Nokia 5800 XpressMusic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok!
vane gy olyan bajom a géppel hogy a benne lévõ netes alkalmazás - böngészõ
most nagyon belassult.
már maikor rányomok a kis bolygóra és klikkelek a webböngészés indításra akkor eltûnik a kép és percekig semmi. majd képernyõ ki-be és megjelenik de lassú.
elõtte meg szépen ment minden alaklmazás, de ez a web most behal, belassul.
mitõl lehet, próbáltam mindent törölni cache meg ilyenolyan tárolt cuccok de nem lett jobb.
opera pl megy szépen meg minden alk.

másik hogy rajta van a garmin. na az meg megfagy amikor gondol egyet és úgymarad, semmi sem segít rajta.
de ez lehet szoftveres problem is.
az elõzõ az fontosabb gond.
mi lehet? köszi
üdv W.
Tarajos Sül
Ezeket a sorokat örömmel hallom, mert én is most gondolkozok egy teleon megvásárlásán.
Gondolom nem titok, hogy milyenen, ha ide írok.. :D :D
Elsõ volt a Nokia 701-es,(amit kinéztem magamnak) de túl drága, E-digitalba venném meg, nagyon sok pozitív tapasztalatom van ott(negatív nincs is), mikor egy az oldalukon fiktív funkciókkal felruházott mp3 lejátszót vásároltam, vissza is adták a pénzt, de a mostani nokia 5310-esemet is ott vettem(ennyi reklámot engedjetek meg, :D csak dicsérni tudom az üzlethálózatot)
Szóval most a Nokia 5800-n gondolkodom(újat szeretnék, Bocsi :( /üzenet az itt jelenlévõ eladóknak/ ,és a Nokia C5-03-on.
Utóbbit csak azért venném meg, mert az edigitalban kapható :D, és mert nem túl drága, mindenben ott van, kivéve a vakuban(mert nincs), ami nagy hátrány. A mostani 5310-esbõl sokszor hiányoltam.
Viszont ebben az 5800-ban van, kettõ is. :)
Habár 10-ezerrel drágább(ami megérné nekem), mint a c5-03, de félek a nokia 5800 nem eléggé "kiforott", hisz a nokia elsõ érintõképernyõs telója, de ha azt nézem apait-anyait beleadtak, hogy felvegye a harcot az iphone-val :D.
És a 5800-át csak gsm boltban látom csak neten, nokia mintaboltban, azt mondták nem is gyártják. :(
Mi a véleményetek a GSM boltoktól?
Nem sumákolnak? Kopott elõlapot leveszik, kicserélik újra, és új telóként eladják, stb stb. Jah, és ha nem gyártják, honnan szereznek be újat?
Ennyi új telefont megmaradt volna, aminek még nem találtak gazdát?

UI: Miért frissítetek szoftvert?
Látom lentebb. A mostani 5310-esnél a szoftver frissítés kudarcot vallott, pedig nokia software updaterrel hajtottam végre, és teljesen jól mûködik a telefon, kivéve, hogy akad a zenelejátszó, elötte csettintésre léptette a számokat is, talán tizezred másodperces szünetekkel, mostmeg.. :-O, Azonkívül a böngészõ sem indul, hiába lépek rá, pedig elötte neteztem az operával, azért frissítettem , mert az alkalmazások internetkapcsolat kérelmeinek nem tudott eleget tenni a telefon, így a gyári, opera böngészõvel boldogultam csak, de szortverfrissítés után már azzal sem.
Szóval nem igazán frissítenék, de ha muszáj.. :).

Köszi. Üdv.Tomi
Köszi, bekalibráltam, s most várok.
A 60-asra való frissítést holnap megcsinálom. Kell elõtte menteni a telefonról? Mikor a szervizben frissítettek akkor kellett. Az volt akkor a hard reset?
Az enyém is több mint két éves és semmi ilyen baja nincs.
Az érintõképernyõt be kell kalibrálni. Eszközök, beállítások, telefon, Érintõk. bevitel, Legalul a kalibrálás.

Az ébresztési hiba valamelyik firmware-ben benne van, frissítsd fel.
A két éves akku az két éves akku...

Srácok!
Augusztusban múlt két éves az 5800-asom. Nekem nagyon sok problémám van vele. Rendszeresen fagy,
- az akksija elõfordul, hogy egy nap alatt minden macera nélkül meglepetésszerûen lemerül,
- amikor ébreszt, van olyan olyan, hogy nem tudom kikapcsolni,
- a rádiót is utálja, ha jön egy hívás közben, akkor agyhalott lesz.
Néhány hete azonban olyat produkál ami halálosan idegesítõ.
Az érintõképernyõn nem az az ikon kapcsol be amit megnyomok, hanem kettõvel arrébb. Vagy pl. az egyes helyett a hármas, ha számot próbálok érinteni.
Ha kikapcsolom és újraindítom, idõnként segít. De van, hogy még az akkumulátort is ki kell venni, és pihentetni.
Megkérdeztem a debreceni Nokia Szerviz egyik szerelõjét mi a teendõ. Azt mondta, hogy szoftver frissítés nem segít,
ez érintõképernyõ csere. Egy olyan telefonnál, amit jobbára telefonálni és zenét hallgatni használok, játszani és netezni nagyon ritkán? Szóval alig taperolom és mégis?
Van tippetek? Vagy egy Nokia ennyit bírna?
Az egész telefonban nincs annyi memória. A FOTA számára egy 5 megás helyet tart fenn, annyiba bele is fér mindig.

bboyatty
Nem emlékszem mennyit írt de az egy giga soknak tûnik nekem...

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Ok ! De neked is 1GB írt frissítésre ?Nekem annyi helyem van kb 2 GB.Miért kell neki ekkora hely?
A teljes szoftvercsere is kevés. Máshol tartja a függõség nyilvántartását.
Ha már lejárt a hûségidõ, akkor a szolgáltató kiszedi, ha nem, akkor meg a google segíthet...

bboyatty
Hát szoft frissítéssel tuti nem.
Nem értek hozzá de szerintem oda teljes szoft csere kell ha jól gondolom.

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

szoftverfrissítéssel függetlenedik a telefon?
vagy hogyan tudnám itthon magamnak függetleníteni?

remélem valaki tud segíteni :)
Van egy eladó példányom jó állapotban.

bboyatty
Hát vettem szépen a telót, megkerestem a Szoftverfrissítés nevû alkalmazást rajta, abba beléptem csatlakoztam wifin keresztül a nethez és onnan egyszerû a dolog, mert csak kipipálod amit frissíteni akarsz és le okézod.

Csáó! Neten keresztül hogy frissítetted írd le ! Thx :)
akyyy
az eddig is volt :DDD:AS:DAS:DAW:DA:ASADW<#banplz>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

bboyatty
Na végre nekem is sikerült frissíteni a soft-ot. Nagyon bejön a csúszkás feloldás és a másik nagyon tetszetõs dolog az internet rádió. <#eljen>

94mike
csáóóó,eladtam a szaros 5800-ám,de az a gondvan vele..hogy a csávókánál aki meg vette,bezöldült a kép! ha nyomogatja pármásodpercre kiáll,aztán vissza..szotfvert már frissített,van rá vmi gyógymód?

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

íme néhány tapasztalat az új firmwarerõl: az egyetlen azonnal feltûnõ változás az új feloldó rutin amirõl mindenki eldöntheti hogy hasznos-e, ha valakinek nem jön be akkor ugyan kikapcsolni nem tudja, de a csúszka még mindig feloldja a képernyõt tapizás nélkül... áztam a leghasznosabb újítás az az új böngészõ, ami szerintem végre teljes értékûként tudja ellátni a feladatát (végre), az új gps verzió külsõre semmit sem változott, viszont a hozzá meg mindig ingyenesen letölthetõ térképek sokat javultak pedig magyaroszágot eddig is elég jól ismerte... Ez a frissítés ugyan nem szabadított fel helyet a telefonon, mint az elõzõ, viszont nagyon komoly optimalizációs munka történt, mert az egész rendszer mûködése sokkal gyorsabb és gördülékenyebb lett, a kinetikus görgetés eddig is elég folyamatos volt (ellenben az android csodák többségével), de ezen is javították kicsit, nekem egyáltalán nem sikerült megakasztanom. Nos röviden ennyit csinál a frissítés a telefonnal...
Nálam azt irja, hogy nincsenek elérhetõ frissítések:(

Nekem elérhetõ a frissítés. Korán reggel még nem találta a telefon belsõ rendszerén keresztül, de most már igen... :)
nekem is 52,0,007
Az enyémen V52.0.007-es verzó van. 2010.10.17.

akyyy
hanyas verzio van most rajta?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Egyenlõre nekem sem találja, pedig most nagyon jól jönne egy takarító frissítés, mert az újratelepítés nem használ sajnos... (telenor)
akyyy
most hanyas szoft van rajta?

az enyém sem talál frissítést,t-mob.

a telefonnal töltöttem le: az eszközfrissítések keresése opciót használva, de nem próbálgattam még a böngészõt és a navigációt, hogy tényleg jobbak lettek e, mert nem volt rá idõm.

akyyy
uj böngészó ami stabilabb, meg navigácio, meg törölve vannak az ovis cuccok, mert az megszünt helyette nokia store, stb... nekem nem elérhetõ, :S

bboyatty
És mit tud az új soft?

honnan lehet letölteni a 60-as szoftot?

már van 60-as szoft :O
most tettem föl, megnéztem a szoftververzió dátumát és 9. hó 22-edikét ír, ami elég furcsa mert október van és a teló naptárában is október van.

Firerock
Eladnám a kártyafüggetlen Nokia 5800(kék) készülékem! Ha valakit érdekel írjon privátot,árban megegyezünk!

Elnézést a reklámért,úgy gondolom hogy csak félig off:)

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

bboyatty
Vodafone lesz az spéci hálózat, írja a telón is, hogy voda meg bekacsolás után is. Ezek szerint ezért nem frissít.
Ezzel a fõzött rommal kapcsolatba írhatnál egy privátot. Nem vagyok otthon az ilyesmibe.
Köszi.<#eljen>

Az elõzõ nem neked, hanem a #3866-ra ment volna...

A frissítés - ha a telefon saját FOTA-jával csinálod, "bolondbiztos". Elõbb letölti a szükséges fájl(oka)t, ellenõrzi, majd csak ez után kezdi a tényleges frissítést. Azaz, ha elmegy a wifi, akkor sincs semmi gond, csak késõbb újra kell kezdeni az egészet. Az eleve drótnélkülire (wifi, gsm) tervezett készülékek fel vannak készítve a hálózat leszakadására...

Könnyen lehet, hogy olyan verziód van (valami spéci szolgáltatóhoz kötõdõ), amihez nem készült frissítés. Ezesetben az a megoldás, ha "fõzött ROM"-ot használsz. A product kódot mindenképp át kell írnod, hogy újabb firmware-t tegyél rá, emiatt eleve macerás az egész és sokkal jobban jársz, ha egy bejáratott fõzött ROM-mal próbálkozol. Nézz szét a nokiaprogramok.hu-n.

ProHasca
Ne haragudj, nem úgy gondoltam, csak szétvágott az ideg, hogy egy tetves elõlap cserével így el lehet b..ni egy telefont, mert nem kaptam az érintõképernyõhöz egy keretet, aminek hiánya miatt keletkezett a baj.
Jó tanács: Érdemes egy szakemberhez fordulni egy karcos képernyõ csere miatt, mert teljesen darabokra kell szedni a telót és nagyon könnyen törik és szakadnak a kis szalagkábelek. Nekem a youtube nagyon sokat segített a szétszerelésben.

bboyatty
Helló most próbálom az ovi-val de azt írja, hogy nincs elérhetõ frissítés. Valami ötlet?

Firerock
Örülök hogy sikerült,bár ez a szemrehányó kezdést elfelejthetted volna...

ProHasca
Köszönöm a semmit. Megoldottam. :)
Azért beszarás, hogy az alaplap kivételével, (bár lehet okosba az is beszerezhetõ)
kompletten fillérekbõl meg lehet venni a telefont darabokban. Én meg még 100.000-ért vettem 2 és fél éve. :( Viszont nem bántam meg, mert rá kb. fél évre szanaszét hack-eltem, rendszeresen frissítem és azóta is tökéletes, sõt, most meg még szebb mint új korában. :)
I Love NOKIA ! :)

Firerock
elmegy a wifi,stb.

ProHasca
Sziasztok.
http://www.youtube.com/v/wGb4Z34L48M&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Ugyanaz a problémám a telefonommal, mint a mellékelt videón.
Ma délután sikeresen kicseréltem a komplett érintõképernyõt, elõ és hátlapot. Egész nap mûködött, most viszont semmire nem reagál, csak mintha a gyorsmenü gombot nyomkodnám.
Valakinek valami ötlete?

mert?

Firerock
Ez egy kicsit veszélyes téma...

Keress egy Wifit, lépj fel, *#0000# beütése után frissíthetted is.

bboyatty
Köszi! Megpróbálom valamikor.

Firerock
nekem az Win7 x64-alatt nem akart mûködni!

Morphin
Vagy NSU (Nokia Software Updater) én azt használtam...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Firerock
Nokia Ovi Suite! Hivatalos

bboyatty
Helló!
Barátnõm nem rég vett egy 5800-at és a softja elég régi 21.0,025. Nézegettem youtubon, hogy mi módon lehet frissíteni és sok videó alatt láttam, hogy utána nem kapcsolt be a teló, meg hasonló problémák jelentkeztek. Na most azt szeretném megtudni, hogy melyik a leg biztonságosabb eljárás a frissítésre.
Elõre is köszi.

Köszönöm