Világméretû vízhiány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Pff. Közvetlenül valóban nem veszélyezteti, de közvetetten igen is. Ehhez nem kell 200-as IQ hogy ezt belássa az ember. Szerinted azok a fejlõdõ országok, ahol robbanásszerûen nõ a népesség tétlenül fognak ülni egy helyben ha egyszercsak nem tudják ellátni ivóvízzel és kajával az embereiket?
Ha a támadás feltûnõen jól halad, csapdába sétáltok.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ugye? Ugye? <#szomoru1>#szomoru1>
"Fürdeni meg elég hetente egyszer amúgy is"

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A túl sok sós víz kiszáradáshoz vezet
Jelenleg általánosan elfogadott tény, hogy túl sok sós víz rövid idõ alatt történõ elfogyasztása, – ami a hajótörötteknél a nagy melegben könnyen elõfordul –, nem csillapítja a szomjat, hanem kiszárítja a szervezetet. A jelenség az ozmózisnak köszönhetõ.
A só vizet vesz fel (ez a jelenség minden sótartónál megfigyelhetõ). Az emberi sejt nedve tartalmaz bizonyos mennyiségû sót, de ez jóval kevesebb, mint a tengervízé. Ha a sejtfal kívülrõl sós vízzel érintkezik, ez kivonja a nedvességet a sejtbõl, ahelyett hogy az befelé áramlana. Ezen kívül a tengervíz sótartalma túl magas ahhoz, hogy a vese gond nélkül feldolgozhassa.
Az emberi test víztartalmának kétharmada a sejtekben található, a fennmaradó rész pedig többek között a vérben és az emésztõrendszerben, ahová ivás után elsõként kerül. Amennyiben sós víz jut az emésztõrendszerbe, a hipotalamusz erre specializált receptorai érzékelik a megváltozott ozmózisnyomást; ezek a receptorok nem csak a vízkiválasztásért, hanem a szomjúságérzetért is felelõsek. A szomjúság elsõ jele a kiszáradó száj, ugyanis a vízhiány révén csökken a nyálképzõdés, hogy elegendõ nedvesség juthasson a vérbe.
Ezért tûnik abszurdnak a sós vízzel történõ szomjúságoltás, ugyanis bár sok folyadék jut a gyomorba és a belekbe, de ahol a legnagyobb szükség van rá, vagyis a sejtekben onnan kiáramlik. Tehát fontos, hogy a szervezetben lévõ só és víz viszonyából adódó ozmotikus nyomás ne boruljon fel.
Mindent csak mértékkel
A szakértõk szerint amennyiben csak sós víz áll rendelkezésünkre, javasolt kezdetben csak igen kis mennyiséget fogyasztani belõle, ugyanis ekkor a szervezet még nem dehidratálódott, és egy darabig képes elviselhetõ mértékig felhígítani a sós vizet.
Apró vigasz, hogy a tengeren az esõvíztõl eltekintve van még egy iható vízforrás: a frissen kifogott halak némelyikének nedvességtartalma az ember számára elviselhetõbb mértékû sót tartalmaz, mint a tengervíz.
A francia tengerészet kutatásai szerint az ember hat napig minden gond nélkül képes sós vízen élni, de azután az ozmózis rendszer már felborul.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Ahol nincs tenger vagy oceán se folyo oda meg ásni kell egy gödröt és elvezetni, ha lusták az emberek ássanak csak egy fél méter széles, fél méter mély árkot, az is ad annyit amennyi ivásra elég lesz. Fürdeni meg elég hetente egyszer amúgy is. A marson valóban vízhiány van, ha ott lenne pár millio telepes, na õket megérteném jáááj kevés a víz!! de itt a földön 2/3 víz van.. omg.
Ha a támadás feltûnõen jól halad, csapdába sétáltok.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Az "elegen vagyunk" meg elég érdekes, mert a gépész állások 25-50%-a FOLYAMATIOSAN betöltetlen tudtommal. Tehát olyan helyre keresnek ember ami soha nem is lesz, mert kezdõt nem vesznek fel és tapasztalatot szerezni nem lehet abból amit nem igazán tanítanak sehol. Hihetetlen, hogy ezt nem látják át..
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Én Bp-tõl egy köpésre. A gond az, hogy az elvárásai a munkaerõpiacnak kicsit irreálisak szerintem.
ON
Van valami összefüggés a vízhiány, és a kávé vízhajtó hatása közt? ;)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Én most végeztem gépészként, kíváncsi leszek milyen hamar találok állást.
ON
Egyrészt, a víz körforog, másrészt kurva sok is van belõle. Ha ilyen mértékben nõne a népesség, mint ahogy a 20. században nõtt, akkor valóban baj lehetne a vízmennyiséggel, de sztem sokkalta valószínûbb, hogy a népesség csökkeni fog. Mégpedig amiatt, hogy fogy az olaj, és a kevesebb olaj kevesebb embert fog tudni eltartani. És ahogy Tinman is kifejtette, jobb lesz, ha kevesebb lesz az ember, mert minden annál többet ér, minél kevesebb van belõle.
(kereslet és kínálat... brrrrr.....)
ha gépészmérnök lenne, vagy tényleg olyan szakról kerülne ki, ami színvonalas kézpést nyújt, akkor hidd el, talál munkát.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
az ózonra csak annyit mondanék, hogy 50 éve kinnt lehettél délben a napon, és 2-4 faktoros naptejek voltak. amikor bejötta hat faktoros, az hihetetlen erõs volt. manapság a 60 faktorossal is leégsz, ha kimész félórát délben a napra......riogatnak, mi?
Ezt állítják! A valóság meg az, hogy a 10 millió magyar állampolgárból 7-800.000 munkanélküli.
Rengeteg olyan diplomást ismerek, akik 1-2 évig álláskeresõk, mert a kutyának nem kellenek.
Gondolkodj... ha teszem azt 1 millióval kevesebben vagyunk ebben az országban, akkor nem jobbak az esélyei a munkanélkülieknek arra, hogy munkát találjanak? De.
Ezt gondold át jobban.
Kémai reakciók?
Van megoldás: Ne fürgyé le! :):):)
Nem arról van szó, hogy fizikailag elfogy a víz, hanem, hogy rohadtul sokba kerül az óceánok, tengerek vízének ivóvízzé alakítása (aminek az elvégzésére kevés nagyhatalom képes), így a kiszolgáltatott, fejlõdõ országokban akár háború is kitörhet (és véleményem szerint ki is fog). Mindez természetesen szorosan összefügg a globális felmelegedéssel.
A víz a Földön marad, tök minden hogy szétfröcskölök 10.000.000 liter vizet a hátsókertben egy unalmas délutánon, mivel az az utolsó cseppig belefolyik a tengerbe vagy elpárolog. Abbol újra esõ lesz ami lehull, folyó lesz, hó lesz, megissza a tehén, stb. A Földön egyetlen csepp víz sem veszik el, és ezután sem fog a további néhány millió évig(leszámítva néhány nem visszafordítható kémiai reakciót, de az csak mesterségesen történik).
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!