Nostradamus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha Nostredamust elemezzük, csakis a legeredetibb szövegbõl, a franciából, vagy ahogyan õ irta szabadna kiindulnunk. Nem bánom, mellette lehet egy nyers magyar fordítás, angolul nem értek.
Nagyon érdekes, ahogy dolgokat észreveszel, ez különleges képesség.Sajnos nem ismerem ezeket a leveleket, s így még nem tudok hozzászólni. (Néha betehetnél egy két linket.)
Egyszer majd elmesélném a Nagy Fermat sejtés szerintem igazi történetét- nem kell hozzá sok matematika.
Az csak ahhoz kellett, hogy egy téves elméletet fogadjanak el, és díjazzanak.
Érdekelne tehát a számításod, mert akkortájt foglalkoztak ilyesmivel.
A 351 (fejbõl) 13x27=13*3^3 nagyjából a 13 holdhónap.
14 nap hiányzik az évbõl, vagyis két hét, fél holdhónap.
Elsõ blikkre ez jutna az eszembe.

A csillagállások lassan megváltoznak, hiszen minél távolabbiak, annál lassabban keringenek.
Az astrológiát nem ismerem, így nem tudok véleményt mondani. Mert csak a csillagképek állása tekinthetõ stabilnak, a bolygóké ahhoz képest minden évben változik.
A Merkur és a Vénusz évnél rövidebb idõ alatt kering, a többi meg sokkal hosszabb ideig.
Így azt hiszem, hogy csak azt nézhették, hogy születéskor melyik bolygó melyik csillaggal volt "együttálló"!
Mindenesetre a felsorolásodból talán megállapítható, hogy az melyik évben készült?
Ugyanazért kezdik mások máshol, mint amiért mi itt: szellemi kalandot jelent nekik.
Az csak a mi bajunk, ha mi a valóságot próbáljuk megérteni.
Látod, sikerült mindent két bejegyzésbe írnom.

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Bocsi,az csak tréfa volt, hogy megdicsérlek. (Nem mindegy különben, ki írja, és miért) Nekem tetszik, ahogyan gondolkodsz. Elsõre pedig semmi nem megy.

De az, hogy Nostredamus egy anagramma nevet irt (kiszótároztam) azt valószínûsíti, hogy a versei is lehetnek anagrammák. Az Õ kora az inkvizicióé, és ahol õ élt, ott inkább lehetett alkimista, és tenyérjós, mint kémikus, vagy csillagász (ma is inkább a zagyvaságokat kedvelik)
Nézd ezt az anagrammát:
1. Michel de N1o2s3t4r5e6d7a8m9e10
2. Michel de A8s3t4r5e6- m9on1d7e10 (Astre- monde)
Vagyis 83456-91710.
Ami: Mihály a csillag világból ("de"= határozó rag)
A nevének ilyen megfejtése valószínû, és tekinthetõ ráutalásnak, hogy a verseivel is ez a teendõ.
És akkor kiderülhet, hogy valójában csillagászati feljegyzéseketr is készített így.

Sokan választottak titkos írást akkor.
Leonardo tükör írással írt például.
Sõt rajzolt is, pld. az utolsó vacsora skicceit.
Van aki pld. a nickjét ma is így készíti, rendkivül cselesen: pld. anna= anna megfordítva is! Így azután lehet törni a fejem.
Most úgy gondolom, hogy Nostredamus (legyen így) keverte a csillagászatot a joslatokkal.
Kezdetnek jó lenne csillagászati feljegyzéseit kitalálni.
Mindjárt elmélyedek a Te ötleteidben is.

Azt hiszem, kezdõ vagy még a forumokon?
Itt sok mindenért figyelmeztetik az embert. Azért is, ha egymás után sok külön üzenetet küld. Látod, én is ezt teszem, amit kifogásolhatnak. Ezt csak azért jelzem, mert nekem is kényelmesebb külön válaszolni a bejegyzésekre.

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Anaid
Ha bárki igazolni, ill. cáfolni akaja azt, hogy jövõbe látott sztem nem az így is úgy is magyarázható jóslatoknál kell kezdeni, hanem ilyen részeknél, ahol konkrét adatokat közöl. (mégha sajátos módon is)
Igazán nem értem, miért kezdik sokan máshogy....

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
Vízöntõ és a Halak ?
Hold a Vízöntõ ?
plusz
június 1 június 24
szeptember 25 október 16
mint Uránusz és Neptunusz??????
Asszem, ha igazolható, hogy valóban lehetett ilyen csillagászati megfigyelés, amikor a bolygók és a Hold így helyezkedtek el, mozogtak (mivel megemlít két akkor még ismeretlent is), ill. bármely adatra vonatkoztathatóak egységesen, nyert: megalapozottnak tekinthetõ, hogy sejtegetett ezt-azt a jövõrõl. (magánvélemény)

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
A naphoz közeledve sorban sorolja fel a bolygókat. Ez elsõ blikkre látszik. (A FÖld kivételével)
Szaturnusz április 7 augusztus 25
Jupiter június 14 október 7
Mars április 17 június 22
Vénusz április 9 május 22
Merkúr február 3 február 24

Megemlít még kettõt:
június 1 június 24
szeptember 25 október 16
A még kettõ az Uránuszt és Neptunuszt jelenti? Logikusnak tûnik.
Az említett idõintervallumokat figyelembe véve kizárhatónak tûnik, hogy horoszkóphoz lenne köze.
A "hozzáértõk azt írták, hogy asztrológiailag sincs értelme idõpontmeghatározásként (na azt nem tudom, hogy ebben igazuk van-e)
Tudjuk hol és mikor élt. Vonatkozhat arra, hogy egyszerû megfigyelésrõl van szó az adott helyrõl ezen égitesteket ettõl eddig figyelhette meg? Na ezt megint nemigazán tudom. Help!!!
Vonatkozhat a bolygók más jellegû adataira. Ezt kérdeztem elsõ körben.
A következõ rész: A fenti dátumokat hozzárendelve:
Szaturnusz a Bakban április 7 augusztus 25
Jupiter a Vízöntõ június 14 október 7
Mars a Skorpióban április 17 június 22
Vénusz a Halakban április 9 május 22
Merkúr egy hónap a Bak, február 3 február 24
Vízöntõ és a Halak ?
Hold a Vízöntõ ?
????? Ez lehetett saját megfigyelés? Vagy egy helyre és idõpontra vonatkozó kiszámítása a bolygók állásának, járásának? Ha igen mikorra és mely helyre vonatkozhat?

Majd a sárkány csillagképrõl ír...

Anaid
:)
Kredencet még nem láttam mozogni, max. ha épp költözés volt.
Nézzük az asztrológiainak tûnõ részt?

Anaid
Ha jól tudják megváltoztatták a nevüket (talán még gyerek lehetett akkoriban), arról azonban nemigen olvastam mi volt az eredeti nevük...

Az anagramma dolog érdekes. Én elsõ körben nem anagrammákat keresgéltem, hanem egyszerûbb megoldásokat.
Hogy miért? Abból indultam ki, hogy nem bonyolíthatta túl a lényeg elrejtését, ha az az alap, amit a levélben írt: elrejtette a lényeget az uralkodóosztály elõl, de érthetõvé akarta tenni az egyszerû emberek számára. Õ legalábbis ilyesmit írt. Találtam a próféciák között is utalást arra, hogy érthetõvé akarja tenni az emberek számára a járványok kialakulását. (feltéve, ha jól értelmeztem) Úgy tûnik nem azért ír járványokról, hogy ijesztgessen, hanem, hogy feltárja az okát ezeknek és így segytsen. Pl. van ahol hajók kikötésérõl ír, melyek nem hitet, hanem betegséget hoznak.
Alapvetõen abból próbálok meg kiindulni milyen ember lehetett, mit tarthatott fontosnak és mit nem. Ahhoz hogy esélye legyen rá bárkinek is, hogy megértse egy ember szavait elõször magát az adott embert kellene minl jobban megérteni. A próféciákban több helyen is a szegényebb rétegek "mellett" szónokol, megemlíti, hogy a "tudatlan" emberek megijednek bizonyos eseményektõl. Orvos volt, a pestis orvosának" nevezték. Sztem olyan ember lehetett, aki a tudását egyáltalán nem arra szándékozott felhasználni, hogy az uralkodó osztálynak gazsulázzon.
Jópár helyen meg éppen a tudás, a tudomány jelentõségét hangoztatja.
Valamint több helyen is (több helyen, mint a fordításokban szerepel, sztem) magáról is ír. Ami emberként természetes, nem volt sétagalopp az élete.

Anaid
Lehet, hogy a 351-nek nincs jelentõsége, de pár próbálkozás után találtam ehhez kapcsolódóan még érdekesebb dolgot is: A Henriknek szóló levelében van egy szakasz, ahol Ádámtól számolva levezeti Jézus születéséig (ahogyan pl. a régi egyiptomiak is számolták az idõt), mely eseménytõl mely eseményig mennyi idõ telt el. Ha kiszámoljuk elég furcsa idõpontokat kapunk. Ha viszont úgy számoljuk ki, hogy a leírt idõkülönbségek mindegyikébõl kivonjuk ezt a 351-et nagyjából, sõt van ahol pontosan ugyanazokat a dátumokat kapjuk ( ha Jézud születése 0. év), amelyeket manapság valószínûsítenek feljegyzések és régészeti leletek alapján a Bibliában megemlített eseményeknél, vagyis a zsidó nép történelmével kapcsolatban. Itt-ott pár év, évtized difi van ugyan, de álltalában olyan dátumoknál, amiket ma is még csak "saccolnak".
Igazán érdekes.
Lehet, hogy tévedés, de azért élmény volt összehasonlítgatnom és felfedeznem, hogy jé, kicsit jobban egyezik, mint vártam volna.
Nagyjából egészébõl a levelet nemigazán szokták megpróbálni értelmezni, túl homályosnak és érthetetlennek tartják...

Anaid
Megdícsérsz?:):)
Na ja, hibázhatok, sõt hibáztam is jó néhányszor, miközben fejtegetni próbálom a jóslatokat. Sokszor rá is jöttem. Van elõnye is: amiben hibáztam és rájöttem tanultam belõle és sokka jobban megjegyeztem, hogy kellett volna. Másrészt mi van, ha tévedek és nem sikerül "jól értelmeznem"? 500 éve nemigazán sikerült másoknak sem, szal nem akkora pofáraesés.

Elsõre sewmmi nem sikerál!
Az anagramma nem de Astre nom, hanem "Astre Monde", vagyis csillag világ.
A Nostre-nek meg nem láttam jelentését.
Vagyis Nostredame= Csillag világ!
Michel Csillag-világ igy nevezte magát, titkolózva! Vagyis csillagászkodott, ás kõzbe mindenfélát irt. Persze attól lehetett még asztrológus is. De érdemes elemezni a verseit csillagászként is.
Mert akkor a csillagászoknak inkább kellett fálniûk, mint az asztrológusoknak.
Lehet hogy õ irta elõszõr, hogy "és mégis mozog a kredenc"?

Ha igaz a feltevésem, hogy a "Nostredame" a "de Astre nom" anagrammája, akkor már azok, akik elõször Nostredamus-nak nevezték, Papp Jancsi módra élvezhetetlenné tették a viccet, tönkretették annak értelmezését.
De sok minden történik így! Azután pedig már nincs visszaút, minden rosszul folyik tovább.

Elég sok minderrõl tudok, amikor a középkor tudósai titkolták, elrejtették a tudásukat.
Notredámus is ezt tehetette, ami persze nem bizonyítjaq, hogy jól tudta...
- A harmadfokú egyenlet megoldását az igazi felfedezõje titkolta, azt más hozta nyilvánosságra.
- A Nagy Fermat sejtésrõl hallotál? Roppant cseles rébuszt talált ki, még ma sem fejtették meg (rajtam kivül). Viszont számtalan nyelven eltorzították.
- Leonardo Vinci sem mondta el mûveinek titkát.
Inkább többször is megfestette, hogy az emberek végre megértsék. (például a Sziklás Madonnát, a valós, és a szellemi világokban, glóriával, és anélkül, Párisban, és Londonban láthatók).
Ha viszont te megérted a dolgokat, jobb esetben csak butának tartanak.
Úgyhogy, ha ilyet írnak rád- légy büszke magadra!
Ha meg dícsérnek- valamit elhibázhattál...
Én nagyon megdícsérlek...<#integet2>

Végül is a tárgyról írunk, legfeljebb nem misztikusan, maradhatunk itt.
Most nincs idõm szótárazni nagyon, pedig anélkül nem megy!
Mindenesetre érdekességként
666=VIVIVI
999=XIXIXI
Ha megnézed a 666 éppen a fele a 999-nek.
Mégpedig a felsõ.
Hogy ez mit jelent? Ugyanúgy semmit. De érdekes.

Anaid
Nem írtad rosszul, csak másképp. Nekem is csak azután sikerült egy lehetséges számozáson alapuló rendszert összehoznom, miután felfigyeltem, hogy õ másképp írja a 14-et. Arra gondoltam, hogy ahogy te is tetted másképp kell római számmal leírni a centúriák számát Pl. 10.64: XVIIIII, 4.53:IIIIVIII...stb. De errõl még korai beszélnem, csak 4 így rendezett szövegcsoportnál ellenõriztem le, igaz ott jónak tûnt.

Anaid
Menjünk, bár ebbe a topicba sztem be sem néznek. Nem tartja sok ember szellemi tevékenységnek az ilyen rejtvényfejtést. Pedig nehezebb, mint megadott képletek alapján számolni.:)

Anaid
Az egyik kedvenc négysorosom:

L an que deux freres du lys seront en aage,
L un d eux tiendra la grand Romanie:
Trembler les monts, ouvert Latin passage
Pache Macher, contre fort d Armenie.
Tök más értelmezést talátam, mint mások:
Szerintem két lemezrõl, törésvonalról Hegyláncról, amelynek elõhegysége (contrefort egy szóként, bár külön van írva) Örményországból indul és áthúzódik az olasz területre és ebbõl eredõ földrengésekrõl szól. Inkább úgy tûnik, hogy megpróbálja leírni, megértetni mibõl erednek a földrengések azon a területen, mint erõd elleni földrengéskori csata leírása. A két fivér a liliom házábó meg lehet törés, határvonal is, fék zabola is.

Alapvetõen az tûnt fel, hogy sok a betûelírás. Vannak visszatérõ dolgok:
j-i, u-n, y-u i, e-i. Vannak helyek, ahol külön írja, de a mai franciában egy szó...stb. Vannak tévedések is: talán akik nyomtatásnál szedték a betûket az írott szöveget nem jól olvasták ki pl. a latinul nem tudónak a latin ékezetes e betû tûnhetett i-nek. Az n meg u-nak és fordítva. Ha azt nézem én hogy írok...:)

Ez az egybe- külön írás is érdekes vannak versszakok, ahol teljesen más a jelentés, ha nem ott húzza meg az ember a szóhatárokat, ahol vannak. Nemegyszer tök értelmes szöveg lesz az összefüggéstelenbõl.
Ettõl érdekes, hogy nem egyszerû.

Különben rosszul irtam be!
666=DCLXVImost sietek, Te írd be jól!

Figyuzz, itt nem szeretik, ha másról írunk. Inkább akkor menjünk az én topikomba, ahol kezdtük.
Én is szeretem a rejtvényeket. A tudományokban is vannak, nemcsak a proféciákban.

Anaid
Igen a számokal óvatosnak kell lenni.
Érdekes, ahogy leírtad a 666-ot. Az egyik jóslatában õ sem "ma használatos formában" írta le a 14-et, hanem: XIIII. Talán támpont.
Nameg én sem véletlenül gondolkodtam el a permutáción, ugyanis ezt a szót is megemlíti a jósverseiben és akkoriban állítólag elõfordult, hogy ha "rejtjelezni" akartak vmit permutációt használtak.
Az igaz, olvastam róla, hogy a "zsidó számoknak jelentésük" van.
Ráadásul a szövegben a görög abc három betûjét is említi, feltéve, ha jó az értelmezés.

Anaid
:)
Köszönöm.
Ha van szabadidõm kikapcsolódás képpen tanulom a két nyelvet, olvasom a jóslatait, na meg ide írogatok (remélem nem értelmetlen tevékenység:)).
Érdekelnek a rejtvények. Ez is az, csak másmilyen...
Te tudsz angolul?

Anaid
Nem baj....nagyjából ismerem magam (képzeld együtt élek magammal majd 4 évtizede), szal fel sem veszem, van amiben nem vagyok tehetsége, van amiben igen, van amit tudok van amit nem. Sértõdés nincs, de feldobott labda volt.....le kellett csapni.:)

Anaid
Abból kiindulva, hogy minden "fordítás" másmilyen nem foglalkozom az angol szövegekkel (nemcsak azért nem, mert nem tudok angolul, hanem mert nem biztos, hogy a fordító értelmezése helytálló) Sajnos az említett szöveg eredetijét nemtaláltam sehol.
Elkezdtem tanulgatni franciául, meg latinul.:):) (Német felsõfok után nem megerõltetõ nyelvet tanulni...)

Nem rossz, ha mondom, amit irtál. Egyébként- szeretek butáskodni.
Ez is a mottóm.
"Ha a tett halála az okoskodás,
Akkor a tétlenségé a butáskodás?"

Ezt neked mondták? Akkor már ketten vagyunk!

A II. világháborúban ennél nehezebb titkokat is megfejtettek. De õk tudtak angolul.

Anaid
Itt válaszolnék más topicbeli megjegyzésre:
Azért nem rossz egy "butától", ugye?:):):)

A számokkal vigyázni kell, mert az arab számok (indiaiak) csak sokkal késõbben jelentek meg.
A 666 pld. római számokkal ugyebár VIVIVI ami egész más betüszó.
Márpedig azt hiszem, a zsidóban is betük jelentik a számot. Ki tudja melyik szava betüszám?
Így körülbelül 5 nyelvet kellene ismerjek, hogy itt nyelvet ölthessek.

Anaid
Permutáció?

Anaid
Érdekesség: az egyben leírt öt szó kezdõbetûi mind római számok:):)
LCCI

Anaid
A következõ 5 szó Egyben van írva:
LEGIS CANTIO CONTRA INEPTOS (Talán: Himnusz felületes ostoba bírálatok ellen?)
A következõ 20 szó még hátra van...:)

Láthatólag a Bibliából próbált valamire jutni.
Ábrahámtól kezdve nagyjából jó is az idõszámítás.
De elõtte másképpen kellene számolni az éveket- talán milliárdokat.
Mindamellett a Bibliai történések érdekelnek, próbálom értelmezni õket.
Nem úgy persze, mint Dan Brown, aki jól eladható, szaftos történeteket tud belõle facsarni, amelyekre van is vevõ.

Anaid
Régebben felvetettem, hogy talán a nagybetûs szavaknak van jelentõsége. Eddig erre jutottam:
35 ilyen szó van. (Ha eredeti volt az eredeti szöveg)
Az elsõ öt:
BRANCHES AUGE CHIREN GRAND LAUDE (Talán átrendezve: Dicsõség a nagy Chiren jós leszármazójának?)
Második öt:
SEX. CHYREN SELIN DUUMVIRAT SEXT. (Talán átrendezve: 66. Chyren Selin kettõsszövetsége )
Ekkortájt volt az ún. elsõ zsidólázadás. (Ha jól tudom Nostradamus zsidó származású volt, azért említem ezt az eseményt.)

Szerintetek van érelme?

Nem tudok angolul a Hamlet monológján kívül jóformán semmit.
Gondolkodtam Nostredame dolgain, hátha valami csillagászatról is ír, de nem sokat olvastam még róla.
Hiszen a Guliver írója Swift is aki nagy utazó volt, sokkal elõbb megjósolta a Phobost és a Deimos holdakat, mint azt (Asaph) felfedezte volna. Meflepõen pontos volt...
Így csak annyit tudok role, hogy Nostredame- talán a Mi Madonnánk, franciául mint a párizsi templom is.

Másfelõl pedig hasonlít egy anagrammára:
de Astrenom
ami betüre megegyezik, és kb. azt jelenthetné, hogy "a csillag név"?
Internetbõl: "astre, nom masculin
Sens Corps céleste "
Vagyis az anagramma a nevében majdnem bizonyos!
Ha pedig olyan anagramma vadász volt, mint Dawn Brown ban a sajtkukac, akkor a versei is lehetnek anagrammák, pld csillagászati jelentéssel.
Én viszont nem értek a francia anagrammákhoz, habár Fermat (matematikus) esetében próbálkoztam.
Magyarul is csak eddig jutottam el, hogy: a=a akkor is, ha összekeverem.
Ez esetben õ csillagásznak mondta magát, aki hívõ is?

Anaid
Anyhow, I count the years from the creation of the world to the birth of Noah as 1,506, and from the birth of Noah to the completion of the Ark, at the time of the universal deluge, as 600 (let the years be solar, or lunar, or a mixture of the ten) I hold that the Sacred Scriptures use solar years. And at the end of these 600 years, Noah entered the Ark to be saved from the deluge. This deluge was universal, and lasted one year and two months. And 295 years elapsed from the end of the flood to the birth of Abraham, and 100 from then till the birth of Isaac. And 60 years later Jacob was born. 130 years elapsed between the time he entered Egypt and the time he came out. Between the entry of Jacob into Egypt and the exodus, 430 years passed. From the exodus to the building of the Temple by Solomon in the fourth year of his reign, 480 years. According to the calculations of the Sacred Writings, it was 490 years from the building of the Temple to the time of Jesus Christ. Thus, this calculation of mine, collected from the holy writ, comes to about 4,173 years and 8 months, more or less. Because there is such a diversity of sects, I will not go beyond Jesus Christ.

At that time the great sails of Byzantium, allied with the Ligurians and through the support and power of "Aquilon" , will impede them so greatly that the two Cretans will be unable to maintain their faith. The arks built by the Warriors of ancient times will accompany them to the waves of Neptune. In the Adriatic great discord will arise, and that which will have been united will be separated. To a house will be reduced that which was, and is, a great city, including "Pampotamia" and "Mesopotamia" of Europe at 45, and others of 41, 42 and 37 degrees.
Tudom, hogy ezzel kapcsolatban volt már más ötlet is, de új:

Szerintetek lehet a szövegben megemlített Ark a Frigyláda? Kapcsolatba hozható az említett fokokkal is? Vagy Neptunus révén vmely tengerrel?

Anaid
"I have calculated the present prophecies according to the order of the chain which contains its revolution, all by astronomical doctrine modified by my natural instinct. After a while, I found the time when Saturn turns to enter on April 7 till August 25, Jupiter on June 14 till October 7, Mars from April 17 to June 22, Venus from April 9 to May 22, Mercury from February 3 to February 24. After that, from June 1 to June 24, and from September 25 to October 16, Saturn in Capricorn, Jupiter in Aquarius, Mars in Scorpio, Venus in Pisces, Mercury for a month in Capricorn, Aquarius and Pisces, the Moon in Aquarius, the Dragon's head in Libra: its tail in opposition following a conjunction of Jupiter and Mercury with a quadrature of Mars and Mercury, and the Dragon's head coinciding with a conjunction of the Sun and Jupiter. And the year without an eclipse peaceful."
Állítólag az eredeti szöveg angol fordítása. Sajna lentebb leírtam a fordításokkal, meg állítólagos eredeti szövegekkel kapcsolatotapasztalataimat.
A kérdésem: Állítólag asztrológiailag értelmezhetetlen amit írt. Tényleg? És ha igen mi más lehet?

Anaid
Figyu 3 könyvet, két NET-es "könyvet" olvasta végig. Az állítólagos "eredeti szövegek" sem egyformák. Mindegyikben más szövegek szerepeltek eredetiként. A fordítások meg, na azok is megérnek egy-két misét.
Mégis hol található meg az eredeti eredetije????

Anaid
Arról is sok helyen írnak, hogy két centúria alkot egy egységet. Arról azonban nem olvastam, hogy rendesen megindokolták volna, miért gondolják... Szerintem ez is az ókori világból vett ötlet:
egy manipulus, az két centúrió (bocs, ha nem pontosan írtam, lusta vagyok visszakeresni a jegyzeteimbõl)
Nostredamus ismerhette az ókori Itáliatörténelmét, utazást is tett oda, na meg elég sok utalás is van a szövegben a mitológiájukra.
Pl az a mitológiai történet, amikor Mars egy vadkannal öletett meg egy szerelmi téren "rivális" ifjút...

Anaid
Olyan jókat tudok nevetni néha, ha olvasom az írásait, meg az értelmezéseket...
Ott van például az a megjegyzése, hogy azok értik majd meg a óslatait, akiknek megadatott a jövõbelátás képessége. Csak úgy végiggondoltam a dolgot: ha azt vesszük kiindulópontnak, hogy valóban jövõbe látott mibõl gondolják, hogy olyan emberek, akiknek nem voltak ilyen tapasztalataik majd "megfejtik" a szavait? Olyan ez, mint mikor egy embar, aki sosem kóstolta meg a spenótot el akarná magyarázni milyen íze van...:)

Anaid
Na és mit írnak benne? Hogy kell(ene) jövõbe látni, hog csinálta, vagy micsodát?

NYUZGA

"A Kisérlet az Kisérlet" A&B Sztrugackij:A kárhozott város

NYUZGA

Anaid
Ez mi?

NYUZGA

Anaid
Frászt!
Te vagy a zsarnok én meg a szûz. A csatát pedig én nyertem.:)
Tudod miért 942 centúria van, nem 1000 leírva?
Ugyanaz a hármas tagolás, mint a magyarokról szóló jóslatoknál:
600, 42, 300
és tudod miért pont ennyi?
Nézd meg, hányszor emlgeti a ókort, a légiót, nézd meg hogy változott a légiók száma:
3000, 4200, 6000
Nem tûnik fel semmi?

Anaid
Na és melyik próféciájában ír errõl? Melyikbõl vélték ezt kiolvasni?

Törölt felhasználó
Jézus megmondta.
Sokan jönnek el malyd az én nevemben.
Próféták sokasága lepi el akkor a Földet.Stb...
Mindig kell olyan valaki, vagy valami mely felettünk áll.
Ez az az emberi butaság, mely azóta rendületlen mióta "felsõbbrendû" faj lettünk.
Légyszi nézd már meg, hogy most a XXI században milyen lehengerlõ erõvel dúl, terjed az ezo.

Walk the Talk.

Törölt felhasználó
Nagyon Istenítik Nostradamust.
Mi van!2012.
"mindez Nyugat-Európa és az USA konfliktusának látszik" - idézet a #650-bõl

Elõször furcsálltam, h NY-Európát írnak, de Julian Assange érhetõbbé tette számomra...

gothmog
Szerintem a vérszomjas zsarnok az USA titkosszolgálat a szûz meg a Wikileaks.