PAV Vizsgálat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Passz, lehet hogy megújítottak valamit (faterom 2005-ben volt asszem), mondom annyira nem vágom ezt, de erre tisztán emlékszem, mert ez a sebességváltós indoklás abszolút vicc kategória.

Tudtommal nincs váltásra irányuló feladat! Én kb 5 éve voltam hosszabbítani ( D kategóriára mindig korlátozták ) a BKV központban, ott semmi ilyen nem volt...

Az, hogy ott kéne kiderülnie, az egy dolog, de ismétlem, minden megvehetõ, ergo nem a tudásod, hanem a pénzed dönt, vagyis lehúzás...

Sok esetben azokat szopatják meg, akik nem csókosok, mert bizonyos bukási %-t produkálni kell...

www.smart-bus.hu

Valamelyik gépen van erre irányuló feladat, én még nem voltam mondjuk, csak faterom mesélte, hogy ezen húzták meg. A kategóriák megszerzése pedig pont, hogy nem lehúzás, ott kéne mindennek kiderülnie. B kategóriát valóban mindenki kap (bár ez tényleg gáz), de attól magasabbat azért már nem. Egész napos vezetés után minden ember hibázhat, erre még az alkohol is néha rájátszik meg ugye a kresz nem ismerése, alapból ez a gond ezzel a vezetési rendszerrel.

Én nem emlékszem olyanra a PÁV vizsgámból, hogy bármivel is váltani kellett volna... szerintem keversz valamit.

Indokoltam, hogy szerintem miért nem lehúzás. Ennyi erõvel a kategóriák megszerzése is lehúzás... szó szerint az kap B kategóriát aki csak akar... megvehetõ az egész...

Én drasztikusan megszigorítanám az egészet, véleményem szerint a hivatásos sofõrök legalább fele megbukna egy rendes, szigorú vizsgán... Káosz ami itt ( is ) van...

www.smart-bus.hu

Akkor valószínû nem a pszihológus mondta ezt ki, de a lényeg ami a lényeg, hogy ezért bukott a PÁV-on mert képtelen sebességet váltani. Namost ha valóban képtelen volna, akkor másodszorra, miért engedték át? (amellett ugye, hogy hogy kaphatott volna B-re C-re jogsit) Ezért gondolom, hogy ez mindenképpen csak a lehúzásra megy ki.

A történet ott sántít nem kicsit, hogy a pszichológus sok mindenrõl dönthet, de arra tuti nem hivatott, hogy azt eldöntse, hogy valaki tud váltani, avagy sem!

A reflex, illetve a mentális állapot felmérése ugyanolyan fontos kérdés, mint az, hogy valaki mennyire jól vezet, és mennyire ismeri a KRESZ-t!

Pszichológián pont azokat szûrik, akik hajlamosak az agresszivitásra, vagy éppenséggel szorult helyzetben bizonytalanok lehetnek... mint régebben itt említettem, egy rally navigátor haverom, aki kiválóan vezet, megbukott a PÁV-n, mert el idegeskedte... aki egy vizsgán ilyen stresszes állapotba kerül, hogy az a stressz miatt nem sikerül neki, akkor az az ember ne vezethessen mondjuk egy 70 fõs autóbuszt... gondolom érted, hogy milyen okból...

www.smart-bus.hu

Most szerinted kamuzok? Ez így történt, pont ahogy leírtam. Faterom azóta is balesetmentesen vezet a BKV-nál. Attól még hogy valaki átmegy a PÁV-on az max annyit jelent, hogy a reflexei jók, illetve hogy a pszihológus kérdéseire jól tud válaszolni vagy épp hazudozni (ez nem vicc amúgy,kajak van ilyen hely, ahol pénzért felkészítenek PÁV-ra). De ez közel sem azt jelenti, hogy az illetõ figyelmes, betartja a kreszt, márpedig ez a balesetek oka és nem az, hogy teszem azt valakinek a sárga szín szimpatikusabb a kéknél.

Sántít a sztori... nem kicsit, nagyon...

Maradjunk annyiban, hogy a mostani szigorított PÁV egyáltalán nem hülyeség... szûrni kell a gépkocsivezetõket... ez egy szakma, ráadásul emberek élete múlik a gépkocsivezetõ szellemi, lelki, és tudásbéli felkészültségén, szintjén...

Nem bántásból mondom, de a teherautó sofõrök 70% alkalmatlan lenne mondjuk gépkocsivezetõnek... de a mostani BKV-s sofõrök 70% is megbukna egy új PÁV vizsgán...

www.smart-bus.hu

A pszihológiai részérõl egy kis történet: 5 évvel ezelõtt a faterom elment a BKV hoz buszvezetõi képzésre. PAV 2 is volt ugye, elsõre meghúzták és miért? Mert a kedves pszihológus hölgy szerint (aki mellesleg egy kispolski-val sem tudna balesetmentesen közlekedni, de azért ítélkezik mások felett) képtelen lett volna arra, hogy sebességet váltson <#banplz>. Fatetomról tudni kell, hogy 30 éves vezetõi tapasztalattal rendelkezik C kategóriában (automataváltos teherautót én mondjuk még nem láttam). A legnagyobb poén az egészben, hogy a BKV-nál viszont az össszes busz automataváltós. Másodjára viszont átment, úgy néz ki sikerült megtanulnia sebességet váltani 😊

A pszichológia része az szerintem jó ha van. A többi meg hát, igaz nem sok köze van a gépjármû irányításhoz, de az se rossz...
Összességében szólva szerintem annyira nem hülyeség, de jó volna ha nem volna...
Szerintem meg úgy ahogy van be kéne szûntetni ezt az egész PAV-ot a picsába. Fölösleges pénzszedés csak ezis. Ez nem bizonyít semmit.

Így van ahogy mondod. Csak azt már megszüntették, de szerintem újra be kellene vezetni nagy motorra is a PAV-ot...

#130: Streeter, én úgy gondolom hogy majd mindent szép sorban... 😊
Bár lehet hogy elõbb megcsináéom, ezen még gondolkodom.
De elõtte feltétlenül el kell menni EÜ 2-es vizsgálatra,
ugyanis a PAV feltétele az...

Valamikor még volt PÁV IV is. Motor-jogsihoz.

streeter
Nekem nincs még meg a C jövõhéten megyek forgalomba vezetni, de a páv vizsgám már megvan 😄 Szal mind1. 1 napot rá kell szánni és megvan.

\"Hungarikum jövõje a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

Na elkezdtem a "C" kategóriás tanfolyamot is, túl vagyok az elsõ KRESZ órákon is, és eddig nagyon tetszik! 😊

PAV ügyben meg úgy döntöttem hogy majd akkor csinálom meg ha már kezemben van a "C" kategóriás jogsi. Nagy valószínûséggel 2-esre megyek majd...
*szakmában*
Ismerõs az hála az égnek van, és nem is kevés. Olyanok akik már több éve kamionoznak, illetve csak sima felépítményes TGK-val dolgoznak. Végülis az állás keresés ebben a szkamában csak kb. 3-4 hónap múlva esedákes, de addig is nyitva tartom a szememet.

Köszi a tanácsot! 😊
TheRock18
ismerõs által könnyen
apám 30 év tapasztalattal sem talál munkát...
és kétlem,hogy ismerõs nélkül egy friss jogsist fognak alkalmazni...de azért nézegesd a hírdetésket

BMW Über Alles!

Nem értem mi a bajod...

Csak azt szeretném megtudni hogy friss "C" kategóriás vezetõi engedéllyel milyen módon lehet elhelyezkedni bejelentett munkahelyen...
Promi
SZERINTEM ALUDJAL.
Szerintetek mennyire telített most a piac tehergépjármû sofõrök terén?
Így már tényleg nehéz lenne...
TheRock18
pöttyös,számos szar buktatott le..de sajna az akkori orvosomat nem lehetett lekenyerezni,hogy ne írja be:S mostanit le lehetne,de már nem írhatja át a kartonomat :S

BMW Über Alles!

Az ember nem feltétlenül veszi észre az efféle problémákat. Az ilyen általában mindig az orvosi vizsgálaton derül ki...
TheRock18
nekem mondod?! :S
apám elég csalódott volt,mikor megtudta,hogy nem lehet csak "átlag" jogsim...nálunk minden férfinek nagyobb kategóriák vannak...😊 kivéve engem,meg uncsimat,mert mi színtévesztõk vagyunk 😞 bár én nem vettem észre ezt...

BMW Über Alles!

Kár... :S
Egyik ismerõsöm is színtévesztõ, neki is csak B kategória van. C-re már nem mehet... :C
TheRock18
tesóm szerint is függ sok mindentõl ez a netes teszt!
net gyorsaság
adatátvitel
egér sebesség
tehát csalóka
am meg leszarom,még mindig benne vok a legnagyobb átlagba
és azt se felejtsük el,hogy nekem nem kell PÁV,mert hivatásosom se lehet a színtévesztés miatt 😞 pedig már a C-t leraktam volna 😞

BMW Über Alles!

Én sokszor szoktam egymás után tesztelni magam. Így tapasztalat alapján fáradtan valóban megnõ a reakcióidõ. Viszont ha kipihent vagyok, és fitt akkor tudok nagyon jó eredményeket produkálni...
TheRock18
újraszámlálást követelek 😄

BMW Über Alles!

Benne van a pakliban hogy csalhat... bár ezt ki tudja... :S
TheRock18
kidobom az egeret😄 biztos lassú a kattintása xD
ez nem is minket tesztel,hanem az egér érzékenységet

BMW Über Alles!

Én tegnap mértem újra, és megdöntöttem magamat. Most 0.161 volt az eredmény. A volt fizika tanárom szerint ez kiváló.

A Tiéd is benne van még az átlagban én úgy tudom! 😊
Nagyon hasznos információk azok amiket leírtál!
Köszi! 😊

Úgy néz ki én is PAV II-re fogok menni...
streeter
Én novemberbe voltam PAV2 izsgán nem egy nagy szám. Sokkal durvábbra számítottam. 11-re mentem fél3 kor kezembe a papírral mehettem haza.
Nem a feladatok hosszuak hanem a várakozás két feladat között.

1. be kell menni egy pszihológussal beszélgetni. Mennyit vezettél eddig, drogozol, iszol, cigizel-e stb kérdések. Utánna ugyan itt van olyan, hogy eléd raknak 8 arcot és melyik szimpatikus és melyik nem ki kell választani 1-1-et ezekbõl van 8 és 2x végig kell csinálni, de nem kell emlékezned mit jelöltél elõtte mert nem a memória a lényeg itt.
2. ez már gépes feladat. Beülsz egy kép elé elõtted van 7 gomb meg 2pedál a lábadnál meg ilyen ceruzás izé is van.
Gépeknél elõször ilyen memória teszt van h egy kép felvillan 1mp-re meg kell jegyezni minél több részletet mert lesz 3-4 kérdés a képrõl. Pl: hol volt autó, milyen tábla volt, volt e gyalogos ha igen merrõl stb.....ez már rövid távú memória teszt. Nekem sikerült 100%-osra.
Második. Van 4 alakzat fent alol meg van 1 ami mindig változik. Két gombot kell hasznáni ha egyikzik a fenti 4 vmelyikével akkor bal gomb ha nem akkor jobb. (gombok lehet fordítva voltak már nem emlékszem pontosan)
Harmadik gépes. Monitoron vannak szinek és amyilen színt látsz olyat nyomsz a gombok közül ha magas vagy mély hang akkor megint más meg a 2 pedállal is van feladat. Ez már kicsit bonyolultabb. Bele lehet kavarodni de a lényeg h nem kell kapkodni.
4. feladat Kapsz egy kormányt és egy pöttyöt az "úton" kell tartani. Magyarul követni kell egy csíkot jobbra ballra és a gázzal szabályzod a sebességet, de van olyan is h a gép adja a sebességet neked csak kormányozni kell.
5. feladat Ilyen általános kérdések vannak amire igen nemmel kell válaszolni, hogy szeretsz-e gyorsan hajtani, szeretsz-e társaság középpontjába lenni ilyesmik.

Igazából nem nagy szám simán meg lehet csinálni csak nem kell parázni. Én PÁV2-n voltam de azt mondták a PÁV1 is simán meg lett volna ott +2 feladat van még vmi összekötögetõs meg nemtudom mi a másik.

PÁV1-et 5évente újítani kell a 2-3 korlátlan, de ha megbuksz 2-bõl nem kapod meg a 3-at.

\"Hungarikum jövõje a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

TheRock18
0.256 lett nekem
nem tom,hogy ez jó-e vagy rossz...

BMW Über Alles!

SHADOWEYES7
Lehet,hogy kamionmentõre kell a PÁV I.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Értem, köszi... 😊
Promi
PAV I csak a megkulomboztetett gepjarmuvekhez kell a tobbit tudod.
De ebbol idonkent ujra kell vizsgaznod (en ugy tudom).A tobbibol nem, eleg csak 1 szer megszerezned. Persze ha a hatosag vissza nem vonja valami okbol.
Én az elõbb teszteltem megint magam, és most 0.174 volt a legjobb eredményem.

Egyvalamire kérnék magyarázatot. Kíváncsiságból néztem állásokat a Waberer's Hungary oldalán és feltételek között azt találtam hogy PAV I, PAV II, PAV III minõsítés... na most akkor mindegyikre szükség lenne?
Csak azért mert a PAV I-nek semmi köze nincs a tehergépjármûveket illetõen...
Na itt van a link: Reakció idõ teszt
Némi kis angol tudás nem árt, de a lényeg az kivehetõ... 😊
[HUN]FaTaL
Jöhet a link. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Promi
Ez igy van. Visszafele "kompatibilis".😊
Engem érdekelne a link.<#vigyor>

Tegnap beszélgettem az egyik buszsofõr ismerõsömmel, és Õ azt mondta hogy a PAV 2 az jó buszra, teherautóra, kamionra is, ezenkívül jó nemzetközi fuvarvállaláshoz, és belföldihez egyaránt...
Szerintetek ez az eredmény jó reakcióidõnek számít?

Az eredmény: 0.166 mp

Ajánlottak nekem egy jó kis oldalt ahol lehet tesztelni a reakcióidõt, és gondoltam megosztom veletek az egyik legjobb eredményemet. Az átlag reakcióidõm olyan 0.2 mp körül szokott alakulni.
Ha valakit esetleg érdekel az a flash játék amivel lehet tesztelni akkor szívesen adok linket! 😊
Promi
PAV-II Taxi,Busz
PAV III. kellett akkor, ha nem vártál három évet. Addig csak 125-köbcentis motorral mehettél. Annó ezért csináltam meg a hármast.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

TheRock18
mihez kellett II-es?
I-es mihez kell?mentõ,tûzoltó...van még vmi?

BMW Über Alles!

Promi
Nemreg voltam PAV II -es vizsgan.
Mind vegig 1 szamitogep elott ulsz, es a szamitogep utasit feladatokra, amiket a vegen ki ertekel es utanna kell a pszichologus holgyel beszelgetni.
Egyszóval mondva az alkalmas illetõ legyen tiszta elméjû, nem pszichopata, nem idegroncs, és normális gondolkodású...