DVD-olvasó hiba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Helyette vennék egy újat, de melyik márkából érdemes, ami megbízható mostanság?
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
Olyan problémám lenne, hogy a laptop dvd olvasója nem olvas egy bizonyos eredeti dvd-t. Az írott dvd-kel nincs baja, más eredetivel sem, de ezt nem. Beraktam az asztali gépbe, ott olvasta, szal nem a lemezzel van a gond. Vkinek vmi ötlete? KÖszönöm
Van egy DVD olvasóm, melyet régen szépen mínuszos DVD-k olvasására használtam (XP-alatt). Az új DVD író miatt egy másik gépben üzemelt(jól). Most viszont visszakerült a gépembe. A Windows-t újratelepítettem (XP-t). Csodák csodájára nem olvas egy db DVD-t sem. A CD-kel viszont semmi baja és ráadásul szentül hiszi magáról, hogy õ viszont egy CD-olvasó.
Megpróbáltam különbözõ IDE kábelrõl használni (régi típusú és új vastagabb érpárossal teszteltem). Az eredmény viszont ugyan az.
Addig noszogattam amíg nagy nehezen be nem pörgetett egy DVD-t. A 15 mappából egyet látott és amikor megakartam nézni a tartalmát, akkor egyszerûen befagyott az egész gép.
Viszont az eszközkezelõt sem tudta átvágni ugyanis az azt mondja, hogy az adott eszköz: DM126D DVDROM, ami viszont igaz.
Ki hogyan próbálkozna észhez téríteni a hardvert, hogy ismét DVD olvasóként viselkedjen?
Elõre is köszönöm.
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
legjobbakat
szia
double layer - printable
double cousche- imprimable
ez van ráírva
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
csak mégegy kérdés mi az a labelflash???
Optikai meghajtó tulajdonságai
Eszköz leírása Optiarc DVD RW AD-7173A ATA Device
Sorozatszám 73J1961E112
Firmware revíziója 1-01
Firmware dátuma 2006.07.11.
Puffer mérete 2 MB
Gyártó Optiarc
Eszköz típusa DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM
Csatoló ATAPI
Egyebek LabelFlash
Régiókód 2
Hátralévõ változtatások (felhasználó) 4
Hátralévõ változtatások (gyártó) 4
Írási sebességek
DVD+R9 Dual Layer 8x
DVD+R 18x
DVD+RW 8x
DVD-R9 Dual Layer 8x
DVD-R 18x
DVD-RW 6x
DVD-RAM 12x
CD-R 48x
CD-RW 32x
Olvasási sebességek
DVD-ROM 16x
CD-ROM 48x
Támogatott lemeztípusok
BD-ROM Nincs támogatva
BD-R Nincs támogatva
BD-RE Nincs támogatva
HD DVD-ROM Nincs támogatva
HD DVD-R Nincs támogatva
HD DVD-RW Nincs támogatva
DVD-ROM Olvasás
DVD+R9 Dual Layer Olvasás + írás
DVD+R Olvasás + írás
DVD+RW Olvasás + írás
DVD-R9 Dual Layer Olvasás + írás
DVD-R Olvasás + írás
DVD-RW Olvasás + írás
DVD-RAM Olvasás + írás
CD-ROM Olvasás
CD-R Olvasás + írás
CD-RW Olvasás + írás
Optikai meghajtó jellemzõi
Buffer Underrun Protection Támogatva
C2 Error Pointers Támogatva
CD+G Nincs támogatva
CD-Text Támogatva
Hybrid Disc Nincs támogatva
JustLink Támogatva
LabelFlash Támogatva
Layer-Jump Recording Támogatva
LightScribe Nincs támogatva
Mount Rainier Nincs támogatva
SMART Nincs támogatva
CSS Támogatva
CPRM Támogatva
AACS Nincs támogatva
VCPS Nincs támogatva
BD CPS Nincs támogatva
Eszköz gyártó
Cégnév Sony NEC Optiarc Inc.
Termék információ http://www.sonynec-optiarc.com/products/index.html
Firmware letöltés http://www.sonynec-optiarc.com
köszi mindent:D
http://www.sony-optiarc.eu/uploads/media/Medialist_AD-726xS.pdf
http://www.sony-optiarc.eu/products/dvddrivesdesktoppcs.html
ahogy látom igy egy ezressel csuszok ki a keretbõl az meg semmi:D
http://www.aqua.hu/sony-optiarc-ad-7260s-0b-sata-dvd-iro-fekete-109027.html/?erkezett=www.argep.hu
amugy az mind1 hogy nec vagy optiarc van oda írva???
http://ipon.hu/webshop/product/nec_ad_7260s_fekete/157457
ez a legújabb típus ha már veszel vedd inkább ezt persze csak ha akarod :-)
esetleg egy linket valami olcsóárral és jellemzõkkel tudsz küldeni???
http://www.aqua.hu/asrock-a785gmh128m-alaplap-78161.html
és ehhez kéne de nemtudok választani mert nem vok járatos a dvd írók között
nekem régebbi ad7173a van 3éve mûködik hibátlanul csak ezt nevezném jó dvd írónak mást soha nem vennék
Kb 95 százalékban xbox 360 játékok írására kéne.
A legfontosabb hogy jó minõségü lemezeket irjon és jó áron legyen.
(Maxell dvd-et írnék vele)
Nekem is ez van most.
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
Tudnátok ajánlani valami olcsó de jó kis dvd írót???
Nekem egy samsung DVD íróm van és hát egyik napról a másikra elromlott.
Akármilyen lemezt rakok be nem olvassa. A BIOS látja az eszközt, de nem samsungnak, hanem valami XF9273S DHV753N SCSI cdrom device-nek. Pár hete szervizben volt a gépem, akkor cseréltek rajta winXP-t, de nem foglalkoztam vele, mert minden patentul mûködött. Most meg nem olvas semmit. Emlékszem, hogy régebben nem ez az eszköz volt telepítve. Eltávolítottam az eszközt, de nem tudtam újat fölrakni, ugyanezt rakja vissza reset után. Kicseréltem a DVD-ROMot egy Pioneerra, azzal ugyanez a helyzet. A BIOS látja a Win meg nem...
Elõre is köszi.
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
jó volt de idõvel ismét eltünt a meghajtó.Valaki tudna segíteni,hogy mi
lehet a megoldás?Elõre is köszönöm!
van egy problémám... a gépemben van egy LG-s DVD író, ami tök normálisan mûködött... ám egyszer egy vírustalanítás után a Windows nem ismeri fel... hûlt helye sincs... szó szerint... meg se említi... pedig a BIOS simán felismeri... ki is tudom nyitni, lemezt is tudok berakni, sõt! a meghajtó be is olvassa azt, csak éppen... a windows nem... ha valaki tud segíteni, hállás lennék
Van egy Pioneer DVD-íróm,pontosan egy Pioneer DVD-RW DVR 215D.2 hete maikor elmentem itthonról,még tökéletesen mûködött,de most amikor hazajöttem,nem látja a meghajtót az XP..!Eszközkezelõben látom,de azt írja az eszközállapotnál,hogy:
A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztõprogramot. Az eszközillesztõ sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)
Nem tudom mi lehet,sárga felkiáltójel van mellette,amikor meg az illesztõprogramot akarom frissíteni,az írja,hogy nem lehetséges!Letöltöttem hozzá egy frimware-t de nem jó az sem(Avaible target not found),pedg a 215D-hez van elvileg!Szóval nem tudom mi ütött belé.Itt most itthon nincs sajnos XP install cd-m sem...!Valakinek ötlet?:S
Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003
Nekem olyan problémám van (asztali orion dvd lejátszó), hogy némelyik film csíkozódik.Ez összhangban van a hangal ugyanis ha elnémítom nem csíkos a kép.Mi lehet a gond?
"A fájlhoz nincs társítva a mûvelet végrehajtásához szükséges program.Adja meg társítást a Vezérlõpult Mappabeállítások alkalmazásával."
A lemezt azonban beolvassa,írni tudom,de ez zavar,hogy lehet megoldani a problémát?
van egy pioneer d2** dirive-om(szökõévente egyszer használom (opreinst.))
Az lenne a kérdésem hogy, az normális hogy használat nélkül melegszik a felülete, tapintásra kb.:40-45c (a házban általában 20-23C-van) szerintem olyan 8-10W folyamatos disszipációja van az eszköznek.
Ezeknél nincs valami powermanagement vagy mittomén amivel le lehet lõni?(tápdugó lehúzása hatásos, de nem szimpatikus)
illetve kérdésem hogy ez esetleg eszköz más típusra való cseréjével változhat(csökkenhet)-e
Elõre is köszi!
Apunak mindig igaza van! Most is.