Világméretû vízhiány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Két hatalmas víztározó is nyugszik Kenya legszárazabb és egyben legszegényebb térsége alatt. Az Unesco által támogatott mûholdas megfigyelõrendszer szerint Turkana alatt - állítólag nem is túl mélyen - több milliárd köbméter vizet tárol a föld. Kenya máris azt tervezi, hogy újabb területeket vizsgál meg a magasból, hogy kiderüljön, hol van még ekkora kincs."
ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának
Új tenyészreaktorok
Fúziós energia
Osszefoglalás
Magyar vonatkozás:
Szivattyús tározós eromuvek
Decentralizalás
Víz:
Ivóvízhiány
Víztolvajok
A 2003-as ENSz-jelentes pedig beigazolodni latszik..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
két érdekesség:
a kivonható talajvíz átlagos, teljes megújulási ciklusa a Közel-Keleten 1200-1300 év (tehát ennyi kell, hogy csapadékból, a beduinok és tevéik vizeletébõl meg innen-onnan újratermelõdjön azokban a föld alatti tározókban), nem nehéz prognózisokat felállítani: ha ennek a víztartaléknak a kinyerése és felhasználása a jelenlegi feszített ütemben folyik, nemcsak a természetes, föld alatti víztározók 30-50 éven belüli kiürülésével kell számolni.
Szaúd-Arábia (a térség többi államához hasonlóan) presztízskérdést csinál a saját vízbõl – már amióta (és ameddig) a kõolajból származó bevételei ezt megengedik. Mezõgazdászok, hidrológusok és katonák 1992-ben elszörnyedve mesélték egymásnak nemzetközi konferenciák szüneteiben a negyedik és a hatodik ital között, hogy a roppant konzervatív sivatagi monarchia rekordnagyságú, négy millió tonnát valamivel meghaladó gabonatermésének öntözését – a boldogult emlékezetû Fahd király személyes utasítására – hónapokon keresztül saját talajvíz-tartalékaikból fedezték. A fúrások, a csõrendszerek lefektetése, az öntözõcsatornák megtervezése és kiépítése, a 40-45 fokos hõségben villámgyorsan párolgó víz folyamatos pótlása összesen 2,2 milliárd (olaj)dollárjába került az országnak, miközben a fenti, észveszejtõ áron megtermelt gabonamennyiséget 650 millió dollárért bármelyik kanadai, amerikai vagy európai exportõr boldogan a rijádi raktárak kapujáig szállította volna, s nem utolsósorban megmaradt volna több tízmillió köbméter ivóvizük…
viszont az orvos ismerõsöm akinél ezt a desztillálást megcsináltuk azt mondta hogy ennek a "pesti csapvízivásnak" nem most lessz meg a hatása hanem 10-15-20 év múlva mert akkorra épül be a szervezetünkbe annyi káros anyag ami már gondot okozhat.. nemtudom igaza van-e, nem vagyok se orvos se biológus de elgondolkodtató
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
amúgymeg nem akarok belemenni a ki hallot többet versenybe, való igaz amíg meg nem pusztulok egyre többet hallok majd, de hidd el barátom ismerek pár embert magamon kívül aki rendszeresen túrázik elég sokfelé határon innen és túl is és ilyenrõl még senkitõl nem hallottam <#kacsint>#kacsint>
www.czekoart.hu
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Nem azt mondom, hogy a pesti víz tisztább azoknál de minden vízben van valami szar a hegyi patakokban persze nincs klór meg annyi nehézfém de egy sima 500forintos mikroszkóppal megnézve elég nagy benne a mozgás amihez nincs hozzászokva az átlagember és jön a láz,fosás,hányás
És hogy a témánál maradjunk nincs vízhiány és nem is lesz
www.czekoart.hu
viszont megkeresem neked azt a képet amit egy ismerõsömnél csináltam miután desztilláltuk a bp-i csapvizet.. erõsen elgondolkoztam hogy igyak-e még utána a csapvízból..
csak annyit akartam mondani, hogy ált a tiszta patak,forrás vizek sem "tiszták" mert olyan élõvilág van bennük ami teljesen felcseszi az emberi gyomrot.
És tartom magam ahoz hogy jó a csapvíz, világ egyik legjobb csapvize van nálunk.
www.czekoart.hu
egyébként a természet tisztítja magát, szóval azért a földalatti vizek, ha nincsenek direkt szennyezve, általában tiszták.
amúgymeg tök mindegy hogy föld alól folyóból vagy tóból van a víz ugyanolyan redvás és tisztítani kell. Menj fel az érintetlen hegyekbe és igyál friss forrásvizet, garantált 40fokos láz és fosás 1hétig a vízben lévõ élõvilágtól.
Gyomor válogatja ki mit tud meginni, nekem spec semmilyen országban nem volt bajom még a csapvíztõl így iszom azt. Aki nem bírja nem issza, ennyi.
www.czekoart.hu
szögezzük le elsõként: szegeden a csapból nem víz folyik! ittam egyszer belõle, hánytam is egy nagyot, köszönöm, többet soha
aztán: nem tudom, ismered e nyugat magyarországot, de bármily meglepõ számodra, ott forrásokból szerzik a vizet. pl szombathelyen tuti. a 100%a a fogyasztásnak forrásokból jön, és föld alatti "folyókból."
ez meg csak érdekesség
www.czekoart.hu
www.czekoart.hu
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Mégpedig: Tény, hogy a savköpeny nagyon fontos, ezt a divatos tisztálkodószerek nagy %-a egy idõ után olyan szépen legyengíti, minden tisztálkodáskor, hogy öröm nézni. A PH semleges és kevés mesterséges adalékanyaggal ellátott szerek naponta használhatók.
A jó taktika egyébkén az, ha PH neutral terméket használunk 1. nap (tusolás), 2. nap egy gyenge fürdõsó/tengeri só kombót vetünk be, 3. nap pedig sima langyos víz és semmi más (tusolás), majd újra elölrõl az egészet.
Aki túl sokat fürdik (napi 1-nél több), ráadásul szappannal, nem PH semleges szerekkel, az elõbb-utóbb egy nagyon érzékeny bõr tulajdonosa lesz, amely nem túlzottan lesz képes ellenállni a környezeti terheléseknek, ekcéma, allergia is kialakulhat.
Aki 3 naponta fürdik, vagy még több az hagyja elszaporodni a 3 nap alatt rákerült ill. már meglévõ baktériumokat, így pattanásos, gyulladt bõrrel, ekcémával is szembesülhet, a bõr védekezõképessége pedig annyira legyengülhet, hogy elkezd hámlani ill. már belsõ problémák is jelentkezhetnek.
Aki pedig nagyon ritkán tisztálkodik, annak a várható élettartama 10-15 évvel csökkenhet.
Fürgyé' le!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Egy kis falu népessége 100-200 fõ, egy átlagos forrás víztermelõ képessége nem elegendõ száz fõ folyamatos kiszolgálásához.
Vegyünk egy noname falut... legyen pl. Budafapuszta, sok forrás van a környéken , csapból mi folyik? A Mura vize tisztítva.
Vegyünk egyet egy másik megyébõl, az ország másik végébõl... Szatymaz jó lesz? Találd ki honnan kapják a vizet.
Help 1.0: Szeged környéke
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
Komoly... soha nem iszok csapvizet, leveseket is ásvány ill. CW vízbõl ^^
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tényleg Pestiek! Mit gondoltok hogy nektek a víz honnan van?
- a dunából bizony.. csak történt egy tervezési hiba :D ugyanis a szennyvízet elõrébb engedik bele pár száz méterrel.. így alapjába véve tisztított szennyvízet isztok. ( de lehet direkt csinálták így hogy ellenállóak legyetek a fertõzésekkel szemben.. pl mint a ciguk )
Ha a támadás feltûnõen jól halad, csapdába sétáltok.
Max drágább lesz de hogy hiny legyen belõle?...
www.czekoart.hu