C++ / Játék fejlesztés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
Mint mondtam az elvi lehetõség adott - akár írhat programot is rá.
Hogy gyakorlatilag kell-e (a törlés például megoldható valamilyen állománykezelõbõl, a telepítõprogram, meg elkészíthetõ alkalmazásból), vagy meg tudja írni az más kérdés.

KILLER2
Nem mondom, hogy hozzáértõ vagyok, mert nem vagyok és kötekedni sem akarok, de úgy tetszik, hogy bejön valaki, hogy ezt meg azt lehetne-e és olyanokat kérdez, aminek semmi köze a témához és mindezt úgy, hogy azt se tudja, hogy mi az a C++.

Töltsük le az internetet!

Dj Faustus
"hogy átalakitani azt a telepitõt?"
Úgy átalakítani, hogy elõbb az egyik DVD-rõl kérje be az anyagot, majd a másikról.

"aztán töröljrk de akkor nem mûkõdik jól?"
Nem aztán törölje. Vagy törölni olyan állományokat a játékból amelyek nem "annyira fontosak", amelyek megléte nélkül még játszható a játék (DirectX telepítõ, más játékok demója, esetleg intró), vagy szétszedni 2 DVD-re.

Vass Gábor
hogy átalakitani azt a telepitõt? aztán töröljrk de akkor nem mûkõdik jól?
Ezt kérdezi.

Vass Gábor
Aha, értem, csak az egyik barátomnak kellett.

Dj Faustus
Az elvi lehetõség megvan rá (a programokat programnyelven írják, C++-ban, Delphiben, Visual Basicben,...), csak 8,54 GByte-nyi (a DVD9 ennyi adatot tud tárolni) adatból 3,84 GByte-nyi adatot "el kell tüntetni", hogy ráférjen 4,7 GByte-os DVD5-ös lemezre. Vagy több lemezre szét kell szedni (ekkor viszont a játék telepítõjét át kell alakítani, vagy új telepítõt készíteni) - de ahány játék, annyi fajta "könyvtárszerkezet" van.

Vass Gábor
Ezzel a progival lehet ilyet is csinálni olyan progi kéne amivel DVD9 bõl lehet DVD5 be konvertálni illetve irni a játékokat?

KILLER2
Sajnos nem, mivel én nem használok ilyeneket. Amiket írtam, azoknak a nevét tudom (nem biztos, hogy jól), de nem nehéz találni néhányat.

Tudsz valami konkret jatekprogramkeszitoprogramot? Megneznek egy ilyet.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

KILLER2
Engem nem foglalkoztat túlzottan az a játék. De ha rendesen megfizetik õket és nincs határidõ, akkor hülyék lesznek dolgozni.

Vass Gábor
Hát igen azok se maradhatnak el, de ez már nevetséges hogy ennyi évig tart, azt hallottam hogy nekik nincs is határidejük, azt azért nem haladnak úgy vannak vele, hogy ráérnek elkészíteni.

KILLER2
Gondolom. De persze ott azért hozzáértõk és többen. De az nem tudom, hogy miért ennyi idõ alatt készül. Meg persze azért egy játék elkészítése nem csak ebbõl áll. Valamilyen nyelven megírják a játékmotort, közben készülnek hozzá a textúrák, modellek, hangok...

Vass Gábor
Hát ja, azta akkor mindent bele kell adniuk.
A duke nukem forevert is ezzel készítik?,mert már jó lenne ha elkészülne.

KILLER2
A C++ az talán a legbonyolultabb programnyelv. Ezzel készülnek többnyire a játékok motorjai (nem csak kis szaroké, az összesé), valamint oprendszerek is. Nem akarok hülyeséget mondani, de asszem a windows is. Ez nem olyan, amit gondol egyet az ember és egyik napról a másikra megtanulja.

Vass Gábor
Úristen, hát ez akkor tényleg nagyon bonyolult.

KILLER2
Ja. De a játék stílusától függõen én tudom javasolni, hogy ha eddig még nem foglalkoztál programozással, akkor ne akarj most C++ban játékot fejleszteni, hanem inkább keress valami erre készült programot, mert van, amelyikkel egész jókat lehet csinálni, nem csak egy olyat, mint amiket RPG Maker-bõl látni.
Ha C++ban csinálod, akkor elõször is kell a programnyelv ismerete. utána szépen meg kell írni a játékmotort, csinálni a modelleket a játékhoz, meg minden szart. Egy játékkészítõ programnál már adott a játékmotor és többnyire adnak mellé egy rakat modellt, textúrát, hangot és nem kell mindent magadnak csinálni, mert így, hogy megtanulni a C++-t és csinálni a semmibõl egy játékot, szerintem jó pár éves vállalkozás.

Vass Gábor
Hát sejtettem, de azért meg lehet tanulni ha akarja az ember.

KILLER2
Hátõõõõõõ. Ez nem mondható programnak, ez egy programnyelv. És igen, ezzel lehet csinálni játékot, de ahhoz kell némi hozzáértés (nem is kevés)

Vass Gábor
Ezzel a C++.-szal.

KILLER2
Milyen programmal?

Vass Gábor
Hát elég érdekes dolog lehet, egyébként én is tervezek majd egy játékot ami nem más mint a supaplex, akkor ezzel a progival el lehet készíteni?

Dj Faustus
Facek
C#- hoz milyen fordítót ajánlanátok?
Dj Faustus
"Mi az a MiniGW? Igaz a GCC-t sem tudom, mi. 😊"
Mind a kettõ fordító - C++ forráskódból csinál bináris futtatható állományt.

"Mi az, hogy "Source code : Delphi 6 Source code of Dev-C++"? Delphi 6-ban lett írva? "
Talált süllyedt. Mivel ez csak egy IDE készülhetett abban.

CattiBrie
Ja, ezt megtaláltam, éppen azt nyálazom. 😊
Mi az a MiniGW? Igaz a GCC-t sem tudom, mi. 😊
Mi az, hogy "Source code : Delphi 6 Source code of Dev-C++"? Delphi 6-ban lett írva?

[/spam]™

Dj Faustus
DevC++ - ingyenes integrált fejlesztõkörnyezet. MiniGW fordítóval adják, de ismeri a GCC-t is.

CattiBrie
DevC-t honnan? 😊
És mi az a DevC++? 😊

[/spam]™

Dj Faustus
Linuxos C++ fordító (g++ forras.cpp -o binaris) hiba nélkül lefordítja.

A bináris futásakor az alábbi kimenetet kapom:
HrgrghhghghrFrankplay hrhg with your brain. Hrggh.
HrgrghhghghrFrankeat hrhg your brain. Hrggh.
HrgrghhghghrFrankdrink hrhg your blood. Hrggh.

Sajna semmi változás, azért köszi.😊
CattiBrie
és ha felülre

#include <string>

alulra meg

Zombie(string name);

?

[/spam]&#8482;

Mi lehet a gond?
devc++ alatt fut!

#include <iostream>

class Zombie

{

public:

Zombie(std::string name); (EZZEL A SORRAL VAN PROBLÉMÁJA!!)

~Zombie() {};

void Eat();

void Drink();

void Play();

private:

std::string name;

int foodLevel;

int drinkLevel;

int cheerLevel;

};

Zombie::Zombie(std::string name) : name(name)

{

foodLevel = 5;

drinkLevel = 5;

cheerLevel = 5;

}

void Zombie::Eat()

{

if(foodLevel < 10)

{

std::cout << "Hrgrghhghghr" << name

<< "eat hrhg your brain. Hrggh.\n";

++foodLevel;

}

else std::cout << "Hrghgrgh.\n";

}

void Zombie:😄rink()

{

if(drinkLevel < 10)

{

<< "drink hrhg your blood. Hrggh.\n";

++drinkLevel;

}

}

void Zombie:😛lay()

{

if(cheerLevel < 10)

{

<< "play hrhg with your brain. Hrggh.\n";

++cheerLevel;

}

}

Zombie zomb("Frank");

int main(int argc, char * argv[])

{

zomb.Play();

zomb.Eat();

zomb.Drink();

return 0;

}

sajna nincs ezen kívül mivel dicsekednem, csak ezzel tudlak titeket riogatni!😄
CattiBrie
Ja! Akkor elrettentésnek tetted be?
Amivel meg dicsekednél azt nem teszed be - írtad. (nem gond, vagy ilyesmi, csak megjegyeztem)
Vagyis csak a szerinted nem dicsekedni valót dicsérhetem. 😊

[/spam]&#8482;

Hát kösz, de én ma már nem dicsekszem vele!😊
CattiBrie
<#eljen>

[/spam]&#8482;

Itt van egy régebbi játék projektem, jó régi 3 vagy 4 éves.😊

OK.
DevC is jó szerintem

CattiBrie
Nekem ilyenem van
codeblocks-8.02mingw-setup

[/spam]&#8482;

2 verziót is felajánl, melyiket töltsem?
Köszönöm.
CattiBrie
codeblocks // ingyenes
visual studio

[/spam]&#8482;

Kérhetnék egy kis segítséget?
Arról lenne szó, hogy eddig az internetrõl leszedett angol nyelvû anyagokból tanultam a C++ Nyelvet, holnapra viszont megjön végre a Magyar nyelvû C++ kezdõknek könyv és végre komolyabban belemerülhetek a dolgokba.
A kérdésem az lenne, milyen fordító programot használjak hozzá?
És hogy azt, hogyan kell kezelni?
Válaszokat elõre is köszönöm!😊
Ne haragudj, de a munkáimat, nem adom ki még képek formájában sem, volt régen egy NETGALLERY oldalam ahol minden low poly illetve hight poly render munkám kint volt, de nagyon rossz eredménye lett a dolognak.
Nem részletezném mik voltak azok, de adott fölös munkát bõven, van aki szórakozásból egy fejlesztõ külföldi cég Magyar képviselõjének adta ki magát és azzal hitegetett, hogy munkát ajánl az EIDOS-nál, majd elcsalt egy tõlem 3 órányira lévõ városba(5000 ft, oda vissza), hogy ott Koppanyka egy nagyot és kiderüljön, nem hogy nem vállalati vezetõ, de csak 16 éves és a PC Halo clonját akarja velem megcsináltatni!>😞
(ingyen)

Ezért mondom mindenkinek, hogy Magyarországon a játékfejlesztés a béka segge alatt van, legtöbbször csak külföldrõl kiadott munkákat kapunk PL: Heavenly Sword (PS3) vagy Crysis 2 (PC-PS3-X360)amit most szintén Magyar srácok hegesztenek!
grizzly21
kepeket tudsz mutatni 3d-s dolgaidbol ? csak erdekel

grizzly21
az nem sokat er es nagyon draga. ha designer vagy CSAK a referencia szamit.

grizzly21
ami microsoft azt azert mindig kello korultekintessel kell figyelni

grizzly21
es? Ezeket nem kotelezo hasznalni. Aki szereti a c-t ugyanugy hasznalhatja a c++-t is, nem kotelezo minden feature-t hasznalni.
ugy latom ez meddo vita lett ugyhogy hagyhatjuk

grizzly21
nahat, koszi az infot! (ki mondta hogy igen?)

Hát ezt inkább kihagynám, van tapasztalatom a Magyar játékfejlesztés terén, egy régi haveromnak csináltam pár modellt a játékához és hát elképesztõ mi megy ott.
A társaság 70%-ka PC imádó Konzol gyûlölõ begyöpösödött szegfejekbõl áll, akik csak az RTS,FPS,MMO stílusú játékokat hajlandók elismerni játéknak.
10% Vegyes felvágott, látszik rajtuk tök mindegy mit, csak haladjon már a dolog.
A maradék 20%, nyitott,tehetséges ember, remek ötletekkel, hát nekik nem sok beleszólásuk van a dolgokba.😊

Ja, annak a 70%-nak természetesen nem tetszettek a modelljeim mert, hogy nem az Amerikai stílust követem, hanem a Japánt, egyszóval normális emberábrázolást használok (na nem 100% Mangára tessék gondolni)PL: METAL GEAR SOLID - RESIDENT EVIL - FINAL FANTASY stb...

Szó ha lehet én saját gondosan megválogatott kreatív tehetséges emberekbõl álló csapatot szeretnék, akik mernek változtatni és akik magasról leszarják a KONZOL vs PC háborút.

U.I: Lesz@rom ha nincs diplomája, inkább egy tehetséges érettségis mint egy szakbarbár diplomás!!!