PAV Vizsgálat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A nemzetközi sem lenne hülyeség, ha nem lehetne megvenni. Tele van olyan hasznos anyaggal, amit jól jöhet... vám, idegennyelv, nemzetközi kresz, stb...
A belföldi egyértelmû lehúzás... elképesztõ a korrupció... így tényleg nem sok értelme van egyiknek sem... ( kivéve PÁV )
www.smart-bus.hu
Csak egy példát erre felhozva, mivel a végzettségem vendéglátós, és ezt onnan tudom. HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points) csak itt van Magyarországon...
Amugymeg ez a PÁV, meg belföldi/nemzetközi fuvarozoi meg ezek a faszságok csak itthon vannak, semmi egyéb mint lehúzás.
www.smart-bus.hu
\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )
Na meg elsõsorban azt szeretném ha a PAV-ot megadnák korlátlan ideig...
KRESZ vizsgám is ilyen volt, itthon elolvastam kétszer a könyvet, 2 hétig játszottam a cd-vel =D Aztán elmentem vizsgára és 5 perc 23 másodperc alatt válaszoltam az 55 kérdésre, igaz azért volt ilyen mert megjelent a kérdés, a válaszok és már annyira bennem voltak a képek, hogy el se olvastam és válaszoltam. 😛
The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
És köszönöm a bíztatást! 😊
www.smart-bus.hu
Én bõven beérem a kamionnal is. Ez az álmom. De egyelõre beérem a "C" kategóriával, vagyis is egy TGK-val...
Egyébként is csak 2 év után lehet menni "C"+"E" kategóriára a "C" után úgy tudom. Na meg kell TIR, BÁF, PAV 2 vagy 3-as vizsga.
A TIR meg a BÁF állítólag meg fog szûnni mert szeptembertõl egységes EU-s vizsga lesz, igaz 2-szer annyiba is fog kerülni...
www.smart-bus.hu
Egy biztos, hogy a leírtak alapján nehéz lehet választani...
www.smart-bus.hu
De ezekre mind szükség van, egy szirénázó mentõautó volánja mögött ülve.
Alaposan kipihent állapotban, nem bezabálva, egy red bull, vagy egy kávé elfogyasztása után érdemes megérkezni... a többi pedig csak és kizárólag rajtunk múlik, de a legfõbb dolog az összpontosítás, és a nyugalom!
www.smart-bus.hu
Lényegében akkor nem kell tõle stresszelni mert akkor csak rosszabb...
www.smart-bus.hu
Ha jól tudom, volt pszichológiai teszt, meg beszélgetés pszichológussal is. Ezek mellett pedig ilyen koordinációs feladatok, megjelennek számok, és azokat kell felismerni, de közben persze gyorsul is a megjelenés...
Eléggé fárasztó vizsga, és egy fél nap tényleg rámegy.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Engem fõleg az érdekel, hogy mennyi idõt vesz igénybe és mivel ezek a vizsgák nem igazán változnak drasztikusan évrõl évre így elképzelhetõ, hogy mikor én megyek rá nekem is hasonló lesz mint neki volt.
A 3-as az miben könnyebb mint a 2-es?
Jó persze ha átlagemberrõl van szó akkor várnia kell az tény.
Azonban ha valaki úgy érzi, hogy "hobbiból" valamikor esetleg megcsinálná pl a III. szint helyett a II.-at akkor egybõl a II.-ra menjen rá mivel ha érvényes III.-assal megbuktatják a II.-es szintûn akkor bukja a III. szintet is, ergo kezdhet mindent elõröl.
Ez mindegyik szintre vonatkozik.
PÁV vizsga az olyan mindent vagy semmit.
www.smart-bus.hu
Ezt a témát azért nyitottam meg, mert én személy szerint olyan pályára készülök amire szükséges PAV (Pálya Alkalmassági Vizsgálat).
Ezt a vizsgálatot Budapesten az NKH-nál (Nemzeti Közlekedési Hatóság) végzik el, díj ellenében.
Maga a vizsgálat áll egy memória, reflex, gyorsaság, monotonítás tûrési vizsgálatból, amelykre azért van szükség (állítólag) mert ez döntõ pl. egy nehéz pótkocsis tehergépjármû vezetésében. ("C"+"E" kategória)
Mivel én magam is hétfõn kezdem el a "C" kategóriás vezetõi engedély tanfolyamot, és munkát is szeretnék késõbb vállalni, ezért úgy gondoltam hogy ez a kis topik Mindenkinek hasznára lehet, még akkor is ha csak érdeklõdik a PAV viszgálat iránt, úgy mint én. Hátha akad köztünk olyan személy, aki már volt, és megossza velünk tapasztalatait.
További információk a PAV-ról itt:
Nemzeti Közlekedési Hatóság/ PAV információ