Mûködik a 3D-s csontnyomtató
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként õssejtekbõl is többféle van, úgy látszik, nem tud mindegyik bármilyen sejtté alakulni.
Na, most kurvára sikerült neked összezavarni engem.
Mert én úgy tudom, hogy a bõrsejtem, csontsejtem, vérsejtem, agysejtem, ondósejtem, májsejtem, vesesejtem, izomsejtem, .... közepén, annak is a közepén, a sejtmagban csücsülõ DNS spirál ugyanaz - mert épp ez a lényeg.
Az, hogy az õssejtbõl mi lesz végülis, azt a környezet határozza meg, ahová kerül. Mert ez a lényeg!
Az õssejt olyan, mint a Jolly Joker: ha az agyba dugod bele, akkor agysejtté alakul, ha a szívbe, akkor jó esetben szívizom etcetera.
Én nem hiszem, hogy ennyire tévhitben éltem volna eddig az életem, hogy te most mindent fel tudsz borogatni.
Kara kánként folytatom tanításom.
Fura, hogy itt mindenki az állatok miatt aggódik pedig itt az õssejt"terápia" a lényeg.
De visszatérve az õssejtekre: Ahhoz hogy egy többféle sejtté átalakulni képes sejtbõl csontsejt legyen, be kell avatkozni a genetikai kódba. Ez a beavatkozás magában hordozza egy malignus tumor kifejlõdésének kockázatát. Szóval én jelenleg nem ültetnék be magamnak õssejtekbõl növesztett fogat, ujjat vagy bármit mert nem szeretnék sarcomát, lymphomát vagy egyéb hasonlóan szép nevû kór miatt exitálni.
Elhihetitek hogy szinte semmit sem tudnak még az ilyen jellegû beavatkozások sejten belüli hatásairól.
Ez van, ilyen a világ. Szerintem ebben nincs semmi kegyetlenség.
Sõt, ha belegondoltok, minden egyes állat, amelyik gyógyszerkísérletekben vesz részt HÕS! Mert ugye meghal azért, hogy egy másik élõlény tovább élhessen.
Talán annak a kis állatnak a halála, és általa a tudósoknak nyújtott segítség a gyógyszerkészítéshez még értékesebb is, mint az hogy 2-3 éven át valami sötét, hideg üregben éldegéljen, vagy neadjisten valami csúnya fertõzést terjesszen.
Aranyos kóbor kiscica, és az életem függne tõle? Ez a kérdés nem fair. :) Megvárnám még nagy, és csúnya lenne. :P
Chaos Anno Domini
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
De mert én nem vagyok olyan aki nem tudja elviselni a "piszkos munkát", ezért nem érdemeltem a füleket a hátamra! C:
Illetve mi van akkor, ha a tudósok rájönnek, hogyan iktassák ki a fájdalomközpontot az állatokban? Elvileg onnantól kezdve futószalagon mészárolhatnánk õket, hiszen úgyse érzik. Mert ugye az állatbarátok általában azzal jönnek, hogy tekintettel kell lennünk az állatok érzéseire.
#40 | zvaragabor
Azért macskából is annyi van, mint a nyû. Ha valami nagyon tiszta fajtáról lenne szó, akkor esetleg elgondolkoznék. Gondolom Te azért nem ölnéd meg a macskádat, mert személyes kapcsolat fûz hozzá. De egy ismeretlen, aranyos, ennivaló, kis cirmost azért te is állatias módon darabokra szaggatnál, ha az életed függne tõle, nem? <#bee1>#bee1>
Az egerekkel végzett kísérletekkel sincs semmi gond, amennyire szükség van rájuk, csak tiszteletben kell tartani az átlagember érzékenységét.
Mondok egy meredek hasonlatot: régen mindenki tudta, hogy a rendõrök meg-megverik a bûnözõket, mert egyébként nem nagyon lehetett felderíteni bûncselekményeket. (Ne tessék itt nekem inkvizíciózni, mert én a 80-as évek kommunista rendõrségérõl beszélek, pld.) Volt ugye közbiztonság.
A jogvédõk betörtek a "piacra" és tény, hogy csökkent a "bántalmazás hivatalos eljárásban" esetek száma, DE megnõtt a bûnözés, katasztrofálisan romlott a közbiztonság. Mert ugye a közvélemény finnyás.
Az élet amúgy már csak ilyen, valamit valamiért.
Azért, hogy te otthon nyugodtan internetezhess, nyugodtan puszilkodj az ágyban a szeretõddel vagy házastársaddal, megsimogasd a gyereked pofikáját, stb. ANNAK AZ AZ ÁRA, HOGY VALAKIK HELYETTED ELVÉGEZZÉK A PISZKOS MUNKÁT. Elég kiábrándító ezt így hallani, de ez van, és úgy érzem nekem ebben is magamra kell vállalnom a szókimondó, kellemetlen értelmiségi szerepét.
Amúgy meg: mit gondoltok, a számítógépes modellezés alapadatait honnan szülik az orvosok? Hát persze hogy állatkísérletekbõl. Azt nem a gép találja ki, hogy mi fog történni. Majd ha már elég kísérlet lezajlott, akkor lesz egy átlag, ami nagy valószínûséggel bekövetkezik.
BTW az oroszlán is könnyek között csámcsog a zebra fölött... Nameg, mi a haszna az egész állatvédõsdinek? Azt még megértem, hogy valaki azért védi a ritka fajokat, hogy csodálja... nade egy egér? Amibõl 6x annyi van mint emberbõl.. Ez szükséges rossz. Az orvosok biztos, hogy nem kedvtelésbõl ölik õket halomra.
Álatvédöket.Már boccs ,de én ember védõ vagyok,az állatok megeszik egymást az egér kiba***tt kártékony állat ,beleeszik az ételbe ,majd beleszarik!!!
JÓ ÉTVÁGYAT ,hülye állatvédö dumák,(egyébként nem fog ettöl sajna kipusztulni )ez a képen meg milyen kopasz albinó egér,vagy patkány,az igazi életre nem lenne képes,ÚGY HOGY KUSS állatvédöknek
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Tudni kell a nõknél még fontosabb az ilyen, gondolj arra, hogy még egy herpesz is megviseli õket lelkileg, tehát elég valószínû lenne, hogy lelki problémái is keletkeznének az illetõ hölgynek, ami még a párválasztásban, családi életében is befolyásoló lenne.
Egeret mérgekkel irtunk, mert gazdasági károk mellett, még súlyos járványokat is terjesztenének, ha elszaporodnának!
Egy ember teljesértékû élete, vagy egy egér?
Fület meg viseljen a hátán az aki át akarja vállalni ezt az egerektõl!
Arányérzék kell, megállapítani mi a fontosabb! Egy rágcsáló élete vagy egy ember teljesértékû élete?
Feleslegesen én sem kínzom az állatokat!
Másrészt kiváncsi lennék,adott helyzetben vajh a te életed lenne-e fontosabb vagy teszem azt az amerikai elnöké? Vajon melyiket próbálnák meg jobban megmenteni? (és jó okkal...az elnöktõl függ 1 kib. ország-halála káoszt okozna...te meg...pattanás vagy 1 légy seggén...) Ébredj fel haver...
Annak nincs értelme, hogy ne csomagolva vegye meg valaki a csirkét, meg személyes kapcsolatot létesítsen vele, mert az az igazság, hogy ezt az állatok sem méltányolják, mikor levágásra kerül sor. Szóval a parasztbácsi is a szemével hílalta a jószágot, de olyan szemmel is hogy milyen szépen hízík, milyen jó lesz a disznótor. És ez teljesen természetes. Csak a teljesen idióta sötétzöldek jajongnak rajta!
Ha meg kellett ölniük egy zsákmány- vagy haszonállatot, azt rituálisan tették, és utána áldozatot mutattak be az állat szellemét kiengesztelendõ.
A paraszt nevén szólította a tehenet vagy a lovat, sõt a disznót is, beszélgetett vele.
Ma az üzletben becsomagolva kapsz egy darab felvágottat, rajta vonalkóddal, egységárral, márkanévvel. Azt sem tudod honnan van, mi van még esetleg mellé téve.
És akkor mi van mindennapi táplálékukkal, a hússal? Vega az illetõ?
"Azt képzelem hogy szerintem minden élet egyforma és azért mert erõsebbek és fejletek vagyunk NINCS jogunk más élet felet ítélkezni."
Az egértõl erõsebbek, és fejledtebbek vagyunk. (képletesen értettem, a húsra gondolok) A növénytõl is erõsebbek, és okosabbak vagyunk. Ne együk meg? Vagy a növény már túl buta ahhoz, hogy sajnálni tudjuk? Tehát a növény hibája, hogy hülye?
Chaos Anno Domini
Szóval ez még nagyon-nagyon messze van az egész testrészek létrehozásától, ott még messze nem tart a technika, sem a biológia. (Ilyeneket már valószínû inkább klónozásos módszerrel fognak és fognak majd csak létrehozni.)
Sokakban nem tudatosul, mennyire bonyolult a testünk -- és akkor ez még csak az, amit már tudunk róla, mert sokmindent még nem. (Pl. csak most kezdik vizsgálgatni a sejtközi kommunikációt, ami mellesleg a rákosodási folyamatokban is szerepet játszik, pontosabban a szervezet azokkal szembeni védekezésében. Hogy miért csak most kezdik vizsgálni? Mert nem illik bele abba a profittermelési módszerbe, hogy rákellenes
OFF: Amúgy, kíváncsi vagyok mit gondolnak a hölgyek és az Urak errõl.
Melleseleg OFF: Szerintem sokan nem veszik eszre ha provokaljak oket.
"
Ez idiótizmus!
És sajnos terjed.
Pedig én szeretem a természetet, nem kínzom feleslegesen az állatokat. De ha kell akár meg is ölöm. Az emberek egyrészét pedig nem szeretem, mégsem ölöm meg. Ugyanis ember vagyok, és még nem ment el a józan eszem! Aki az állati életet azonos szintre állítja az emberével az beteg! És nem azért mert más a véleményem, lehet sokféleképpen gondolkodni, csak a sötétzöldek sehogy sem teszik, ráadásul ártalmasak. És a környezetvédelemnek is ártanak, lejáratják a fontos ügyeket!

1. A gyógyszereket lehet tesztelni számítógépeken, de utánnak még mindig tesztelni kell õket állatokon majd embereken. Bizony, még Japánban is.
2. A régebben kifejlesztett gyógyszereket, (melyekre egyébként a modern kutatások is épülnek) nyilván nem lehetett még számítógépekkel kifejleszteni. Remélem visszautasítod az ilyen kezeléseket haldokló családtagjaid részére, és nem akarsz hasznot húzni belõle, miközben szajkózod, hogy ez milyen csúnya dolog.
3. "Viszont a képen látható egér szerintem még mozogni se tud rendehsen."
Valószinûleg nem is akar. Kap kaját. Macskák nem kergetik. Nem akarják megmérgezni. Fájdalmai nincsenek. Tulajdonképpen jobb dolga van mint fajtársai legtöbbjének.
4. Különben sem rémlik, hogy a patkányok/egerek nagyon figyelembe vennék az emberek jogait, mikor (a lerobbantabb helyeken) megrágják a kaját, odasz@rnak mindenhova és ezzel betegségeket terjesztenek.
És amikor direkt kígyóeledelnek tenyésztik õket, vagy amikor egy macska megfogja?
Tiltakozz akkor a macskák ellen is.
Ha minden élet egyforma, akkor a gyomot sem lenne szabad kiirtani..
Szúnyogot agyonütni..
Tudom, hogy a téma ennél bonyolultabb, de vannak dolgok, amik megtétele nélkül talán még a kereket sem találták volna fel..
A normális élet fontosabb mint pár egér.
Egy új csont/testrész létrehozásán pedig nincs mit szimulálni.
Ezek a kísérletek pedig pont arra kellenek hogy késõbb ne legyen rájuk szükség.
Azt képzelem hogy szerintem minden élet egyforma és azért mert erõsebbek és fejletek vagyunk NINCS jogunk más élet felet ítélkezni.
"Az az egér észre se vette hogy van egy extra alkatrész a hátán."
Lehet hogy te érzéketlen lelketlen élõlény vagy és nem éreznéd hogy a hátadon egy akkora fül van mint a féltested.Viszont a képen látható egér szerintem még mozogni se tud rendesen.=(
A másik már számítógépen sok mindent le tudnak tesztelni külön erre irt progival itt most a antibiotikumra gondolok.Japánba már alkalmazzák de persze állatkísérlet olcsóbb és a hozzád hasonlókat nem érdekli más élõlények érzése.
Gondolom neked nincs szükséged ilyesmire, így nagyon könnyû okoskodni és játszani a nagy természet- és állatvédõ aktivistát.
Az állatok nem emberek. Bármennyire is annak látszanak vagy annak szeretnéd látni õket. Az az egér észre se vette hogy van egy extra alkatrész a hátán.
Másrészrõl ez nem öncélú primitív állatkínzás. Ez kutatás, ahol rokkant embereken próbálnak segíteni.
Mit képzelsz te magadról hogy egyáltalán egymás mellé mered állítani egy ember és egy egér életét ??
Kicsit gondolkodjál, a mélyzöld foltjaidat meg tartogasd más alkalomra.
Az elejen es a kiserleti szakaszban persze hogy nagyon draga lesz de majd ha "sorozatgyarthatova" valik akkor szerintem ez is rutin dolog lesz mint ma egy epeko eltavolitas. Se heg, se altatas ambulans a dolog szinte. Es ez nagyon jo. Az allatkiserletek pedig hozza tartoznak a fejlodeshez. Szukseges rosz.
Mint minden új technológia az elején nyílván drágább lesz, de idõvel csökken az ára.
@ Android78
Állatkínzás ? Naés ? Szerintem elfogadható ár egy új végtagért cserébe.
Megnézném mikor egy végtagját elvesztett embernek azt mondod hogy azért nem kaphat új kezet mert a hozzád hasonlók nem akarták hogy rossz napja legyen egy egérnek.