Salvia / Látnokzsálya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze aki apu-anyu elkényeztett hülyegyereke és nincs jobb dolga, mint "bátornak" lenni és drogozni anyu-apu pénzén, azt meg tudom sajnálni.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
thank you for helping us help you help us all
De tény, hogy drogosok IS sokba kerülnek pl. nekem, vagy bármelyik adófizetõ baleknak ebben az országban és nem fogok örömködve tapsikolni, ha újabbak kinevelése a téma. Tán érthetõ. 😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A társadalom egészének posványos helyzetét a drogokra kenni még a legszerencsétlenebb, mélyen vallásos bezzegazénidõmben-nyugdíjastól is erõs demagógia.
NEM kell minden szart kipróbálnod ahhoz, hogy tisztában legyél vele, hogy NINCS szükséged rá. Ez csak az idióták mentsvára, akik szeretnek mindent másra fogni, hogy nem az õ hibájuk, õk csak próbálkoztak. Sokat próbálkozol, elõbb-utóbb sikerül! 😄
Ez önismeret hiányára, abból eredõ félelemre utal.
Hagyjuk.
Aki elkezdte, az ámítsa csak magát. Épeszû, értelmes ember nem fog tervezetten olyasmibe, amibõl semmi jó nem sülhet ki.
Vagy kategórikusan elutasítod, avagy máris potenciális áldozat vagy magad is.
Mert nekem nagyon úgy tûnik hogy te és Vlala ez alatt a szó alatt egyaránt gondoltok azokra, akik naponta ájulásig lövik magukat heroinnal / már lassan kihull az összes foguk a kokain miatt és azokra, akik évente egyszer vagy kétszer csinálnak egy salvia / gomba tripet.
Remélem nem kell ecsetelnem hogy mekkora különbség van a kettõ között. Ha ti mindkét esetrõl ugyan arra a "drogos" szóra asszociáltok és még az alkeszokkal is összekeveritek az utóbbiakal azzal csak azt bizonyítjátok be, hogy tájékozatlanok vagytok a témában.
Én a magam részérõl nem éltem még ilyen szerekkel és nem is fogok, mert tudom hogy csak rosszat tenne az amúgy sem erõs személyiségemnek. Mindezt onnan tudom hogy utánna olvastam Daath-on és egyéb helyeken is a témának, és nem ragadtam le azon az 1.0-s szinten, hogy "mocskos drogosok" akik ilyen szereket próbálnak ki.
Szóval azt javaslom hogy olvassatok és tájékozódjatok. Rengeteg neves író és közéleti személy írt esszéket, könyveket a pszichedelikus szerekrõl (Pl. Aldous Huxley-t tudom ajánlani), amik magyar fordításban is megtalálhatók az internetsen.
Ha marad a téma, ha nem, ez van.
"...Arról szólva, hogy mibõl, mennyit, milyen gyakran érdemes fogyasztani: Nem túl sokszor. Azt hiszem, ha megfelelõ módon fogyasztunk pszichedelikumokat, akkor épp elég gondolkoznivalót nyújtanak. Elterjedt gyakorlat és nagyon ellenzem, hogy sokan játszadoznak az enteogénekkel. Ha nem ettél annyit, hogy belesüllyedvén nem félsz hogy egy kicsit túl sokat ettél, akkor nem ettél eleget. Nem azért vannak ezek a vegyületek, hogy betépve moziba menjünk vagy strandra. Nem. Heroikus, elkötelezett adagokról beszélek. Ha elkötelezett adagokat eszünk, akkor minden egyes trip számítani fog. Nem kell többször használni, mint mondjuk évente háromszor- négyszer, ahhoz, hogy teljességgel pszichedelikusnak érezzük magunkat."
"A természet csodálatos kalauzunk. Az agy természetes kémiája. A bolygó természeti története. Kis embercsoportok természetesen kialakult sámáni intézményei: olyan embereké, akik még kapcsolatban állnak ésszerû társadalmi értékekkel."
természetesen most nem a kokai-heroin-alkohol-nikotin-stb vonalról beszélek, hanem a pszichedelikumokról.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"
a pszichedelikus szerek használatának több köze van a meditációhoz, valamiféle spirituális élmény megtapasztalásához, mint a szimpla tudatmódosításhoz. mindenki figyelmébe ajánlom a daath.hu könyvtárát, sok érdekeset lehet olvasni. különös tekintettel erre: Útmutató a pszichedelikumok használatához, érdemes elolvasni mindenkinek, fõleg a hármas-négyes pont környékét.
fido4life: alkohollal ne keverd, mert egyrészt gyengíti a salvia hatását, másrészt meg: amit az elõbb leírtam 😊
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Tényleg szükségünk van tudatmódosítóra? Szerintem a problémát nem takargatni, feledni kell, hanem kezelni.
Attól, hogy "elszállunk" a problémák elõl, még nem oldottunk meg semmit, csak elvertünk egy rakás pénzt, amibõl esetleg megoldhattuk volna...
u dont have to listen anybody else but me
mindenesetre azt ide is leírom, hogy aki "buliból" akarja kipróbálni a salviát, az ne tegye: hallucinogén szer, nem olyan mint az alkohol vagy fû hogy "elszívjuk/megisszuk és hûdejó", egyfajta spirituális utazás szerintem.
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
És akkor a kokó a kemény drog, mi 😄D
Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.
Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.
gamertag: kenobita
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
Régóta akarok szerezni növényt de nem nagyon tudok.
nekem is írhacc egy privit hogy honnan lehet venni^^
Hatásai (mentális):
A Salvia trip a dózistól függõen az egészen enyhe, éppen-hogy-csak állapottól a teljes pszichedelikus élményig terjedhet. Ezt a kreatív, álomszerû élményt sarkalatos szemlélet-változás jellemzi, megváltozott érzékelés, valamint érzéki és esztétikai értéknövekedés. Nagyobb dózisoknál különbözõ hallucinációk is elõfordulhatnak, mint például erõteljes idõtorzulás, élénk képhatások, lényekkel való találkozások, más helyekre, bolygókra, idõkbe való utazás, több évnyi létezés festékként a falon, vagy egy személy egész életének átélése. Ezek nagyon intenzív élmények, gyakran tûnhet úgy, hogy a salvia tripbõl ez a néhány perc is túl sok.
A félelem, rettegés és pánik állapota is elõfordul. A salvia élményeket gyakran elég nehéz feldolgozni. Egy józan vigyázó jelenléte igen erõsen ajánlott! A legtöbb esetben mozdulatlan marad az illetõ, de elõfordul, hogy teljesen disszociatív állapotban (totálisan képen kívül) feláll, és mászkálni kezd. A vigyázó segítségével csökkenthetõ a sérülések, és egyéb problémák elõfordulásának veszélye.
Hosszú távú hatások:
Nem tudunk róla, hogy fizikai függõséget okozna, és nem valószínû a pszichés függõség kialakulása sem. De mint minden anyagnál, a salviánál is elõfordulhat, hogy valaki gyakrabban használja, mint ahogy jól esne neki.
Salvia/Látnokzsálya leveleinek kivonata: 5x, 10x, 20x, 30x....-os kivonatokban (pl.:Chills Headshopban). ha még nem csináltad elég 0.1 gr és kiüt rendesen! Fejlécet ha valaki elvállal megköszönöm.