Slot Car
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Törölt felhasználó
Honnan jönne? Jöhet privátban is.
Törölt felhasználó
FEZ!
A szûkítõvel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy az autók az egy sávra szûkült szakasz után, mi szerint választják meg a további sávot?
A baloldalon lévõ autó megy balra, a jobboldalon meg jobbra? Hogyan van megoldva? Remélem érthetõen fogalmaztam (nem ment jobban <#nemtudom>#nemtudom><#vigyor>#vigyor> )!
A szûkítõvel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy az autók az egy sávra szûkült szakasz után, mi szerint választják meg a további sávot?
A baloldalon lévõ autó megy balra, a jobboldalon meg jobbra? Hogyan van megoldva? Remélem érthetõen fogalmaztam (nem ment jobban <#nemtudom>#nemtudom><#vigyor>#vigyor> )!
Bagyûjtöttem a friss Carrera katalógust. Egy igazi újdonságot látok benne, egy jó kis black-box, számláló kombót. Mondjuk nem cserélem le az enyémet, pedig elég megygõzõen fest.
Jövõ héten valszeg befigyel a Nissan.
Jövõ héten valszeg befigyel a Nissan.
Köszönöm! Lesz még érdekes cikk ( a scalextric analóg robot autójáról, és jön majd a digitális rész is ), csak legyen idõm megírni.
Sziasztok! Ha esetleg érdekel valakit: http://slotcarblog.wordpress.com/scalextric/
Üdv!
Találtam megoldást a rugó problémámra!
a 0,30 0,40 mm-s gitárhúr alkalmas az alkatrész kicseréléséhez. Én 0,30-assal próbálkoztam. A húr gyik végét laposfogó közé kell szorítani a másikat és fel kell tekerni egy megfelelõ méretû orsóra annyi huzalt amennyire szükség lehet (3 - 4 tekerés) lehetõleg kisebb orsót használjunk mint amilyen körátmérõt ki akarunk alakítani. A spirálunk két végé hagyni 1 - 1 cm hosszú részt ez fogóval megfelelõ módon történõ hajlítás után tartja majd és rántja vissza vezetõsínben futó mûanyag nemtudomhogyhívjákot 😊
majd megpróbálok képet is felrakni a mûveletrõl!
Üdv minden olvasónak
Találtam megoldást a rugó problémámra!
a 0,30 0,40 mm-s gitárhúr alkalmas az alkatrész kicseréléséhez. Én 0,30-assal próbálkoztam. A húr gyik végét laposfogó közé kell szorítani a másikat és fel kell tekerni egy megfelelõ méretû orsóra annyi huzalt amennyire szükség lehet (3 - 4 tekerés) lehetõleg kisebb orsót használjunk mint amilyen körátmérõt ki akarunk alakítani. A spirálunk két végé hagyni 1 - 1 cm hosszú részt ez fogóval megfelelõ módon történõ hajlítás után tartja majd és rántja vissza vezetõsínben futó mûanyag nemtudomhogyhívjákot 😊
majd megpróbálok képet is felrakni a mûveletrõl!
Üdv minden olvasónak
Karácsonyi Carrera Road-show. Ha másra nem is, friss katalógus beszerzésére alkalmas lehetõség.
Link
Link
Törölt felhasználó
Szia!
Keress egy órajavítós fórumot. Az ottani szakik tudnak majd segíteni. Régen olvasgattam ilyeneket (sajna már nem tudom melyik oldalon, talán index) õk profik a kis rugókban!
Keress egy órajavítós fórumot. Az ottani szakik tudnak majd segíteni. Régen olvasgattam ilyeneket (sajna már nem tudom melyik oldalon, talán index) õk profik a kis rugókban!
Helló!
Sajnos az órás nem tudott segíteni. Viszont ha jól informálódtam, 0,4 - 0,3 mm átmérõjû un. rugóacél huzalra van szükségem. A baj az, hogy 0,5 mm kisebb átmérõjû huzalhoz nehéz hozzájutni.
...de dolgozom az ügyön
Sajnos az órás nem tudott segíteni. Viszont ha jól informálódtam, 0,4 - 0,3 mm átmérõjû un. rugóacél huzalra van szükségem. A baj az, hogy 0,5 mm kisebb átmérõjû huzalhoz nehéz hozzájutni.
...de dolgozom az ügyön
Szia!
Sajnálom, hogy te is szembesültél a problémával.
Egy ilyen rugó elkészítése nem olyan nehéz - csak megfelelõ anyag kell hozzá. Köszi, hogy utánanézel - én leugrok a helyi órás mesterhez mert szerintem az órásoknak is lehet ilyen alapanyaguk alkatrészük.
Sajnálom, hogy te is szembesültél a problémával.
Egy ilyen rugó elkészítése nem olyan nehéz - csak megfelelõ anyag kell hozzá. Köszi, hogy utánanézel - én leugrok a helyi órás mesterhez mert szerintem az órásoknak is lehet ilyen alapanyaguk alkatrészük.
Szia!
Ismerõs probléma. Én azóta automata autónak használom azt a kocsit. Megnézem, hogy az üzemben van-e nálunk vékony drót. Méretre alakítás után, rezsón meg lehet edzeni.
Ismerõs probléma. Én azóta automata autónak használom azt a kocsit. Megnézem, hogy az üzemben van-e nálunk vékony drót. Méretre alakítás után, rezsón meg lehet edzeni.
Üdv!
Úgy látszik nagy nálam az amortizáció! F1-es carerra dig132-es autómban eltört a vezetõsínt visszarántó huzal rugó. Pedig nem babráltam! Esetleg van valamilyen ötletetek, hol tudnék beszerezni - szerintem 0,1 - 0,2 mm-s acélhuzalt mert abból pótolható lenne a hibás darab.
Köszi a segítséget elõre is!
Úgy látszik nagy nálam az amortizáció! F1-es carerra dig132-es autómban eltört a vezetõsínt visszarántó huzal rugó. Pedig nem babráltam! Esetleg van valamilyen ötletetek, hol tudnék beszerezni - szerintem 0,1 - 0,2 mm-s acélhuzalt mert abból pótolható lenne a hibás darab.
Köszi a segítséget elõre is!
Gondolom lehet kapni tápelosztó kábelt, vagy egy második trafó lenne az igazi.
Bocs a tudatlanságért,de honnan tápláljuk be a tápfeszt?
Törölt felhasználó
Szia!
Ment válasz!
Ment válasz!
Bocsánatát kérem nemj figyeltem<#worship>#worship>
Törölt felhasználó
Úram!
Ön még nem nyilatkozott, a privát üzenettel kapcsolatban!
Várom válaszát!
Üdvözlettel: egy "egyszeru" ember!
Ön még nem nyilatkozott, a privát üzenettel kapcsolatban!
Várom válaszát!
Üdvözlettel: egy "egyszeru" ember!
Nos mint minden fémnek a pályán a vezetõ résznek is van ellenállása. Egy anyag ellenállása függ: anyagszerkezetétõl, keresztmetszetétõl, hosszától, és hõmérsékletétõl. Nekünk három adott( a hõmérséklet csak szélsõséges esetben változtat jelentõsen), ha már nagyon hosszú a pálya akkor az ellenállása már jelentõsen növekedhet ( plusz még a rárakódott szennyezõdések). A pálya ellenállása és a motor belsõ ellenállása feszültségosztót hoz létre, akkor a motorra kevesebb feszültség jut, így lelassul az autó. Ha több helyen tápláljuk be a tápfeszt a pályába akkor elkerüljük ezt.
Törölt felhasználó
Szia!
Nagyon el van rejtve az enyém, de úgy emlékszem alulról tudod a pályaelemre csatlakoztatni (ahol rögzítve van a mûanyag lemezhez a sín).
A feszültség szerintem nem emelkedik, inkább a hosszból és az érintkezési hiányosságokból eredõ feszültségesést kompenzálja (állítja vissza az eredetit). Ezért érdemes a pályaszakasz "feléhez" kapcsolni. A másik végét meg a blackboxhoz.
Ez csak elképzelés, ha menet közben kiderül, hogy hülyeséget írtam homályosíts fel! <#vigyor3>#vigyor3>
Nagyon el van rejtve az enyém, de úgy emlékszem alulról tudod a pályaelemre csatlakoztatni (ahol rögzítve van a mûanyag lemezhez a sín).
A feszültség szerintem nem emelkedik, inkább a hosszból és az érintkezési hiányosságokból eredõ feszültségesést kompenzálja (állítja vissza az eredetit). Ezért érdemes a pályaszakasz "feléhez" kapcsolni. A másik végét meg a blackboxhoz.
Ez csak elképzelés, ha menet közben kiderül, hogy hülyeséget írtam homályosíts fel! <#vigyor3>#vigyor3>
Köszönöm a segítséget,ezt már én is olvastam.A technikája érdekelne inkább.Hová kell dugni a pótkábelt?Ahogy látom 2 vége van 2-2 dugóval.Mitõl emelkedik a feszültség?
Törölt felhasználó
www.carrera-toys.com
GYIK
"5. Mi a pótbetáplálás és mire szolgál?
Körülbelül 15 m teljes pályahosszúságtól már feszültségveszteség keletkezhet, és pótbetáplálást kell alkalmazni. A pótbetáplálástól a dugaszolt érintkezõk átmeneti ellenállásai jelentõsen lecsökkennek és a Slotcar-ok áramellátása megfelelõvé válik.
Az ehhez szükséges pót-betápláló kábel 5 m hosszúságban (cikkszáma 20584) és 10 m hosszúságban (cikkszáma 20585) szaküzletben kapható.
Második csatlakozó sínt nem lehet beépíteni"
GYIK
"5. Mi a pótbetáplálás és mire szolgál?
Körülbelül 15 m teljes pályahosszúságtól már feszültségveszteség keletkezhet, és pótbetáplálást kell alkalmazni. A pótbetáplálástól a dugaszolt érintkezõk átmeneti ellenállásai jelentõsen lecsökkennek és a Slotcar-ok áramellátása megfelelõvé válik.
Az ehhez szükséges pót-betápláló kábel 5 m hosszúságban (cikkszáma 20584) és 10 m hosszúságban (cikkszáma 20585) szaküzletben kapható.
Második csatlakozó sínt nem lehet beépíteni"
A pálya kb 21-22 méter hosszú lehet,és 3 autónál már érezni,hogy kevés a feszütség a sínekben.Nálam is váltóprobléma van,mint nálad,és szerintem az autók gyorsulása sem az igazi.Most az a kérdés,mit segít a pótkábel?Kell-e nagyobb teljesítményû trafó?
Javítottad?Köszi!
Törölt felhasználó
Olvassátok (bocsánat)! <#szomoru1>#szomoru1>
Törölt felhasználó
Fiúk!
Privát üzenetek mentek! Olvasátok el!
Privát üzenetek mentek! Olvasátok el!
Törölt felhasználó
póp = pót
Törölt felhasználó
Mire gondolsz? <#nemtudom>#nemtudom>
Ha hosszú pályát építesz, akkor van rá szükség.
Nekem van ilyen pópkábelem, de még nem használtam. Gyanítom ezzel volt összefüggésben a nem mindíg mûködõ váltóm (elégtelen feszültség a sínben).
Ha hosszú pályát építesz, akkor van rá szükség.
Nekem van ilyen pópkábelem, de még nem használtam. Gyanítom ezzel volt összefüggésben a nem mindíg mûködõ váltóm (elégtelen feszültség a sínben).
Fiúk!
A pótbetáplálásról van valakinek infója?
A pótbetáplálásról van valakinek infója?
Törölt felhasználó
Ahaaaa!
Így már világos!<#miaz>#miaz>
Így már világos!<#miaz>#miaz>
Igen annyiért már megkapom bármelyiket, de a ninco gyárt olyan off-road autókat amit a két másik gyártó nem! A carrera meg talán ha két fajta rally autót készített, és az se most volt ( a GO szériát nem számolom, az nem az én méretarányom).
Törölt felhasználó
Ezt nem értem!
Annyiért már megkapod a Carrerát és az SCX-et is!
Annyiért már megkapod a Carrerát és az SCX-et is!
A német ebayen írd be a keresõbe - ortmann reifen - és találsz mindenféle méretû gumit.Sokkal jobban tapad vele az autó,mint a gyári gumikkal.
Azt hiszem igazad van. Viszont néztem az ebay-en, Angliából szállítással 10-15 körül jön ki egy ninco autó.
Törölt felhasználó
A hölgynek meg nem lesz egyhamar vásárlója! <#eplus2>#eplus2>
Épp a múltkor emlegettem, hogy nem láttam még ninco-t hazánkban...
...ma kimentem a vasútmodell börzére, és megláttam öt csodás autót, és egy pályát<#wow1>#wow1>. Ezután jött a döbbenet mikor megkérdeztem mennyi lenne az ára<#conf>#conf>, a hölgy aki árulta, azt mondta a pálya két autóval kb 120ropi, külön a rally és off-road autók 25-25ropi<#csodalk>#csodalk>.Azt hiszem egyhamar nem lesz ninco autóm.
...ma kimentem a vasútmodell börzére, és megláttam öt csodás autót, és egy pályát<#wow1>#wow1>. Ezután jött a döbbenet mikor megkérdeztem mennyi lenne az ára<#conf>#conf>, a hölgy aki árulta, azt mondta a pálya két autóval kb 120ropi, külön a rally és off-road autók 25-25ropi<#csodalk>#csodalk>.Azt hiszem egyhamar nem lesz ninco autóm.
Köszönöm, a bõvítéssel kapcsolatos hozzászólásokat! Nagyban segítik az elképzeléseim megvalósítását. Örülök, hogy egyre aktívabb a fórum - én is próbálok még többet hozzátenni a dologhoz!
Szia! Én most vettem gumit két autómra, a modellzonában. Leg egyszerûbb ha elviszed az autót, én is így találtam. Pont olyan tipus nem volt , de a boltban nagyon segítõkészek, és addig kerestünk még lett két pár megfelelõ. Igazán csak scalextric-hez való van, de ha a méret egyezik akkor nincs gond.
Törölt felhasználó
Na, már meg is találtam!
Küldtem privátot.
Küldtem privátot.
Törölt felhasználó
Szia!
Mennyire sürgõs a trafó? Azt hiszem nekem van F2-esem. Megnézem majd neked. Ha jutsz valamire a gumikkal tedd közzé légyszíves! Lehet tudni, hogy melyik boltnál próbálkoztál?
Engen is zavar, hogy a hazai forgalmazók nem foglalkoznak az ilyen kiegészítõkkel!
Esetleg, ha valaki rendelne kintrõl, elötte körbe kérdezhetne, hogy kinek kellene még! Szállítási költség megosztásával! <#papakacsint>#papakacsint>
Mennyire sürgõs a trafó? Azt hiszem nekem van F2-esem. Megnézem majd neked. Ha jutsz valamire a gumikkal tedd közzé légyszíves! Lehet tudni, hogy melyik boltnál próbálkoztál?
Engen is zavar, hogy a hazai forgalmazók nem foglalkoznak az ilyen kiegészítõkkel!
Esetleg, ha valaki rendelne kintrõl, elötte körbe kérdezhetne, hogy kinek kellene még! Szállítási költség megosztásával! <#papakacsint>#papakacsint>
Gumi beszerzési forrásra van valakinek jó ötlete? Már felvettem a kapcsolatot egy hazai internetes bolttal, ahol elvileg lehet ilyesmit kapni, de amikor megadtam a konkrét típusokat nem kaptam választ. Pedig a két legrégebbi autón már rongyosra koptak a hajtott abroncsok.
OFF
Most egy FZ1 és egy új PIKO start trafó mûxik, mert két körös az asztal. Két FZ1-gyel könnyebb állítani az átjárást, mert egyformák. F2-t nem nagyon árulnak mostanában. Az új PIKO AC trafó meg horror, kb 9 ropi 😞
ON
A következõ Carrera beszerzés alighanem pár kicsúszási ív lesz, de még nem tudom mikor.
Most egy FZ1 és egy új PIKO start trafó mûxik, mert két körös az asztal. Két FZ1-gyel könnyebb állítani az átjárást, mert egyformák. F2-t nem nagyon árulnak mostanában. Az új PIKO AC trafó meg horror, kb 9 ropi 😞
ON
A következõ Carrera beszerzés alighanem pár kicsúszási ív lesz, de még nem tudom mikor.
Törölt felhasználó
Én is ott vettem az SCX-eket, analógból.
A digitálban meg nagyon nagy a szórás én 13-ért is látok az internetes boltjukban. Viszont az õ digital pályájuk nem kompatibilis a saját analógjukkal. Én maradok a Carreránál <#fejvakaras>#fejvakaras>(most biztosan), de az ilyen jó vételeket továbbra sem hagyom ki. Csak már nincs olyan akciós autójuk, amit meg ne vettem volna. <#vigyor2>#vigyor2>
A digitálban meg nagyon nagy a szórás én 13-ért is látok az internetes boltjukban. Viszont az õ digital pályájuk nem kompatibilis a saját analógjukkal. Én maradok a Carreránál <#fejvakaras>#fejvakaras>(most biztosan), de az ilyen jó vételeket továbbra sem hagyom ki. Csak már nincs olyan akciós autójuk, amit meg ne vettem volna. <#vigyor2>#vigyor2>
A piko-nak volt olyan trafója, ami csak váltó áramot adott le. Azt hiszem F2 volt a neve.
Miért nem?Nyugodtan használd csak.Be kell járatni.
A Modell & Hobbynál láttam egy csomó SCX autót. Az analógok 6-7 ropi, a digitálisak 17 ropi körül mozognak.
Tehát: analógban olcsóbb az SCX a Carreraránál, digiben nem.
Tehát: analógban olcsóbb az SCX a Carreraránál, digiben nem.
OFF
Gondolkodtam én is ilyesmi megoldáson. Dugasztáp még jobb lenne. A nagyfesz résznek mindenképp olyannak kell lennie, amivel a fiam egyedül biztonságosan játszhat. Lehet, hogy mégis csak még egy FZ1 lesz.
ON
Gondolkodtam én is ilyesmi megoldáson. Dugasztáp még jobb lenne. A nagyfesz résznek mindenképp olyannak kell lennie, amivel a fiam egyedül biztonságosan játszhat. Lehet, hogy mégis csak még egy FZ1 lesz.
ON
Törölt felhasználó
Atuuuuus!
Nem használom a tiédet! <#ejnye1>#ejnye1> <#vigyor2>#vigyor2>
Nem használom a tiédet! <#ejnye1>#ejnye1> <#vigyor2>#vigyor2>