Melyik biztosító a nyerõ?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mármint hogy mögöttük? Az alkuszcég mögött nyilván a Tesco áll, nem? A partnereik meg ugyanazok a biztosítók, mint máshol. Hogy jön ide a Generali, meg az ismeretlen kft?
PetruZ
Olcsónak természetesen elég olcsó. De míg korábban a Generali állt mögöttük, most valami ismeretlen kft., ami azért megfontolásra ad okot...
Jajaj. Már a Tesco is beszállt a biztosítás-bizniszbe? Úgy látom az utolsó hozzászólások mind arról szólnak. És mit tudnak nyújtani amit a többiek nem? Olcsóbb?
Na, közben én is megtaláltam, de te gyorsabb voltál. Nos, akkor azt kell mondanom, hogy nálam eddig a Tescos a nyerõ, nekem az dobta ki a legkisebb összeget.
Köszi, ezen jól átfutott a szemem, akkor így viszont nagy gond nem lehet vele..

Ne félj a tökéletességtõl! Úgysem éred el sohasem.

Na én megnéztem! Ezen az oldalon a 2. kérdésnél ott van a lényeg. Vállalnak árgaranciát.
Na, ez jó kérdés. A Tescos oldalt csak átfutottam, még nem néztem meg tüzetesebben. Szerintem ha nincs kiírva, akkor vagy nem ad, vagy telefonon kell érdeklõdni.
És honnan tudod melyik ad árgaranciát?

De az az 1000 Ft is pénz 😊 A Tescosnál én is spórolok amúgy. De nem mindenkinek az a legkedvezõbb.
Rubenvagyok
Akkor körülnézek a Tesconál! Hogy mi és hogyan van. Köszi a segítséget.

Ha már ennyire mondjátok, megnéztem magam a tescoson. 10spórolok éves szinten egy újra kötéssel. Bár 9 megvan máshol is.
Én is épp ezt akartam írni, meg még a netrisk is jó. Viszont ajánlatos olyan alkusznál kötni, ami ad árgaranciát!
hékásébredj
Nem akarok linkelgetni, de a Tesco oldalán találsz pl. díjkalkulátort... az szerintem elég korrekt.
Nem mindegy hogy melyiknél kötsz, mert lehetnek különbségek az árakat illetõleg... érdemes végignézni párat és a legolcsóbbat választani.

Aláírás(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Rubenvagyok
Hát akkor szerintem ez lesz az mit majd megpróbálok. De most így nézelõdtem és eléggé sok alkusz van ami ezzel foglalkozik! Ezek közül melyiket próbáljam? Itt is mind1 melyikkel próbálkozom?

Ha alkuszon keresztül intézed, akkor is Te választod ki hova menjél.
Ha megadtad adataid, kiválasztottad a kiszemeltet, utána mindent az alkusz intéz(lemondás/kötés)

Rubenvagyok
Alkuszon keresztül intézzem vagy jobb ha én magam választom ki, hogy melyikhez menjek? Bocs csak ez nem az én világom.

hékásébredj
Ha online intézed akkor nagyon egyszerû... gyakorlatilag nálam annyi volt, hogy kiválasztottam a listából, hogy melyiket akarom új biztosítónak a jövõ évre és ott el is intézik, hogy lemondják év végére a mostanit. Kinyomtatod amit küldtek mail-ben, azt alá kell írni és átfaxolni és nincs is más teendõd... (Januárban küldik az új biztosítótól a csekket)

Aláírás(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Rubenvagyok
Nem tudjátok, hogy mennyire nehéz a megszüntetése a régi biztosításnak? Csak hogy mennyire érek rá még.

Köszi ez gyors volt.
Akkor még van idõm keresgélni. Jó, hogy vannak ezek az összehasonlító oldalak anélkül, hogy megbíznád õket. Még sose voltam egy alkusznál sem.
Szia!

Nov. végéig lehet megszüntetni a jelenlegi szerzõdést, és dec 31.ig kell megkötni az újat 😊

Sziasztok!

Abban tudna valaki segíteni, hogy meddig válthatok?
Megtörhetetlen
Ez sajnos igaz.. bár verseny ezután is lesz, de leginkább az uj ügyfelekért...

moruf: idén pont, hogy olcsóbb lett szinte mind. Az alkuszon sokat nem spórolsz, mert mind az adott biztosító adatbázisábol dolgozik, így max az számít, hogy melyik kér be több adatot, ami tény, h a tesco a legolcsobb, utánna a netrisk majd a netbiztosítás, azt meg hogy melyik mennyit garantál, illetve, hogy intézi az ügyeit ahhoz nem tudok hozzászólni. én netriskes vagyok egy ideje de a tescon gondolkodom..

fry day fry day sálálálláláá

2010-tõl változnak a jogszabályok, de ezentúl sem lehet majd bármikor biztosítót váltani. Egyik különbség az lesz az idei évhez képest, hogy amikor megveszed az autót, akkor rá egy évre tudsz biztosítót váltani. és nem mindenkinek november 30.-áig. Így valószínûleg az idei év az utolsó, amikor a biztosítók versengenek az ügyfelekért, így most érdemes váltani, mert biztos, hogy mindenki számára sok kedvezményt adnak.

Nem tudjátok véletlenül, igaz, hogy jövõ évtõl bármikor lehet biztosítót váltani? Meg hogy emiatt drágítanak majd a biztosítók? Nem elég drága már így is? Amúgy most melyik alkusznál éri meg a biztosítást megkötni?
Megtörhetetlen
Hát igen ez egy kicsit túlzás...<#vigyor2><#lama><#csodalk><#ijedt><#wow1>
Ebben egyébként van valami... Ezért jó a személyes egyeztetés is, vagy ha direktben köti az ember ezek tuti nem maradnak le, ámbár ugymeg többet kell utánna járkálni! Egyszóval minden embernek más és más biztosítás/alkusz felel meg!

Ebben van igazság hisz ha több adatra van szükség akkor jobb esetben részletesebb és pontosabb tájékoztatás érhetõ el. Ez murphy törvények közés is kerülhetne<#vigyor3>...na jo ez tulzás...
Valószínûleg az lehet, hogy egyes alkuszok több adatot kérnek be, ami alapján a biztosítók szervere több kedvezményt tud adni. Szerintem ez lehet az oka annak, hogy nem egységesek az árak a biztosítási alkuszoknál.
Valamelyik arra játszik, hogy gyorsan ki lehessen számolni a díjat, viszont van olyan, aki inkább az alaposságra ügyel. Én inkább olyannal számolom ki, ahol minden adatot megadhatok.

Megtörhetetlen
Ez így van egészséges verseny él a piacon ami nagyon jó dolog! A biztosítok és az alkuszok piacán is, csak a gond az, hogy sokszor az alkusz nem is legjobb ajánlatot adja ki, lehet, hogy jobbat mint tavaly csak nem a legjobbat, pedig az összes alkusz az adott biztosító adataival dolgozik mégis más eredményeket hoz, tehát valószínüleg valami más is van itt a háttérben.

Igen mert mostmár törekednek az ügyfelek megtartására és próbálnak olyan ajánlatokkal elõrukkolni ami a leendõ ügyfeleknek kedvez, kvázi a hûségre hegyezik ki a dolgot...Ez igy van rendjén..sztem
Eddig nekem mindig az volt, hogy a jelenlegi biztosítomnál szinte a többi mindig olcsóbb árakat kínált. Nem is kevéssel. Idén pedig a jelenlegi biztosítom ajánlja a legjobb árat, 5 ezer forinttal olcsóbb mint a 2. helyezett. Mondjuk ahogy néztem ez az ár még változhat, mert némely díjkalkulátornál különbözõ árakat hoz ki. Van egy olcsó alkusz valószínûleg ott fogom megkötni.

autoszimulator
fogyasztói szempontból pedig ez a nyerõ, de ezt is eltörlik, nehogy valami jó is legyen nekünk. Én megversenyeztetném évi egyszer a net, telefon, tv szolgáltatókat is, akkor legalább nem lehetne egyes fogyasztókat úgy bezárni, ahogy most teszik, fõleg ADSL területeken.
Biztosításnál kénytelen a régi ügyfeleinek is a kedvezményeit szórni a biztosító, vagy bizony otthagyják azonnal...

.: mobilize.hu :.

Mindenképp minden évbe újra kell kötni, mert ilyenkor a biztosítók versengenek az ügyfelekért, fõleg most, mert jövõre már nem lesz ez, mivel változott a jogszabály.

Az újrakötés bevált módszer, általában olcsóbb lesz...
Hogy miért nem vágom egy kis adminisztrácio és mindjárt olcsóbb lesz...<#crazya>
mindenképp megéri váltani vagy ha nem is váltsz csak újrakötni! lényegesen olcsóbb.
annabella2
hm.. vajon honnan ismerõs ez a helyzet? csak nem ez van az mobil-elõfizetésekkel is?
éljen a kapitalizmus 😊

Sir Quno Jedi
Újrakötéskor nagyon sokat lehet néha spórolni, jaja. A biztosítók hülyének nézik az embert és ha már ügyfél vagy náluk, akkor torkonszarnak, ha új ügyfélként bukkansz fel, akkor meg hipphopp és máris csoda történik. Én minden évben át-, vagy újrakötöm az összes autót, ha kell, ha nem és mindig egyre kevesebbet fizetek.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

annabella2
gyerekek, olyan létezik, hogy ha ugyanannál a biztosítónál újrakötöm a kötelezõt, akkor feleannyi lesz jövõre mint idén? vmelyik kalkulátor ezt dobta ki... <#merges2>

Sir Quno Jedi
Szóval te afféle jós is vagy?! Tudod az egyesületi tagok állják a biztosító faszságait, ergó aki egyesületi tag, az vállalja, hogy ha bukta van, az az õ buktája is, merthogy közös balhé. Kösz, de kösz nem.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ramerone
Sir Quono Jedi, a Máv nem azért ment csõdbe mert egyesület volt, hanem azért mert rossz volt a gazdálkodás. A Köbe és a TIR is pl egyesület, és stabilan mûködik, jó árakon, és nem fognak csõdbe menni😊

---life is a give me 5---

Tudom én, de ha nem fizetnek a másiknak, attól még benyelik a pénzem 😊..
Amikor balesetem volt, akkor a másik biztosítójára gondoltam.. Hogy õ nem választott valami jót.. Meg én sem.. De ez már régen volt..
Casco-ról nem is beszélek <#ravasz1>..
ramerone
ja, hát jónak egyik sem jó, de mivel kötelezõ, muszáj vmelyiket fizetni. Ez benne a legnagyobb kizsákmányolás. Demokratizmus ugyebár, ebben élünk😄 kész vicc az egész...

Sir Quno Jedi
Kötelezõnél mégis hogy nyelik be a pénzedet? Ha te vagy a károkozó, akkor õk fizetnek a másik félnek, ha meg nem, akkor az õ biztosítója fizet neked?! Kompre?! Volt már jópár ilyen ügyem, de mivel sosem én voltam a hibás így kúvára semmi köze nem volt hozzá az ÉN biztosítómnak. Kötelezõrõl beszélünk, nem pediglen casco-ról.

Kedves Sir Quno Jedi! Elõször is menõ neved van <#idiota>!

Az olcsót én sem választanám, de a nagyot sem! Mindkettõ lótrágya! Benyelik a pénzed, és sose látod viszont! Még fiatalon 19 évesen volt egy komolyabb balesetem, mikor is totálkáros lett az autóm.. Hónapokig vártam a kifizetést.. Nem ajánlom senkinek, amit akkor éltem át! Kenyérre sem volt mindennap pénzem! Ilyen idõk voltak..
Azóta vagyok ilyen megfontolt.. Gyûlölöm, ha valaki ki akar cseszni velem.. Az esetek nagy részében szerencsére észre is veszem, és gondoskodok róla <#violent>...
A fórum tökéletes konzekvencia levonására bizonyos eseteket taglalva..
Nem a választást könnyíti meg, hanem ha már döntöttél, de még nem kötöttél szerzõdést, arra jó, hogy megtudd másoktól, mennyire megbízható..
Ettõl függetlenül jól jön a kalkulátor..
És tényleg mindenkinek javaslom, nem csak biztosító társaságnál, hogy nyugodtan vigye haza a szerzõdést, és otthon mégegyszer gondolja át kell e neki! Meg fogunk lepõdni, hogy az esetek 50%-ban nem is ott/azt akartuk megkötni!
Sir Quno Jedi
Azt azért megnézem, ha valaki az összes biztosító ajánlatát uccsó betûig kivesézi. 😄 Én részemrõl leszarom, legyen olcsó és (mivel ezzel sokan befürödtünk, hála a köcsög MABISZ-nak és fasz PSZÁF-nak) ne legyen egyesület. Ennyi. Ja és ne legyen látványosan egyértelmû kamu, mint a *****tel a visszamenõleg változó díjaival károkozásnál. Szerencsére messze nem õk adták a legjobb ajánlatot egyik kocsimra sem, ergó nincs is velük problémám, csak kerülöm õket. A vicc az, hogy idén a nagyobb és ismertebb (aka drágább) biztosítók lényegesen jobb ajánlatokat adtak. Hihetetlen, de igaz. Ezek után hülye lennék a gagyi ÉS DRÁGA biztosítókkal kötni üzletet.

ramerone
igazad van, a biztosítóknál csak az elõnyöket mondják és minden mást elhagynak a mondókából, így persze minden olyan szépnek és jónak tûnik az elején, hogy sokan fejest ugrunk bele a csábító ajánlatokba. Aztán tátjuk a szánkat amikor mégsem úgy történnek a dolgok ahogy kellene, mert nem olvastuk el a teljes szerzõdést. Ha van rá lehetõség én is mindenkinek azt ajnálom,hogy üljön le, szánjon rá néhány percet, nehogy késõbb ráfázzon. Itt a neten keresztül is meg lehet nézni, akár külön külön az összes biztosító weboldalát. Sõt, ha valami nem vili, akkor tessék felhívni õket és konkrétan rákérdezni a sötét részekre 😊 sokkal gyorsabb és hatékonyabb mint fórumokon kérdezõsködni, bár ez sem egy utolsó megoldás :-)

Szia valotar!

Én az A.....z-nál vagyok.. Még nem tudom hogyan fizetnek kártérítést, mert 14 éve balesetmentes vagyok.. Illetve volt egy koccanásom, de nem az én hibámból, és nem sérült az autó, így elmentünk, mintha mi sem történt volna, így a pontom is megmaradt..
Ha váltani akarsz, és épp szerzõdést kötsz, vedd figyelembe, hogyha nem tetszik az ajánlat, vagy még gondolkodni szeretnél rajta, aláírás nélkül hazaviheted, nem kell azonnal megkötni.. Jogod van hozzá, hogy tüzetesen átnézd a kisbetûs részt, de ez is le van írva azon az oldalon a praktikák között.. Én onnan tudom például..
A #133-as hozzászóló már adott egy linket, én ott néztem.. Megvan rajta mind a 15 biztosító.. Kb. 5 perc alatt kidobja az ajánlatokat..
Azt hiszem maradok az arany középútnál, de még van egy hetem dönteni..
Lehet arra kötöm, amire te.. Elég elérhetõnek tûnik.. Csak nincs idõm tapasztalatokat olvasni róla, ha van valami, oszd meg légyszi!

hát azzal is foglalkozom
ööö
elég sok adat kell hozzá...
most egyenlõre másik irodában vagyok...most nem tudok számolni,de ha felveszel msn-en,akkor ha minden igaz 12h után kitudom számolni neked

Lammer
Tsokolom! <#vigyor3>

Latom biztositassal tetsziek foglalkozni... hogy a retesbe kalkulaljak a masik automnak biztit? ugyanis ahol nezegettem a meglevore van kalkulator es nekem gondolom zsir uj A0-t kell majd szamolni a masikra! (jol gondolom? papiron par napja vettem meg szal 😄)

tetsziek tudni segiteni? (ha kell privatba elkuldenem az adatait az autonak megminden) <#zavart1>

koszonom! :]

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan