Wifi Tuning/cracking/modding
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jeffre: hasonló adaptert használok 2000mW haver kb másfél km-re van tõlem, egy 18dbi-s irányított jágival stabil 10-12 megabitet lövök át tõle, úgy, hogy nincs tiszta rálátásom egy szép nagy üzem takarja a képet
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Egy erõs wifi-rõl érdeklõdnék. KASENS G9000 6000mW 802.11b/g/n 150Mbps
Vélemények? Tapasztalatok? Van aki már használ ilyet?
Esetleg a "gyengébb" Kasens G5000 2000mW -t ismeri valaki?
Jaja az tuti nem felejtem el.
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
én is annak idején szoptam vele rendesen (bár az nem wifi és router volt, de korlátozott kapcsolat), de hát... ha a kétlábú egyszer megtanulja a "leckéjét" többé nem felejti el <#hawaii>#hawaii>
jó netezést akkor, a nyerést meg majd késõbb veszem igénybe, mert ma alszok <#bohoc>#bohoc>
"The trees move. Do you not see it?"
Magamtól a büdös életben nem jöttem volna rá :D
Ezért hagylak ma nyerni XD
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
legalábbis kéne neki. magyar kifejezéseket csak tippelem, angol win7-em van, nem tudom magyar verzióban pontosan mik, de szerintem ki tudod hámozni.
Nekem magas a dolog amúgy nem gyengén eddig ugye semmi gubanc bedugtam a kis pöcköt az usb-be és lõn internet XD

Jelenleg egy vendégházban lakom és ugye a dlinkes adapterrel ment minden simán mint az ágybahugyozás már az elejétõl minden állítgatás nélkül de gyenge a jel,ezért vettem ezt a csodát ami nagyon jó csak a netre nem tudok vele csatlakozni XD
vagy esetleg mac cím alapján szûr?
Bedugom a DWL-G122 Wireless USB Adaptert és fél perc nem kell már kapcsolódva van 1-es jel erõsséggel ez meg 3-assal csak korlátozottig jut el.
Vettem egy ilyet!
A probléma a következõ.
Erõsebb a jel sõt még olyan wifit is találok amit eddig nem.
Csatlakozik is de csak korlátozott a hozzáférés.
Valami megoldás hogy miért lehet?
leraksz egy fémet, ami "tükrözni" fogja a jelet (én egy kibelezett táp külsejét használtam) a megfelelõ irányba beállítva. nálam valaha remekül mûködött, dob valamennyit a jelerõsségen, pár azért csodákat ne várj tõle.
Tudsz ajánlani esetleg valamit?
Jelenleg egy vendégházban lakom és wifis net van.
A jelerõsség gyenge mert ugye sok a fal.
Van olyan lehetõség amivel erõsebben tudnám fogni a jelet?
kérdésem: fel lehet ezt valahogy törni linux + "programozás" kihagyásával? nincs véletlenül valami egyszerû program erre?
Mert lecserélheted a 3 antennát ilyesmikre ezzel 5 dB-t nyerve antennánként - más kérdés, hogy megéri-e.
routert kéne valamilyen szinten antennailag tuningolnom, hogy átvigyem 2-3 betonfalat 60-70% os jelerõséggel?
- optikai rálátás, vagyis a saját házatokon levõ antenna a nõvéretek 1km-re levõ/az 5 km-re levõ távoli település házán levõ antennát "szabad szemmel lássa", ne legyen közötte semmilyen terepakadály (a legszebb az lenne ha a két antenna között létrejõvõ "Fresnel zónába" nem lógna be semmi).
- a megfelelõ optikai rálátás miatt az antennát magasra kell helyezni
- mivel magasra kell helyezni az antennát a vezetéknéküli eszközt a lehetõ legkevesebb veszteség miatt rövid antennakábellel kell összekötni
- mivel a vezetéknéküli eszköz az antennához közel kell hogy legyen, a vezetéknélküli eszköznek kültérinek kell lennie
- a nagy távolság miatt az antennáknak nagy nyereségûnek kell lenniük, és javaslom az 5 GHz-es frekvenciatartomány használatát (a 2,4 GHz-es frekvenciatartományhoz képest több, egymást nem átfedõ csatorna érhetõ el, kisebb az interferencia)
Amire szükséged lesz:
- 2*2 darab kültéri, 5 GHz-es, nagy teljesítményû, távtáplálható (PoE - Pover Over Ethernet) vezetéknélküli eszközre
- 2*2 darab nagy nyereségû irányított (grid, parabola) antennára
- szükség esetén antennakábelre, esetleg "pigtail"-re (rádiós kártyáa csatlakozását antennacsatlakozóra átalakító kábelre)
- 3 darab hosszú vascsõre, hogy az antennákat/vezetéknélküli eszközöket magasra tudd helyezni ;)
- FTP kábel, RJ45-ös csatlakozók, egyéb kellékanyagok
Példa az egybeépített megoldásokra:
AirGrid
NanoBridge
Egy kérdéssel kapcsolatban fordulok hozzátok!
Wifi hálózatot szeretnék létrehozni a saját házunk és nõvéremék háza között. Plusz, ha lehetséges, akkor a szomszéd településen egy házzal.
A kérdésem a következõ. Hogyan kezdjem el a kiépítést, milyen mérések kellenek - ha kellenek?
Annyit leírok, hogy a két ház között, ami egy településen belül lenne kb. 1 km a távolság. Ha be lehetne vonni még a szomszéd településen lévõ házat is, akkor az közel 5 km lenne.
Ötleteket kérek tõletek! Elõre is köszönöm!
Rusher
Akkor alapvetõen vagy a router megy el, vagy a router és a gép közötti kapcsolatban (kábelben, vezetéknélküli kapcsolatban), vagy a számítógép interfészében keresendõ a probléma. Ettõl még a kábelmodem, vagy a szolgáltató mûködhet.
"Vagy pingeljem win-en kívûl?"
Windows alól kell pingelned a routert (192.168.1.1, vagy ehhez hasonló IP-címet, amit alapértelmezett átjárónak kapsz).
"Up time???"
Uptime = mennyi ideje mûködik az eszköz - jelen esetben a router.
Ha ez a router újból elérhetõsége után csak pár perc/másodperc, akkor a router újraindul, ami - mint azt az elõzõekben kifejtettem - lehet a router elégtelen áramellátása miatt is. Ha nem, akkor kábel vagy hálókártya.
Bár a kézikönyvébõl úgy látom, hogy ezt a WRT110N firmware ezt nem jelzi ki. ;(
Akkora torrent jelen esetben nem befolyásoló tényezõ (mivel az otthoni hálózatban nem használsz torrentklienst).
"Ennek semmi köze a torrentezéshez."
De okozhatná, ha torrentklienst használnál a lokális hálózatban.
"A routert a szervízben is mgnézték, és hibátlan. "
Esetleg azt nézzétek meg, hogy amikor elmegy a net, akkor nem érhetõ el a router se (nem pingelhetõ az alapértelmezett átjáró, nem lehet elérni a router beállítófelületét)? Ilyenkor (amikor elmegy a net, nem megy a router) milyen ledek világítanak a routeren? Miután visszajön a net, akkor ír-e valamit a router naplóállománya? Mennyi az uptime?
A szerver a routerre van csatlakoztatva, vagy az teljesen különálló (távoli szerveren)?
Ha a torrentklienset futtató szerver ugyanis a router belsõ hálózatára csatlakozik, akkor megeshet, hogy router úgynevezett NAT táblája betelítõdik. Ez okozhat kapcsolati problémákat. Ezért érdemes a torrentkliensben korlátozni a letöltési sebességet (legalább a maximum adatátviteli sebesség 80-90%-ra), az egyszerre csatlakozó kliensek számát, kikapcsolni a DHT és a PEX-et.
Más..Már eljutottam oda hogy a wifi driiverét feltettem(mellesleg az eszközkezelõben továbbra sem látja,csak egyéb hálózatként-imseretlen hálózatként látja,bármilyen drivert tettem eddig fel semmi)
Mellesleg a launch manager szürkével jeleníti meg a wifi On off lehetõségét.
Persze a bluetooth-t felismeri,de azt meg nem is telepítettem :)