Napenergiás mobilok három gyártótól
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem éred az egészet. Ez nem csak a fak megmentésérõl szól. Kiteszed napra és nem kell tolteni a telefont, érted?
Annál már csak a te hozzászólásod volt kiszámíthatóbb, ahogyan reagáltál a teljesen haszontalan "újítást" bíráló megszólalásokra.
Ugyanis egy mobiltelefonnál a cikkben leírt fényelemek életük során (mert hát vedd figyelembe, átlagosan meddig használnak egy ilyen telefont) nem termelnek annyi energiát, amennyit az elõállításuk igényel, és akkor még nem szóltam a fényelem gyártásának környezeti terhelésérõl.
Ugyanis egy mobiltelefonnál a cikkben leírt fényelemek életük során (mert hát vedd figyelembe, átlagosan meddig használnak egy ilyen telefont) nem termelnek annyi energiát, amennyit az elõállításuk igényel, és akkor még nem szóltam a fényelem gyártásának környezeti terhelésérõl.
Annyira tipikus vagy. Direkt aranyorat mondtam hogy bele lehessen kotni. Elertem celomat és igen kiszamithato vagy te is mint a trasaid.
"Nektek az se lenne jó ha ingyen osztogatnák az aranyorakat. "
Ja akkor azon nyavajognának,hogy miért nem gyémánt orát osztogatnak.
Nem az a fontos,hogy ezek a gyakorlatban mennyire használhatok,hanem az elv,hogy foglalkoznak a környezet védelmével,hogy felhívják rá a figyelmet,meg ha csak ilyen jelképes formában is.Mert tény a nagyrészt zsebben hordott mobiloknál kevésé hatékonyak a napcellák. :)
Ja akkor azon nyavajognának,hogy miért nem gyémánt orát osztogatnak.
Nem az a fontos,hogy ezek a gyakorlatban mennyire használhatok,hanem az elv,hogy foglalkoznak a környezet védelmével,hogy felhívják rá a figyelmet,meg ha csak ilyen jelképes formában is.Mert tény a nagyrészt zsebben hordott mobiloknál kevésé hatékonyak a napcellák. :)
Nekem az a vicces mondat jutott eszembe, ami minden júzer leírásban megtalálható, nevezetesen:
"A készüléket ne tegye ki erõs napsütésnek" :) Gondolom ezen nem lesz rajta
"A készüléket ne tegye ki erõs napsütésnek" :) Gondolom ezen nem lesz rajta
Hát az ingyen aranyórák biztos nem lennének jók. Az arany árának zuhanását okoznák, az meg olyan pénzügyi válságot idézne elõ, ami mellett a mostani eltörpülne.
Ha már óra, akkor inkább titán, az erõs és könnyû, míg az arany elég nehéz. Bár nem is emlékszem, mikor hordtam utoljára karórát.
Ha már óra, akkor inkább titán, az erõs és könnyû, míg az arany elég nehéz. Bár nem is emlékszem, mikor hordtam utoljára karórát.
Nem hiszem el ezt a sok negatív, akadékoskodó embert! Nonix-nak teljesen igaza van. Ez a baj ezzel az országgal, nagyon sok az ilyen ember....
Egy pár ember abbahagyhatná ezt a divat-nyavajgást. Nektek az se lenne jó ha ingyen osztogatnák az aranyorakat.
Hát, ha 10 perc alatt 3 perc beszélgetési idõt tölt a napeleme, az baromi jó. Munkába elég letenni az asztalra, aztán feltölti magát.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Bírom az ilyen sírós, fikázós tagokat...
Nem minden hülyeség, amit írtatok és a cikkben is van néhány blõdség, de:
ha csak a készenléti energia felvételt tudná biztosítani ez a kis napelem, már akkor megérte rárakni. Engem speciel nem bosszantana, ha néhány nappal kitolódna a készenléti idõ. Ami pedig a töltõt illeti: 30mW idle állapotban a falból, az szenzációs!
Nem minden hülyeség, amit írtatok és a cikkben is van néhány blõdség, de:
ha csak a készenléti energia felvételt tudná biztosítani ez a kis napelem, már akkor megérte rárakni. Engem speciel nem bosszantana, ha néhány nappal kitolódna a készenléti idõ. Ami pedig a töltõt illeti: 30mW idle állapotban a falból, az szenzációs!
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
True, az is simán jó volna még bele. Meg az a testhõvel töltõ cucc is, ami a tudomány rovatban volt már vagy 2-3-szor és akkor a végére már nem is kell többet tölteni a mobilt.
Nem rossz 5let, furcsáltam is, hogy miért nem árultak még ilyen mobilokat.
A lépésszámláló mellé legalább beletehettek volna egy olyan töltõt, ami a rázkódás energiáját használja, annak legalább lett volna értelme.
Itthon még nem, de ha külföldön emelkedik a napraforgó ára, akkor az Magyarországon is áremelkedést okoz. Ezzel pedig a globalizált gazdaság miatt mégis csak támogatom a biodízel termelését, akár akarom, akár nem.
"A Blue Earthbe beépítettek egy lépésszámlálót, így bárki ellenõrizheti, hogy a gyalog megtett útjainak köszönhetõen mennyi széndioxidtól óvta meg a környezetet és ezáltal mennyi fát mentett meg."
Különösen ajánlott az elektromos futópadon lépkedõknek!!! Ezt a baromságot vazze!!!
Különösen ajánlott az elektromos futópadon lépkedõknek!!! Ezt a baromságot vazze!!!
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
A napelem nem telefonra, hanem tetõre, meg a déli falra való. Mondjuk oda meg drága.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
jah, ez pont ugyanaz ... <#falbav>#falbav>
alvarez: hol tudsz te biodizelt tankolni itthon?
alvarez: hol tudsz te biodizelt tankolni itthon?
Forza.
Aha, egyelõre a biodízellel is csak komoly élelmiszer-drágulást sikerül elérni. Ami által a biodízelt nemcsak közvetlenül az adómból támogatják, hanem a megnövekedett élelmiszer-árakon keresztül is, lásd pl. étolaj.
"bárki ellenõrizheti, hogy a gyalog megtett útjainak köszönhetõen mennyi széndioxidtól óvta meg a környezetet és ezáltal mennyi fát mentett meg."
Istenem, micsoda maszlag, van, aki ezt beveszi?
"bárki ellenõrizheti, hogy a gyalog megtett útjainak köszönhetõen mennyi széndioxidtól óvta meg a környezetet és ezáltal mennyi fát mentett meg."
Istenem, micsoda maszlag, van, aki ezt beveszi?
Éstessékmondani, a mobiltornyok is napelemesek, meg a központok is, meg-meg-meg a gyár is ahol gyártanak bármit ezekhez, meg ilyenek?!?!? Mert ha nem, akkor csak bullshit és divat, nemde?!
Ragaszkodom ezután ahhoz, hogy az adóbevallásomat is szójával írhassam repapírra! A személyim is legyen eldobható, földbenfelszívódó organikus izébõl (szárított tevetakony pl.). Nemkülönben a bankkártyám is legyen a trendimód homlokomra tetoválva biodízellel... Áhhhh...
Ragaszkodom ezután ahhoz, hogy az adóbevallásomat is szójával írhassam repapírra! A személyim is legyen eldobható, földbenfelszívódó organikus izébõl (szárított tevetakony pl.). Nemkülönben a bankkártyám is legyen a trendimód homlokomra tetoválva biodízellel... Áhhhh...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Engem ez a biobuzi felfogás kissé aggaszt. Mintha lett volna már abból probléma, hogy búza helyett - az igénytelenebb, többek közt ezálltal több hasznot hozó - repcét ültettek a földekre <#ejnye1>#ejnye1>
Ez nem más mint kínlódás és marketing...kiírja, hogy mennyi fát mentünk meg? LoL Nem vagyok a környezet ellen, de ez túlzás.
Nice. mondjuk semmikép sem vennék napelemes mobilt, révén hogy a nap nagyrészét a zsebemben tölti... vagy szobában, sötétben.de ha erdész lennék vagy indiana jones biztos beszereznék, de mondjuk james bondnak sem ajánlanám. majd ádadnátok nekik?
http://www.tenke.hu