Karácsony

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7
Csokoládés profiterole recept

Hozzávalók:
A tésztához:
500 g víz
250 g liszt
120 g vaj
6 tojás
½ teáskanál só

A töltelékhez:
400 g tejszín
50 g porcukor

Külsõ krém:
400 g tejszín
150 g étcsokoládé
250 g cukrászkrém

(cukrászkrém:
2 tojássárgája
50 g cukor
25 g liszt
fél liter tej
vanília)

Elkészítés:
A tészta (képviselõfánk) elkészítése:
A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, ügyelve, hogy ne forrjon hosszan.
Adjuk hozzá egyszerre az átszitált lisztet. Keverjük gyorsan, hogy tökéletesen csomómentes legyen. Fõzzük a tésztát, míg el nem válik az edény aljától és falától. Engedjük kihûlni. Dolgozzuk a langyos tésztához a tojásokat egyenként.
Folytassuk a tészta eldolgozását, míg sima és egynemû nem lesz. Formáljunk diónyi golyókat a sütõlemezre. Gázsütõben 160 elektromos sütõben 180 fokon süssük a fánkokat 20-25 percig. Hagyjuk kihûlni õket.

A töltelék elkészítése:
Verjük fel a tejszínhabot a porcukorral keményre és egy habzsák segítségével töltsük meg a fánkokat.

A külsõ krém elkészítése:
(Cukrászkrém: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Fél liter tejet felforralunk vaníliával, majd a részletenként csomómentesen összekeverjük a tojásos, cukros, lisztes krémmel. Lassú tûzön, folyamatos kevergetés mellett sûrûre fõzzük, majd kihûtjük.)
A tejszínt felverjük, a csokoládét felolvasztjuk gõz felett vagy mikróban.
A tejszínt összekeverjük a cukrászkrémmel és a csokoládéval.
Villa és kanál segítségével a fánkokat a csokoládés krémbe forgatjuk, és tálra halmozzuk.

Tanácsok:
A sütõt ne nyissuk ki legalább 10 percig.
A tejszínhabba én habfixálót is tettem.
A tortabevonónak, szerintem, nincs olyan jó íze, mint a sima étcsokoládénak.
A csokoládés krémbe kakaóport is lehet tenni.

Nem olyan bonyolult mint amilyennek látszik, és isteni finom.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

LES FORZA INTER
halászlé + pisztráng sült krumplival savanyú ubival<#finom>

-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?

tiramisu, imádom!!!! profitterolt lehet otthon készíteni? és ha igen, hogy? vki csinált már? én a kávézókban mindig azt rendelek, a párom is, él hal a fehér csokisért..:);)

Roger6
Az jól hangzik! <#finom>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Sanyix
fúdeutálom amikor édeset összekevernek sós kajával...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Kínaisan hangzik ez a naris kacsa! <#finom>
LordAdam911
tiramisu rulz A:SD:D
Bocsika! <#nyes><#nyes> Gesztenyével töltött csirkét.
a gesztenyepüré nálunk is alap dolog. a fiú ikertesóm odavan érte!!!:)
narancsos kacsa is jól hangzik... nyami, éhes lettem!!!

Lord Nomak
Halászlé, kocsonya, narancsos kacsa, gesztenyepüré, lekváros piskóta meg talán lesz még rántott pulyka tört krumplival. =)

Ja és +fav hát ha találok valami jobb ötletet és kiválthatom a narancsos tasut =D

The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.

Roger6
"Én idén gesztenyével töltött csinálok" - az jó, de mi az?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

rántotthúst is fogok sütni, de azért vmi különlegeset is szeretnék. természetesen mindig van bõven választák, ilyenkor imádok fõzni. mikor meglátom a családtagjaim csillogó szemeit..:) minden fáradtságért kárpótol!!!

Én idén gesztenyével töltött csinálok, hacsak nem kapok jobb ötletet. Meg találtam egy sárgarépás mogyorós kenyér ötletet, de olyat még sosem csináltam. Elõtte majd kipróbálom és szólok hogy sikerült.
autoszimulator
ha a családtagom vagy, akkor rántotthús :D

.: mobilize.hu :.

trogerzsiger
Mézeskalácsházikót, ikeá láttam ilyen instant házat :D kivannak vágva a falak meg kémény kisütöd cukorral összergasztod :D Mi egyébként most valami halat fogunk tavaly kacsasült volt, bejgli..

Mit süssek, fõzzek idén? van vkinek vmi spéci receptje? szeretném meglepni a családom vmi igazán különleges vacsorával. hetek óta ajándékokon töröm a fejem, de a párom kifogott rajtam. mindene megvan... segítsetek!!!

← ElőzőOldal 4 / 4