PAV Vizsgálat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokat gondolkodtam én is azon hogy elmegyek kis furgonra dolgozni, mint sofõr, pl. a DHL-hez, vagy GLS-hez...
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A BÁF, TIR valóban megfog szûnni szeptembertõl, és egységes EU-s vizsga lesz, ami állítólag valamivel drágább is lesz. De legalább nem kell majd két külön vizsgát is letenni, hanem elég lesz egy is.
www.smart-bus.hu
Na a lényeg, hogy ez a belföldi árufuv állitolag szeptembertõl megszünik vagy mi fene, szóval le kell tennem a nemzetközit (olcsóbb mint amennyi lesz majd a belföldi, asszem 40e, persze a nemzetközi is változik majd, de ha most leteszem az jó még 1-2 évig, csak hát nincs nekem erre idõm😄 bár van egy kicsi, nyáron lehet leteszem, csk hát semmi értelme, nem nagyon volta még külföldön, mgé ha esetleg járnénk nyaralni, vagy bármi másért, azt monodm okés, de ez ritka az életembe, ellenben belföldön nagyon sokat vezetek, utazok, és igy szeretem is ezt a munkát.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.
1. Magatartást szabályozó jellemzõk szintjét, azaz rendelkezik-e mindazokkal az egyéni pszichológiai jellemzõkkel, amelyek szükségesek: - a biztonságos vezetéshez, - a közlekedési helyzetekhez való alkalmazkodáshoz, - a jármûvezetés közben jelentkezõ terhelés elviseléséhez?
2. Képességek szintjét, azaz van-e a jármû biztonságos vezetéséhez szükséges: - észlelési - döntési - cselekvési képessége? - Képes-e elsajátítani a jármû vezetéséhez szükséges ismereteket és készséget?
The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul
elég nagy hülyeség amúgy,mert néhol nem lesz köze a vezetéshez
-lesz egy olyan rész,amikor egy monitor elõtt ülsz,és a kormány ellentétesen reagál,ha jobbra tekered,balra fog menni az autó,ha balra tekered,akkor jobbra...
akkor lesz egy fél henger,amin lesz 1 deszka,azon kell egyensúlyozni...(nem tom mi értelme van)
akkor tesztelik a memóriádat,felvillan 1 mp-re egy szám sor,és mennyit tudsz megjegyezni...
tovább meglesz adva olyan is,hogy megmondják,ha felvillan egy sárga fény,akkor nyomd meg a zöld gombot és stb.
legalábbis régebben ilyen hülyeségek voltak,nem tom most milyen lesz 😊 ennyiben tudtam segíteni
BMW Über Alles!
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Nem tudtok valami olyan tesztet ami hasonlít a PAV-hoz?
De van aki csak szimplán hülye - kb 2 hónapja törték össze az autót - full részeg forma szembõl rámhúzta a kormányt nyílegyenes országúton!
még mindig nincs autó...
www.smart-bus.hu
A PÁV már csak arra elég, hogy a végleteket kiszûrje a hivatásos vonalon...
De nem rossz ötlet, minden kategóriához szigorú pszichológiai vizsgálat kéne... plusz IQ vizsgálat is... a közlekedés, fõleg a rendszeres közlekedés bizony nem kevés intelligenciát igényel... rengeteg információt kell nagyon gyorsan feldolgozni, és a másodperc töredék része alatt jó döntést hozni... a mai közlekedés bizony már nem gyerekjáték...
Biztos vagyok benne, hogy a balesetek döntõ többsége a nem megfelelõ képzés, valamint a nagyon is hiányos elméleti, valamint gyakorlati tudás miatt van... nagyon sokan a fõútvonalra való kihajtás szabályaival nincsenek tisztában... falun ebbõl rengeteg gond van...
www.smart-bus.hu
"B" kategóriában jelenleg csak akkor van PAV vizsgálat ha az illetõ forgalomban, vagy rutinon ötödszörre (ha jól tudom) is sikertelen vizsgát tesz...
Bicikli még az oké, földúton...
Normális embereknek tényleg nem fordul meg a fejében, hogy ekkora dögökkel bravúroskodjon... de ezen a szinten elég egy hülye, akinek éppen nem volt szerencséje, és máris lehet rendelni vagy 20 hullazsákot... nem játék...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Jó, biztos van ilyen de azért nem annyira jellemzõ mint autóval v motorral... (Errefele nem nagyon láttam ilyet /bp környéke/, bár 0-on pl meg egy két helyen már elõfordult hogy kishílyán letolt a paraszt, vagy rámhúzta a pótossal a kisautóra...) Bár fura ez nekem, megse fordult a fejembe hogy ekkora gépekkel rallyzzon az ember. Nekem legalábbis evidens hogy nagydöggel normálisan közlekedjünk...
Ne kérdõjelezd meg... egyik haverom navigátor, keni vágja a vezetést is... meghúzták... közölték vele, hogy nem alkalmas arra, hogy emberek életéért feleljen.
Igazából pár év múlva derül ki a szûrõértéke, mivel már csak a Nemzeti Hatóság vizsgáztathat... eddig nem így volt... nézz meg egy átlag BKV sofõrt... most tuti nem mennének át... szinte mind idegroncs... sajnos...
www.smart-bus.hu
Na meg "C" kategória esetén legyen érvényes "B" kategóriás vezetõi engedélye...
A vezetés minden kategóriában veszélyes üzem, és nagy felelõség... nem lenne szabad ilyen trehányan kezelni a képzést és a vizsgákat.
www.smart-bus.hu
Lehetséges az is állítólag hogy az EU miatt itt is megszüntetik a PAV-ot. Bár én ezt nagyon kétlem...
Én pont hogy eme "vizsga" szûrõképességét kérdõjelezem meg.
Vajon ez tényleg megszûri az ilyen egyéneket? Vagy inkább csak a lehúzásról szól mint itthon minden?
Akárhol máshol miért nincs ilyen? (Talán európa többi részén nem lenne ez fontos? Vagy csak úgy gondolják nincs rá jó módszer, ezért inkább nem is "húzzák" fölöslegesen a jónépet?)
www.smart-bus.hu
Nemhinném hogy olyan nagy szûrõ hatása van."
Amióta csak a Közlekedési Hatóság vizsgáztathat, elég jó a szûrõhatás... annak idején amikor még a BKV is csinált ilyen vizsgát nem sok értelme volt...
"Pont hogy inkább a szerencsén és azon múlik hogy épp milyen passzban vagy...(nem saját tapasztalat szintén, csak a amit hallottam másoktól, de eléggé "összecseng" )"
Ez nem így van! Ennek semmi köze a szerencséhez, ugyanis a képességeid vizsgálják! ( amiket már soroltam ) Aki ezeken nem megy át, az ne is üljön se teherautó, se busz volánja mögé!
"Amugymeg egy xx tonnás géppel ugyse fog senki vagánykodni, viszont motorral/autóval inkább lehet (mint ahogy teszik is)..."
Gyere ki egyszer Veresegyházára, és nézd meg, hogy a verestranszos suhancok, hogy száguldoznak 30tonna sóderrel a hátuk mögött! Nem normálisak... én 90km/h körül cammogok a kétszer egy sávos úton befelé személyautóval, ezek meg bõven megérkeznek rám hátulról, és tolnak lefelé... eszébe sem jut, hogyha fékezni kéne, akkor egyszerûen átmenne rajtam...
www.smart-bus.hu
Nincs olyan, hogy szar napod van. A vizsga idõpontja elõre ismert... készülni kell rá mentálisan... fõleg ugye, ha a megélhetésed múlik rajta...
www.smart-bus.hu
Sztem sok balfasz is átmegy a PAV-on.
Nemhinném hogy olyan nagy szûrõ hatása van.
Pont hogy inkább a szerencsén és azon múlik hogy épp milyen passzban vagy...(nem saját tapasztalat szintén, csak a amit hallottam másoktól, de eléggé "összecseng" )
Amugymeg egy xx tonnás géppel ugyse fog senki vagánykodni, viszont motorral/autóval inkább lehet (mint ahogy teszik is)...
de egy tgk sofõrnek?
minek?
(én nem voltam amugy PAV-on szal nemtudhatom milyen, de akik voltak már és beszéltem velük mind aztmondta hogy szubjektív igencsak / szar napod van amikor menned kell - nem mész át - bukod a megélhetésed/)
A többi meg ahogy mondtad értelmétveszti az egész (még amennyi lenne azt is), pont a visszaélések miatt!
TIR vizsgán a nemzetközi kresz-t tanítják ha jól tudom...