5-ös lottó nyerőszámainak kitalálása!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az alsóra gondoltam. Így:

for(vector<int>::iterator itr=v.begin();itr!=v.end(),itr++)
cout << *itr << endl;

Montanosz
legjobb módszer ha nem azokat a számokat adod meg amiket akarsz: elküldtek szüleim annak idején lottót feldobni és születési adatokkal játszottak...
direkt nem azokat írtam be és lett egy hármas.
se elõtte se azóta nem nyertek soha semmit...szóval csak így.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

ivjoe
Mondjuk viccesez sok kóderpalánta. :C
Ha megírom assembly-ben akkor mindenki kiszív és én nyerek? 😄
ivjoe
nemfog lefordulni, de good copy 😄

btw így:

#include <algorithm>
#include <iostream>
#include <vector>

using namespace std;

int main(){
vector<int> v;

for(int i=1; i<91; i++){
v.push_back(i);
}
random_shuffle(v.begin(), v.end());

for(int j=0; j<5; j++){
printf("%d ", v);
}
printf("\n");

return 0;
}
ivjoe
3. Meg összehányom magam, ha ilyen ronda kódot látok. :C
Az meg még exponenciálisan növeli a hányásfaktort, hogy szar is. 😄
Sadist
Ha 1 km-rõl kell eltalálnod egy 10 centis célt, akkor ha találat, akkor tök mindegy, hogy 1 lövésbõl, vagy 1000-bõl sikerült?
Te komolyan reménytelen vagy.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Peetboy
Ez jó kis videó. A lottó sorsolás nem akart összejönni, valaki szugerálta biztos.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

bazza
Nem is hajtok rá 😄

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

5c0rp330n
ezért nem kapnál nobelt, fogalmazzunk úgy.

bazza
OMG nincs az SG-n nowrap ?😄

bazza
brrrrrr piszkodul félreértettél. Nem arra értettem hogy mindegy mennyi szelvény van. Tudom hogy nem mindegy b+ <#beka3>, csak arra próbáltam célozgatni, hogy ha ötösünk van akkor tök8 h mennyi szelvénybõl. A statisztika meg egy nagy szarság. Ha akarom 50 - 50% az esélyem. Vagy nyerek vagy nem. pont.<#vigyor1> Kötözködtök mindennel tik földhözragadt fantáziátlan matakmustrák <#vigyor2><#eplus2>

5c0rp330n
"De akkor mégis csak nekem volt igazam nemde? Tehát mégis gyakrabban van ötös találat mint amennyi statisztikailag biztosan kellene hogy legyen."

nem. elõször azt mondtad, hogy nem mind1-e, hogy hány szelvényt vettek, itt már megkérdõjelezõdött, hogy valaha hallottál volna olyanról, hogy kombinatorika vagy statisztika.
statisztikailag pedig semmi sem biztos, fõleg nem az, hogy hány találat lesz. az is lehet, hogy a következõ 3ezer év alatt egyetlen találat sem lesz sehol a világon.

bazza
De akkor mégis csak nekem volt igazam nemde? Tehát mégis gyakrabban van ötös találat mint amennyi statisztikailag biztosan kellene hogy legyen. Én csak ennyit mondtam, a többit meg zsebelje be a Szerencsejáték Zrt. Legalább egy állami cég ami nem veszteséges. <#buck>

5c0rp330n
visual studio 2008-am van, annak nem tetszett. nagy is és kicsit szarféle is, ez van. lehet h Eclipse-re vagy hasonlóra állok inkább át hamarosan.

Sadist
Nem hiába hívják a buták adójának.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Viktor99
De ha virus lesz benne én...<#gun><#bdead>
edios
Codeblocks lefordíssa, ubuntu-s g++ szintén lefordíssa tájm nélkû..<#wow3>

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

edios
Feldobtam a netre a lefordított progim (minimális mértékben foltozott) elsõ, tesztelés alatt álló változatát, szedjétek feleim!<#vigyor2>

Link

Calver
játszatok inkább valami értelmes szerencsejátékot, nem egy olyat ami idióták szép csendes és jól álcázott megadóztatására van kitalálva. bár így leírva az idióta-adó kifejezetten ötletes dolognak tünik...

"The trees move. Do you not see it?"

Szóval aki lottózik az arra alapozik hogy mennyi az esélye hogy nyer? Na most.... 1. van aki azért lottózik, mert szeret álmodozni, de tudja hogy "esélyei csekélyek" 2. van aki tényleg elhiszi hogy nyerhet, de hamar csalódik benne, és abba hagyja. 3. Van aki tudja az esélyeit, de ROSSZUL MÉRI FEL a helyzetet, azaz nincs tisztába azzal hogy milyen kevés, és ezért mindig azt gondolja: most pechem van....tehát,amiért lottózhat valaki: remény,álmodozás,+anyagi problák+.....nem azért mert be akarja bizonyítani, hogy HAHAHAHA megnyertem, és nekem volt igazam. Általába lelki háttere van ennek. Persze ez az én véleményem....
5c0rp330n
nem hát. ha piára költöd, garantáltan be fogsz baszni ha akarsz, és ezt te is tudod. ha lottózol, tudod, hogy 1:43949268 a pontos esélyed, hogy nyerj, és ha nem nyersz, az ablakon basztad ki a pénzt, márpedig gyakorlatilag a nyerés esélye elhanyagolhatóan csekély, aki erre alapoz, az hülye, márpedig aki lottózik, az erre alapoz. ennyi.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Egy biztos,---->>>> a héten veszek egy szelvényt 😊 lehet 2õt is...az már dupla annyi esély....
attól mert szerencsejátékot játszik valaki heti párszáz forinttal, attól még nem hülye
😊

sõt, inkább azt nevezném annak, aki még az esélyét sem adja meg magának...
😄

fotográfik kolomp edisön :D

Dev-Pascal. C-seket (gondolom az) nem tom mivel lehet, azt majd egyetemen 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

FZoleee
Halljátok, nem tudtok linkelni valami progit, amibe be tudom másolni az általatok megalkotott nagyszerû forráskódokat? <#idiota> nem találtam egy mûködõt se XD
nem mind1 ki mire bassza el a pénzét?
Sadist
Idézet az egyik alább linkelt oldalról:
Gondoljunk csak bele, mennyi a bevétele a Szerencsejáték Rt-nek csak a lottóból. Egyetlen játékhéten 1 millió szelvény van játékban (volt már 10 millió is, amikor nagyjából 4 milliárd volt a nyeremény), ami 175 millió Ft bevételt jelent. Ha az 5-öst nem húzzák ki 20 héten keresztül, akkor a bevétel 3,5 milliárd. Ekkor 1 milliárdot simán kifizetnek, hiszen nyertek 2,5-öt. Viszont ekkor már nem csak 1 millió szelvény szokott játszani. Az a 4 milliárdos nyeremény kb 40 héten keresztül halmozódott. Az utolsó hónapokban már majdnem 10 millió játékszelvénnyel.

Szóval mirõl is beszélünk? Tudom nehéz elfogadni, de a matek ilyen, lehet csûrni csavarni, saját szád íze szerint értelmezni, de átbaszni nem fogod.
Ha valaki buta és nem tanult matematikát, az így járt, nem gondol bele, hogy feleslegesen szórja a pénzét. De ha valaki matek tanár létére ilyen -EV-s játékot játszik, arra csakis a hülye a megfelelõ szó.

bazza
Szerinted hányan lottóznak Magyarországon? És hány szelvénnyel? Tegyük fel, hogy az összlakosság 20% játszik minden héten, átlag 2 szelvénnyel. Ez kb. 4 millió szelvény. De mirõl is beszélünk? Szerinted hülye aki lottózik. Szerintem meg senkit se nevezz hülyének, vagy betegnek csak azért mert te nem értesz vele egyet, vagy nem látod értelmét.

5c0rp330n
ez így le sem fordult nálam, gondolom a time alapból nincs benne az iostream-ben, sima c-s tapasztalattal egy #include <time.h> odabiggyesztése után már lefutott, c++ban nemtom még, hogy van-e ennek valami jobb megfelelõje.

precision
ja hát a sok pro coder forma futtatható állományt már lusta volt csinálni belõle 😄
ha annyira pro -k lennének akkor egy kezdetleges grafikus felületet is írnának hozzá 😊

<#beka2>

Bazinga!

Sadist
"És kit érdekel mennyi szelvénybõl?"

Ja hogy úgy. Szerintem neked kellene elgondolkodnod valamin.

autoszimulator
csak nem c++ vizsga lesz <#gonosz1>

.: mobilize.hu :.

norbi56
Ezeket hol kell lefuttatni?Nem értek hozzá.:/

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

bazza
Hát nem is tudom, ahogy elnézem idén 9 db ötös találat volt. Az nagyjából azt jelenti, hogy minden 6,5. héten volt találat, szóval úgy másfél havonta. És kit érdekel mennyi szelvénybõl? De nyugodtan merem állítani, hogy nem 45 millió szelvénybõl.

kuci06
haragszom <#gonosz3>

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Sadist
Mesélj, milyen gyakran szokott telitalálat lenni? Ha látok egy statisztikát, hogy mondjuk nem 43 millió szelvényre jut egy telitalálat, hanem mondjuk csak 5 millióra, akkor még akár el is hiszem.

Sadist
Mármint melyik for ciklusnál?

bazza
Inkább azon gondolkozzatok el, hogy ha ilyen rohadt kicsi az esélye, akkor miért jön be telitalálat viszonylag gyakran? (a nyerési esélyhez képest) Nah ez a szerencse... És itt dõl meg a "lottózik => hülye" elmélet.

[HUN]FaTaL
Ez nem neked való mama, lepkefingnyi agyaddal még a betûket sem tudod értelmezni nem, hogy bármilyen forráskódot :/

http://goo.gl/gd6Zi5

mama 2
ezeknek mi értelme van, már ne is haragudjatok?😄
Hol kell ezt lefuttatni?😄

TDU nick: mamabala VISSZATÉRTEM NEM LESZ VIDEÓ SE KÉP!

edios
Ha elég sokszor lefuttatjátok, 100%-os pontosságú eredményt fog adni!<#vigyor3>

😊
John Cena
kocka háború..

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

edios
Javított, továbbfejlesztésre alkalmas verzióm<#banplz>:

#include <iostream>
#include <list>
using namespace std;
void print_list(const list<int>& l)
{
cout << "Jovo heti lottoszamok: " << endl;
for (list<int>::const_iterator iter = l.begin(); iter != l.end(); iter++)
cout << *iter << " ";
cout << endl;
}
int main()
{
list<int> l;
list<int>::iterator iter;
srand( time(NULL) );
while ( l.size() < 5 )
{
l.push_back(rand() % 90 + 1);
l.unique();
}
l.sort();
print_list(l);
char ch;
cin >> ch;
return 0;
}

gercse
meg kell mutatni, ki az okosabb, nem esett még le?😄

precision
minek szenvedtek a programkódokkal mikor itt linkeltem egy odalt ami pont ezt csinálja
1-90 -ig 5 random számot dob ki 😊

Bazinga!

Ja, elbasztam. A random_shuffle sejtésem szerint egy különálló függvény az <algorithm> -bõl ugye? Akkor nem szóltam.

Ha már átmentünk programozó topikba 😄

a random_shuffle elé nem kéne egy v.?

Amúgy ha már for ciklus, akkor szebb iterátorral. Jó megoldás, nem is ismertem ezt a keverõ tagfüggvényt.

nearo
jelenlegi ismereteim alapján ilyet még nem tudok, csak olyat, ami újat sorsol, ha olyat sorsolt ami már szerepel
azt elismerem, hogy lehetett volna szebben is csinálni, de most nem ez volt a célom, hanem hogy gyorsan összedobjak valamit

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(