LCD Tv+ Pc

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DeerHunter01
ati hdmi kimentet eleve be se tudtam állítani nem érzékelte, driverét letöröltem, így se jó

\"Errõl van szó!\"

arty
lehet ati/amd hdmi driver mégse kellene? hátha a tévé ugy érzékeli, hogy kap hangot (csöndet) és ezért az analog bemenetet tiltja! (nvidiával anno ezzel szoptam NAGYON sokat, de amdnél ugye ELVILEG csak a kártyához adott átalakitoval van hang... ha az ati hdmi kimenet az alapértelmezett, akkor se szol semmi?)

Forza.

DeerHunter01
igen, az erõsítõ az szól.
tv-n meg nincs ilyen állítási lehetõség, csak furcsa lenne kicsit, hogy pont azután romlik el miután újraraktam a gépet..

\"Errõl van szó!\"

arty
de az erõsítõ szól?

mert ha igen, akkor a tévével lesz valami... (ha egyébként beállitási lehetõség nincs a hang analog/digit inputjának kiválasztására)

Forza.

DeerHunter01
így van bedugva 100% 😄
azzal a kábellel se szól a tv, amelyik az erõsítõbe megy.

\"Errõl van szó!\"

arty
32LD550 amugy a tévé, amire rá van kötve?

ide van dugva a hdmi és az analog hang? BIZTOS? 😄

tehát a gépbõl a kábel a HDMI 1-be, a hang pedig abba a mini jackbe?

és még erre nem válaszoltál: az erõsitõ szól azzal a kábellel, amivel a tévé nem?

Forza.

DeerHunter01
nekem "hangszórók" néven fut, de gondolom ugyanaz mint nálad az "alaplapi analóg", és igen, az az alapértelmezett.
am elosztó nélkül se jó.
köszi.

\"Errõl van szó!\"

arty
ok 😊

az alaplapi analog az alapértelmezett, azaz ott a pipa nálad?
az erõsítõn szól egyébként a hang, ahogy kell, csak a tévén nem?

az eloszto kiiktatását csak azért javaslom, hogy kiderüljön nincs-e kábelhiba. mert ha ugyan az a kábel az erõsítõben szól jól, akkor a tévén is kell... ha mégse, akkor a tévével lesz vmi :/

Forza.

DeerHunter01
igen, az analóg kimentét vezetem a tv analóg bementébe, ami az adott hdmi bemenethez tartozik.
elosztó nélkül nem próbáltam, de így is müködnie kéne, hisz windows újraelepítés elõtt jó volt, szóval valami beállítás nem jó a gépen, vagy más driver kéne rá...nem tudom a megoldást.
hdmi-hdmi kábelt meg nem szeretnék most venni emiatt, fõleg hogy, tudom, hogy így is mûködnie kell.

\"Errõl van szó!\"

arty
tehát a hangkártya analog kimenetét vezeted a tévé analog bemenetére, ami az adott hdmi bemenethez tartozik?

mindenféle elosztok nélkül, direktbe kötve sem szól a tv? ugyan az a kábel, direktben az erõsitõbe kötve szól?

vagy mit szeretnél? h az ATI kártyán mennyen ki a hang a hdmin keresztül? ahoz az ATIhoz kapott DVI-hdmi átalakitot + hdmi-hdmi kábelt kell használni, windows7 alatt pedig a hangoknál átváltani az alapértelmezett kimenetet az ATI HDMI OUT-ra

Forza.

DeerHunter01
mire gondolsz pontosan?

\"Errõl van szó!\"

arty
én meg azt szeretném, ha nyernék a lotton 😉

vagy végigmegyünk azon, amit #717-ben irtam, vagy részemrõl nem tudok segiteni

Forza.

DeerHunter01
hangkártyám nincs külön a gépbe, csak az alaplapi integrált van.
azt szeretném, hogy szóljon a tv-n is a hang, ugyanazon a kábelen keresztül ami az erõsítõbe is be van dugva ( jack dugó vagy mini jack dugó, nem tudom pontosan melyik)
semmit nem változtattam a kábeleken mióta újraraktam a windowst, ezért nem értem, hogy miért nem mûködik most...

\"Errõl van szó!\"

arty
tehát a hangkártya analog kimenetét vezeted a tévé analog bemenetére, ami az adott hdmi bemenethez tartozik?

mindenféle elosztok nélkül, direktbe kötve sem szól a tv? ugyan az a kábel, direktben az erõsitõbe kötve szól?

vagy mit szeretnél? h az ATI kártyán mennyen ki a hang a hdmin keresztül? ahoz az ATIhoz kapott DVI-hdmi átalakitot + hdmi-hdmi kábelt kell használni, windows7 alatt pedig a hangoknál átváltani az alapértelmezett kimenetet az ATI HDMI OUT-ra

Forza.

DeerHunter01
Újra itt vagyok 😄
Anno megcsináltam valahogy azt, hogy szóljon a tv-n is a hang de most egy windows újratelepítés után megint nem tudom mit kell csinálni 😄
Tehát:
A gépem a tv-vel egy DVI-HDMI kábellel van összekötve.
A hang kábel meg egy elosztóba megy, onnan egyik kábel az erõsítõbe másik a tv audio bemenetébe. De sehogy sem akar hangot kiadni a tv. Realtek HD audio manager felrakva, meg ati audio hdmi drivere is felrakva, hátha az lenne baj, de sehogy sem akar mûködni.

\"Errõl van szó!\"

Szolnokboy1
nincs, de be van rakva külsõ filternek az ffdshow dxva video decoder és és a Directvobsub, és így van mindkettõ. 😊

Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.

arty
viszont asszem overlay-el nincs DXVA gyorsítás + felirat :/

Forza.

Szolnokboy1
úgy néz ki, jó lesz az overlay-es megoldás. 😊 eddig nem volt fagyás és nem is akad (lehet, hogy korábban próbáltam és akadt, de most másik rendererrel jó), ha mégis lesz, beírom. köszi szépen a tippet!

a PC-ben az a jó, hogy mindent lejátszik, de egy élet munkája belõni jól.

Szolnokboy1
hát igen, és éppen ezért idegesít, hogy nem tudom, miért van ez a fagyás. rettentõ idegesítõ, hogy nem tudom az okát.

arty
ajaj, akkor te már elég jól körüljártad a témát 😞

Forza.

Szolnokboy1
akkor sorban: win7-em van. az mpc 32 bites. többet is próbáltam már, most a legújabb van fenn sztem (de egyébként a KMPlayert is belõttem faszán, és azzal is volt fagyás a normál képernyõre váltásnál/visszahúzásnál, szóval nem gondolnám, hogy az mpc-vel van a gond. itt is kipróbáltam jópár outputot és külsõ renderelt, de itt is csak a ffdshow mûködött rendesen, a többi nem volt folyamatos, laggolt) vga ati Hd3600. pár hónapos a driver.

az mpc eleinte a saját dekódereivel játszotta, de úgy is volt fagyás, most az ffdshow dxva decodert raktam be.

úgy rémlik az összes outputot kipróbáltam és az overlay is akadt, csak az evr-rel folyamatos. de este kipróbálom megint és megírom.

köszi a tippeket!

arty
win7ed van? mpchc 32 vagy 64bites? 32 legyen, próbálj ki töb buildet, ujabbat, régebbit, stabilt, bétát!
milyen vga? milyen driver?

és egyáltalán, a filmeket az mpchc belsõ dekóderei játsszák, vagy behekkelted valamelyik külsõ dekodert? (coreavc, ffdshow)

evr helyett overlay?

Forza.

Szolnokboy1
Nekem egy roppant idegesítõ problémám akadt: a media player classic lefagyasztja az egész rendszert. A hdtv hdmi-vel van összekötve, az asztal ki van terjesztve. Áthúzom a MPC-t, fullscreen, minden faszán megy. aztán amikor vége a filmnek, és kiveszem fullscreenbõl/bezárom az MPC-t/vissza akarom húzni az ablakot, lefagy az egész rendszer. de ez nem mindig van így, rapszodikus, az esetek 90%-ában történik meg.

Az MPC output beállítása sima EVR (természetesen van CoreAVC, CCCP meg minden ami kellhet, a videorendert az ffdshow vezérli), az EVR sync és az EVR egyedi beállítás nem jó, mert a kép nem folyamatos, hanem akad.
mi lehet a fagyás oka?

egy másik kérdés: van valakinek eladó Hama 8in1 típusú távirányítója? Esetleg kölcsönbe? 😊 Engedélyezni szeretném a tv-n az usb-s video lejátszást.

arty
nem tök mindegy? gariztasd 😊

Forza.

vérpocok
hi all

Most vettem észre a plazma Tv-n, hogy a képernyõ tetejétõl az aljáig pontosan középen egy vékony fekete csík húzódik. Ez miért lehet? Tegnap még nem volt ott. Már vagy fél éve használom a tv-t gépre kötve és eddig ilyen nem volt. Amúgy fél éves a tv, tehát viszonylag újnak számít.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

arty
milyen vga-d van? atihoz adnak dvi-hdmi átalakitot, nvidiához meg "bármi jó" - tehát ezek közt minõségi különbség nemigazán van. vagy megy vagy nem 😊

és igen, a fullhd simán átmegy egy 3-5 méteres kábelhosszig. 10-15 méterre viszont ajánlott a drágább, minõségibb kábel!

Forza.

sziasztok!

újabb beginner kérdések 😊

videókártyán dvi és s-video kimenet van. Ha veszek dvi to hdmi átalakítót akkor jó minõségû képet fogok kapni az LCD tv-n? egyáltalán a full HD-t (1920x1080) átviszi?

arty
a 12es karika a maiakon azért már nem ég be - ráadásul pont tévéadásra jobb nagyságrendekkel a plazma, mint szinte bármelyik lcd

Forza.

Troyan
Szerintem egy LCD-vel jobban jártál volna mint egy plasmával. Én plasmát akkor vettem volna ha csak filmnézésre kell. Még sima tv-mûsort se néznék rajta mert beleég a 12-es karika meg az ertéelklub logó.
LCD-nél ennél kisebb a valószínûsége azért.

FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X

arty
egyszer majd ottfelejted és a tv mehet a levesbe.... 😊

Forza.

Bokafix2
Ha már valaki tv-t köt a gépre, akkor jóhogy netezésre is használja. Amúgy csak kikapcsolásig van ott. Mikor újra bekapcsolom a gépet és a TV-t már nincs ott. Amúgy meg nem hagyom égni.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

arty
mennyi ideig van kint az sghu a plazmán, miután beég?

alapvetõen szvsz ne netezz rajta, ez a technologia nem erre való: statikus képelemek akár örökre(!) is beéghetnek!

panasonic és samsung ebbõl a szempontból sokat fejlõdött, de ez nem "monitor" - még mindig nem

Forza.

Bokafix2
Üdv

Egy full HD plazma TV-t vettem nemrég és az van most hozzákötve a géphez. Problémám különösebben nincs vele, mert szép képet ad és jól mûködik, mindössze az zavar, hogyha mondjuk megnyitok egy weblapot a neten és után bezárom, vagy akár megnyitom a feladatkezelõt vagy bármilyen progit, akkor a bezárt ablakok körvonalai még halványan látszanak és nem tûnnek el.
Pl. filmnézés közben vettem észre most az SG körvonalait egy egyik filmben, fõleg olyankor látszik mikor világos részeket mutat. Abban halványan látszanak a körvonalak. Ha távolabbról nézem annyira nem feltûnõ, de ez miért lehet? A TV alapból ilyen, vagy v.mi beállítással kiküszöbölhetõ ez a probléma?

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

arty
felbontás, frissítési freki? avi fájlok frémrátája?
klón mód/egyedüli kijelzáként is próbáltad, ugy is szaggat?

Forza.

Troyan
Nem ismerem a tv-t de amikor átvált monitornézetre nem írja ki, hogy milyen felbontáson és hz-n fog mûködni? Ha mondjuk 24hz-en akkor az már szaggatás.

FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy amikor a laptopomat( PACKARD BELL EasyNote F4081-RB-132HG) kiterjesztem a tv-re(Panasonic TX-32LE8PS LCD)szaggatnak az avi filmek.Laptopon szépen megy amugy és a legujabb driver van fent és hdmi-vel van összekötve.
Mi lehet a probléma?
Kérlek segítsetek!
RelakS
ha kiterjesztett asztalt akarsz használni, semmi gond. A klónozást felejtsd el, ha nem fúhádé kütyüt veszel

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

arty
nem, neked fullhd tévé kell! 😊

klón az 1:1 másolat, azonos felbontásra

Forza.

Kontrakcio
nah, megoldódott, ott rontottam el h a pc-n kerestem a hibát, pedig a tv képi beállításoknál kellett pár dolgot állítanom, mivel penröl játszottam le és nem jelentkezett a hiba ezért kizártam...

köszi a segiséget! 😊

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Kontrakcio
Hali!

Stabil 24 fps szaggatás mellett is, 60hz megy a tv és érdekes mert filmek válogatják h mennyire szaggat...

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Sziasztok!

Ne röhögjetek, nem értek hozzá 😄

Szóval szeretnék venni egy új LCD TV-t és össze szeretném kötni a PC-mel, leginkább clone-nal (tehát, a monitor és a TV is üzemeljen)

Mivel a full HD-t konkrétan leszarom, elég lenne nekem egy HD ready 1366 x 768 felbontású TV is, viszont a monitorom natív felbontása 1920x1080, és nem is szeretném állítgatni.

Tehát a kérdés, hogy megoldható-e vmilyen programmal, hogy a TV-n szereplõ clone kép ne 1080p legyen miközben a monitor marad 1080p?

Logikus hogy hülyeséget kérdezek, de hátha 😄

arty
530-at szerelik kb 3 féle panellal, ha jót fogsz ki akkor csak mákod volt

a durva, hoyg az elektronika is változik, haver 530-ban levõ elektronika "ujabb", jobb, mint a kollegái 550/650ben (miután a haver 530a vitt olyan mkvkat, amiket a nagyobbak nem, hivták a szervizt, hátha hibásak, õk mondták nekik, h hogy bármelyikbe lehet bármi ... max nincs kivezetve)

samsung tv = oroszrulett 😞

Forza.

Nem tudom miért keveri mindenki a szezont a fazonnal. Jó lenne végre tudomásul venni, hogy LExC5xx tévékben ugyanaz a panel, mert 5-ös sorozat, ez vonatkozik a 6-osra is. Pl.: LE46C530 TV-m van, és ugyanaz a panel az 550-ben is, ugyanis láttam szétszedve õket. Itt a körítés a különbség (USB, LAN, Softver, átlátszó mûanyag szegély csak alul vagy körben, stb.....). De itt mindenki a másikat beszéli le valamirõl, amirõl semmi fogalma.
Emeld meg a dpi méretét a windowsnak a képernyõbeállításoknál.
arty
film fps?
60hz-en megy a tv?
mennyire gyakran akad meg?

Forza.

Kontrakcio
hardveres nem lehet probléma: q9400 @ 3,2 Ghz, 4gb ddr2, 6950 2gb... szal... tv 60hz-n van.

Kontrakcio
Szevasztok. Lenne egy olyan problémám h mostanság vettem egy samsu LE40C650 lcd tv-t és mikor hd filmet viszek át a gépröl tv-re nagyon ritkán érzékelem h szaggatt 1et... kmplayer,vlc,mplayer, codekek-et probáltam... mikor enyhén régyorsítok a filmre akkor nem érzékelhetõ a szaggatás akkor viszont a hang "szaggat" 1et :I ha pen-röl játszom le direktbe akkor nem jelentkezik... van vmi 5letetek?

elõre is köszi! 😊

Jakuza001

A tv-t úgy jelzi,hogy általános pnp képernyõ