Világméretû vízhiány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Ezen a bolygón az élet
Csak fogyaszt és éget
A szemetet szórja szét
Bármerre nézek
Csak villódzó képek
És gyönyörû hulladék

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Voltál már szennyvíztelepen?
Egyik végzettségem környezetvédõ-vegyész technikus, így volt benne részem párszor. Bemegy szó szerint a f**g, h**y, a s*r, a zsíros hajcsomók és tamponok etc.
Nagyon sok technológiai lépcsõt követõen a telepvezetõ odament a 12. számú lépcsõnek kinevezett tartályhoz, belemerített egy poharat és megitta.
A víz természetesen kristálytiszta volt.

Ergo a tengerek szennyezettsége, a csatornákéhoz képest röhelyes. A csatornavízben nem lubickolnak a halak, és nem mászkálnak rákok, max patkányok, meg baktériumok... és mégis teljesen iható a csapvíz. Igaz egyes kutatások szerint a túl sok csapvíz a klórtartalom miatt, hosszú távon veszélyes lehet.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Molnibalage
Valóban nics mindenkinek tengerpartja, de mivel a föld 70%-a tenger vagy óceán kb. ilyen arányban vannak azok akiknek van. A világon lakosság 1/3-a asszem a tengerõ/óceántól számított 20 km-en belül lakik tehát tengerparti városokban..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Köszönjük Emese.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

l33t
?

n3whous3
Az a gond, hogy szennyezett a tenger, nem kicsit.

púúúúú

Rockynhooo
a vízbû veszi ki a zoxigént <#idiota>

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Davidus
ja. milyen jó lenne ha még drágább lenne az olaj és 1000 forint lenne 1 kenyér

V9ykn8_TZL0

Davidus
szerinted ki tudnánk inni/fürödni az óceánokat?:D

V9ykn8_TZL0

megoldás pl.:

nem kõolajvezetéket kell építeni, hanem vízvezetéket.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

n3whous3
Csak azért, mert nem tolják a TV-ben, nagyobb probléma. Tudósok szerint 50 éven belül mindenhol már alap probléma lesz.

púúúúú

n3whous3
:DDDDD

hát jah, ha annyi vizet kellene adni a növényeknek, amit elhasználnak, az lenne a kánaán :-|

púúúúú

n3whous3
import

púúúúú

Egy lepukkant afrikai ország nem fog a tengervízbõl ivóvizet elõállítani mert még kajára sincs pénze, ráadásul nem minden országnak van tengerpartja.

Pluskast
Na ja erröl drága Hofi Géza jut eszembe: "Csak lesek mint kezdõ buzi a gõzfürdõben" <#hehe>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Loál János
Tán mondjuk a kávét termesztés közben locsolni kell, a gabonát szintúgy, a rizs szinte vízben növekszik, a marha meg vedel, mint az állat. :-|

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

MEg a kávészedõknek is inni kell
Gondolom a kávéfõdeket locsolni köll
XD De laza vagy ...
Pepsi Twist
XD tápig

ahhoz képest hogy mennyire fogy még mindig van víz...
ez olyan mint az ózon, riogatnak, lóf@sz sem lesz még itt 200-300 évig...
majd akkor kell elkezdeni ezeken gondolkozni mikor 2100ban járunk mert akkor én már rég lesz@rom :D

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

n3whous3
A problémát meg komolyan venni. Nem beszélnek róla a tévében, mert most ez nem sláger téma, pedig elõbb fog elfogyni az ivóvíz több területen is, mint a kõolaj. Remélem valamilyen módszert kitalálnak...

púúúúú

n3whous3
De át lehet alakítani, már vagy 70 éve van rá módszer, ha nem több.

púúúúú

Hakan
:D

Csirke4
Najó mégse: Fõvárosi vízmûvek "Ennek 97,3 százaléka sós tengervíz, a többi édesvíz, de ebbõl több, mint 2 százalék jég formájában van jelen a Földön" ezek szerint 6 és fél millió ember ihat csak a földön évente elegendõ mennyíségû vizet tehát már mi magyarok is bajban vagyunk ha csak mi iszunk vizet.

Ez már kezd hihetlen nagy fasság lenni úgyhogy valaki kapcsojjonki <#wilting><#wow3>
Csirke4
Utánanéztem elvileg a földön 1 315 500 000 m³ víz van magyarul ha 6 milliárd a lakosság és évente megiszunk 1 köbmétert akkor 80 nap alatt elfogyna a víz.

Najó befejeztem. :D
Hakan

Csirke4
Ilyen adatoknál?

"Egy embernek évente egy köbméter ivóvízre van szüksége." és "egy kiló marhahúséhoz pedig 13 ezer liter vízre van szükség"

13 ezer liter = 13 köbméter.

Ebbõl tehát következtethetünk arra, hogy az ember 13 év alatt iszik meg annyit mint amennyi 1 kiló marhahûshoz kell.

Végülis akkor a kannibálok csinálják jól...
bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Hakan

de milyen király hogy itt mindenki okosabb bármilyen szakértõnél, aki ki tudja milyen kutatómunka után írt egy olyan cikket.
az itteniek meg csak úgy kapkodják le a megoldásokat a levegõbõl
Sadist

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Kérem kapcsolja ki! <#hehe>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

tigeroo
bekell dugni a káddugót
a fõ probléma nem is az, hogy mi mibõl nyerünk vizet, hanem a természetes vízforrások apadhatnak el a hõmérséklet növekedése miatt. ha például az Alpok jege elolvad, akkor az összes folyó amit táplál kiapad. pl a Duna is... éshát azt a vízmennyiséget pótolni nem lenne egyszerû. a növénytermesztél és az állattartás gyakorlatilag lehetetlen lenne. lásd afrika. így lehet viccelõdni rajta, de én remélem ezt nem élem már meg.<#dumcsi>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Beast Machine
nincs elég víz.

Protip: több bort kell inni, oszt jóvan!

...vágod?

Hakan
Aspyrin jó munkás embõr õ a vizbû nyeri ki oxigént

:DDDDdddd

középiskola elsõ-második osztályában kémia órán ilyeneket csináltunk <#idiota><#idiota><#idiota>

precision
<#hehe>

Bazinga!

precision
ott vannak a tengerek/óceánok, ott van az antarktisz meg a déli sark jegei...azok is elolvadnak úgyis -> mégtöbb víz... de ha ez is elfogyna (ugye az óceánokat sem lehet a végtelenségig kihasználni, mert mi lesz akkor az élõvilággal) akkor úgyis jön majd pár okos tudós és mesterségesen elõállítanak majd H20 -t

nem a víz lesz itt a gond hanem 10-20 éven belüli több celsius fokos átlaghõmérséklet ingadozás (már most nagyobb 1-2 fokkal az átlaghõmérséklet mint 10 évvel ezelõtt... van ahol az átlaghõmérséklet meg csökken)

Bazinga!

TommyC
a vicc az, h ahogy nézem pont õ nyitotta neki a topikot xDDDDDDD

dixitque deus fiat lux

TommyC
nem nézi a túlélõs csávót a Discovery-n (-:

dixitque deus fiat lux

Tinman
De érted, szondákat küldünk a Marsra, a Voyager a naprendszert elhagyja, de a tengerbõl nem tudunk vizet nyerni... nem is értem komolyan. <#ticking>

LeonSilver
Váháháhááááá!!Ekkora baromságot már régen olvastam az SG-n.
Kössz, hogy vidámmá tetted a napomat!

( Javaslom nézz utána, hogy mi az a fordított ozmózis vagy a desztilláció :D )

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Tinman
Ne fárassz már... több évtizede Közel-kelti országok ilyen módszerekkel is pótolják a szükséges vízmennyiséget.

A vízbûûû kikõ vennyi a NACL-t...teccikérteni?

Hint: Lepárlás-e? ^^
Hint2: Fordított ozmózis.
Hint3: Atomtengeralattjárók???? ;-)

Szerk: 18-25 év te leérettségiztél így? Mélyponton az oktatás.

"Egy csésze kávé elõállításához 140, egy kiló gabonáéhoz ezer, egy kiló rizséhez 1400, egy kiló marhahúséhoz pedig 13 ezer liter vízre van szükség."

Ezek az adatokat mibõl számolták ki?
Fõleg ez a kávé érdekes,pedig én nem is kávézom.Kicsit soknak tûnik.

\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"

he? tudtommal a tengervíz sós, és nincs módszer mellyel át lehet alakítani. ha lenne, nem beszélnénk édesvízhiányról, hiszen kifogyhatatlan készleteink lennének. nem?

joebacsi
nálunk van kút...már csak fegyver kell, amivel be lehet védeni :)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Tinman
Jó ideig ez még baromság.

A tengervízbõl a pl. a Horvátok tonnaszám nyerik ki a vizet.. tengerbõl, óceánból van egy kevés ;-)

cicai
azért lehet ilyen jól betonozni:D

De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt