Fallout 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egy bot amin zöld valami van..
oda megyek a földi kutyához de csak leütni tudom vele..... LÉCCI HELP hogy kell használni??
Chieftec 450W,MSI PT890 Neo-V2,Pentium D DualCore 2.8Ghz,2x1Giga DDRII800,480GB HDD,Gigabyte HD4670 1G,LG 19\", Win7 64 & XP Logitech Chillstream Xfire & Gamertag: norbifraktal
hogy tudom becserelni a cuccaimat penzert?
es hol?
mar kileptem a vaultbol.
Ja és akkor nem is beszéltünk arról hogy a karakter készítõben nem nagyon lehet látni a készítendõ karakter hajszínét , a helyenként tényleg irreálisan furcsa karakter mozgásokról stb.
Elég vegyes a kép van ami nagyon tetszett és volt amit meg nagyon siralmasnak találtam:
Jó dolgok:
-óriási élmény mikor kilépsz a Vault-ból. Jó hanghastások , jól kidolgozott terep , király zene stb.
- a vats telitalálat : rendkívül látványosá teszi a harcot
- apró részleteke amik nagyon tetszettek: robotok (protectronokat egy ideig sajnáltam is lelõni :-D , király fegyverek plasma , laser , lead pipe 😊
-Változó környezet égbolt napaszakok , bár egy kis esõnek örültem volna
-Jó karakterek akikkel lehet dumálni idõnként . Ez idõnként már-már megható volt.
- remek rálátás a tájra mondjuk a Aerfu-ban.
- komoly zenék pl: civilization 😄
-Látványos , izgalmas , érelemekkel teli , ízig-vérig amerikai befejezés.
És ami nem jött be:
-a zene akár jó is lehetett volna , de valahogy még sem illett játékhoz. Hiányoltam belõle egy kis elektromos gitárt is. Az F2 ezt messze felül múlja.
-Nyomasztó: az F2-ben szembesülhettünk , a nyomorúsággal , a vérrel , a romokkal de akármilyen furcsán hangzik abban volt valami idilli , sõt kissé komikus is. (Itt leginkább arroyo-ra gondolok)Az F3-en egyszerûen NYOMASZTÓ.
Számomra nem adta meg ugynazt azt a hangulaltot , ugyanazt az érzést mint az F2.
-A navigáció egyszerûen katasztrofális : a local map helyenként egyszerûen használhatatlan , egyenesen félrevezetõ ami azt eredményezi hogy a játákos kénytelen összevissza bolyongani. A hangulatnak ilyenkor lõttek. És ez elég sokszor elõfordult.
-Nem tudom hogy specifikus cselekvésekre minek kellett külön technikákat kitalálni (zárnyitás , hackelés) Nekem hosszú ideig nem volt kedvem megtanulni ezt egy emiatt volt egy csomó törött zár , meghackeletlen gép stb.
- Néha azt éreztem hogy mindenhol ugyanaz van. (lyenek például egyes Vaultok , a pusztaság , metró stb.
-a fentebb említettek mellett is aránytalanul sokat kellett cél nélkül bolyongani.
Ez nem feltétlenül lett volna baj mert F2-ben is volt ilyen és nem volt rossz , de itt valahogy még se jött be.
- Az F2 sem a zöldellõ bükkfákról volt híres , de emlékszem arra hogy itt-ott voltak egészen erdõsnek mondható részek. A zöld növények teljes hiánya nekem nagyon nem tetszett.
Összegezve: Nyomában se ér F2-nek , (fõleg a hangulatot tekintve) , de vannak benne jó dolgok. Az eleje és a vége zseniális de ami közbe megy az meglehetõsen siralmas.
Windows XP/Vista
1GB System RAM (XP)/ 2GB System RAM (Vista)
2.4 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
Direct X 9.0c compliant video card with 256MB RAM (NVIDIA 6800 or better/ATI X850 or better)
Recommended System Requirements:
Intel Core 2 Duo processor
2 GB System RAM
Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA 8800 series, ATI 3800 series)
Supported Video Card Chipsets:
NVIDIA GeForce 200 series
NVIDIA Geforce 9800 series
NVIDIA Geforce 9600 series
NVIDIA Geforce 8800 series
NVIDIA Geforce 8600 series
NVIDIA Geforce 8500 series
NVIDIA Geforce 8400 series
NVIDIA Geforce 7900 series
NVIDIA Geforce 7800 series
NVIDIA Geforce 7600 series
NVIDIA Geforce 7300 series
NVIDIA GeForce 6800 series
ATI HD 4800 series
ATI HD 4600 series
ATI HD 3800 series
ATI HD 3600 series
ATI HD 3400 series
ATI HD 2900 series
ATI HD 2600 series
ATI HD 2400 series
ATI X1900 series
ATI X1800 series
ATI X1600 series
ATI X1300 series
ATI X850 series
Összességében jó volt, de a végjáték elég rövid volt.
Mire végre annyira táp lettem, hogy kipróbálhassam az új csodafegyvereimet (plazma, meg minden) addigra vége lett, szinte egy lövés nélkül, mert a segítõim elvégezték helyettem a dolgot.
A végére még egy két óriás mutáns jól esett volna "desszertnek"...
Sok idõt eltöltöttem vele és végül kezdem unni a sok démont, szellemet meg várakat. Mért nem játszódhat egy szerepjáték valami életszerûbb környezetben? És akkor megtaláltam a Fallout3-at.
Bevallom elsõre nekem sem testszett és leraktam az elsõ pár lépés után, fõleg a szokatlan felület miatt (VATS, Pip-boy meg ilyenek), mindenhonnan ronda csótányok jönnek, meg rendõrök és én még a csótányokkal sem bírok el, csak nagy küzdelmek árán.
Aztán késõbb újra elõszedtem és most egészen el vagyok varázsolva tõle. Az, amikor a VATS-során lelassul az idõ és a kamera követi a golyó útját, hihetetlenül ötletes. Van benne némi körökre osztás is meg realtime harc is. Fejlõdési és személyiségi rész is. Szóval szerintem teljesen RPG. Az Oblivion sincs körökre osztva, mégsem kérdõjelezi meg senki, hogy RPG-e vagy sem.
Ja és lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem egy-két ellenfél igenis nagy kihívást tud okozni és sokat kell mentenem, hogy újra meg újra nekifussak egy egy küzdelemnek.
Szerintem egyértelmûen az év játéka és az Oblivionnal együtt az egész 3D motor elõnye sok versenytársával szemben az, hogy nem kell órákig várni a betöltésre, mégis látványban messze lekörözi azokat.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
http://dlh.net/cheats_29091g.html
És ez csak az egyik módja 😉
Valóban nem lehetne eladni a fiatalságnak az akkori harcrendszert olyan könnyen, de nem biztos hogy õk a célközönség. Az izometrikus nézet ma is tökéletesen megfelel, lásd Diablo széria (a hamarosan érkezõ harmadik epizód is ezt használja!) hack'n'slash kategóriában, vagy Jagged Alliance 3. Sikerjátékok lesznek.
Kár, hogy ráerõltették a játékra a belsõ nézetet (first person).
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
itt fps-rol beszelnek az emberek pedig nemaz az F3 eppenhogy belejatszik a kezelesbe a karakter kepessege , hiaba vagyok fps guru nehez eltrafalni a mobokat ha nem jok a skillei a karinak...
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
de
azt ne mond mikor kijutottál arroyoból akkor egybõl mehettél power armort keresni, mehettél navarroba, mehettél az enclév oljafúró tornyára mert ez nem igaz
a régit51b powert a militari basen találtad ami elég keményen volt védve
arroyóba tán ha kamuztál belehetett jutni
az akkori harcrendszer tényleg jó volt, de lássuk be hogy SAJNOS a mia fiataloknak már nem lehetett volna ilyet eladni, elég ha megnézzük az interplayes van bureent (régi f3), az a fallout taktics harcrendszeréhez hasonlót használt, nem biztos hogy jól jártunk volna vele
én is csak azt mondom hogy vannak hibái a játéknak, de a biowaren kívül kinek merted volna odaadni a játék jogait?
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Inkább ehhez áll közel, mint az említett S.T.A.L.K.E.R.-hez, mivel nem annyira küldetésorientált (fillerként, hogy elhúzzák az idõt) a játékmenet.
Az újrajátszhatóság. Hogy miért?
A korábbi epizódokban a küldetéseket, területeket teljesen tetszõleges sorrendben lehetett megcsinálni, ha úgy tartotta kedved elindulhattál a kezdõtelepülésrõl rögtön az Enclave-be vezetõ hajó felé, vagy megkereshetted az alaptulajdonságokat boostoló könyveket, netán power armort, hogy utána a sztori "eredeti" szálát követve könnyûszerrel végigverj mindenkit.
Külön buli volt ahogyan például idõzített robbanószert csempésztél a kinyírandó ellenfél zsebébe anélkül hogy észrevett volna, vagy a sétáló õröknek a földön hagytál egy-egy szeretetcsomagot.
Az akciópontok és a körökre osztott játék az eredeti részekben megadta a csatáknak azt az izgalmat, hogy pontosan elõre ki kellett számolni, mikor mit fogsz csinálni - tisztában voltál vele elõre, hogy mire számíts az adott npc-nél, mutánsnál, "bossnál" és a rendelkezésre álló lehetõségekhez alkalmazkodni kellett a sikerhez. Például amikor le kell mászni a nukleáris reaktorba és egy igazán barátságos banda fogad, a fõnök hatalmas tûzerõvel rendelkezik - egyszerûen ki kellett állni line of sightból az ajtón kívülre, összegyûjteni az akciópontokat és amikor kiszalad utánad, jöhet a sortûz. Probléma megoldva.
A Fallout 3-ban nincs ilyesmi sajnos. Mész, rádugrik az ellen, lõsz/bokszolsz és meghalt. RPG elemekkel tarkított FPS, az elõdöknél lineárisabb történettel, kevesebb kihívással.
20-30 alkalommal is elõvettem az eredetieket, ezt a harmadik menet után dobom a kukába. Hiába csilli-villi, hiába nem jött ki más hasonló stílusú játék mostanában, ez inkább egy posztapokaliptikus Oblivion, mint "Fallout".
hát ebben a mingun sztem többet ér mint az f2ben, nah ott tényleg szart sem ért
ha jól emléxem 9-11ig sebzett huszonötször, csak az volt a gond hogy ha valakinek jobb pajzsa volt az ellen szart se ért a fegyver mert egyenként mérte a sebzést
power armoros emberekbe 2-3az sebeztél lövésenként, nyugodtan próbáld meg
a vindicator minigun + bozár ami jó volt a big gunok közül
írd le a kedvenc rpg játékod nevét írok róla neked ennyi fikát simán, csak nézõpont kérdése
azért gondoljunk bele csak jó hogy nem leszel tõle hallhatatlan mint anno a f2ben, azért az se rossz megoldás hogy a sisak nem ad annyi act mint az armor, legalább így pár fejlövéssel simán hatástalanítod az encléveseket, nem kell órákig lõni egy embert
"illetve nevetséges hogy odaállítok egy bazinagy tesla armorban és a hülye npc elkezd fenyegetni a szaros pisztolyával hogy mindjárt kicsinál (meg a bepofázós gyerekeket nem lehet kicsinálni etikai okokból, de rabszolgaságba lehet adni õket)"
ez így volt az 1-2ben ott úgylátom nem volt baj
a gyerekekre meg azt mondom hogy írj a pegiseknek egy emailt nem hiszem hogy a fejlesztõk tehetnek róla, vagy ha neked olyan kényszerképzeted támad hogy gyerekeket ölj akkor a modderek biztos segítenek rajtad
anno én is több idõt töltöttem az f1 és 2vel ami elég bugos lett de kurva jó volt, de sztem örüljünk hogy f3 néven nem egy szarkupac került a kezünk közé, és újra kalandozhatunk az f2 világában
Amúgy meg tényleg nem kell, hogy érdekeljen, de a fejlesztõket már inkább...
Ugyanis õk abból élnek - ha csak nem árulnak füvet a kapualjban - hogy megveszik az emberek a játékaikat.
És Frank? - Frank minket küldött. - Hoztatok nekem lovat? -Hahaha- Azt nem, de majd megosztom veled az enyémet. - Így is lesz két felesleges.... Durr, durr, durr
Amúgy meg unalmas. Össze-vissza járkálsz hogy szaros vízvezetékeket stoppoljál.
Tényleg nevetséges.
1.falu-Van 1 harci robotjuk (vagy mi a rosseb az a bejáratnál)de nem képesek a lyukas csõveket megjavítani...csak és kizárólag hõsi személyünk képes rá...ha megfelelõ szinten van a skillje (vajh micsoda képességek kellhetnek 1 lyuk befoltozásához...)Az npc-k vándorolnak.ez látszólag életszerûvé teszi a dolgot...látszólag..mert valójában csak fel-alá mászkálnak..senki nem csinál semmit,a falu meg gondolom a turistákból tartja fent magát
Spoiler:
Amikor az öltönyös csóka questjét (robbantsd fel a bombát..alapból érdekes,mégis milyen távolságból biztonságos 1 nukleáris töltetet felrobbantani?)és ahelyett hogy megtennéd,szólsz a sheriffnek..na bugok halmaza...mikor s heriff elkezdett rohanni,az 1. feljárónál beleütközött 1 npcbe..és szépen mentek egymással szemben én meg leesett állal figyeltem az elemek harcát...végül gyözött a sheriff,odébbtolta az npc-t és futott tovább...aztán elakadt az egyik fordulóban,de szerencsére innen is kicsúsztatta magát..😄
Aztán elér a quest npchez..letartóztatja...és utasítja,hogy kövesse!a sittre..majd elfordul,mire a csóka rejtélyes módon elõkap a ruhája alól 1 géppisztolyt (hol rejtegette? A sheriff hogy a p..ba nem motozta meg? mi az hogy elötte megy és nem mögötte kibiztosított fegyverrel?)és szarrá lövi a sheriffet hátulról...mire a kocsmában mindenki pánikszerüen elkezd nem csinálni semmit...gondolom mindennapos a helyi sheriff szitává lövése....
Ez elfogadhatatlan 2008-ban 1 szerepjátékban..már 5 éve is az lett volna
Aláirom...nekem is elállt a lélegzetem amikor kiléptem a vaultból...most aztán merre tovább?De hamar láthatóvá vált...ez nem szerepjáték (30-35 quest,beleértve a vault-i és a fõvonal questeket?ez viccnek is rossz...)
Harc..ugyan miféle ember az,aki "broken chest" találat után még lelkesen robog felém, hogy agyonverjen baseball ütõvel? vagy broken head shot után? Na ne vicceljünk már..
Sajna az egész játékról 2 dolog motoszkált bennem:ez 1 konzol game (kontrollerrel sokal egyszerübb irányítani, mint a gombokkal...)
a másik: ez az oblivion...1 az 1-ben az oblivion (már az eleje dettó olyan..csak ott a csatornában megyünk,itt meg a vaultban)
Elismerem,lehet késöbb hiperszuper ütös játék lesz..de nekem már se kedvem,se türelmem,hogy elérjek oda (apropó..vannak benne funny encounterek? pl a 12 lovag a kerekasztaltól? vagy ufo?vagy a halál hídja?)
Számomra az év csalódása😞
Sokszor veszem észre ezt a tipikus "fanok felháborodását" mindegy egyes folytatás elkészítésénél. Tömegesen sütik el, hogy mennyire szar valami, azért, mert mertek változtatni, és nem az elõzõt adták el jobb grafikával, és más történettel. Egyszerûen nem szabad ugyanazt a játékot kétszer megcsinálni. Azon múlik az egész, ki mennyire képes alkalmazkodni, meglátni a jót a folytatásokban. Nekem az összes eddigi kedvenc címem folytatása bejött, a sokat fikázottak is, pl. a Gothic 3.
Nem ezt hívják a fallout névvel való eladás jó marketinghúzásának, hanem azt, ha egy gyakorlatilag az elõzõre rendkívül hasonló játékot adnak el új részként.
de azt még ahogy még a 2 nappal ezelõtti bejegyzésembe is írtam még így is valamennyire elismerem a bethesda munkásságát mert én még mostanában ennél is csak sokkal borzalmasabb játékokat látok (és még ennél is sokkal rosszabbra számítottam).. ez még ha rövid idõre is, de lekötötte a figyelmet
De igy többünknek / nem mindenkinek / akik tolták az eredetit oriási csalódás ez a rengeteg butitás ,leegyszerütés hát persze hogy milliokat fognak eladni belöle mert olyan egyszerü hogy minden kis pöcs simán végigtolja az elözö részek meg ugye nem kell mondanom komplex fejlödés rendszerel / trait volt és nem gagyi perk ,etc / és körökre osztott harcrendszerel elég összetet játék volt végtelen számu lehetöségel.
Manapság sajnos a graf a minden hogy " hü de eldobtam magam a tájon mikor kijötem a vaultból " -ettöl lesz jó egy crpg ? bullshit.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
sajnos iszonyat energiát fektettek a látványosságba, de ezáltal egy csomó elágazást nem voltak már képesek kidolgozni mert iszonyat munka lett volna, nincs igazi kohézió benne, teli van logikai hibákkal...
ezért csomó questem szétesett, elrontottam õket mert elõbb értem oda, illetve egy csomó dolgot nem enged, illetve nincs nekem tetszõ válasz. Ja és persze most így elsõre hogy végigment a játék, legalább a questek meg helyek 70%-át nem is láttam... a 20 as szint lock tényleg nevetséges, én ugye a régi részekbõl tapasztalva azonnal a 3 xp perket vettem fel, de nagyon korán kimaxolodtam
aztán még hozzáfûzve a szerepjátszáshoz, a tököm telivan hogy csomó seggfejet a játékban aki beszól nem lehet szétverni, illetve nevetséges hogy odaállítok egy bazinagy tesla armorban és a hülye npc elkezd fenyegetni a szaros pisztolyával hogy mindjárt kicsinál (meg a bepofázós gyerekeket nem lehet kicsinálni etikai okokból, de rabszolgaságba lehet adni õket)
aztán amúgy is kicsit töketlen lett az egész, nincs meg az az erõs kontraszt a technológiában ami az eredetiekben volt, a fallout 2 ben egy kis hegyi törzsbõl indultam és hatalmas upgrade volt amikor az elsõ 10mm es fegyvert megszereztem, és ilyen power armoros dolgok annyira iszonyat erõsek voltak ahhoz viszonyítva hogy egy mp alatt szétszedtek bármit... itt meg lószart se ér se a power armor se a minigun, nincs igazi kontraszt
és tököm telivan azzal is hogy telinyomták mindenhol dögökkel, amik persze az én szintemhez viszonyodnak. megyek néhány métert a puszában és máris ott terem 10 mutáns, és ha kinyírom 5 méter után megint... fasznak van kedve a végetelnségik irtani õket, foggyanak el vagy ne lépjenek szintet és meneküljenek vagy darálódjanak le könnyen
Egyébként, ha már a 17-es szinten jársz, megnézhetnéd a pipboyt a data-nál.😊 Ott van, hogy 2277-ben játszódik, azaz 35 évvel a Fallout2 után, amire van is utalás. Valamelyik terminálon olvastam az Enclave "balesetérõl" is.😊
izlesek es pofonok, szemellenzok es nyitottsag...
ez nem fps, ez nem rpg, ez fallout...
ES ennek ellenere, nagyon tetszik a jatek.
En is mondhatom magam "nagy falloutosnak". vegigjatszottam a regebbi reszeket tobbszor is, millio fele karakter variacioval.
Adnak egy alapszintu fejlodesi rendszert, hasznalhato perkeket, kellemes missziokat (nem tul sok, de azok legalabb jok), egy latvanyos harcrendszert.
Ez utobbi sztem kompromisszum, de kb ez az amit fpshez lehet hasznalni. Hasonlit kicsit a fear elgondolasahoz. Nem idomegallitas, inkabb reflex.
Paran irtak ezt es en csak megerositeni tudom
Egyszeruen fenomenalis erzes volt, mikor kimentem a vaultbol, es ott lattam a tobb kilometernyi pusztasagot. Felfedezni, jarni benne, aprosagokat talalni. Kikerulni a radskorpiokat, mert idesitoen gyorsak, stb.
Bemenni a Nukacola gyarba es olvasgatni infokat a az uj Quantum fejlesztesekrol, h melyik izotoptol milyen ize es hatasa lett (hanyan kerultek korhazba tole/ haltak meg tole 😛)
Olvasni a hozza tartozo marketing kampanyrol, h hogyan fogjak berobbantani a koztudatba, milyen hirdetesekkel.
Belenezni levelezesekbe, mikor az illeto irja szeretteinek, hogy vmi tortenik, megszolaltak a szirenak, es nem engedik ki oket a epuletbol, de siet haza.
Talalni egy elhagyatott hazban egy osszeszenesedett csontvaz part, akik egymas olelik az az utolso pillanatukban is.
Hallgatni a Galaxy news radiot, a regi tipikusan 50es evek zeneivel, es kozben felfedezni a szetdult, rombolt, Washington. Es belefutni egy szupermutans/brotherhood of steel csataba, majd csatlakozni az utobbiakhoz, mert miert is ne. De kozlik veled, hogy rendben, csak ne legyel tuzvonalban, mert a civilekkel csak baj van.
Melle a zsenialis 50es evekbeli scifi jovokep hangulat, hogy hogyan is kepzeltek el a jovot akkor. Tipikus retro autok, de atommeghajtaso motorral, retro hirdeteseken a robotreklamok...
Egy szoval Fallout...
Es mindebbol a szemellenzos illetok, csak azt latjak, hogy egy fps, aminek alapszintu harcrendszere van...
Azok ne vegyek meg a jatekot, felejtsek el, de ne sirjanak azert, h milyen lett.
Le kell venni a szemellenzot, es elvezni ezt a nagyszeru vilagot, vagy fennhagyni, es feltenni a Van buren alpha build -2.0 as verziojat, es jatszani vele 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)