Radikális állatvédõk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Naja, de az én kutyáim kivert kóborok voltak, megszokták, hogy övék a világ.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Narxis
Nekem nagynéném ért a kutyákhoz, kicsi kora óta van kutyája, ma már úgy neveli õket, hogy tárva nyitva lehet a kapu, ha azt mondja neki, hogy nem megy ki akkor a kutya ott ül az udvaron és bizony nem megy ki. Nagyon szigorúan nevelte, de imádja is, amikor beteg volt akkor egy szobában aludt vele, be is engedi lakásba ha nagyon hideg van meg ilyenek.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
<#eljen>

Nekem is láncon vannak a kutyák, mert közös az udvar a szomszéddal, és össze szarják hugyozzák az egész placcot, de amikor nincsenek itthon elengedem õket <#vigyor1>

predator0
Akkor az is az élet dolga, ha valakinek nem tetszik az, amit csinálsz és bezúzza a képed. Fenti emberek ezt teszik :D
Nem vettem magamra semmit, csak reagáltam arra, amit írtál.

PS3 232GB, ID: Predator0 A világgazdaságnak LOÁLdozott.

Narxis
Most mit igazoltam én neked? Keress csak utána, hogy hány esetben, milyen büntetést kaptak a bûnösök. Megkíméllek, 1 esetben volt szabadságvesztés(a jogszabály életbe lépése óta), de a tapasztalat az, hogy az már nagyon jó eset ha egyáltalán elindul a nyomozás állatkínzás ügyben.

Jaj hõs állatvédõ egybõl magára veszi:)
Nem poénból volt hidd el.Az élet dolgai amit te sose foghatsz fel :).
És csak hergeled magad azon is amit irok.

Ha majd az utcán megtámadnak téged, és én épp arra járok (akár 45 kg-os németjuhászommal), akkor majd biztosítalak arról, hogy a szükséges jogi lépéseket megteszem a védelmedben, és majd megyek tanúskodni ha esetleg feljelentenéd a támadóidat. Jó lesz így?

predator0
Nálunk meg a nyóckerben az a "normális", hogy a nyomoroncokat megkéselik.
Én mégsem teszem.
Szerintem nem normális az sem, ha valaki indokolatlanul állatot ül. Ki kellett volna hívnotok a megfelelõ személyt, nem pedig önbíráskodni. Hoppá... Lehet mégis csak van értelme a jogszabályoknak :D

Na azért az más aki kínozva megölni, vagy csak "kíntalan gyorshalál".

Nekünk volt egy olyan vadász kutyánk amirõl kiderült késõbb hogy kié volt, és hogy õ c-ktõl hozta el vhogy mert azok csak úgy lõdöztek poénból.

Hagyjuk már, akit ennyit nem bír megtenni az nem ember ...
Meg más az ha kínozva ölöd mag, vagy gyorsan véget vetsz az életének...
Egy csapás volt...
De ez tanyasi környezetben normális. Lassan a disznót is csak úgy lehet levágni, hogy alá kell íratni vele egy kérelmet, bezzeg a kolbászt mindenki szereti....
De ezt most csak az elvetemültekre mondom mint az a hulladék osztrák négy mancs, vagy német, nem is tudom. Azokat kellene kivinni legelni.

De amit mondtam az ember a legnagyobb állat így sose lesz jobb a helyzet. Ilyen elborultak mindig is lesznek , sajnos.

predator0
Ajánlom figyelmet a Munka Törvénykönyvét és azt, hogy a kedves munkáltatók ezt mennyire szokták betartani... tudom, hogy ez teljesen más téma, de kb. ennyit érnek az ilyen szabályok.
Az pedig, hogy senkire sem alkalmazzák megfelelõen ezeket a jogi paragrafusokat megintcsak arra ösztökél egyes embereket/csoportokat, hogy beavatkozzanak és saját maguk tegyék helyre a dolgot.

Te meg a vér látványától már összefosnád magad :)

Ezzel a topic elõrébb nem leszünk, csak mindenki megmondja maga igazát.

Sir Quno Jedi
Bizonyám. És ha te ilyesmirõl tudsz, avagy aktuálisan észleled a történését, akkor ha nem avatkozol bele AZONNAL, avagy nem próbáod megállítani, te is bûnsegéd leszel. Ezen gondolkodjál el egy kicsit, ha már a jog a mániád...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Mondjuk én vettem egy 3 és egy 5 méteres láncot, de olyan erõset, ami egy lovat is megtart (kisebbet széttépik, hihetetlen). Ezekbõl mindig a kívánt hosszúságú láncot tudom fabrikálni, így messzire el tudnak vele bóklászni. De szerencsére már évek óta nem volt rá szükség (idõvel szabályos zsilipelési rendszert alakítottuk ki a kutyák szökésének megakadályozására, meg ahogy nagyobbak, õk is kevésbé lógnak meg).

B0nFire
Akkor úgy látom, csak sikerült végre kiugrasztani a nyuszit a bokorból. Legalább egy ember vette a fáradságot, nem volt rest, utánanézett a jogszabálynak és beidézte ide. Ezek szerint ezzel elismeri, hogy törvényi szabályozások vannak, és a hatóságok mindenkori joga dönteni vitás kérdésekben, nem pedig az önbíráskodóknak. Köszönöm az igazolást!

A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Montanosz
javasold a futõláncot, csak jobb azért

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Sir Quno Jedi
A kutya éppúgy imádja a meleget, mint az ember és õ többet van "otthon". Bár van aki fûthetõ házat épít nekik, de tapasztalatom az, hogy nem szeretik a saját házukat, inkább a valódi házat tekintik az otthonuknak (naná, ott van a fõnök is :D).

Sir Quno Jedi
Ne minden fajta kutyát lehet láncon tartani, van amelyik szó szerint megvész tõle, de legalábbis elvadul. Amúgy sem emberséges dolog ez sem.

Én is volt mikor ideiglenesen, az építkezés idején pár óráig (mikor ugye nincs kerítés, vagy tárva-nyitva minden és kész átjáróház), avagy napig láncon tartottam az egyiket, de idõnként akkor is meg kell sétáltatni pórázon, vagy be kell vinni a házba. És sokat kell vele lenni és törõdni, hogy lássa, nem hagytad magára büntiben, csak nem engedheted meg neki, hogy fél másodperc alatt felszívódjon, vagy kinyírja magát a munkaterületen. Amíg vele vagy és törõdsz vele, beszélsz hozzá, simogatod, eteted, addig sokkal jobban tûri. Ha meg tudod nyugtatni, kibírja.

Szóval huzamosabb ideig (hetek-hónapok) láncon tartani egy kutyát, nos az sem túl állatbarát dolog. A kutyának szüksége van egy bizonyos fokú szabadságra, még ha territoriális állat is.

Montanosz
fûtés?

tugyiti
fáradtan a mondatod:A kutya nagyon sokba tud kerülni(nem beszélve a feleségrõl)
Sir Quno Jedi
Akinek nincs jó kerítése, az csináltassa meg. Én is egy vagyont költöttem már kerítésre/kapukra/villanypásztorra, hogy a kutyák ne szökdössenek ki. Ez ezzel jár. És éjszakára bent tartom õket a házban, term.

Gyereket is az vállaljon, aki el is tudja tartani. A kutya nagyon sokba tud kerülni (nem beszélve a felelõsségrõl). Oltások, gyógyszerek, élelem, kerítés, fûtés stb. Ha nem megy, nem kell erõltetni, de ezt ELÕRE kell kalkulálni és nem akkor kidobni a kutyát az út szélén, mikor rájövünk, hogy hülyék vagyunk hozzá.

Ben007
üdv a mai nap amikor mentem haza oda jött hozzám egy kóbor kutya én megsimogattam és tovabb mentem de a szemem sarkából láttam hogy egy másik ember belerúgott szegény kutyába na ilyenek az emberek!!

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tõlem :D

chhaya
Egy majdnemszomszédunknak is szar a kerítése már évek óta, de kutyájuk mindig van. Akkor évente kb. 2-3-szor cseréltek kutyát, mert mind kiszökdösött és elcsapta õket egy kocsi, vagy csak simán eltûntek. A helyzetet úgy oldották meg, hogy a(z amúgy nagy testû) kutyát egy 2 méteres láncon tartják éjjel-nappal. :C

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

predator0
Amúgy sem értem ezt a libatömés dolgot (már más is hozta itt fel), mert elõbb én is rákerestem erre az egészre és tök ugyanez van fent máshol is. Magyarul a libatömés nem is tiltott :D
"Jogszabályi kivételek: az érett libatoll házilagos vagy az engedélyezett technológia szerint végzett tépésére, illetve a házilagos vagy az engedélyezett technológia szerinti liba- és kacsatömés, engedélyezett módon történõ vadászat és halászat."

immovable
olyan elbánást kaptak amiben õk is részesítettek más élõlényeket. nincs ebben semmi kivetnivaló.
tigeroo
lol, képben vagy:D állatkínzókról beszélünk.
ez nem vega topic
Pacal17
Rövid vélemény: Szánalmas mind. 300 embert elküldeni tömött libák miatt. No Comment.

Narxis
Az állatvédelmi törvény értelmében állatkínzás "az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást eredményezõ beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek olyan mértékû korlátozása, amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, továbbá az öröklõdõ betegségben szenvedõ - nem kísérleti célra szánt - állategyed tenyésztése, szaporítása".

A Büntetõ Törvénykönyv értelmében aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) állattartóként, háziasított emlõsállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elûzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ.

I. ÁLLATKÍNZÁS JOGSZABÁLYI DEFINÍCIÓJA

Állatkínzás
- az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy
- olyan hatást eredményezõ beavatkozás,
- bánásmód, valamint
- szükségleteinek olyan mértékû korlátozása, amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, továbbá
- az öröklõdõ betegségben szenvedõ - nem kísérleti célra szánt - állategyed tenyésztése, szaporítása;

Az ember környezetében tartott állat, valamint a veszélyes állat tulajdonjogával, tartásával felhagyni nem szabad. Az állat elûzése, elhagyása vagy kitétele tilos.

Az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhetõ fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, így különösen az állatot nem szabad:
a) kínozni,
b) emberre vagy állatra uszítani (kivéve pl. rendõrkutya), illetõleg állatviadalra idomítani,
c) kényszertakarmányozásra fogni, kivéve az egészségügyi megfontolásból való kényszerû táplálás esetét,
d) a kíméletét nem biztosító módon mozgatni és szállítani, elhelyezni
e) a teljesítõképességét felismerhetõen meghaladó teljesítményre kényszeríteni,
f) természetellenes és önpusztító tevékenységre szoktatni.

Jogszabályi kivételek: az érett libatoll házilagos vagy az engedélyezett technológia szerint végzett tépésére, illetve a házilagos vagy az engedélyezett technológia szerinti liba- és kacsatömés, engedélyezett módon történõ vadászat és halászat.

Állatviadal
Tilos az állat fizikai, pszichikai állapotának olyan megterhelése, küzdelemre késztetése egy másik állattal vagy emberrel, amely sérülést vagy halált okozhat (a továbbiakban együtt: állatviadal). Tilos az állatviadal szervezése, tartása, továbbá az állatviadalra fogadás szervezése, az állatviadalon való közremûködés, részvétel, fogadáskötés.
Tilos állatviadal céljára
a) állatot tartani, tenyészteni, kiképezni, idomítani, valamint más személynek átadni, vagy forgalmazni;
b) építményt vagy földterületet, anyagi eszközt más személy rendelkezésére bocsátani.
A tilalom nem vonatkozik a vadászatra alkalmazott állatnak külön jogszabály alapján történõ kiképzésére, vadászaton való alkalmazására.

http://www.allatrendorseg.hu/allatkinzas.html

Narxis
Most már minek, de én nem hoznék úgy kutyát ha nincs olyan kerítésem amin nem tud kiszökni. Tudom mer nekem is így volt és megcsináltam. Amikor elszökött(kan volt, nagy darab németjuhász) tiszta ideg voltam, nehogy megharapjon valakit másrészt meg aggódtam érte, nehogy valamelyik vadbarom elüsse vagy lelõje. Egyébként nem harapott meg senkit, csak egyszer, az se nagy harapás volt és utólag ki is derült, hogy hergelte a hülyegyerek. A macska más kérdés, nem nagyon lehet kertes háznál megtartani, mert mindenen átmászik. El is tûnt az egyik macskám, egyik este megvolt, reggel már nem jött haza, valószínûleg elkapta egy kutya vgy elütötték, bár napokig jártam környéket, kerestem, de semmi nyoma nem volt.

B0nFire
"Az ember az egyetlen, aki a helytelen nevelés miatt képes pénzszerzés céljából, vagy csak élvezetbõl kínozni embereket és állatokat." - ez így, ebben a formában nem igaz. Van néhány állat (fekete párduc, tigris, és a személyes kevencem, a házi macska), amelyik igenis magáért az ölés élvezetéért, mondhatni lárpúrlár öl, nem zsákmányszerzés céljából. Ezeket az állatokat vérengzõ állatoknak hívják. Az ember (és minden emberszabású, ideértve az emberszabású majmokat) ugyanilyen vérengzõ állat. A különbség csupán annyi, hogy mi emberek elvileg gondolkodó lények vagyunk, és jobb esetben nem az ösztöneink vezérelnek, vagyis tudunk magunkon uralkodni. Aki nem, az bántalmaz ok nélkül más élõlényeket. És ebben a tekintetben nincs különbség, hogy a bántalmazott fél állat, vagy ember. Nem tudom, érthetõ vagyok-e?

Magamat idézem "Ki dönti el, hogy valaki bûnös (megérdemli a verést), vagy nem?"

Válasz "Jól nevelt emberek, akik szeretik és tisztelik az állatokat."

Akkor újfent megkérdezem, mert úgy tûnik még mindig nem sikerült magamat világosan kifejezni: Ki dönti el, hogy ki számít jólnevelt embernek? Ki dönti el, hogy ki tiszteli vagy nem tiszteli az állatokat, tisztelt bíróság?

A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Ok, akkor beadom a kutyáimat egy menhelyre, mert nincs normális kerítésem...

kakaoskalacs
Az a videó amikor rögzítve lett 14 éves voltam nem hiszem hogy el kell magyaráznom 14 éves fejjel sok hülyeséget csinál az ember(pláne idõsebb korban ha nem nõ be a "feje lágya") amíg nemtudja mi a helyes.. lassan elérem a 18 évet megváltozott/változik a véleményem lassan
mindenrõl hogy nemcsak cukormáz az élet,sok mindent elítélek már.
Maszkos bácsikat is elítélem sõt az állatkínzókat is arany középutat kéne megtalálni..

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

predator0
Azok után, hogy neked ilyen videód fent volt és hirtelen letörölted, amit be is jelentettél az az érzésem, hogy eddigi írományod a maszkos bácsik módszere ellen abból fakad, mert kicsit lefostad a bokádat. Ugyanis valamelyest magadra ismertél. Végeredményben ezt fél sikernek könyvelhetjük el.

Narxis
Megnevellek.<#ejnye1>

Narxis
Hogy tudja bántani más kutya a kutyáit, macskáit? Nálunk rendes fal kerítés van, azon se ki se be. Aki legalább hasonlót nem bír biztosítani az kutyát ne tartson, mert amellett, hogy veszélynek teszi ki a saját állatait, õk is bánthatják másokét és akkor ez egy örök körforgás lesz.

Az én macskám amúgy most a lakásban van és épp a neki készített párnán alszik. :)

kakaoskalacs
355-en megnezték :D Mellesleg szoktam vállalni amit teszek/tettem :) és nem is vagyok büszke rá

én is megverném ha bántaná a kutyámat.

Narxis
Egy rohadt nagy szar vagy.

tigeroo
állatvédõk ezt fogják énekelni miközben sarokba szorítanak: hunt you down without mercy, hunt you down all nightmare long:Ddd
Fehercsoki
Én teljesen egyetértük velük nemszabad semmilyen állatot nekik is ugyanúgy fáj mintha embertársainkat bántanánk és megérdemlik a verést akik ilyet tesznek,azt hiszem ezt csak az értheti akinek van valamilyen háziállata különben nem tudja hogy mennyire lehet õket szeretni.

predator0
Akkor gyáva vagy. Ha már valamit csinálsz vállald fel. Nem kell rá büszkének lenni, de vállald.

kakaoskalacs
:) mind1 youtuberol toroltem is a teraszrol macskalehajitos nem talpraesös videomat...

tigeroo
máshogy nem megy. nem ok nélkül radikalizálódtak.
kakaoskalacs
De nem is szanaszét kell verni...

predator0
Beszélgetni lehet, órákon keresztül. Viszont a haszna a nullával egyenértékû. Ha valaki nem kap észbe legkésõbb akkor, amikor egy állat szenvedõ hangját hallja, hogy ez rohadtul nem jó dolog, akkor a szavakat sem fogja érteni.

kakaoskalacs
Bannerban levõ videót megnezve nekem az jött le hogy, 'szemet szemért fogat fogért" alapon verik meg az állatkinzokat, persze ez mind "szép és jó" de biztos van más megoldás is , nem ez az egyfajta primitív út nagyjából az állatvédõk állat módjára viselkedtek.. Nemhiszem el hogy emberi módon Kúltúráltan nem lehet "elbeszélgetni" egy állatkinzóval.Vagy akár jogi úton üdv

tigeroo
az hogy neveled a kutyát hol állatkínzás? amikor az enyém a mózeskosarát szétrágta akkor kapott tõlem. vagy amikor bevitt egy döglött verebet a bejárati folyosóra, a szekrény alá... és két hét múlva csodálkoztunk hogy mitõl van sok légy ott. (teljesen bevolt köpve légypetével a dög amikor megtaláltuk...)

nem gyõzöm ismételni, hogy a kutya is családtag. annyira igényli a szeretetet, gondoskodást mint egy pici baba. és kábé egy szinten is vannak a kisgyermekekkel (nemhiába sokszor ha bébi jön a házhoz akkor féltékeny picit a kutya, mivel az õ szerepét átveszi az újszülött)
de a gyereket is kell nevelni, különben elkényeztetett kis barom lesz belõle.

szóval ezt tisztázzuk le. de a második résszel már egyetértek.
tenkenorman
Nekem errõl az a véleményem hogy nem kell eltörni az orrát annak aki rácsapott egy kutyus fejére, mert mondjuk összejárkálta a kertet, és rápisált arra amit eszünk,
UGYANAKKOR az is a véleményem hogy azoknak a mocskos, állatkinzó, érzelmek nélküli embereknek, akik kegyetlen módon, elbánnak egy szerencsétlen állatta, nem elég annyi hogy eltörjék az orrát.

http://www.tenke.hu

Montanosz
nekem egy bolond ismerõsöm - késõbb öngyilkos lett - a pulikutyát mosta ki, aztán a fülénél fogva felcsipeszelte a szárító kötélre.
a japán tyúkok lábait levágta, s míg azok a porban hemperegtek lábak nélkül, nekünk felszervírozta a lábakat kistányéron mint holmi ropit.
gondolhatjátok aztán mindig zártam a kaput, bene jöjjön véletlenül.
egy másik szomszédom, a tyúkfogó kutyát felekasztotta egy drótra, de az ugye nem fojtotta meg teljesen csak rángatózott meg nyáladzott, erre elkezdte légpuskával lõdözni a szerencsétlen kutyát. több mint 30 lövedék kellett míg kiszenvedett. persze nem mert senki szólni mert c-k, oszt kinek hiányzik felgyújtsák a házat.

most jut eszembe, állatmentõs sztorit nem is tudok, lehet ilyen az emberi faj: kegyetlen.