott úgy néz ki, hogy jó, legalábbis amit lefuttattam, az jó.
De akkor ilyen helyzetben pontosan hogyan kell kiiratni egy tömböt ilyen helyzetben, azaz hogy lenne helyesen az alábbi kód?
De akkor ilyen helyzetben pontosan hogyan kell kiiratni egy tömböt ilyen helyzetben, azaz hogy lenne helyesen az alábbi kód?
További problémám, hogy Dev C++-t használok, 1az1be bemásoltam az alábbi példakódot, de fordításkor hibát ír ki. A 9. sorban, azaz a "prinf(”a<%d>%d>=”,i);-nél valami nem tetszik neki. Nem másolnám be, hogy miket ír ki, mert kapok lent néhány sort, de ami ehhez a sorhoz kapcsolódik és szembetûnõ, az ez: syntax error before '%' token.
Várom az ötleteket.
Azért nem túl biztató, hogy a leírás, amibõl tanulom a nyelvet, olyan példát hoz, amiben hiba van.
Várom az ötleteket.
Azért nem túl biztató, hogy a leírás, amibõl tanulom a nyelvet, olyan példát hoz, amiben hiba van.
Csak hogy tisztább legyen, itt a teljes példa:
"Példaként nézzük meg hogyan lehet egy 10 hosszúságú vektor elemeit beolvasni, és összegezni:
#include <stdio.h>
#define SZAM 10
main()
{
int a<10>10>;
int s=0,i;
for (i=0; i<SZAM;i++)
{
prinf(”a<%d>%d>=”,i);
scanf(”%d”,&a);
s+=a;
}
printf(”\n Az összeg: %d”,s);
}"
"Példaként nézzük meg hogyan lehet egy 10 hosszúságú vektor elemeit beolvasni, és összegezni:
#include <stdio.h>
#define SZAM 10
main()
{
int a<10>10>;
int s=0,i;
for (i=0; i<SZAM;i++)
{
prinf(”a<%d>%d>=”,i);
scanf(”%d”,&a);
s+=a;
}
printf(”\n Az összeg: %d”,s);
}"
Nem feltétlen ide illik, de itt van a legtöbb hozzáértõ. Szóval az van, hogy egy leírás alapján elkezdtem tanulgatni a C-t, de egy részt nem igazán értek a tömböknél. Ez van a leírásban:
A tömb méretét akár futásidõben is meg tudjuk mondani. Ha egy program tesztelése során
változtatjuk egy tömb méretét (új elemeket veszünk fel a fölsorolásba), akkor érdemes a
definíciós részben a következõ sor beszúrni:
#DEFINE MERET (sizeof(b)/sizeof(b<0>0>))
Erre késõbb mutat egy példát is, ahol ezt írja be:
#define SZAM 10
Ezzel nekem annyi a bajom, hogy akkor most nem értem, hogy itt mit hova kell írni. Valaki nem tudná nekem röviden leírni, hogy pontosan hova és mit kell írni ebben a define cuccban? Mert így most kicsit bezavart, hogy ahol mutatja, ott van zárójel, meg minden, a példában meg csak egy név és egy szám.
A tömb méretét akár futásidõben is meg tudjuk mondani. Ha egy program tesztelése során
változtatjuk egy tömb méretét (új elemeket veszünk fel a fölsorolásba), akkor érdemes a
definíciós részben a következõ sor beszúrni:
#DEFINE MERET (sizeof(b)/sizeof(b<0>0>))
Erre késõbb mutat egy példát is, ahol ezt írja be:
#define SZAM 10
Ezzel nekem annyi a bajom, hogy akkor most nem értem, hogy itt mit hova kell írni. Valaki nem tudná nekem röviden leírni, hogy pontosan hova és mit kell írni ebben a define cuccban? Mert így most kicsit bezavart, hogy ahol mutatja, ott van zárójel, meg minden, a példában meg csak egy név és egy szám.
köszi a lelkesedést és a segitséget de már megoldottam:)
figy én kezdõ vok ebben és c-ben próbálok 1 számológépet irni.
de csak 1 mûveletet tud elvégezni.:(
if-ekkel és switch-ekkel próbáltam megoldani ha pl az operátor amit a felhasználó ir - akkor kivonást végezzen.de nem ismeri fel az operátor és ha azt mondom neki h. 1x1 akkor az eredmény neki 24464.
pls segisetek
de csak 1 mûveletet tud elvégezni.:(
if-ekkel és switch-ekkel próbáltam megoldani ha pl az operátor amit a felhasználó ir - akkor kivonást végezzen.de nem ismeri fel az operátor és ha azt mondom neki h. 1x1 akkor az eredmény neki 24464.
pls segisetek
Sexy Galaxy
A nevébõl leszûrhetõ, hogy egy percig sem szabad komolyan venni magát a játékot.
Stílusát tekintve JRPG a régi kemény és tartalmas fajtából, nyakon öntve egy nagy adag idiotizmussal!:D
A grafix nem végleges, ilyen NES szinten fog maradni, de alaposan bele kell még nyúlnom, hogy azt a hangulatot árassza amit szeretnék.
A nevébõl leszûrhetõ, hogy egy percig sem szabad komolyan venni magát a játékot.
Stílusát tekintve JRPG a régi kemény és tartalmas fajtából, nyakon öntve egy nagy adag idiotizmussal!:D
A grafix nem végleges, ilyen NES szinten fog maradni, de alaposan bele kell még nyúlnom, hogy azt a hangulatot árassza amit szeretnék.
Ez is egy jó kérdés :)
Közben én is tanulgatom a C-t. Meglátom, hogy meddig jutok vele. Ha sikerül normálisan megtanulnom (ez egy olyan szintet jelent, hogy valami kis szart meg tudok csinálni), akkor lehet, hogy én is összedobnék vele valami Mario szerû cuccot vagy valami 2D shootert.
Közben én is tanulgatom a C-t. Meglátom, hogy meddig jutok vele. Ha sikerül normálisan megtanulnom (ez egy olyan szintet jelent, hogy valami kis szart meg tudok csinálni), akkor lehet, hogy én is összedobnék vele valami Mario szerû cuccot vagy valami 2D shootert.
Én csináltam, illetve csinálom.
Jól néz ki. Nem egy Crysis, de ha te csinálod, akkor szép munka! :)
kicsit késõbb bõvebben is beszélek róla!:)
Persze, én fõként azt akarom itt megemlíteni, hogy bejön valaki (ez most nem azt jelenti, hogy én itt most akárkit is le akarok hülyézni), hogy ezt meg azt akarja csinálni és emellett azt sem tudja, hogy mi az a C++.