Kaktusz,Pozsgás

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kivirágzott a "gülüszemû" vagy inkább "csápos ?" szörny. <#zavart1>

Egy szára már leesett, nem látszik, a másik is nemsokára leesik. A szárán, meg mintha nem is tüske, hanem szõr lenne. 😄
ha kell esetleg valakinek kis san pedro kaktusz, vagy san pedro kaktusz mag írjon 😄

sáláláláláááá

Petka
Csak, ami a dobozok alján maradt, azt öntöttem rá. <#awink>

nonicks
drága sört kipocsoltad?<#csodalk><#csodalk><#csodalk>

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Petka
naja 😄

szép 😄 de azért vigyázz vele.. én most kezdtem el ültetgetni magról, elég sok félét köztük rengeteg peyotle és san pedro 😄 azok egyszer még jól jöhetnek másra is 😛

sáláláláláááá

Ték

★★★★★

Petka

pedig az alkohol nem tesz jót a kaktusz gyökereinek 😊

sáláláláláááá

Petka
up

Van egy kis kaktuszom, amit auchanban vettem és eddig csak maradék sörrel öntöztem. Hibátlanul virágzik és jól érzi magát 😄

nonicks
mégis milyen kaktuszai vannak?

tigeroo
sziasztok! ismerõsömet szeretném meglepni, kaktuszokat gyûjt (47db van neki)

milyet érdemes ajándékba vennem neki? ami még lehet hogy neki nincs is agyüjteményében😊
nonicks
ilyenem valamiért lassan virágozni fog😄

cenobite
Most kb. 70 db. A halottakat már levontam. ;(
Éppen költözöm, úgyhogy fotó majd késõbb lesz. Azt sajnálom, hogy a Sulcorebutia-k mind kipusztultak. 😞

gamertag: kenobita

SrAta
kb hány kaktuszod és pozsgásod van?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

cenobite
Itt, és itt is nagyon sok hasznos tanács van a növények gondozásával kapcsolatban. Sajnos nekem most is kipusztult kb. 5-6 kaktuszom. Azok a rohadt gyapjastetvek. Mindegy most tavasszal az elsõ nagyobb öntözést ilyen "teûírtóval" fogom megejteni (a pontos neve nem ugrik be...), hogy pusztítsa el az esetlegesen a földben maradt kis szarokat. No meg átültetés ezerrel. 😊

oliwwer
Rendben, köszi. Délnyugat felé van, ablakban. Majd ha kicsit jobb idõ lesz átültetem agyag cserépbe.
nonicks
kaktusz fajta függõ...(meg van ami bizonyos korig nem is virágzik)

nonicks
elhelyezés:a legtöbb kaktusz dél,délkelet és délnyugat felé "nézve" fejlõdik jól(de vannak kivételek pl:levélkaktuszok) szóval a legtöbbnek igen fontos egész évben a megfelelõ napsugárzás(itt is van kivétel)
locsolás:tavasszal növelni kell mindig egy picivel a víz mennyiséget(öntözés elõtt azért fontos hogy kicsit száraz legyen a földje), májustól szeptemberig meg rendszeresen kell õket öntözni, októbertõl meg csökkenteni kell a víz mennyiségét, télen meg ha hidegben telelnek(2-5fok) akkor nem kell nekik víz ha melegben akkor csak nagyon nagyon kevés!
átültetés:agyagcserepek jobban "lélegeznek" és a föld is hamarabb szárad ki benne,mûanyag cserép meg pont az ellentettje,csak akkor kell õket átültetni ha a föld már tápanyagban szegény vagy a növény kezdi kinõni a cserepét.

Szia! Pontosan hogyan kell gondozni õket, hogy virágozzanak?
oliwwer
Kaktuszról van szó, mûanyag edényben van, elég nagyban, mert amiben adták, az röhejesen kicsi volt és átültettem.
nonicks
nos ezekhez jó lenne tudni hogy kaktuszról vagy pozsgásról van-e szó...és hogy mûanyag vagy agyag edényben(esetleg kertben?) vannak-e...
elhelyezéshez és átültetéshez is...

oliwwer
Valaki pár tipp a locsolásról, elhelyezésrõl, átültetésrõl? köszi
nonicks
oké 😄 vannak növényedi?😄

sziasztok! új vagyok itt..
tommygear
dugnám õkt
cenobite
Itt vannak a kaktuszaim.

Bár azóta már jött új is, és néhány a teleltetést sajnos nem vészelte át. Úgyhogy a létszám kb. maradt. 😊

nonicks
kép nincs róla?
(nekem is virágoztak idén elég szép számban csak nem volt nálam fényképezõ...)

cenobite
Aloe-m nincs. A kaktuszaim virágoznak ezerrel.

SrAta
mi virágzik az aloéd?😄
Az hogyan?😄
Vagy a kaktuszaid virágoznak?:d

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

nonicks
esculentus (nesze itt a pozsgás latin neve..)

tommygear
hát de hogy lehet ilyen neve valaminek? 😄
nonicks
túlöntözés?
(nekem vagy egy rakás Astrophytum 😄)

cenobite
Szép! Nekem most pusztult ki az ilyen Astrom. 😞 Nem tudom mi baja lehetett, szépen elcsoffadt, a gyökerei elrohadtak.

cenobite
Az Aloe-nak rengeteg fajtája van és inkább a pozsgásokhoz áll közelebb semmint a kaktikhoz. Fotókat nem tudok felrakni, pedig virágzanak gyönyörûen az enyémek is, de most költöztünk és a fényképezõgép még nincs itt.
Aloe cikk.

nonicks
köszönjük ezt az értelmes kommentet

tommygear
pirospozsgás
tommygear
POZSGÁS BAZDMEG POZSGÁS<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
nonicks
talán a pozsgásokhoz😄

SrAta
Az Aloe Verának van valami köze a kaktuszokhoz?😊

nonicks
kihalt a topik?képeket kaktuszokról tegyetek!

cenobite
Pénteken (29-én) kaktuszkiállítás és vásár lesz Nyíregyházán az Országzászló téren! Gyertek, mert nagyon szép növények lesznek!

cenobite
Hajrá! Remélem nem lesz semmi baja a kis kaktinak.

Morphin
tökéletes...am a kis szõrös amirõl levágtam a mûvirágot,már kezd visszaszõrözõdni.ennek örülök.de a másik is jólvan szerintem...ami a banner képen van,ahhoz hasonló,csak zöldebb...(nem a virágos hanem a barázdás)

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

cenobite
Készítettem egy bannert ráérõ perceimben. Szerintetek? Ha jó, szólok a modiknak, hogy helyezzék el.

cenobite
Reméljük, ha minimális felületi sérülés van, az még nem annyira gáz.

Morphin
lekaptam mind2rõl...csak a tüskék jöttek ki pár helyen,annyira nem lett vészes..kiraktam kicsit a napra õket.remélem nem halnak meg 😞(((

Ez is jól néz ki.

Morphin
na igen,de ha már itt van a polcon^^ 2db...vhogy lemûtöm én,próbálom úgy,hogy ne sérüljön maga a kaktusz teste...

cenobite
Hát a ragasztott kaktuszokkal nem sok minden lehet csinálni. Le lehet szenvedni a felragasztott virágot, de ott sebes marad a növény teste. 😞
Szóval ha tapintásnál ilyen száraz a "virág", akkor semmiképpen se vegyétek meg.

Oldal 1 / 3Következő →