Salvia / Látnokzsálya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nah ezt viszont tényleg nemkéne... vagy legalábbis erõs 20+ os korlátokkal..azabaj füvet is kurvaegyszerû beszerezni ( vagyis szar füvet de mind1 ) túl korán kezdik az emberek... sztem nem gáz a dolog csak egy "érettebb" ember jobban tudja kezelni a dolgot mint egy 14-15 éves, hogy kell e ez neki vagy sem..bár egy olyan világban ahol az menõ aki szív ahh

meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....

30Dani
Elsõ mondat annyiban faszság hogy nem a hályogosok fájdalmának enyhítésére, hanem a zöldhályog kezelésére használják.

thank you for helping us help you help us all

Lacee
csak megjegyzés: a pszichedelikumokat pedig a pszichiátriában, pszichológiában lehet hasznosítani. Hogy ismert embert említsek, Feldmár András használ terápiái során LSD-t, ami azért pár fokkal durvább cucc a salviánál vagy hajnalkánál.

hogy megint Terence McKennát idézzem: "Szerintem az igazán nagyszerû pszichoterapeuta egyben nagyszerû sámán -- és van egy pár ilyen...Nagyon csodálom a transzperszonális pszichológusokat, például. Azt gondolom, hogy a sámáni intézményt igyekeznek modernizálni. Arra kellene még csak rájönniük, hogy sámáni eszközök nélkül idejüket vesztegetik. A sámán legfontosabb eszközei az eksztázist célzó technikák és ez hallucinogén növényeket jelent."

(megjegyzem, én sem értek teljességében egyet a fenti idézettel, de érdekes nézõpont.)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

30Dani
hirtelen google:

"A kannabisz bizonyítottan alkalmazható a sclerosis multiplexben, a zöld hályogban (glaukóma), migrénben szenvedõ páciensek fájdalmainak és görcseinek csillapítására. Az AIDS- és rákbetegek a gyakran jelentkezõ étvágytalanság és a kemoterápia miatti hányinger hatékony csökkentésére használják a füvet. Egyre több kutató számol be ezenkívül a marihuána neuroprotektív (az idegsejteket védelmezõ) hatásáról is, számos kutató szerint a fû megállíthatja a rákos daganatok terjedését. David Baker, a brit Neurológiai Intézet kutatója az Independent címû lapnak adott interjújában elmondta, hogy azoknál az egereknél, amelyeknek eltávolították a kannabinoidreceptorait, az idegsejtek jóval nagyobb mértékû elhalását figyelték meg. A kannabisz tehát az olyan betegségek gyógyításában is szerepet játszhat, mint például az Alzheimer-kór."

Lacee
akkor leírom mégegyszer:
a salvia NEM okoz függõséget, hatása kb 1, max 2 órán át tart, utóhatások nélkül. nem mérgezõ, nincs halálos dózis (ellentétben sok más dologgal), ergo detoxba sem jut tõle senki. társadalomra nem veszélyes, mert egyrészt kevesen ismerik, másrészt nincsenek másnaposságra hasonlító utóhatásai, arról nem is beszélve hogy mint mondtam, nem alakul ki addikció, sem fizikai, sem lelki értelemben.
két dolog még: marha rossz az íze 😊 másfelõl tényleg sok gondolkoznivalóval ellát egy-egy alkalom, NEM a szórakozás, az agy szétcsapása a cél. ilyenformán túlságosan gyakran pedig csak az él vele aki nagyon elszánt, az ilyen típusú ember pedig úgyis megtalál valami megfelelõen önpusztító szenvedélyt, legyen az bármi.

kérlek titeket hogy ne mossátok össze a hagyományos, sztereotip "drogos"-képet, és azt, ha valaki hangsúlyozottan ritkán, de él egy bizonyos tudattágító szerrel, aminek nincsenek ismert mellékhatásai.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Morphin
nem veszem a fáradságot,nem olvasok vissza, amúgy meg nekedis egy taps h nem használod a VÁLASZ opciót, amivel félre vezettél...<#eplus2><#vigyor3>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

theone91
Ha egy picit visszaolvasnál, talán olvashatod, hogy a drogokról volt szó jó pár kommenten át... Gratulálok és egy óriási tapsot neked.

hosszu távú hatása nincs, egy élmény, egy 3D-s film amit elhiszel, és ugy formálod ahogy akarod. amugy ez télleg így van--> amit akarsz azt látod
Morphin
miért baszná szét az agyát?? nem ismered ezt a növényt,nem olvastál utána, minek fikázod?? le kéne szokni errõl emberek. háttértudás nélkül vetít sok ember, aztán amikor felébred észreveszi, hogy mindenki hülyének nézi...

theone91
Szerintem mindenki nyugodtan b*ssza 'széjjel a saját (!) agyát. Hülye aki él vele, és hülye az akit érdekel az, aki él vele. (Inkább lerajzolom... 😄)

Hegi90
jókis cucc lehet 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Balumann
Jah értem, tényleg ebben igazad van, abban az esetben a fizikai fájdalom csökkentésére szolgál mert az nélkül elviselhetetlen lenne, akkor jó. De lelki problémákra semmiképpen sem jó.

Balumann
Ezt kifejtenéd?

most alakult egy cég amely legálisan fogja terjeszteni Magyarországon a salviát különbözõ kinvonatokban: Salvia Hungary Kft. amint lesz honlap írom!
30Dani
Köszönöm!

Aki másokat lenéz csak azért mert szenvedélyben szenvednek, õ sem különb náluk, sõt.

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Morphin
jah és a neve pontosan Salvia Divinorum...a salvia azthiszem csak a zsályafélék miatt a neve(nemvagyok nagy latinos) szal a divinorum nagyon fontos ha valaki kertészetbe megy,és ilyen egyedet kér (már ha tartanak...)

Morphin
ez alapjában véve egy dísznövény...nem magról nõ, minden egyed egy másik klónja...tessék olvasgatni. lehet itthon kapni 2-5ezer egy palánta. amúgy maga a növény tökszép,ezért is dísznövényként tartják. a telet nem bírja vmi jól,de át tudja vészelni.a nyár az ideális,de sokan aztmondják jól alkalmazkodik,csak nem szabad baszogtatni...
hatása, elszívva nem olyan erõs mint a kivonat,de olcsóbb sokkal...függõséget nem okoz,következményei sincsenek...

Sir Quno Jedi
Ez igen meggyõzõ volt. Sok érvvel és ellenérvvel is alátámasztva. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Szerintem te vagy a "nem ember".

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Sir Quno Jedi
Felõlem. Nem engem kell majd vinni a detoxra... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Õhm, én most pl. a morfinszármazékokra gondoltam stb. AZOKRA szükség van sajnos az orvosi praxisban.

30Dani
Tudatlan-e vagy?

30Dani
Engem az érdekel, hogy mennyire addiktív, mennyire erõs, mennyire hajlamosít depresszíóra közben vagy utána, fûhöz viszonyítva, valamint szobanövénynek tartható-e.

Balumann
Nah azok amik aztán olyan sokat segítenek tényleg... Nem szüntetik meg az okát amitõl az adott "beteg" depressziós lesz, hanem adják a drogot, amire még rájön annak köszönhetõen egy "leszarom" érzése is, ráadásul a probléma nagy vszníûleg ugyan úgy fennt fog állni, tehát nem fogja tudni abba hagyni sem az aki szedi (mge rosszabb is lesz nélküle).

Semilyen esetben sem jók a tudatmódosító szerek!!!!

Fido4life
Szerintem masoma abszolút nem a flame miatt nyitotta e topikot, hanem ahogy a teljes címben látható: "Salvia másnéven Látnokzsálya hatásai, adás-vétel, élménybeszámoló, palánták stb." Szóval sir quono jedi mint tapasztalt moderátor szerintem te is észreveszed hogy hozzászólásaid nem éppen építik a topikot.(mondjuk ezen át kell esni, joint topik eleje is szörnyû volt, mostmeg már csak egy egybe szokott társaság van)

30Dani
Gyártottál magadnak egy fõellenséget, és azért szúrtad ki, mert illegális, tehát könnyû ellene ágálni. A többi problémát meg alulértékeled.

30Dani
Megint csak visszakérdezek az alkoholra. Meg a tachográfot nem használó kamionosra, aki elalszik az autópályán és kinyír egy családot.

Sir Quno Jedi
Senki nem mondta, hogy le kell ültetni, egy gyereknél az még nem megoldás. Amúgymeg összevonni a mekiskaját a drogokkal erõs kényszerképzet... 😄

30Dani
Nem értünk egyet, nem tudom mostanában miként kezeli a kérdést a rendõrség, de régebben volt olyan gimnazista, akit fogyasztásért leültettek. Itt aztán szépen megtanulhatja milyen is valójában bûnözõnek lenni, ahelyett hogy iskolába járt volna. Füvezett egyébként.

Tilthatóság: a mi modern kori kultúránkban az alkohol alapból legális, a drog illegális volt, ennyi a magyarázat.
Meki ellen tiltakozol? Közegészségügyileg az a cég is nagy számlát hagy maga után.

Sir Quno Jedi
Igen, de utána nem ülnek egy másfél tonnás halálosztó autóba, nem vezetnek villamost, buszt, sem repülõt és nem dolgoznak körfûrész és 1800 tonnás prés mellett! Nem az õsközösségben vagyunk! Folyamatosan józan, felelõsségük teljes tudatában lévõ emberekre van(volna) szükségünk. 2008-at írunk, nem pedig idõszámításunk elõtt 10.000-et.

Morphin
hmm nekem itt van a majdnem fullos csomag a fiókomban...de pipa hiányában még nem próbáltam, csak haverom...neki csak lezsibbadt az agya de nem "utazott" sehová, rá valszeg nemhat(van akire igen,van akire nem) próbálok szerezni pipát aztán majd tesztelem...de annyira nem izgat. ZöldErdõben vettem énis(Kálvin tér-Üllõi eleje)legális, akinek nem tetszik az ne használja és ne fikázza azt aki él vele...
nem olvasok vissza,respect

Sir Quno Jedi
Azokat a drogokat írják fel az orvosok és folyamatos orvosi ellenõrzés mellett adagolják, felügyelik a hatását. Pontosan így van.

Nem a drogokkal van a probléma könyörgöm. Azok csak porok, füvek, gombák, különbözõ szerek. Nem. Az emberekkel van a probléma, akik fogasztják, de nem nõtt még ki az agyuk!

Balumann
Az idõsebbek valamilyen szinten lehet, de olyan szinten nem tehetik mint az európaiak, mert életben is kell maradni valahogy. Egyébként nem pont a ma élõkre gondoltam, de azért kiváncsi lennék, hogy Szibériában hogy maradnának életben ha úgy drogoznának mint ahogy a civilizációban élõ emberek szoktak 😛

Sir Quno Jedi
Alkohol nehezen tiltható (soha sehol nem jött be az alkoholtilalom), de a drog "aránylag" könnyen ellenõrizhetõ és tiltható/bûntethetõ. Lényeg, hogy a FOGYASZTÓT is büntetni kell, de kõkeményen (nem csak úgy ejnyebejnye, nem kéne szinten). Ugyanis a terjesztõket nem lehet sosem megfogni (pláne a felsõbb köröket), így amíg nem jár példás büntetés a "próbálkozásért" is, addig semmi nem fog változni. Csak megelõzni lehet, mert utólag a büntetés sem ér semmit, mint azt már megbeszéltük (az nem ad vissza életeket).

30Dani
Nem védek senkit, de bizonyos megnyilatkozások zavarnak. Általánosítást meg próbálom elkerülni, mert sok rossz mellett bizonyos drogoknak vannak pozitív hatásai.

Balumann
"Ha már gyereknek ilyen sérült vagy, inkább orvoshoz kéne fordulnod, nem pedig a drogokhoz!" Nah orvosokhoz meg pláne ne... az öngyilkosság.
Amúgy ez a stílus tényleg nem kellene.

30Dani
(természetben élõ népek gyakran drogoznak is, akár zene mellett 😊 )

HöfEE
Már vártam mikor jönnek be ebbe a topicba az épeszû emberek, nehezen tartottam vissza magam hogy ne írjak ide. Nekem csak egy kérdésem van a jelenlévõ díszes botanikus társasághoz: Ebben nektek mi a jó?

Sir Quno Jedi
Akkor tessék NEGATÍVAN nyilatkozni róluk! Olyan nincs, hogy hát én sem szeretem õket, de nem baj. De legalább nem kell védeni õket!

30Dani
Ezzel semmi nem lesz, marad. De ilyen az alkohol, a dohányzás, az agresszív hajlam, a szûklátókörûség. Bármelyik képes tönkretenni egy családot, akár a gyerektõl, akár a szülõtõl jön, és a törvény nem, vagy érintõlegesen tud csak beleszólni ebbe.

Sir Quno Jedi
Már van vele némi tapasztalatom a konzolos szekcióból. Az a fajta, aki nem tanul a hibáiból, aztán meg óbégat. Az ilyeneket szoktuk kivágni kérdés nélkül. DE most jó napon van, ráérek nevelni (csak szórakozásból, igazándiból felõlem fel is kötheti magát, avagy benyomhat egy aranylövést hernyóból, nem az én hülyegyerekem és te is beszéltél a természetes kiválasztódásról 😄).

Balumann
Egyet értek Quno Jedi-vel, ezeket messze el kell kerülni, minden tudatmódosító szert. Könnyû átesni, elég hogy valami nagyon rossz történjen, és akkor már bátrabban fognak egyesek a kábítószerek felé fordulni ha már próbáltak bármilyet.

Depresszióból ki lehet kerülni ilyenek nélkül is, erre nagyon jó a sportolás, meditáció vagy relaxálás, zenehallgatás és zenélés (nem véletlenül végeznek annyi szertartást illetve zenélnek a természetben élõ népek sem). Keleti vallások ismerete, illetve vmilyen szinten való tanításoknak felhasználása.
Az egészség topikomban találtok sok dolgot, még meditációs hanganyagokat is, ha érdekel vkit.

Aki használja, az óvatosan használja, de reklámozni meg terjeszteni az elõbb leírt okoknál fogva nem kellene.

Sir Quno Jedi
Úgy tûnik ez esetben egyetértünk. Azaz értenénk. Azonban ezek az emberek nem csupán maguknak okoznak kát, hanem a családjuknak és a társadalomnak is. Ezzel mi lesz? Ezen a büntetés nem segít.

30Dani
Könnyen elintézed a srácot egy legalja hulladék jelzõvel, így online.

trogerzsiger
Gecc ki kell probálni 😄

30Dani
Hidd el nem csak a te életedben lehet dráma, akad az én háztartásomban is, de ehhez senkinek semmi köze. Tapasztalat tehát akad. Pozitívan se nyilatkoztam a drogokról.

Sir Quno Jedi
Bevallod, hogy drogoztál, drogozni AKARSZ, iszol (nyíltan warezolsz és neked áll feljebb) és nem múltál még 18. Szerinted a TE véleményed RÓLAM mennyire mérvadó értelmes emberek között BÁRMILYEN szempontból ezekután. Imádom, mikor a legalja, hulladék emberek (bocsánat kisgyerekek) akarják megítélni a másikat... Ez egy vicc, komolyan! 😄

Anyádékkal is ilyen kurvára õszinte vagy?! (már ha vannak, ha nincsenek akkor elnézést, az esetben a nevelõtiszted)

Mondanám, hogy ébresszetek fel, de sajnos nem én élek álomvilágban.

30Dani
Nem állítottam magamról pl, hogy én olyan alkat vagyok, aki nem hajlamos az addikcióra, mert tudom az ellenkezõjét 😊
De van olyan, aki jól kezeli ezeket a dolgokat, aki meg nem, azt nem tudom sajnálni, és semmiképp nem fognám a kezüket törvényi szinten. Dolgozzon a természetes kiválasztódás. Bankoknak se adnék adófizetõi mentõcsomagot, csak mert elbaszták.

Sir Quno Jedi
Ismerem mindkét fajtát életközelbõl, köszi. Soha nem kívánom az ellenségemnek sem amiken én/családom keresztülment. Nem is fogok soha szó nélkül elmenni azok mellett, akik viccet ûznek a témából és hányavetin okoskodnak tapasztalatlanságból, vagy csupán butaságból.

Javaslom nõjjél fel egy alkoholisa, dohányos, pláne akár egy drogos családban (ott még esélyed sem biztos, hogy lesz életben maradni nagykorúságodig), azután bizonyára ugyanilyen POZITÍV véleménnyel lennél a témáról.

Félelmetes hogy hova tartunk...