Radikális állatvédõk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nem vettem magamra semmit, csak reagáltam arra, amit írtál.
PS3 232GB, ID: Predator0 A világgazdaságnak LOÁLdozott.
Nem poénból volt hidd el.Az élet dolgai amit te sose foghatsz fel :).
És csak hergeled magad azon is amit irok.
Én mégsem teszem.
Szerintem nem normális az sem, ha valaki indokolatlanul állatot ül. Ki kellett volna hívnotok a megfelelõ személyt, nem pedig önbíráskodni. Hoppá... Lehet mégis csak van értelme a jogszabályoknak :D
Nekünk volt egy olyan vadász kutyánk amirõl kiderült késõbb hogy kié volt, és hogy õ c-ktõl hozta el vhogy mert azok csak úgy lõdöztek poénból.
Meg más az ha kínozva ölöd mag, vagy gyorsan véget vetsz az életének...
Egy csapás volt...
De ez tanyasi környezetben normális. Lassan a disznót is csak úgy lehet levágni, hogy alá kell íratni vele egy kérelmet, bezzeg a kolbászt mindenki szereti....
De ezt most csak az elvetemültekre mondom mint az a hulladék osztrák négy mancs, vagy német, nem is tudom. Azokat kellene kivinni legelni.
De amit mondtam az ember a legnagyobb állat így sose lesz jobb a helyzet. Ilyen elborultak mindig is lesznek , sajnos.
Az pedig, hogy senkire sem alkalmazzák megfelelõen ezeket a jogi paragrafusokat megintcsak arra ösztökél egyes embereket/csoportokat, hogy beavatkozzanak és saját maguk tegyék helyre a dolgot.
Ezzel a topic elõrébb nem leszünk, csak mindenki megmondja maga igazát.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Én is volt mikor ideiglenesen, az építkezés idején pár óráig (mikor ugye nincs kerítés, vagy tárva-nyitva minden és kész átjáróház), avagy napig láncon tartottam az egyiket, de idõnként akkor is meg kell sétáltatni pórázon, vagy be kell vinni a házba. És sokat kell vele lenni és törõdni, hogy lássa, nem hagytad magára büntiben, csak nem engedheted meg neki, hogy fél másodperc alatt felszívódjon, vagy kinyírja magát a munkaterületen. Amíg vele vagy és törõdsz vele, beszélsz hozzá, simogatod, eteted, addig sokkal jobban tûri. Ha meg tudod nyugtatni, kibírja.
Szóval huzamosabb ideig (hetek-hónapok) láncon tartani egy kutyát, nos az sem túl állatbarát dolog. A kutyának szüksége van egy bizonyos fokú szabadságra, még ha territoriális állat is.
Gyereket is az vállaljon, aki el is tudja tartani. A kutya nagyon sokba tud kerülni (nem beszélve a felelõsségrõl). Oltások, gyógyszerek, élelem, kerítés, fûtés stb. Ha nem megy, nem kell erõltetni, de ezt ELÕRE kell kalkulálni és nem akkor kidobni a kutyát az út szélén, mikor rájövünk, hogy hülyék vagyunk hozzá.
\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tõlem :D
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
"Jogszabályi kivételek: az érett libatoll házilagos vagy az engedélyezett technológia szerint végzett tépésére, illetve a házilagos vagy az engedélyezett technológia szerinti liba- és kacsatömés, engedélyezett módon történõ vadászat és halászat."
A Büntetõ Törvénykönyv értelmében aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) állattartóként, háziasított emlõsállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elûzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ.
I. ÁLLATKÍNZÁS JOGSZABÁLYI DEFINÍCIÓJA
Állatkínzás
- az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy
- olyan hatást eredményezõ beavatkozás,
- bánásmód, valamint
- szükségleteinek olyan mértékû korlátozása, amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, továbbá
- az öröklõdõ betegségben szenvedõ - nem kísérleti célra szánt - állategyed tenyésztése, szaporítása;
Az ember környezetében tartott állat, valamint a veszélyes állat tulajdonjogával, tartásával felhagyni nem szabad. Az állat elûzése, elhagyása vagy kitétele tilos.
Az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhetõ fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, így különösen az állatot nem szabad:
a) kínozni,
b) emberre vagy állatra uszítani (kivéve pl. rendõrkutya), illetõleg állatviadalra idomítani,
c) kényszertakarmányozásra fogni, kivéve az egészségügyi megfontolásból való kényszerû táplálás esetét,
d) a kíméletét nem biztosító módon mozgatni és szállítani, elhelyezni
e) a teljesítõképességét felismerhetõen meghaladó teljesítményre kényszeríteni,
f) természetellenes és önpusztító tevékenységre szoktatni.
Jogszabályi kivételek: az érett libatoll házilagos vagy az engedélyezett technológia szerint végzett tépésére, illetve a házilagos vagy az engedélyezett technológia szerinti liba- és kacsatömés, engedélyezett módon történõ vadászat és halászat.
Állatviadal
Tilos az állat fizikai, pszichikai állapotának olyan megterhelése, küzdelemre késztetése egy másik állattal vagy emberrel, amely sérülést vagy halált okozhat (a továbbiakban együtt: állatviadal). Tilos az állatviadal szervezése, tartása, továbbá az állatviadalra fogadás szervezése, az állatviadalon való közremûködés, részvétel, fogadáskötés.
Tilos állatviadal céljára
a) állatot tartani, tenyészteni, kiképezni, idomítani, valamint más személynek átadni, vagy forgalmazni;
b) építményt vagy földterületet, anyagi eszközt más személy rendelkezésére bocsátani.
A tilalom nem vonatkozik a vadászatra alkalmazott állatnak külön jogszabály alapján történõ kiképzésére, vadászaton való alkalmazására.
http://www.allatrendorseg.hu/allatkinzas.html
Magamat idézem "Ki dönti el, hogy valaki bûnös (megérdemli a verést), vagy nem?"
Válasz "Jól nevelt emberek, akik szeretik és tisztelik az állatokat."
Akkor újfent megkérdezem, mert úgy tûnik még mindig nem sikerült magamat világosan kifejezni: Ki dönti el, hogy ki számít jólnevelt embernek? Ki dönti el, hogy ki tiszteli vagy nem tiszteli az állatokat, tisztelt bíróság?
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
mindenrõl hogy nemcsak cukormáz az élet,sok mindent elítélek már.
Maszkos bácsikat is elítélem sõt az állatkínzókat is arany középutat kéne megtalálni..
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
Az én macskám amúgy most a lakásban van és épp a neki készített párnán alszik. :)
nem gyõzöm ismételni, hogy a kutya is családtag. annyira igényli a szeretetet, gondoskodást mint egy pici baba. és kábé egy szinten is vannak a kisgyermekekkel (nemhiába sokszor ha bébi jön a házhoz akkor féltékeny picit a kutya, mivel az õ szerepét átveszi az újszülött)
de a gyereket is kell nevelni, különben elkényeztetett kis barom lesz belõle.
szóval ezt tisztázzuk le. de a második résszel már egyetértek.
UGYANAKKOR az is a véleményem hogy azoknak a mocskos, állatkinzó, érzelmek nélküli embereknek, akik kegyetlen módon, elbánnak egy szerencsétlen állatta, nem elég annyi hogy eltörjék az orrát.
http://www.tenke.hu
a japán tyúkok lábait levágta, s míg azok a porban hemperegtek lábak nélkül, nekünk felszervírozta a lábakat kistányéron mint holmi ropit.
gondolhatjátok aztán mindig zártam a kaput, bene jöjjön véletlenül.
egy másik szomszédom, a tyúkfogó kutyát felekasztotta egy drótra, de az ugye nem fojtotta meg teljesen csak rángatózott meg nyáladzott, erre elkezdte légpuskával lõdözni a szerencsétlen kutyát. több mint 30 lövedék kellett míg kiszenvedett. persze nem mert senki szólni mert c-k, oszt kinek hiányzik felgyújtsák a házat.
most jut eszembe, állatmentõs sztorit nem is tudok, lehet ilyen az emberi faj: kegyetlen.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/