OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megnéztem a "Berlin-Spandau" mappáját referenciának, és ott nincs semmi "WinterSnow" vagy "wintersnow_fall" mappa, pedig ott működik a téli időjárás... <#rolleyes>#rolleyes> Úgyhogy így totálisan nem értem... Tehát a map mappájában hozzak létre egy mappát és abba a simával egyező néven tegyem be a télit? <#confused>#confused>
(...) Pontosan!! Létrehoztam egy WinterSnow mappát a map mappájában és a havas textúrát belemásoltam "gras2.bmp" meg "gras2g.bmp" néven és így már működik!! <#eljen>#eljen> Köszike... <#kacsint>#kacsint>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.07.16. 22:13:47
(...) Pontosan!! Létrehoztam egy WinterSnow mappát a map mappájában és a havas textúrát belemásoltam "gras2.bmp" meg "gras2g.bmp" néven és így már működik!! <#eljen>#eljen> Köszike... <#kacsint>#kacsint>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.07.16. 22:13:47
Hát ugye ez attól függ, mit használsz talaj textúrának. Ahol van a textúra, kell lennie egy WinterSnow (vagy talán wintersnow_fall) mappának, és ott, ugyanazzal a névvel kell szerepelnie a havas textúrának, mint a nem havas. Ugyanígy lehet tavaszi meg őszi (spring, fall mappák) textúrákat berakni (az alap textúrák alapból nyáriak, de ha nincs más helyettük, azok lesznek mindig).
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Hogyan adhatnék "hó" réteget a mapomhoz? <#confused>#confused> Kiválasztom a téli időjárást és kizárólag az utak lesznek havasak, a fű viszont továbbra is dús zöld... <#rolleyes>#rolleyes>
"Mosonagyarovar Ev.templom" megállónál kérem felülvizsgálni a vasútállomás felől jövő forgalmat! Teljesen feleslegesen várakoznak a nagy semmi miatt mikor már mehetnének! <#felkialtas>#felkialtas>
<#felkialtas>#felkialtas> Akinek szintén nem akar betölteni se "Mosonmagyaróvár" se "Dunántúl", az itt a videó leírásából a javító patchot is töltse le Dunántúlhoz!!! <#felkialtas>#felkialtas>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.07.15. 15:47:52
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.07.15. 15:47:52
Nem tudom betölteni a Mosonmagyaróvár mapot!!! <#csodalk>#csodalk>
Zugriffsverletzung bei Adresse 00624BAC in Modul 'Omsi.exe'. Schreiben von Adresse 00000004. (Mindig másik kódszámú hibát dob.)
Mit raktam fel rosszul??? <#conf>#conf> (A direkt ehhez felrakott Dunántúl map is csak üres skyboxot tölt be!)
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.07.15. 15:31:33
Zugriffsverletzung bei Adresse 00624BAC in Modul 'Omsi.exe'. Schreiben von Adresse 00000004. (Mindig másik kódszámú hibát dob.)
Mit raktam fel rosszul??? <#conf>#conf> (A direkt ehhez felrakott Dunántúl map is csak üres skyboxot tölt be!)
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.07.15. 15:31:33
Ez a link a fórum főoldalához vezet. Biztosan jó linket illesztettél be?
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.07.14. 20:56:48
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.07.14. 20:56:48
Illetve itt egy újabb link, amely már a hivatalos OMSI Fórumoon van.
https://forum.omnibussimulator.de/forum/index.php?thread/27441-de-en-omsi-download-links-doku-sdk-sdk-tools-din-fonts/
Software Development Kit
Gyakorlatilag egy fejlesztési segédkézikönyv, melyben az Editor rejtelmeit ki lehet ismerni.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2019.07.14. 18:05:41
Software Development Kit
Gyakorlatilag egy fejlesztési segédkézikönyv, melyben az Editor rejtelmeit ki lehet ismerni.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2019.07.14. 18:05:41
Ööö... Mi az az SDK??? <#kerdes>#kerdes> Ilyenről még nem is hallottam!
Van olyan spline (invis_street) ami technikailag csak path, mivel csak az editorban látható. Amúgy ha a közlekedési szabályokra rámész, mutatja a path-eket (de a view vagy nem tudom melyik menüpontban amúgy is be lehet pipálni, hogy rajzolja ki a path-eket is).
Amúgy nem viccből létezik az SDK, elég sok dologra, amire rákérdeztél itt, van benne válasz.
Amúgy nem viccből létezik az SDK, elég sok dologra, amire rákérdeztél itt, van benne válasz.
Spline fülre váltáskor nem mutatja a pathokat, pedig kifejezetten azokat akarnám rendbetenni. Ugye nem arra gondolsz hogy a "Complete to..." az spline-nal egészíti ki a hiányt a két pont között? Kifejezetten csupán path kellene.
A Spline fülön, ahogy már korábban említetted a #62840-ben. A Shift billentyűt csak simán nyomva tartod.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2019.07.13. 20:42:32
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2019.07.13. 20:42:32
Jó, de azokat melyik fülön találom?? Azt nem tudom hogy azok hol vannak...
A Shift és a Complete to... csak azokon a spline-okon működik, amelyikeken path van.
Elárulnád hogy hol találok "Complete to..." fület? Mert ilyen fül nincs. "Splines" fül alján találtam egy olyan gombot, viszont az nem path-okkal foglalkozik hanem magával az úttal. <#rolleyes>#rolleyes> És hogyan kerülhetek path összeillesztése "módba"?
(Mapot azt jól berendezem, viszont a path az nekem valami "földön kívüli varázslat", vagyis az enyhén szólva nem megyen...)
(Mapot azt jól berendezem, viszont a path az nekem valami "földön kívüli varázslat", vagyis az enyhén szólva nem megyen...)
Így van, viszont a számot ne vedd pontos ertéknek. Ha alacsonyat írsz be kevesen, ha feltűnően sokat (pl. 100), akkor valóazínűleg mindenki leszáll. Körülbelüli értékként kezeld.
Más: két path összeillesztésénél használd a Shift billenytűt, úgy elvileg automatikusan a megfelelő illesztésre ugrik. (bár ez sajnos nem mindig működik.
Ha két pathot akarsz összekötni, használd a "Complete to..." fület
Más: két path összeillesztésénél használd a Shift billenytűt, úgy elvileg automatikusan a megfelelő illesztésre ugrik. (bár ez sajnos nem mindig működik.
Ha két pathot akarsz összekötni, használd a "Complete to..." fület
Pontosan. <#vigyor0>#vigyor0>
<✓>✓> List all used objects
Öt másodperc alatt ki is listázta. <#vigyor0>#vigyor0> Miután mindent kiválogattam a generált lista alapján, 5,99 GB-ra rúg a mapom bármiféle tömörítés nélkül! <#wow2>#wow2> Hát igen, a random objektum használatnak is meg van a hátránya... <#whatever>#whatever>
És megálló kockáknál csupán egyetlen "Leszálló utasok" paraméter-mező van! Így viszont csak pontos értéket tudok beállítani... <#rolleyes>#rolleyes>
<✓>✓> List all used objects
Öt másodperc alatt ki is listázta. <#vigyor0>#vigyor0> Miután mindent kiválogattam a generált lista alapján, 5,99 GB-ra rúg a mapom bármiféle tömörítés nélkül! <#wow2>#wow2> Hát igen, a random objektum használatnak is meg van a hátránya... <#whatever>#whatever>
És megálló kockáknál csupán egyetlen "Leszálló utasok" paraméter-mező van! Így viszont csak pontos értéket tudok beállítani... <#rolleyes>#rolleyes>
Hogyan állítsak be min és max értéket ha a leszállók számának csak egy beviteli mező áll rendelkezésre? (Tégy le egy megálló jelölő kockát és lásd te is...)
Ok, ha meg vannak az objektumok akkor még az objektumokhoz tartozó textúrákat és kódokat is meg kell találni...
Minnél jobban néz ki annál bonyolultabb az egész... <#pardon1>#pardon1>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.07.08. 00:46:25
Ok, ha meg vannak az objektumok akkor még az objektumokhoz tartozó textúrákat és kódokat is meg kell találni...
Minnél jobban néz ki annál bonyolultabb az egész... <#pardon1>#pardon1>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2019.07.08. 00:46:25
Min és max értéket kell beállítani a megálló kockáknál. A felhasznált modelleket és mindent (OMSI 2-ben) úgy lehet lekérdezni, hogy a valamelyik menüpontban (FIle-on belül vagy ilyesmi) van olyan, hogy do with whole map, és ott van olyan jelölőnégyzet a felugró ablakban, hogy list all objects.
Be lehet-e állítani buszmegállónál hogy két mennyiség között véletlen számú leszállót generáljon? <#whatever>#whatever> Vagy például Óbuda mapon is megállónként van beállítva a leszállók száma? <#rolleyes>#rolleyes>
Végre ma teljesítettem a saját 100% fiktív mapomon az első sikeres teljes kört (oda+vissza) utasokkal!!! <#taps>#taps> Jármű forgalom az nincs és a gyalogos forgalommal is vannak problémák (jobban illesztek ösze két modellt mint két path-ot)... <#rolleyes>#rolleyes>
A mapot odaadni sajnos nem tudom, mert totálisan teljes vegyességgel tartalmaz objektumokat a Sceneryobjects mappámból, így jeleneg "az egész mappám kell hozzá"... <#rolleyes>#rolleyes>
Szóval, van-e valami metódus arra vonatkozóan hogy egy map mellé kigyűjthessem a felhasznált objektumokat? <#whatever>#whatever>
Végre ma teljesítettem a saját 100% fiktív mapomon az első sikeres teljes kört (oda+vissza) utasokkal!!! <#taps>#taps> Jármű forgalom az nincs és a gyalogos forgalommal is vannak problémák (jobban illesztek ösze két modellt mint két path-ot)... <#rolleyes>#rolleyes>
A mapot odaadni sajnos nem tudom, mert totálisan teljes vegyességgel tartalmaz objektumokat a Sceneryobjects mappámból, így jeleneg "az egész mappám kell hozzá"... <#rolleyes>#rolleyes>
Szóval, van-e valami metódus arra vonatkozóan hogy egy map mellé kigyűjthessem a felhasznált objektumokat? <#whatever>#whatever>
Köszi a visszajelzést, következő javításban javítva lesznek a hibák. 😊
Nagyon jó pálya, a következő hibákat találtam benne:
- Horváth Tanyánál nagyon lecsökken az FPS
- Mosonmagyaróváron a körforgalmakba "beakadnak" az autók
- Buszok belső kijelzője nem "lapozódik" (tehát Mosonmagyaróvár vasútállomás helyett csak Mosonmagyaróvárat mutat)
- Bezenyén hiányoznak a megállóra "figyelmeztető" nyilak
- Horváth Tanyánál nagyon lecsökken az FPS
- Mosonmagyaróváron a körforgalmakba "beakadnak" az autók
- Buszok belső kijelzője nem "lapozódik" (tehát Mosonmagyaróvár vasútállomás helyett csak Mosonmagyaróvárat mutat)
- Bezenyén hiányoznak a megállóra "figyelmeztető" nyilak
Köszi szépen, már töltöm is lefelé!
(Egy tipp: ha a drive.google.com/open?id=valami -t kicseréled drive.google.com/uc?id=valami&export=download -ra, direktlinket tudsz csinálni)
(Egy tipp: ha a drive.google.com/open?id=valami -t kicseréled drive.google.com/uc?id=valami&export=download -ra, direktlinket tudsz csinálni)
Mostantól elérhető az új Mosonmagyaróvár pálya mindenki számára, a jövőben várható még hozzá frissítés, mely a visszajelzések alapján történik.
>>> LETÖLTÉS <<<
Ha hibát találsz benne, vagy van ötleted, írd meg a [email protected] email címre! Köszönöm!
>>> LETÖLTÉS <<<
Ha hibát találsz benne, vagy van ötleted, írd meg a [email protected] email címre! Köszönöm!
Elég ígéretesnek tűnik a pálya, várom a megjelenését.
-----------------------------
Véletlenül nem tudja valaki, hogy a CNG-s Citaro-ban hogyan tudom gombra rakni a csengőt? A KY_csengo nem jó. Gondolom, valami német dolgot kéne keresnem, csakhogy én meg úgy nem tudok.
Másik dolog, hogy az OE-s FUTÁR-om megint meghalt, egyik busznál sem ír ki semmit 0-s forgalminál (FUTÁR SDK-ban próbáltam módosítani őket, csak rosszabb lett a helyzet).
Véletlenül nem tudja valaki, hogy a CNG-s Citaro-ban hogyan tudom gombra rakni a csengőt? A KY_csengo nem jó. Gondolom, valami német dolgot kéne keresnem, csakhogy én meg úgy nem tudok.
Másik dolog, hogy az OE-s FUTÁR-om megint meghalt, egyik busznál sem ír ki semmit 0-s forgalminál (FUTÁR SDK-ban próbáltam módosítani őket, csak rosszabb lett a helyzet).
Egészen jó lett a képek alapján.
bajuszati
Infó az új magyar pályáról a omsi2movarmap.webnode.hu/ oldalon, ízelítő képekkel.
Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2019.06.30. 14:11:06
Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2019.06.30. 14:11:06
Hamarosan megérkezik a mosonmagyaróvári map.

Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2019.06.25. 20:47:39

Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2019.06.25. 20:47:39
Sziasztok! A MAN Lion's City G (csuklós) buszhoz szeretnék BKK-festést leszedni, de csak a szólóhoz találtam. Létezik egyáltalán csuklóshoz ilyen? Tud valaki segíteni?
Köszönöm, így máris jobb 😊
Balról jobbra haladva kell megadni a pontokat, így lesz összekötve. Ha valahol nincs semmi, akkor oda nem raktál a profilon belül pont-párt. Ha van, de fordítva, akkor a pontok sorrendjét kell megcserélni.
Sziasztok!
Kérdésem az volna, hogy hogyan lehet olyan spline-t készíteni, aminek mindkét oldalán van látható textúra.
(V alakú vizes árkot készítettem, de pont a belső fele átlátszó, amit látni kellene)
Kérdésem az volna, hogy hogyan lehet olyan spline-t készíteni, aminek mindkét oldalán van látható textúra.
(V alakú vizes árkot készítettem, de pont a belső fele átlátszó, amit látni kellene)
Huh, hát esetleg töltsd le Routeres beállításait, vagy Netregét innen
Ha így sem jó, ajánlom az IOBit Driver Booster nevű programot, melyet megvenni itt, lekalózkodni pedig a google segítségével tudod (vagy írsz egy privátot és küldök linket)
Ez a program rendberakja és naprakészen tartja az illesztőket, fényévekkel jobb, mint a Windows Update.
Ha így sem jó, ajánlom az IOBit Driver Booster nevű programot, melyet megvenni itt, lekalózkodni pedig a google segítségével tudod (vagy írsz egy privátot és küldök linket)
Ez a program rendberakja és naprakészen tartja az illesztőket, fényévekkel jobb, mint a Windows Update.
Örülök ha más nem tapasztal ilyent, akkor tényleg a készülékemben lesz a hiba.
@Peti134
Ezek az értékek mind be vannak kapcsolva nálam, nélkülük még ennyit se látnék, próbálgattam. Amit még elkövettem, hogy steam-en nyomtam egy "Játékfájlok épségének ellenőrzése" gombot, ott pár ezer fájt helyre rakott elvileg majd valamivel jobb lett, már többnyire eléri a fényszóró az aszfaltot. Hurrá 😄
Viszont sajnos helyenként még továbbra is eltűnik a fény...
pl:
itt refivel
itt tompítottal
Azért nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
@Peti134
Ezek az értékek mind be vannak kapcsolva nálam, nélkülük még ennyit se látnék, próbálgattam. Amit még elkövettem, hogy steam-en nyomtam egy "Játékfájlok épségének ellenőrzése" gombot, ott pár ezer fájt helyre rakott elvileg majd valamivel jobb lett, már többnyire eléri a fényszóró az aszfaltot. Hurrá 😄
Viszont sajnos helyenként még továbbra is eltűnik a fény...
pl:
itt refivel
itt tompítottal
Azért nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Ez elég érdekes, de a hiba vszeg az ön készülékében lesz. Nálam városon kívül is lehet látni, távolsági nélkül is. Kb, mint igaziból. 😊 Igaz, én mindig valós idő szerint tolom, csak akkor megyek sötétben, amikor kint is az van...
Sziasztok! Szeretném a segítségetek kérni! Az lenne a kérdésem, hogy mitől függ az, hogy mennyit lehet látni éjszaka az omsiba? Egy-két pályán amint sötét lesz, szinte semmit sem lehet látni (jobb esetben csak egy két pálya részen). Nem csak nyomasztó, de nevetséges is, hogy egy város közepén pl Hamburg (Mönckebergstraße) még refivel is alig látni valamit, egyebekben pl Rheinhausen pálya esetébe meg semmit se. Tök jó, hogy van éjszakai járat, de így használhatatlanok arról nem is beszélve, ha egy járaton vagy és úgy sötétedik rád, akkor elég kellemetlen is. Szerintetek mitől függ ez? Beállítás, a gépem fos esetleg, vagy csak amolyan omsi sajátosság, vagy a készítők egyszerűen nem fordítottak rá figyelmet? Ha ez ügyben tud nekem valaki segíteni azt nagyon megköszönöm! Próbáltam utána járni, más is megvette ezeket az addon-okat de sehol se találtam olyant, hogy valaki emiatt panaszkodott volna vagy tapasztalta ezeket a problémákat. Vagy csak mindenki nappali üzemmódban használja az omsit? <#circling>#circling>
Ha nem nyomok féket is akkor nem lehet előremenetbe tenni? A fene se gondolt volna erre (leírva még sehol se láttam)... <#pardon1>#pardon1> De legalább működik! <#vigyor4>#vigyor4>
Nyomd a féket mellé (amúgy milliószor le lett írva).
Mercedes Citaro (MB_O530_G) busz nem engedi előremenetbe tenni a váltót! Hiába nyomkodom a műszerfalon, egyszerűen nem hajlandó benyomódni a gomb! <#szomoru2>#szomoru2> Szeretném használni, de sajnos "nem engedi magát"... Szerintetek mitől nem megy a váltó? <#conf>#conf>
Itt a progi.
Egyébként a Maps és Vehicles mappában, ha mindent kiválasztasz és a jobb klikkes menü Tulajdonságoknál kiveszed a pipát/dobozt a Rejtett opció mellől, elvileg mindnek meg kell jelennie a játékban.
A progi ugyanis annyit csinál, hogy ezt a pipát állítgatja, mivel az OMSI nem látja a rejtett mappákat.
Egyébként a Maps és Vehicles mappában, ha mindent kiválasztasz és a jobb klikkes menü Tulajdonságoknál kiveszed a pipát/dobozt a Rejtett opció mellől, elvileg mindnek meg kell jelennie a játékban.
A progi ugyanis annyit csinál, hogy ezt a pipát állítgatja, mivel az OMSI nem látja a rejtett mappákat.
Na ja, itt annyira halott már a közösség, hogy erről a kiegészítőről fogalmam sem volt, hogy egyáltalán létezik. 😄 Így már valóban működik a citaro is. Thx.
Üdv mindenkinek !
Ilyen esős időben,unalomból készítettem egy MAN Lions Coach-ra, egy papagájcsíkos Volánbusz festést.
Bár ilyen sose volt a való életben Man buszon. Így játékbeli változatra készítettem egyet.

Ilyen esős időben,unalomból készítettem egy MAN Lions Coach-ra, egy papagájcsíkos Volánbusz festést.
Bár ilyen sose volt a való életben Man buszon. Így játékbeli változatra készítettem egyet.

Nem a Ruhr Solaris kell hozzá, hanem a nemrég megjelent a Solaris II Stadtbusfamilie.
XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB
Nem tudom, foglalkozik e még valaki a friss modokkal. De én most segítséget kérek, hátha... Kijött a Citaro V5. Nálam szarul jelenik meg. Kis utánaolvasás után kiderült, hogy kell hozzá a Ruhr Solarisa. Oké, ezt felraktam, ami működik is. De a Citaro V5 továbbra sem megy, illetve a Solarishoz készült sound mod buszai sem töltenek be. Melyik update kéne? Mert gondolom több is jött már a Ruhr-hoz (volt két update file is, de hiába raktam fel azokat is). A pálya nem mozgat, csak a busz kéne.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Felőled is rég hallottunk 😄
Azt hiszem Skinner készített egy ilyen programot, az ő hozzászólásait érdemes böngészni.
Sziasztok! Valakinek megvan az a program, amivel kilehet valasztani, hogy az oksi betoltesekor mely palyakat, buszokat toltse be? Sajnos tegnap ota az 59 palyabol csak 6ot lat a jatek, buszoknal detto.. valakinek van barmi otlete? Ujratelepites megvolt mar, de nem hasznalt!😞