LCD Tv+ Pc

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HDMI Kábelrõl van szó egyébként!
Hali!Olyan gondom lenne,hogy a TV és a PC közt nem szûnik meg a jel,ha a tv-t kikapcsolom vagy beltérire váltok,még ha a konnektorból kihúzom a tv-t akkor sem,viszont ha a tv -bõl kihúzom a kábelt akkor megszûnik!Ezzel az a gondom,hogy így a pc mindig látja a TV-t és a hang nem tud átváltani alapértelmezett eszközre,csak ha ki meg bedugom a kábelt:S Valami megoldás?
arty
upsz, azon átsiklottam 😊)

értetlenül állok a helyzet elõtt 😊 bár nálam is van furcsaság még bypass módban is: a feketeszint fullrgb esetén szar (tul világos), holott ott se szabadna a képbe belenyulnia az erõsítõnek...

el van ez az egész rendesen cseszve 😞

Forza.

[NST]Cifu
Legyen így, és akkor tényleg nincs gond! Csak ugye agyhalott barátunk írta, hogy minden opciót kipróbált... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

arty
direkt állásban a képet csak átengedi magán az erõsítõ, így akkor nem lesz lényeges a támogatás sem. mondjuk akkor az osd megy a levesbe, de a kép talán egy picit még jobb is lehet (elméletben az erõsítõ ugye ekkora egyáltalán nem nyúl bele) 😊

Forza.

[NST]Cifu
A gond az, hogy feltehetõen az erõsítõ nem támogatja a PC szabvány felbontásokat (640x480, 800x600, 1024x768), szóval feltehetõen még direct-ben sem fog mûködni a dolog. Megoldás? Ha a Bios-t piszkálod (felteszem azért erre úgy se naponta került sor), akkor közvetlenül a TV-be dugod a HDMI kábelt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

arty
direkt-et probaltad?

Forza.

Agy Halott
A beallitasokban olyan van, hogy:
AUTO
576p
720p
1080p
DIRECT

Mindegy mit valaszotok, a helyzet ugyanaz. Egyebkent tenyleg egyutt lehet elni ezzel...<#wave>
Váltogatni is jó végülis. Csak azt hittem dupla annyi kakaó kell így neki 😄
arty
ha lecsukod a laptopot, aztán kapcsolod be és ugy bootolod be a win-t, akkor sincs kép a tévén?

Forza.

arty
nem, de akadozás sajnos elõfordulhat. a klónozott asztal ilyesmire nem a legjobb... (ráadásul csak azonos felbontású eszközökkel mehet)

váltogatni nem jó?

Forza.

The Protector
Valaki tud ajánlani nekem olcsón tv-t(ps3 hoz) vagy monitort?Használt is játszik.

Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Egy "hülye" kérdés, ha monitoron is, és TV-n is egyszerre látom, amit kell (film, játék, win asztal) akkor a videókártyát jobban meghajtja? Tehát pl. egy játék lassabban fut rajta?
amd123
hello! Kéne egy kis segítség. Laptopom kötném össze LCD-mmel és elméletileg minden rendben. Érzékelik egymást, illesztõprogramok is rendben vannak, kábellel sincs gond, és volt is kép. Most pedig nincs kép. Azt írja nincs jel és a laptopról sem tudok átváltani a TV-re. FN-F4-nél csak villan egyet, és marad a laptop. Valami ötlet esetleg?

It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!

arty
nincs olyan h "bypass mode" az erõsítõn? azaz amikor csak átengedi magán a képet, nem processzál semmit?

gondolom azért ezzel együtt tudsz élni, hiszen a biosban olyan gyakran nem kell "járkálni" 😊

Forza.

Agy Halott
Na minden OK kiveve a BIOS resze.

A probelmam, hogy a PC-n amikor belepek a BIOS-ba akkor a BIOS tulnyulik a TV kijelzojen, tehat nem latok mindent a BIOS-bol. Egyebkent amikor felall a rendszer, akkor minden rendben van.
Ha a PC-t kozvetlen a TV-re kotom, akkor rendben van a BIOS.
Szoval az erositon keresztul a BIOS jel erdekesen megy at a TV-re.
Probaltam fix 1080P-re allitani az erosito jelet AUTO-rol de szinten zenesz.
Probaltam kikapcsolni a HDMI control-t az erositon, de semmi nem valtozott.

Van otleted, hogy hogyan lehetne a fent leirtak szerint osszekottetesben levo PC<>EROSITO beallitasat ugy varialni, hogy a BIOS is rendben megjelenjen az TV-n?
Agy Halott
Koszi a segitseget, akkor majd jovok ha osszekotottem oket.
Remelem engem elkerul ez a fajta ordog. 😊
arty
mesélhetnék 😄

pár hónapja szenvedtem jópár napot, mire összejött a hang/kép az erõsítõm és a pécém közt 😊 a korábban perfekt hdmi kábeljeim nem mûködtek, az erõsítõn is próbálgatni kellett rengeteget (bypass mód és színrendszerekkel cseszkedés), a vga-val dettó (full rgb vs. ycbcr beállítás, scaling)

jobb ha felékszülsz, a pécé az mindíg pécé marad 😄

Forza.

Agy Halott
Nagyon nem a szerencsen kellene mulnia, hiszen HDMI mindket lyukba es vagy mukodik vagy nem.
Esetleges VGA beallitasoknal lehet vmit ugykodni, bar nem ertek hozza.
arty
akkor hajrá, látom erõsítõ tud mindent, elméletben minden okés, innen már csak a szokásos pécés szerencsejáték 😊

Forza.

Agy Halott
Hazimozi konfiguraciom:

*[url="www.sony.hu/product/hcs-home-cinema-receiver/str-da2400es#pageType=TechnicalSpecs"]Sony Amplifier STR-DA2400ES[/url
*Monitor Audio Fronts BR5
*Monitor Audio Center BRLCR
*Monitor Audio Surronds BRFX
*Rel Acoustics Subwoofer R205
*Sony TV KDL-40EX603
*Dune HD Player Smart B1

CSak Blu-Ray anyagom van egyebkent.
Amugy amig nincs monitorom itt, addig akarnam a TV-vel hasznalni az erositon es hangcuccon at.
arty
milyen erõsítõd van?

egyébként igen, a 7xxx AMD kártyák mindenféle hangot képesek a kép mellett is kitolni (akár DTS-HD, TrueHD-t is, ha van forrásanyagod)

Forza.

Agy Halott
Sziasztok,

A PC-met ra lehet vhogy kotnom a hazimozi rendszeremre a VGA kartyan keresztul ugy, hogy egy darab HDMI kabellal kepet es hangot is kapjon az erosito?

PC konfigom

Koszonom.
arty
samsungokon "csak pásztázás" a magyar menüben, h a kép teljes képernyõs legyen (ahol 16:9, 4:3, stb-t is lehet állítani)

Forza.

Samsung UE32D5000

most úgy néz ki jó, csak nemértem akkor miért volt felbontás probléma 😄
arty
talán az analog bemenet használata lehet megoldás

vagy vadássz neten egyet 😊

Forza.

De ez milyen hülyeség már?Akkor hogy az anyámban tudnám használni a tv hangszóróit?Nincs már meg a kapott csati....
arty
akkor ez a gond

csak és kizárólag HD3XXX-hez csomagold átalakítóval fog menni. semmi a HD4xxx vagy ujabb, sem a HD2xxx átalakítók nem jók, sem pedig a noname átalakítók.

Forza.

Nem azt, hanem egy másik eredeti ATI DVI-HDMI csatlakozót.
arty
nem lehet h a tévéd van elállítva? milyen tévé?

Forza.

arty
az amd kártyához kapott dvi-hdmi átalakitot használod? CSAK azzal megy! más átalakítóval nem!

Forza.

Hello!

A tv össze van kötve a sz-gvel, de azt akarm most, hogy a PC hangja a tv hangszóróin szóljon.Ehhez vettem is egy 1.4-es HDMI kábelt, egy ATI Radeon 3870HD videókártya van, egy DVI-HDMI átalakítóval van összekötve az egész.Számítógépen a hangnál kiválasztom az ATI Function Device to High Definition Audio-t, elindítok egy filmet, számot, de hang nem jön a tv hangszóróiból.Pedig megy,mert a hangerõnél a gép jelzi,hogy szól, mert ugye a zöld csúszka látszik.Van vkinek ötlete, hogy hogy lehetne életre hívni?köszi
Szia, nekem pont ugyanez a problémám, csak nvidia kártyával 😄 pedig a felbontás mindkettõn 1920x1080, de a tv-n mégis kicsit túllóg :\
arty
scaling options a catalyst control centerben

Forza.

Üdv mindenkinek!
Netán valaki tudna segíteni tanácsot adni hálás lennék 😊
A probléma a következõ:
Van 1 Full HD-s TV 560GTX el minden jó volt
Most kicseréltem 1 Ati 6970-re és full HD-ban a kép alja és oldala lemarad kb 1-2 cm re

arty
szerintem célszerûbb a HDMI-HDMI kábel, az egyik végére pedig teszel egy DVI->HDMI átalakítót
Bucseknek pont van is egy ilyen átalakítója...
így ha késõbb a vga-n csak HDMI kimenet lenne, oda is jó lesz a kábel, ill az átalakítóval a mostanihoz is 😊

(AMD Radeonokhoz eleve nem jó a DVI-HDMI kábel, azon nem megy át a hang!)

a lényeg ilyen hossznál, hogy minõségi kábel legyen, ezt az 1.3/1.4/highshpeed/ethernet jelölések "garantálják" általában 😊 ha nem jó, max vissza kell vinni...

Forza.

Geforce GTX 460, hangot is természetesen, idõvel majd bepöccintek valami 800.1-es hangrendszert, de az még ráér 😄 szóval kép+hang.
köszi
gabesz752
Szia!

Szerintem EZ nem drága. Ilyen van nekem is. Kristály tiszta a kép.

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25

arty
HDMI = DVI, a te szempontodból nem lesz minõségi különbség, ezek egymással "kompatibilisek"

Forza.

arty
hdmi -> digitális -> nincs olyan, hogy veszteséges. ha gond van a kábellal, akkor durva képhibákat látsz, ne lesz olyan hogy "kicsit rosszabb" a kép 😊

10m simán áthidalható egy jobb kábellal, az 1.3/1.4/ethernettel nem kell foglalkoznod - amin rajtavan, hogy 1.3a/1.4/ethernet kompatibilis, az megfelel annak a minõségi elvárásnak, hogy az 1080p (akár 60hz) átmenjen rajta

csak képet akarsz átvinni vagy hangot is a tévébe? milyen vga-d van?

Forza.

Sziasztok, szeretnék érdeklõdni, hogy hogyan lehetséges, hogy összekössem a TV-met (Samsung u32D5000) az asztali számítógéppel. HDMI-HDMI kábelre gondoltam legalább 10méter kellene (nem lesz így veszteséges kicsit?), mivel sajna ugye a fal mentén kell hogy fusson a kábel. Van a videó kártyámon ugyan 1 mini HDMI bemenet, viszont 2 DVI-van és van 1 DVI-HDMI átalakítom.
Most igazából csak ott akadtam el, hogy ebayrõl vennék kábelt, mert itthon nagyon drága, viszont kint van mindenféle HDMI kábel, igazából csak ott akadtam el, hogy mit jelent hogy pl: 1.3a meg 1.4a...
meg "ethernet" nekem ezek így kínaiak :\
Elõre is köszönöm, valamint az lenne még a kérdésem, hogy USB-s vinyóról nézek 1 filmet ami 1080p, és ugyanezt a filmet megnézem HDMI kábellel érezhetõ képbeli különbség?
Köszönöm, további szép napot!
arty
- milyen tv, milyen vga, milyen felbontásban nézted?
- hdmi a tévében a DVI-IN / PC jelzésû aljzatba van dugva?
- tévén a képarány 16:9 / csak pásztázás / stb - mire van allitva?

Forza.

Hali mindenkinek ,remelem jo helyre irom a problemamat .A gepet HDMI kabelel kotottem a tv-hez ,de minden felbontasban a kepernyok szelen 1-2 cm kilog.Es nem tudom hogy kene beallitani ,ha valaki talalkozot hasonloval vagy tudja a megoldast az segithetne .

Sziasztok!
Most szeretnék egy Samsung UE40D5000et venni és ehhez egy házimozit. Filmeket laptopról nézni, mivel úgy tudnék csak full hdban nézni. Az lenne a kérdésem, hogy a legjobb mód, hogy mûködjön minden az ez: laptop hdmi-vel összeköt tv-vel, jack-el kötöm hozzá a hangot. tv hdmi-vel összekötöm házimozival és optikai kábellel kötöm a hangot szintén a házimoziba. Így kell majd csinálnom, vagy hülye vagyok és ez így nem is fog mûködni?

LG 32K330 LCD tvhez milyen külsõvinyót ajánlanátok (minimum 500G😎?
mire kell odafigyelnem a vásárláskor( 720p-s filmeket akarok rátölteni)?
arty
de milyen pana? mert apámnál van egy pana plazma, pv80, ott pl hdmin az 1080 perfekt beállt középre

esetleg tényleg maradhat a pc bemenet + hangot külön, analog kábelen vinni, ott pl nativan is ment az 1024x768 a tévén - viszont hdmin jobb volt a kép (filmeknél), a betük persze a vgan voltak jobban olvashatóak

szal, érdemes próbálgatni 😊

Forza.

szia! A tv márkája Panasonic, néztem mind a két felbontást egyiknél sem tökéletes, sõt 1920-1080-nál pici a betû és olvashatatlan! Nem tudom van-e ilyen spdif bemenet majd megnézem, de szerintem nincs. Akkor csak a külön hangszóró a megoldás,még próbálkozom. Köszi!
arty
1. milyen márkájú/típusu a tv? menüben nem lehet a képméreten, elhelyezkedésen állítani? 1280x720 és 1920x1080as felbontást is néztél?

2. hangot csak akkor visz át a 9600gt a hdmi-n, ha a hangkártya spdif kimenetét rádugod a videokártya spdif bemenetére (ha van neki)

Forza.

Sziasztok! Szeretném összekötni a 42-es plazma HD ready tévét a számítógéppel,próbaképpen teszteltem le mégpedig úgy,hogy a gépben egy 9600 GT Nvidia kártya van HDMI kimenettel, és a tévén is van ezért összekötöttem HDMI-HDMI kábellel, kép van, de az sem tökéletes az asztal teteje épphogy látszik, le van vágva mindenhol a kép akármilyen felbontásra állítom! Hang egyáltalán nincs csak külön szól nem a tévébõl! Viszont van a tv-n PC VGA kimenet is lehet azzal kéne, de elvileg a HDMI_HDMI lenne a legjobb.Tanácstalan vagyok, hátha tudtok segíteni. Elöre is köszönöm a válaszokat!
arty
nem nagyon van más ötletem... hacsak az ati DVI-HDMI átalakito + HDMI - HDMI kábel ... az mûködne 😉

Forza.