Wifi Tuning/cracking/modding

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mila69en
ja igen egy usb-s wifi adapter, tudom lennének megoldások csak kb másfél kilométerre van a netforrás:D

Jeffre: hasonló adaptert használok 2000mW haver kb másfél km-re van tõlem, egy 18dbi-s irányított jágival stabil 10-12 megabitet lövök át tõle, úgy, hogy nincs tiszta rálátásom egy szép nagy üzem takarja a képet

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Petka
A wifi adapter konkrétan egy router wds vagy client funkcióval vagy egy USB adapter a gépen? Ha router, akkor csak simán összekötöd egy másik routerrel és a belsõ használatra szánt routeren megadod alapértelmezett átjáróként a másik routert.

mila69en
megoldható az, valahogy, hogy tegyük fel wifi-röl jön a net elég messzirõl elég erõs antennával és adapterrel elég stabilan.... a wifi adaptert és az ethernet adaptert összekapcsolom hálózati híddal vagy nem tudom net megosztás vagy valami ilyesmi:D és egy routerrel tovább sugározzam a netet a lakásba.....valami hasonló megoldást keresek....tudom van virtual wifi meg confectify ezek mûködnek is csak nagyon gyenge a jel a virtual wifi-n a másik szobába már semmi:D tehát a lényeg telómon legyen net a lakásba a szobába

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Üdv.
Egy erõs wifi-rõl érdeklõdnék. KASENS G9000 6000mW 802.11b/g/n 150Mbps

Vélemények? Tapasztalatok? Van aki már használ ilyet?
Esetleg a "gyengébb" Kasens G5000 2000mW -t ismeri valaki?
Attila8805
Rendben és köszi mégegyszer;)
Jaja az tuti nem felejtem el.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Calver
helyes, örülök h segíthettem :)
én is annak idején szoptam vele rendesen (bár az nem wifi és router volt, de korlátozott kapcsolat), de hát... ha a kétlábú egyszer megtanulja a "leckéjét" többé nem felejti el <#hawaii>

jó netezést akkor, a nyerést meg majd késõbb veszem igénybe, mert ma alszok <#bohoc>

"The trees move. Do you not see it?"

Attila8805
Köszi szépen megvan.
Magamtól a büdös életben nem jöttem volna rá :D
Ezért hagylak ma nyerni XD

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Attila8805
Autómatikusra van állítva.

Attila8805
Ja jó hülye kérdés ahonnan a réginél kiírtam XD

Attila8805
És ezeket az értékeket hol tudom megadni?

Calver
erre, és ahogy nézem jól tippeltem, csak állítgatni kell rajta. jobb klikk a régi adapter kapcsolatán -> tulajdonságok -> internet protocol version 4 (vagy IPv4), írd le a beállításokat, ugyanazokat add meg új adapternél és lõn.

legalábbis kéne neki. magyar kifejezéseket csak tippelem, angol win7-em van, nem tudom magyar verzióban pontosan mik, de szerintem ki tudod hámozni.

Attila8805
Ezekre gondoltál?
Nekem magas a dolog amúgy nem gyengén eddig ugye semmi gubanc bedugtam a kis pöcköt az usb-be és lõn internet XD

Calver
nézd meg vezérlõpult -> hálozati kapcsolatok(?) alatt elõzõ adapter beállításait, aztán nézd meg a jelenlegiét, mert szerintem csak valami apró probléma van beállításokkal, ami miatt korlátozottnak érzékeli. tipikusan fix/dinamikus ip malõr szokott ez lenni, azért ezt írtam elõbb is.

Attila8805
Kínomban ma is rászántam 1 órát de csak idegesebb lettem XD

Attila8805
A roouteren én nem állítottam semmit de mert nem férek hozzá de szerintem a házigazda sem mert õ meg nem ért thozzá nem is õ telepítette a rendszert :D
Jelenleg egy vendégházban lakom és ugye a dlinkes adapterrel ment minden simán mint az ágybahugyozás már az elejétõl minden állítgatás nélkül de gyenge a jel,ezért vettem ezt a csodát ami nagyon jó csak a netre nem tudok vele csatlakozni XD

Calver
nem lehet, h elõzõ adaptereddel be volt fixre állítva az ip, azért nem szereti a router az alapból belõtt dinamikus ip-t?
vagy esetleg mac cím alapján szûr?

Attila8805
Hát ezt már tényleg nem értem.
Bedugom a DWL-G122 Wireless USB Adaptert és fél perc nem kell már kapcsolódva van 1-es jel erõsséggel ez meg 3-assal csak korlátozottig jut el.

Attila8805
Na hali!
Vettem egy ilyet!
A probléma a következõ.
Erõsebb a jel sõt még olyan wifit is találok amit eddig nem.
Csatlakozik is de csak korlátozott a hozzáférés.
Valami megoldás hogy miért lehet?

Attila8805
Akkor már veszek egy normális antennát :)

Calver
lustaság fél egészség elv:
leraksz egy fémet, ami "tükrözni" fogja a jelet (én egy kibelezett táp külsejét használtam) a megfelelõ irányba beállítva. nálam valaha remekül mûködött, dob valamennyit a jelerõsségen, pár azért csodákat ne várj tõle.

Attila8805
thx!

Sml
Nekem ilyenem van

De ha nem lenne elég, akkor megbarkácsolod.

Voltam zárás elõtt

Attila8805
MOst egyébként egy d-link usb stickel fogom a jelet.

Attila8805
vevõt?
Tudsz ajánlani esetleg valamit?

Sml
Szerezz nagyobb antennát.

Voltam zárás elõtt

Attila8805
Hali!
Jelenleg egy vendégházban lakom és wifis net van.
A jelerõsség gyenge mert ugye sok a fal.
Van olyan lehetõség amivel erõsebben tudnám fogni a jelet?

Benny04
nemszabad

Gaso
van a szomszédnak egy wifije, WEP védelem van rajta.
kérdésem: fel lehet ezt valahogy törni linux + "programozás" kihagyásával? nincs véletlenül valami egyszerû program erre?
Benny04
ilyen egyszerû? :D

gallardo
Ariskkey nevezetû szoftvert ráraktam pendrive-ra és a tulajdonságoknál ki volt pontozva a jelszó és ez kiírta. Elõtte próbáltam a WirelessKeyView programot is de az csak hexadecimálisan írta ki, azt még próbáltam megfejteni kevés sikerrel.

mila69en
arra én is kíváncsi lennék

Adaaam
Leírnád hogyan sikerült?

everything's better with music

gallardo
köszi közben már sikerült<#puszi>

mila69en
wpa2 felejtsd el:D semmivel.. egy megoldás van, megfenyegeted a rendszergazdát hogy adja oda a kulcsot<#eplus2>

gallardo
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy laptop ami csatlakozva van egy wpa2-es titkosítású wifi hálózatra. Milyen programmal lehet a laptopról lenézni a kódot?(suliról van szó)

hát nem tudom, olvasgattam utánna sokat de végülis majd kiderül ha ittlesz a cucc

Oké megoldódott jó az új router
Sziasztok olyan gondom lenne h a wifi kapcsolat 5-10 percenként megszakad két gépen is, a kábelesen jó és két routert is megprobáltam már valakinek ötlet?
Dj Faustus
Milyen irányban vannak az ellátandó kliensek (mennyi van)? Mekkora a maximum távolság?

Mert lecserélheted a 3 antennát ilyesmikre ezzel 5 dB-t nyerve antennánként - más kérdés, hogy megéri-e.

EDIMAX BR-6574N
routert kéne valamilyen szinten antennailag tuningolnom, hogy átvigyem 2-3 betonfalat 60-70% os jelerõséggel?

Dj Faustus
Amire ügyelni kell:
- optikai rálátás, vagyis a saját házatokon levõ antenna a nõvéretek 1km-re levõ/az 5 km-re levõ távoli település házán levõ antennát "szabad szemmel lássa", ne legyen közötte semmilyen terepakadály (a legszebb az lenne ha a két antenna között létrejõvõ "Fresnel zónába" nem lógna be semmi).
- a megfelelõ optikai rálátás miatt az antennát magasra kell helyezni
- mivel magasra kell helyezni az antennát a vezetéknéküli eszközt a lehetõ legkevesebb veszteség miatt rövid antennakábellel kell összekötni
- mivel a vezetéknéküli eszköz az antennához közel kell hogy legyen, a vezetéknélküli eszköznek kültérinek kell lennie
- a nagy távolság miatt az antennáknak nagy nyereségûnek kell lenniük, és javaslom az 5 GHz-es frekvenciatartomány használatát (a 2,4 GHz-es frekvenciatartományhoz képest több, egymást nem átfedõ csatorna érhetõ el, kisebb az interferencia)

Amire szükséged lesz:
- 2*2 darab kültéri, 5 GHz-es, nagy teljesítményû, távtáplálható (PoE - Pover Over Ethernet) vezetéknélküli eszközre
- 2*2 darab nagy nyereségû irányított (grid, parabola) antennára
- szükség esetén antennakábelre, esetleg "pigtail"-re (rádiós kártyáa csatlakozását antennacsatlakozóra átalakító kábelre)
- 3 darab hosszú vascsõre, hogy az antennákat/vezetéknélküli eszközöket magasra tudd helyezni ;)
- FTP kábel, RJ45-ös csatlakozók, egyéb kellékanyagok

Példa az egybeépített megoldásokra:
AirGrid
NanoBridge

Sziasztok!

Egy kérdéssel kapcsolatban fordulok hozzátok!

Wifi hálózatot szeretnék létrehozni a saját házunk és nõvéremék háza között. Plusz, ha lehetséges, akkor a szomszéd településen egy házzal.

A kérdésem a következõ. Hogyan kezdjem el a kiépítést, milyen mérések kellenek - ha kellenek?

Annyit leírok, hogy a két ház között, ami egy településen belül lenne kb. 1 km a távolság. Ha be lehetne vonni még a szomszéd településen lévõ házat is, akkor az közel 5 km lenne.

Ötleteket kérek tõletek! Elõre is köszönöm!

Rusher

Köszönöm a segítséget. Nem igazán jutok elõrébb, mert elvileg minden ok. UPC szerint a modem ok, szervíz szerint a router ok, 2x is bevizsgálták. A gépben lévõ wifi nem hiszem hogy rossz lenne, mert 2 gépen is ezt csinálja. Miután elmegy a net, van hogy fél perc után visszajön, van hogy 3-4 percig sincs semmi, aztán egyszer csak újra megy. A routeren nincs hálózati kulcs sem beállítva. Csak mac adress alapján van bekonfigurálva. De hónapokig hibátlan volt. Egyszer csak elkezdett szórakozni, és azóta szivat.
Dj Faustus
"Nem lehet elérni a router beállításokat ha elmegy a net. Korlátozott hozzáférést ír vagy nincs internet kapcsolatot. De egyik esetben sem lehet elérni a router. Nem lehet pingelni, mert nincs net."
Akkor alapvetõen vagy a router megy el, vagy a router és a gép közötti kapcsolatban (kábelben, vezetéknélküli kapcsolatban), vagy a számítógép interfészében keresendõ a probléma. Ettõl még a kábelmodem, vagy a szolgáltató mûködhet.

"Vagy pingeljem win-en kívûl?"
Windows alól kell pingelned a routert (192.168.1.1, vagy ehhez hasonló IP-címet, amit alapértelmezett átjárónak kapsz).

"Up time???"
Uptime = mennyi ideje mûködik az eszköz - jelen esetben a router.
Ha ez a router újból elérhetõsége után csak pár perc/másodperc, akkor a router újraindul, ami - mint azt az elõzõekben kifejtettem - lehet a router elégtelen áramellátása miatt is. Ha nem, akkor kábel vagy hálókártya.
Bár a kézikönyvébõl úgy látom, hogy ezt a WRT110N firmware ezt nem jelzi ki. ;(

Nem lehet elérni a router beállításokat ha elmegy a net. Korlátozott hozzáférést ír vagy nincs internet kapcsolatot. De egyik esetben sem lehet elérni a router. 3 led van rajta, power, net, wifi. Mind a 3 világít. Nem lehet pingelni, mert nincs net. Vagy pingeljem win-en kívûl? Up time???
Dj Faustus
"Bérelt szerver. Távoli hozzáféréssel."
Akkora torrent jelen esetben nem befolyásoló tényezõ (mivel az otthoni hálózatban nem használsz torrentklienst).

"Ennek semmi köze a torrentezéshez."
De okozhatná, ha torrentklienst használnál a lokális hálózatban.

"A routert a szervízben is mgnézték, és hibátlan. "
Esetleg azt nézzétek meg, hogy amikor elmegy a net, akkor nem érhetõ el a router se (nem pingelhetõ az alapértelmezett átjáró, nem lehet elérni a router beállítófelületét)? Ilyenkor (amikor elmegy a net, nem megy a router) milyen ledek világítanak a routeren? Miután visszajön a net, akkor ír-e valamit a router naplóállománya? Mennyi az uptime? Arra tippelek ugyanis, ha a router sem érhetõ el, hogy rövid idõre elmegy az áram a router alól, és ez a router újraindulását eredményezi.

Bérelt szerver. Távoli hozzáféréssel. Nem igazán értem mi okozhatja ezt. A routert a szervízben is mgnézték, és hibátlan. Ennek semmi köze a torrentezéshez.
Dj Faustus
"Torrent mindig megy, de az serveren keresztûl."
A szerver a routerre van csatlakoztatva, vagy az teljesen különálló (távoli szerveren)?

Ha a torrentklienset futtató szerver ugyanis a router belsõ hálózatára csatlakozik, akkor megeshet, hogy router úgynevezett NAT táblája betelítõdik. Ez okozhat kapcsolati problémákat. Ezért érdemes a torrentkliensben korlátozni a letöltési sebességet (legalább a maximum adatátviteli sebesség 80-90%-ra), az egyszerre csatlakozó kliensek számát, kikapcsolni a DHT és a PEX-et.

Torrent mindig megy, de az serveren keresztûl.
OCN
Torrent megy valamelyik gépen ?mert az hajlamos erre.Nekem legalábbis,vagy ha nem is bont belassul.

Más..Már eljutottam oda hogy a wifi driiverét feltettem(mellesleg az eszközkezelõben továbbra sem látja,csak egyéb hálózatként-imseretlen hálózatként látja,bármilyen drivert tettem eddig fel semmi)
Mellesleg a launch manager szürkével jeleníti meg a wifi On off lehetõségét.
Persze a bluetooth-t felismeri,de azt meg nem is telepítettem :)