Nokia 5800 XpressMusic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vane gy olyan bajom a géppel hogy a benne lévõ netes alkalmazás - böngészõ
most nagyon belassult.
már maikor rányomok a kis bolygóra és klikkelek a webböngészés indításra akkor eltûnik a kép és percekig semmi. majd képernyõ ki-be és megjelenik de lassú.
elõtte meg szépen ment minden alaklmazás, de ez a web most behal, belassul.
mitõl lehet, próbáltam mindent törölni cache meg ilyenolyan tárolt cuccok de nem lett jobb.
opera pl megy szépen meg minden alk.
másik hogy rajta van a garmin. na az meg megfagy amikor gondol egyet és úgymarad, semmi sem segít rajta.
de ez lehet szoftveres problem is.
az elõzõ az fontosabb gond.
mi lehet? köszi
üdv W.
Gondolom nem titok, hogy milyenen, ha ide írok.. :D :D
Elsõ volt a Nokia 701-es,(amit kinéztem magamnak) de túl drága, E-digitalba venném meg, nagyon sok pozitív tapasztalatom van ott(negatív nincs is), mikor egy az oldalukon fiktív funkciókkal felruházott mp3 lejátszót vásároltam, vissza is adták a pénzt, de a mostani nokia 5310-esemet is ott vettem(ennyi reklámot engedjetek meg, :D csak dicsérni tudom az üzlethálózatot)
Szóval most a Nokia 5800-n gondolkodom(újat szeretnék, Bocsi :( /üzenet az itt jelenlévõ eladóknak/ ,és a Nokia C5-03-on.
Utóbbit csak azért venném meg, mert az edigitalban kapható :D, és mert nem túl drága, mindenben ott van, kivéve a vakuban(mert nincs), ami nagy hátrány. A mostani 5310-esbõl sokszor hiányoltam.
Viszont ebben az 5800-ban van, kettõ is. :)
Habár 10-ezerrel drágább(ami megérné nekem), mint a c5-03, de félek a nokia 5800 nem eléggé "kiforott", hisz a nokia elsõ érintõképernyõs telója, de ha azt nézem apait-anyait beleadtak, hogy felvegye a harcot az iphone-val :D.
És a 5800-át csak gsm boltban látom csak neten, nokia mintaboltban, azt mondták nem is gyártják. :(
Mi a véleményetek a GSM boltoktól?
Nem sumákolnak? Kopott elõlapot leveszik, kicserélik újra, és új telóként eladják, stb stb. Jah, és ha nem gyártják, honnan szereznek be újat?
Ennyi új telefont megmaradt volna, aminek még nem találtak gazdát?
UI: Miért frissítetek szoftvert?
Látom lentebb. A mostani 5310-esnél a szoftver frissítés kudarcot vallott, pedig nokia software updaterrel hajtottam végre, és teljesen jól mûködik a telefon, kivéve, hogy akad a zenelejátszó, elötte csettintésre léptette a számokat is, talán tizezred másodperces szünetekkel, mostmeg.. :-O, Azonkívül a böngészõ sem indul, hiába lépek rá, pedig elötte neteztem az operával, azért frissítettem , mert az alkalmazások internetkapcsolat kérelmeinek nem tudott eleget tenni a telefon, így a gyári, opera böngészõvel boldogultam csak, de szortverfrissítés után már azzal sem.
Szóval nem igazán frissítenék, de ha muszáj.. :).
Köszi. Üdv.Tomi
A 60-asra való frissítést holnap megcsinálom. Kell elõtte menteni a telefonról? Mikor a szervizben frissítettek akkor kellett. Az volt akkor a hard reset?
Az érintõképernyõt be kell kalibrálni. Eszközök, beállítások, telefon, Érintõk. bevitel, Legalul a kalibrálás.
Az ébresztési hiba valamelyik firmware-ben benne van, frissítsd fel.
A két éves akku az két éves akku...
Augusztusban múlt két éves az 5800-asom. Nekem nagyon sok problémám van vele. Rendszeresen fagy,
- az akksija elõfordul, hogy egy nap alatt minden macera nélkül meglepetésszerûen lemerül,
- amikor ébreszt, van olyan olyan, hogy nem tudom kikapcsolni,
- a rádiót is utálja, ha jön egy hívás közben, akkor agyhalott lesz.
Néhány hete azonban olyat produkál ami halálosan idegesítõ.
Az érintõképernyõn nem az az ikon kapcsol be amit megnyomok, hanem kettõvel arrébb. Vagy pl. az egyes helyett a hármas, ha számot próbálok érinteni.
Ha kikapcsolom és újraindítom, idõnként segít. De van, hogy még az akkumulátort is ki kell venni, és pihentetni.
Megkérdeztem a debreceni Nokia Szerviz egyik szerelõjét mi a teendõ. Azt mondta, hogy szoftver frissítés nem segít,
ez érintõképernyõ csere. Egy olyan telefonnál, amit jobbára telefonálni és zenét hallgatni használok, játszani és netezni nagyon ritkán? Szóval alig taperolom és mégis?
Van tippetek? Vagy egy Nokia ennyit bírna?
Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!
Ha már lejárt a hûségidõ, akkor a szolgáltató kiszedi, ha nem, akkor meg a google segíthet...
Nem értek hozzá de szerintem oda teljes szoft csere kell ha jól gondolom.
Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!
vagy hogyan tudnám itthon magamnak függetleníteni?
remélem valaki tud segíteni :)
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]
most tettem föl, megnéztem a szoftververzió dátumát és 9. hó 22-edikét ír, ami elég furcsa mert október van és a teló naptárában is október van.
Elnézést a reklámért,úgy gondolom hogy csak félig off:)
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Ezzel a fõzött rommal kapcsolatba írhatnál egy privátot. Nem vagyok otthon az ilyesmibe.
Köszi.<#eljen>#eljen>
A frissítés - ha a telefon saját FOTA-jával csinálod, "bolondbiztos". Elõbb letölti a szükséges fájl(oka)t, ellenõrzi, majd csak ez után kezdi a tényleges frissítést. Azaz, ha elmegy a wifi, akkor sincs semmi gond, csak késõbb újra kell kezdeni az egészet. Az eleve drótnélkülire (wifi, gsm) tervezett készülékek fel vannak készítve a hálózat leszakadására...
Jó tanács: Érdemes egy szakemberhez fordulni egy karcos képernyõ csere miatt, mert teljesen darabokra kell szedni a telót és nagyon könnyen törik és szakadnak a kis szalagkábelek. Nekem a youtube nagyon sokat segített a szétszerelésben.
Azért beszarás, hogy az alaplap kivételével, (bár lehet okosba az is beszerezhetõ)
kompletten fillérekbõl meg lehet venni a telefont darabokban. Én meg még 100.000-ért vettem 2 és fél éve. :( Viszont nem bántam meg, mert rá kb. fél évre szanaszét hack-eltem, rendszeresen frissítem és azóta is tökéletes, sõt, most meg még szebb mint új korában. :)
I Love NOKIA ! :)
Ugyanaz a problémám a telefonommal, mint a mellékelt videón.
Ma délután sikeresen kicseréltem a komplett érintõképernyõt, elõ és hátlapot. Egész nap mûködött, most viszont semmire nem reagál, csak mintha a gyorsmenü gombot nyomkodnám.
Valakinek valami ötlete?
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Barátnõm nem rég vett egy 5800-at és a softja elég régi 21.0,025. Nézegettem youtubon, hogy mi módon lehet frissíteni és sok videó alatt láttam, hogy utána nem kapcsolt be a teló, meg hasonló problémák jelentkeztek. Na most azt szeretném megtudni, hogy melyik a leg biztonságosabb eljárás a frissítésre.
Elõre is köszi.