LCD Tv+ Pc
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Errõl van szó!\"
Forza.
tv-n meg nincs ilyen állítási lehetõség, csak furcsa lenne kicsit, hogy pont azután romlik el miután újraraktam a gépet..
\"Errõl van szó!\"
mert ha igen, akkor a tévével lesz valami... (ha egyébként beállitási lehetõség nincs a hang analog/digit inputjának kiválasztására)
Forza.
azzal a kábellel se szól a tv, amelyik az erõsítõbe megy.
\"Errõl van szó!\"
ide van dugva a hdmi és az analog hang? BIZTOS? 😄
tehát a gépbõl a kábel a HDMI 1-be, a hang pedig abba a mini jackbe?
és még erre nem válaszoltál: az erõsitõ szól azzal a kábellel, amivel a tévé nem?
Forza.
am elosztó nélkül se jó.
köszi.
\"Errõl van szó!\"
az alaplapi analog az alapértelmezett, azaz ott a pipa nálad?
az erõsítõn szól egyébként a hang, ahogy kell, csak a tévén nem?
az eloszto kiiktatását csak azért javaslom, hogy kiderüljön nincs-e kábelhiba. mert ha ugyan az a kábel az erõsítõben szól jól, akkor a tévén is kell... ha mégse, akkor a tévével lesz vmi :/
Forza.
elosztó nélkül nem próbáltam, de így is müködnie kéne, hisz windows újraelepítés elõtt jó volt, szóval valami beállítás nem jó a gépen, vagy más driver kéne rá...nem tudom a megoldást.
hdmi-hdmi kábelt meg nem szeretnék most venni emiatt, fõleg hogy, tudom, hogy így is mûködnie kell.
\"Errõl van szó!\"
mindenféle elosztok nélkül, direktbe kötve sem szól a tv? ugyan az a kábel, direktben az erõsitõbe kötve szól?
vagy mit szeretnél? h az ATI kártyán mennyen ki a hang a hdmin keresztül? ahoz az ATIhoz kapott DVI-hdmi átalakitot + hdmi-hdmi kábelt kell használni, windows7 alatt pedig a hangoknál átváltani az alapértelmezett kimenetet az ATI HDMI OUT-ra
Forza.
vagy végigmegyünk azon, amit #717-ben irtam, vagy részemrõl nem tudok segiteni
Forza.
azt szeretném, hogy szóljon a tv-n is a hang, ugyanazon a kábelen keresztül ami az erõsítõbe is be van dugva ( jack dugó vagy mini jack dugó, nem tudom pontosan melyik)
semmit nem változtattam a kábeleken mióta újraraktam a windowst, ezért nem értem, hogy miért nem mûködik most...
\"Errõl van szó!\"
mindenféle elosztok nélkül, direktbe kötve sem szól a tv? ugyan az a kábel, direktben az erõsitõbe kötve szól?
vagy mit szeretnél? h az ATI kártyán mennyen ki a hang a hdmin keresztül? ahoz az ATIhoz kapott DVI-hdmi átalakitot + hdmi-hdmi kábelt kell használni, windows7 alatt pedig a hangoknál átváltani az alapértelmezett kimenetet az ATI HDMI OUT-ra
Forza.
Anno megcsináltam valahogy azt, hogy szóljon a tv-n is a hang de most egy windows újratelepítés után megint nem tudom mit kell csinálni 😄
Tehát:
A gépem a tv-vel egy DVI-HDMI kábellel van összekötve.
A hang kábel meg egy elosztóba megy, onnan egyik kábel az erõsítõbe másik a tv audio bemenetébe. De sehogy sem akar hangot kiadni a tv. Realtek HD audio manager felrakva, meg ati audio hdmi drivere is felrakva, hátha az lenne baj, de sehogy sem akar mûködni.
\"Errõl van szó!\"
Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.
a PC-ben az a jó, hogy mindent lejátszik, de egy élet munkája belõni jól.
az mpc eleinte a saját dekódereivel játszotta, de úgy is volt fagyás, most az ffdshow dxva decodert raktam be.
úgy rémlik az összes outputot kipróbáltam és az overlay is akadt, csak az evr-rel folyamatos. de este kipróbálom megint és megírom.
köszi a tippeket!
milyen vga? milyen driver?
és egyáltalán, a filmeket az mpchc belsõ dekóderei játsszák, vagy behekkelted valamelyik külsõ dekodert? (coreavc, ffdshow)
evr helyett overlay?
Forza.
Az MPC output beállítása sima EVR (természetesen van CoreAVC, CCCP meg minden ami kellhet, a videorendert az ffdshow vezérli), az EVR sync és az EVR egyedi beállítás nem jó, mert a kép nem folyamatos, hanem akad.
mi lehet a fagyás oka?
egy másik kérdés: van valakinek eladó Hama 8in1 típusú távirányítója? Esetleg kölcsönbe? 😊 Engedélyezni szeretném a tv-n az usb-s video lejátszást.
Most vettem észre a plazma Tv-n, hogy a képernyõ tetejétõl az aljáig pontosan középen egy vékony fekete csík húzódik. Ez miért lehet? Tegnap még nem volt ott. Már vagy fél éve használom a tv-t gépre kötve és eddig ilyen nem volt. Amúgy fél éves a tv, tehát viszonylag újnak számít.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
és igen, a fullhd simán átmegy egy 3-5 méteres kábelhosszig. 10-15 méterre viszont ajánlott a drágább, minõségibb kábel!
Forza.
újabb beginner kérdések 😊
videókártyán dvi és s-video kimenet van. Ha veszek dvi to hdmi átalakítót akkor jó minõségû képet fogok kapni az LCD tv-n? egyáltalán a full HD-t (1920x1080) átviszi?
Forza.
LCD-nél ennél kisebb a valószínûsége azért.
FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
alapvetõen szvsz ne netezz rajta, ez a technologia nem erre való: statikus képelemek akár örökre(!) is beéghetnek!
panasonic és samsung ebbõl a szempontból sokat fejlõdött, de ez nem "monitor" - még mindig nem
Forza.
Egy full HD plazma TV-t vettem nemrég és az van most hozzákötve a géphez. Problémám különösebben nincs vele, mert szép képet ad és jól mûködik, mindössze az zavar, hogyha mondjuk megnyitok egy weblapot a neten és után bezárom, vagy akár megnyitom a feladatkezelõt vagy bármilyen progit, akkor a bezárt ablakok körvonalai még halványan látszanak és nem tûnnek el.
Pl. filmnézés közben vettem észre most az SG körvonalait egy egyik filmben, fõleg olyankor látszik mikor világos részeket mutat. Abban halványan látszanak a körvonalak. Ha távolabbról nézem annyira nem feltûnõ, de ez miért lehet? A TV alapból ilyen, vagy v.mi beállítással kiküszöbölhetõ ez a probléma?
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
klón mód/egyedüli kijelzáként is próbáltad, ugy is szaggat?
Forza.
FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X
Lenne egy olyan problémám,hogy amikor a laptopomat( PACKARD BELL EasyNote F4081-RB-132HG) kiterjesztem a tv-re(Panasonic TX-32LE8PS LCD)szaggatnak az avi filmek.Laptopon szépen megy amugy és a legujabb driver van fent és hdmi-vel van összekötve.
Mi lehet a probléma?
Kérlek segítsetek!
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
köszi a segiséget! 😊
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
Stabil 24 fps szaggatás mellett is, 60hz megy a tv és érdekes mert filmek válogatják h mennyire szaggat...
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
Ne röhögjetek, nem értek hozzá 😄
Szóval szeretnék venni egy új LCD TV-t és össze szeretném kötni a PC-mel, leginkább clone-nal (tehát, a monitor és a TV is üzemeljen)
Mivel a full HD-t konkrétan leszarom, elég lenne nekem egy HD ready 1366 x 768 felbontású TV is, viszont a monitorom natív felbontása 1920x1080, és nem is szeretném állítgatni.
Tehát a kérdés, hogy megoldható-e vmilyen programmal, hogy a TV-n szereplõ clone kép ne 1080p legyen miközben a monitor marad 1080p?
Logikus hogy hülyeséget kérdezek, de hátha 😄
a durva, hoyg az elektronika is változik, haver 530-ban levõ elektronika "ujabb", jobb, mint a kollegái 550/650ben (miután a haver 530a vitt olyan mkvkat, amiket a nagyobbak nem, hivták a szervizt, hátha hibásak, õk mondták nekik, h hogy bármelyikbe lehet bármi ... max nincs kivezetve)
samsung tv = oroszrulett 😞
Forza.
elõre is köszi! 😊