Slot Car
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Törölt felhasználó
Szia!
Ez bizony így van!
A nyomvezetõ és a gumik is kopó alkatrészek, idõnként cserélni kell. A tapadást nagyban elõsegíti, ha áttörlöd a pályát nedves rongyal és az autók gumijaival is ezt teszed.
Ez bizony így van!
A nyomvezetõ és a gumik is kopó alkatrészek, idõnként cserélni kell. A tapadást nagyban elõsegíti, ha áttörlöd a pályát nedves rongyal és az autók gumijaival is ezt teszed.
Üdv!
érdeklõdnék, hogy tapasztaltatok-e olyat, hogy aktív használat mellet ugyanazok az autók ugyanazon gumikon nem képesek stabilan hozni azt a tapadást, azaz hamarabb kicsúsznak mint amikor elkezdtem õket használni. ...vagy csak én vágom szét az autóimat?
ill azt is megfigyeltem, hogy a vezetõ sínbe futó mûanyag lapocska is elég rendesen meg tud kopni.
Hasonló tapasztalatok???
érdeklõdnék, hogy tapasztaltatok-e olyat, hogy aktív használat mellet ugyanazok az autók ugyanazon gumikon nem képesek stabilan hozni azt a tapadást, azaz hamarabb kicsúsznak mint amikor elkezdtem õket használni. ...vagy csak én vágom szét az autóimat?
ill azt is megfigyeltem, hogy a vezetõ sínbe futó mûanyag lapocska is elég rendesen meg tud kopni.
Hasonló tapasztalatok???
Örülök hogy segíthettem.
Uminak köszönhetõen mostmár van két mûködõ vezérlõm az Autodráhához, kipróbáltam, és mindkettõ nagyon jó, sõt a fekete, ami másféle az eredeti készlet tartozékaihoz képest, finomabban adagolható.
Hajrá Magyarország!
Amit én vettem: 15mm belsõ, 20mm külsõ átmérõ, 10mm széles. 5mm széles 2mm mély vájat van a belsejébe a felnire rögzítéshez.
Lehet hogy a scalextric gumik jobban illenek a carrerrához. Ki kell vinni az autót a modellzónába, biztos találnak hozzá.
Törölt felhasználó
Igen tudom, de hátha van az SCX-nek is abban a méretben! A gumikat meg tessék párban lecserélni, ha meglátja a rendõr a felemás gumikat megbüntet! <#nyes>#nyes>
A M&H csak SCX alkatrészeket forgalmaz <#shakehead>#shakehead>
Sajnos ezek a 4 darabos szettek nem túl kifizetõdõek, mert az elsõ gumik az idõk végezetéig sem kopnak el. Jelenleg nekem 2 db Porsce és 1 db Z4 gumi kell. Ennyi kopott 2 év alatt. Az LMP-k gumijai vélhetõleg kevésbé kopnak majd, mert nem farolnak a kanyarokban.
Sajnos ezek a 4 darabos szettek nem túl kifizetõdõek, mert az elsõ gumik az idõk végezetéig sem kopnak el. Jelenleg nekem 2 db Porsce és 1 db Z4 gumi kell. Ennyi kopott 2 év alatt. Az LMP-k gumijai vélhetõleg kevésbé kopnak majd, mert nem farolnak a kanyarokban.
Törölt felhasználó
Szedd le a gumikat és sétálj el a Modell&Hobbyba, vagy Umi írt még egy modellüzletrõl, az ALLE-tól nem messze.
Ezt bevállalnám felesben valakivel:
http://cgi.ebay.de/Carrera-EVO-DIG-132-PRO-X-30-Reifensets-NEU-OVP-/160496441854?pt=Rennbahnen_und_Slotcars&hash=item255e5559fe
Ezt bevállalnám felesben valakivel:
http://cgi.ebay.de/Carrera-EVO-DIG-132-PRO-X-30-Reifensets-NEU-OVP-/160496441854?pt=Rennbahnen_und_Slotcars&hash=item255e5559fe
Törölt felhasználó
Boldog Új Évet Kívánok!
Azok a gumik nem semmik! Az enyémek csak kopnak, de mintha a tieidnek málana szét az anyaga!
Csak a gumik miatt problémásak, vagy van valami más oka is?
Azok a gumik nem semmik! Az enyémek csak kopnak, de mintha a tieidnek málana szét az anyaga!
Csak a gumik miatt problémásak, vagy van valami más oka is?
A családi bajnokságban az AUDI és Porsche LMP 2-es, a PUG 1-es fokozatba van állítva. Így kb egyformán mennek. A PUG így is gyorsabb.
Kipróbáltam a Karácsony alkalmából beszerzett PUG 908-ast. Hát kérem, megy mint a golyó! Gyorsabb az AUDI és Porsche LMP autóknál. A GT autókra meg kb 1 másodpercet ver 12m-en. Megtapad a pályán, mint egy gomba. Egyszer kipróbáltam 10-es fokozatban. Az eredménye az lett, hogy kb fél méter magasságban elrepült érintõ irányában <#vigyor2>#vigyor2>
Tettem fel egy rövid videót is 7 automata autó versenyérõl : )
Tettem fel egy rövid videót is 7 automata autó versenyérõl : )
Elrettendõ példaként néhány kép a régebbi (2 éves) autóimról:
A BMW Z4 gyakorlatilag használhatatlan. Megáll a 8-as alakú pálya emelkedõjén. A Porsche-k még mennek, de elég vérszegény módon. A legkisebb kanyarban keresztbe állnak.
A BMW Z4 gyakorlatilag használhatatlan. Megáll a 8-as alakú pálya emelkedõjén. A Porsche-k még mennek, de elég vérszegény módon. A legkisebb kanyarban keresztbe állnak.
Írtam privátba elérhetõséget.
Hát igazából nekem meg a két vájat közepe 90, a pálya teljes szélessége pedig valami 18 centi körül van, szóval akkor a két vezérlõt tudnám csak hasznosítani, azokat viszont akkor megvenném.
És akkor marad majd a posta, mert én meg ózdi vagyok.
És akkor marad majd a posta, mert én meg ózdi vagyok.
Hajrá Magyarország!
Ja és én Pesten lakom, ha máshova kell, akkor postán.
A két legszélsõ fém vezetõ van 90mm-re egymástól. A két vájat közepe 75mm-re van egymástól, a pálya teljes szélessége 15cm. Kipróbáltam akét szbályzót, mûködnek.
Én az összesre gondoltam 1500-öt, pár darab már egyébként se használható, azt megtartom.
ja, és hogy a pályaelemek azok ugye 90-esek?
Mármint a két vájat távolsága 90 mm?
Mármint a két vájat távolsága 90 mm?
Hajrá Magyarország!
Köszönöm a gyors választ!
A két vezérlõ mûködik rendesen, nincs elolvadva?
Az ezerötben ez a kettõ vezérlõ van benne?
Ha a készlet össze használható elemét vinném, az mennyiben lenne? És hogyan tudjuk lebonyolítani az üzletet?
A két vezérlõ mûködik rendesen, nincs elolvadva?
Az ezerötben ez a kettõ vezérlõ van benne?
Ha a készlet össze használható elemét vinném, az mennyiben lenne? És hogyan tudjuk lebonyolítani az üzletet?
Hajrá Magyarország!
Szia! Örülök hogy ismét új taggal bõvültünk! <#mf1>#mf1> Nekem van pár maradék, de nem túl jó állapotban. Akad két vezérlõ is, de sajnos nem egyformák, ha megfelel jóárasítom <#nezze>#nezze> Komolyra fordítva a szót, 1500-ért odaadom,ha megfelel. (abból tudok venni egy új motort az egyik autómba)
A másik topikba rakok fel képet, oda könnyebb!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9146531
A másik topikba rakok fel képet, oda könnyebb!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9146531
Kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek!
Az ünnep alkalmából sikerült felkutatni a padláson rejtõzõ autópályámat:
Autodráha 90 Europa Cup.
Össze is raktuk gyorsan, és játszottunk is vele megint, hát fantasztikus élmény még mindig, 20 évesen is.
Amiben segítséget kérnék, az az lenne, hogy nekem mindkét "távirányító" helyettesítve van, mert elolvadtak, meg nem is tudom mi minden bajuk volt.
Szóval valakinek lenne esetleg 2 darab ilyen távirányító? Esetleg pályaelemeket, talán autókat is szívesen vennék, hogy bõvítsem az alapszett lehetõségeit. Igazából találtam egy helyen ilyesmit, de ott a távirányító darabja 3500 forint, akkor kettõ már 7 ezer lenne, elszállni meg nem akarok árakban. Szóval úgy gondoltam, megkérdezem, hogy van-e még esetleg elfekvõben valakinek. Természetesen nem ingyen kellene, csak elérhetõ áron.
Köszönöm a segítséget!
Az ünnep alkalmából sikerült felkutatni a padláson rejtõzõ autópályámat:
Autodráha 90 Europa Cup.
Össze is raktuk gyorsan, és játszottunk is vele megint, hát fantasztikus élmény még mindig, 20 évesen is.
Amiben segítséget kérnék, az az lenne, hogy nekem mindkét "távirányító" helyettesítve van, mert elolvadtak, meg nem is tudom mi minden bajuk volt.
Szóval valakinek lenne esetleg 2 darab ilyen távirányító? Esetleg pályaelemeket, talán autókat is szívesen vennék, hogy bõvítsem az alapszett lehetõségeit. Igazából találtam egy helyen ilyesmit, de ott a távirányító darabja 3500 forint, akkor kettõ már 7 ezer lenne, elszállni meg nem akarok árakban. Szóval úgy gondoltam, megkérdezem, hogy van-e még esetleg elfekvõben valakinek. Természetesen nem ingyen kellene, csak elérhetõ áron.
Köszönöm a segítséget!
Hajrá Magyarország!
Üdv mindenkinek, és boldog Karácsonyt!
Törölt felhasználó
Sziasztok!
Szereteben, békességben gazdag Karácsonyt kívánok mindenkinek! <#szeret>#szeret>
Küldtem privát üzeneteket, nézzétek meg! <#nezze>#nezze>
Szereteben, békességben gazdag Karácsonyt kívánok mindenkinek! <#szeret>#szeret>
Küldtem privát üzeneteket, nézzétek meg! <#nezze>#nezze>
Törölt felhasználó
Gratulálok az autóhoz! <#wave>#wave>
Nézegettem a Carrera videókat. Tényleg erõsek! Azért nyomtam egyet a magyar fiúra! <#wink>#wink>
Nézegettem a Carrera videókat. Tényleg erõsek! Azért nyomtam egyet a magyar fiúra! <#wink>#wink>
A Nissan helyett PUG lett a móka vége. Köszönet jár a nyomravezetésért egyszeru kollégának <#worship>#worship>

Törölt felhasználó
Hajrá FEZ! <#taps>#taps>
Feltoltam a Carrera video versenyére. Elég vérszegény a többi "pályamûhöz" képest, de az egyetlen hazai <#smile>#smile>
Király a videó!
Törölt felhasználó
Akkor jó!
Ezek szerint nem az én figyelmetlenségemen múlik, hogy NEM KAPSZ ILYET KARÁCSONYRA! <#eplus2>#eplus2>
Ezek szerint nem az én figyelmetlenségemen múlik, hogy NEM KAPSZ ILYET KARÁCSONYRA! <#eplus2>#eplus2>
Törölt felhasználó
OFF!
Umi!
Számítógép ügyben, tudsz valamit segíteni?
Umi!
Számítógép ügyben, tudsz valamit segíteni?
A hosztesz lányok néztek is rendesen 😊 Aranyosak voltak, de sajnos a slotcarhoz nemsok közük volt.
Törölt felhasználó
"Mikor odamentünk az asztalhoz, a lányom megjegyezte: apának otthon sokkal több van 😊) "
:-)))
:-)))
Carrerások figyelem! Ha valaki bõvíteni szeretné a pályát, a vaterán találtam: http://jatek.vatera.hu/kisauto_jarmu/autopalya_garazs/carrera_evolution_pro_x_190430726.html
Egyébként beszereztem én is a katalógust, sajnos másra nem volt jó ez a carrera bemutató 😞 Mikor odamentünk az asztalhoz, a lányom megjegyezte: apának otthon sokkal több van 😊)
Egyébként beszereztem én is a katalógust, sajnos másra nem volt jó ez a carrera bemutató 😞 Mikor odamentünk az asztalhoz, a lányom megjegyezte: apának otthon sokkal több van 😊)
Törölt felhasználó
egyébként
Törölt felhasználó
<#vigyor>#vigyor> Megjött!
Azt azonban nem találtam, hogy ki szeretné ezeket (jó tudom, Te,de egyébbként hol lehet látni)?
Azt azonban nem találtam, hogy ki szeretné ezeket (jó tudom, Te,de egyébbként hol lehet látni)?
A katalógust én is megszereztem! <#taps>#taps>
Törölt felhasználó
Megtörtént!
Kedves fórumtársak, ha kapjátok a maileket, gondoljatok rám! :-)
Én meg majd sûrûn csuklok! Cserébe ti is feldobhatjátok a mailemet! :-))
Kedves fórumtársak, ha kapjátok a maileket, gondoljatok rám! :-)
Én meg majd sûrûn csuklok! Cserébe ti is feldobhatjátok a mailemet! :-))
Karácsonyi kívánságlista a Carrera-nál.
Egy próbát megér!
http://www.carrera-toys.com/hu/karacsonyi-kivansaglista/
Üdv!
Egy próbát megér!
http://www.carrera-toys.com/hu/karacsonyi-kivansaglista/
Üdv!
Törölt felhasználó
Szia!
Köszi!
Az nem probléma, ott leszûkíteném két sávosra. Egyenlõre csak elméleti szinten gondolkodtam róla, és a cél egyenesben vagy más hosszú egyenesben alkalmaznám.
Köszi!
Az nem probléma, ott leszûkíteném két sávosra. Egyenlõre csak elméleti szinten gondolkodtam róla, és a cél egyenesben vagy más hosszú egyenesben alkalmaznám.
Kösz a linket. Megvizsgálom.
A négy sávos pálya mûködik. A gyenge pont a körszámláló. Az csak 2 sávos lehet.
A négy sávos pálya mûködik. A gyenge pont a körszámláló. Az csak 2 sávos lehet.
Törölt felhasználó
Nézd meg ezt a videót:
http://www.youtube.com/watch?v=kEiYwR_2Mzg&feature=related
Akkor elméletileg, ha van két pár sávszûkítõm és azokat hasonlóan raknám össze, mint a pit stopot ( a kétsávos szakaszhoz képest egy sávval eltolva), csinálhatnék többsávos digital pályát, amik átjárhatók lennének a video SCX rendszeréhez hasonlóan?
http://www.youtube.com/watch?v=kEiYwR_2Mzg&feature=related
Akkor elméletileg, ha van két pár sávszûkítõm és azokat hasonlóan raknám össze, mint a pit stopot ( a kétsávos szakaszhoz képest egy sávval eltolva), csinálhatnék többsávos digital pályát, amik átjárhatók lennének a video SCX rendszeréhez hasonlóan?