Munkanélküliség

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én hegesztõ vagyok, és két évente kell megújítani a minõsítésemet (a legrosszabb esetben, de a legjobb esetben is 4 évente) 120.000 Ft és a munkáltató nem igazán fizeti ki, minden munkáltató minõsített hegesztõt keres de a minõsítést azt nem hajlandó kifizetni, miközben a 60%-át leirhatnák az adóból.
Akkor még miért fizessek drága barátom, azért hogy dolgozhatok ?
SötétBarom
Én is így gondolom, de azért valószínûleg az országnak vannak olyan részei, ahol igenis problémás mutatvány..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Megbecsülendõ értsd kiemelt fizetést érdemel.....

sz4bolcs
Dehogynem írtál: "Ha szellemi munkát vesszük két megbecsülendõt látok csak:mindenekelõtt az orvos,illetve mérnök."

vagy mit nem írtál? :D

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
" -> lehet többen választanának szakmát maguknak."

-Tegyék fizetõssé a szakmunkásképzést is, ...nem ám alulbecsülni õket!

wordsworth
Én mondjuk nem értem, hogy nem lehet munkát találni, munka mindig van, legalabbis mindig találtam

PSP user n\' soon ps3 user too :)

Nem lényegtelen sötét úr,csak ugye ha már annyi járna nekik mint a kétkezi munkásnak akkor már számodra azt jelenti ej:D

Én ilyet nem írtam.De nézzük Hunfatal logika alapján.Én megnézném milyen lenne a világ fizikai munkások nélkül...Gratulálok

SötétBarom
Szerinte az ideális társadalom nélkülözi a tanárokat, óvónõket, rendõrtiszteket, és minden más lényegtelen szakterületet. :D

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

GregSB
Nem, én jelenleg még tanulok, és mellette dolgozok IT területen. (nem programozó :)

És úgy látszik félreértettél: én pont azt mondom ha fizetõs lenne a felsõoktatás mindenkinek, akkor többen meggondolnák hogy oda menjenek -e tanulni -> lehet többen választanának szakmát maguknak. Mondjuk ehhez az is kéne amit te mondasz, hogy gatyába rázzák itthon a szakmunkás képzést, és a szakmunkások fizetéseit NY-európai szintre hozzák.

[HUN]FaTaL
Jólvan összehoztad a szoksásos baromságodat. Csak az orvos meg a mérnök. Gratulálok. Megnézném azért mi lenne a világgal a többi szellemi munka nélkül (nem a managerekre gondolok).

http://goo.gl/gd6Zi5

Aha gondolom te nagy munkás ember lehetsz,le merném fogadni hogy egy bebiztosított állásban levõ szellemi "munkás" vagy aki okoskodik hogy így meg úgy mindenki tanulna....
S tudod miért?Mert szarba se nézik a kétkezi munkát,nem fizetik meg.A szellemi léhûtõket meg túl fizetik,azonkivül hogy sokuk alkalmatlan is a munkára pl sok töketlen tanár,közgazdász stb...
Ha szellemi munkát vesszük két megbecsülendõt látok csak:mindenekelõtt az orvos,illetve mérnök.
Egyenlõbb fizetés és nem lenne ilyen túlképzéses gond.Ennyi.Nem az a megoldás hogy csak gazdagok kölykei tanulhatnak.Lol mi az feudalizmusért sírsz,vagy a gazdagok jogaiért?
Már így is diákhitelel élnek sokan mondhatom jó dolog lehet munka nélkül hitellel kezdeni az életet....

wordsworth
Ez jogos, de gondolj bele, lehetnek olyanok akiket tényleg érdekli a dolog, tényleg van esze hozzá, de az alapvetõ éléelmiszereket nem tudják megvenni a rezsin felül. Jo ilyen kevés van meg nem is az én dolgom, én tanulok, érdekel, fizetek érte :D

GregSB
Nem kötelezõ egyetemre járni. Az pedig hülyeség ha nem lenne támogatva akkor sokan elesnének a továbbtanulástól. Illetve nem teljesen, a sok léhûtõ aki melegedni jár be és csak azért jár oda "mert neki kell a diploma de igazából nem érdekli" az valóban elesne.
Aki viszont komolyan tanulni akarna az meg tudná oldani. Csak nézd meg mi van nyugaton, pl USA-ban. Iszonyat drága kint az egyetemi képzés, még az ottani fizetésekhez képest is. Sokan aktívan dolgoznak suli mellett, vagy hitelt vesznek fel, a lényeg hogy úgy kezelik a felsõoktatást ahogy kell: egy jól megtérülõ befektetésnek, nem pedig egy alapvetõ jognak, "ami nekem ingyé jár".

Az a baj hogy hiába telt el 20 év a rendszerváltás óta, sok tekintetben még mindig hihetetlenül az elõzõ rendszerben élünk, nem tudunk elszakadni tõle.

GregSB
Persze dolgozzanak itthon éhbérért.

Orvos ismerõsöm most végez. Van felesége és egy gyereke, akiket jelenleg el is kéne tartani valamibõl. Az hogy mennyi lenne a kezdõ fizetése itthon inkább le se írom, annyira nevetséges. Már megkeresték õt svédországból: Adnának neki kint munkát, közel 4x annyit keresne mint itthon. Ha úgy dönt kimegy fizetik neki az utazást ÉS küldenek egy kamiont _ingyen_ a kiköltözéshez.

Én nem fogok rá haragudni ha úgy dönt kimegy, ha választani kéne hogy itthon gürizzek annyi pénzért hogy éppenhogycsak el tudjak élni, vagy teljesen ingyen kiköltözzek és ott egy jó életem legyen akkor én is ezt tenném a helyében, legalábbis addig amíg itthon nem javul valamit a helyzet.

sz4bolcs
Nem a fizetésekhez viszonyítva viseljük Európa 2. legmagasabb adóterhét?

Slayerboy
"A másik, ha meg nem lenne támogatás akkor nagyon sokan elesnének a diplomától, meg a továbbtanulástól... "

És akkor kevesebb lenne a diplomás hamburger árus. <#finom>

Voltam zárás elõtt. _______________

wordsworth
azért itthon jópáran fizetnek a felsõoktatásért, nem csak támogatottak vannak :) ( és mielott kapnam h en is mire fol fogok diplomat kapni nalunk csak fizetni lehet nincs állambácsi :) és kb mindenkinek egyéni joga eldönteni, hol akar dolgozni, élni stb.. Az nem a tanulok hibája, hogy ingyen van. A másik, ha meg nem lenne támogatás akkor nagyon sokan elesnének a diplomától, meg a továbbtanulástól...

jahm megértem
de lehet valaki dolgozna de nem talál
teszem azt 40 éves korosztályt nem akarnak nagyon felvenni
most vezeték be ezt a törvényt hogy bizonyos segély idõ után
menni kell közmunkára de nem tudom mit fog ez változtani
mondjuk egy fiatal szakmunkás vagy orvas vagy akármilyen foglakozásu ember
ha teheti megy ki külföldre és visszi a tudását
na ezt kellene megelõzni a kormánynak itt tartani a fiatalokat melohelyet biztositani mert lassan elfogynak az adófizetõk és akkor lesz bajban az ország
ha nagyobb lenne az összetartás talán sikerülni kijutni a bajból és nem kellene kifele nézegetni hogy menyivel jobb kint
persze so kö...fõnök a családi gondjait az alkalmazottan vezeti le
persze ho belexa... a melos és elmegy segélyre minthogy kikészüljön idegileg
de ha továbra is ijen bajnai félék vezetik az országot biztos bukás lessz a vége

Willenbrock
Mi alapján számítják ki a munkanélküli segély-vagy álláskeresési segély összegét?Befolyással van e az összegre az hogy volt-e igazolatlan hiányzásom illetve az hogy én mondok fel vagy nekem mondnak fel?(nem is tudom most hogy hívják ezt a segélyt)

Danny1987
nyugi megoldodik igaz majd lesz olyan idõszak amikor afrikában meg ázsiában naponta több százezren éhenpusztulnak.
Megnõ majd a bevándorlok száma szép lesz:)

Live for nothing or die for something.

Danny1987
azért az ottani életszinvonal egy kicsit jobb.

Azt hiszem dániában sztrájkoltak a nõvérek mert kevesett kerestek kb 700e Ft átszámitva.

Itt mennyit kereshet egy nõvér bruttó 100 körül.
Hidd el itt is szivesen adóznának ha megmaradna mondjuk 250-300e Ft.

n3whous3
persze, csak ha esetleg nem lenne globális felmelegedés meg nem lenne a nem megújuló vízkészlet is ennyire pazarolva, akkor jobb lenne.

púúúúú

[HUN]FaTaL
Csak százalékosan viseljük a legnagyobbat, sajnos. Keveset keresünk=>Több % de összegben ez kevesebb, és nézd meg mennyien dolgoznak feketén/nem bejelntve, minimálbéren, vagy egyáltalán nem.

[HUN]FaTaL
Dániában.

Palinko
hol vannak a legnagyobb adóterhek?
Danny1987
Ausztráliában sós vizbõl állitanak elõ édesvizet.

Olyan nem lesz hogy elfogy az összes édesviz.

A kérdés csak az lesz hogy 2030ban mennyi lesz 1 liter víz? 600ft

Az olaj szart se fog érni addigra.

Danny1987
Mennye járulékot is fizetünk?
A tanároknak ki kéne nyalni a diák seggét.

Europa 2 ik legynagyobb adóterheit viseljük.

Milyen fizetések mellett is?

Az árak pedig sokkal közelebb vannak a nyugati árakhoz mint a fizuk a külföldi fizukhoz.

lol
szerinted miért mennek külföldre a diplomások? mert itt nem fizetik meg õket, ha felveszik õket bárhová is. külföldön 4-5x annyit keres egy diplomás mint itt MAgyarországon.

Nem baj ha néhány évre kimennek az emberek külföldre, de aztán jöjjenek vissza, a megkeresett pénzt itt költsék el.
Egy csomó ember az állam pénzén szerzett szaktudást külföldön kamatoztatja, magyarul az én adómból dõzsöl külföldön. Az összes Magyarországon tanult orvos, tanár, mérnök stb.-nek elõírnám h min. 5-10 évet Magyarországon köteles dolgozni, vagy teljesen fizesse vissza az oktatás költségeit. Ezt az országot nem a melósok árulták el, hanem az ún. értelmiség, meg felsõ réteg, akik az összeharácsolt pénzt külföldre viszik ahelyett hogy itt fektetnék be...

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"

Slayerboy
Ez bármikor megtörténhetne.. És igen, azért mennek ki külföldre az emberek (pl. pszichológusok) mert 6-7-szeres fizetést kapnak. Azért nem mindegy.

Voltam zárás elõtt. _______________

n3whous3
ÉDESvíz

púúúúú

TheRock18
elvagy tévedve kicsit
mindenhol azt olvasom,hogy magyar...."brazil"-t akartál írni ugye?
a magyar nem azért megy ki külföldre mert kevés a fizu(jóó azért is) hanem azért,MERT NINCS MUNKAHELY...az a pali :S
képzeld apám fizuját egyik napról a másikra megfelezték,és minden fizetni valót ráhárított a cég...és ugyanannyit kell dolgozni továbbra is...biztos õ a hibás...legalábbis szerinted :S

BMW Über Alles!

Mit vársz tõlük?
Itt mindenki szomorú. Miért?
Mert ahelyett, hogy a jóember megfogná az ásó végét, kinéz külföldre, hogy ott mennyivel jobban élnek. Pedig az elsõ lépést a legnehezebb megtenni, lehet, hogy ezzel a lapát földdel kezdõdne a karrierje...
mit csinál a magyar ehelyett? Kifogást, bûnbakot, alibit keres arra, hogy miért nem dolgozik. Mert kevés a pénz, mert máshol jobb lenne, mert mások mennyivel jobban élnek, mert a fõnökök, a munkáltatók, a kormány mind hülyék. Inkább él segélybõl, de ennek az országnak õ nem termel semmit, nem arra nevelték...
Tudod, magasról lesz..nám az egészet, de tudod, mi a helyzet? Ezeket én etetem az adómból!

Danny1987
Igazad van egy német ilyen életszinvonalért amit itt lehet fenntertani tiszteséges munkaval meg sem mozdulna.

Az egy masik dolog hogy a magyar a legbirkabb nép a vilagon.

Danny1987
víz még sokáig lesz tovább mint az emberiség.

Az igazi kérdés csak az hogy mennyibe kerül?

jahm
látom az ucán is mikor végigmegyek

Olvass vissza. Az emberek már befásultak.

nekem nem is az alacsony bérekkel van a gondom, hanem az aránytalan adó és járulékterhekkel.

[HUN]FaTaL
Jaja ismertem :D

biztos van, semmi kétség. Én nem olyan régen jöttem haza, és a kinti ismerõsim is folyamatosan szállingóznak vissza, mert nagyon hehéz a jelenlegi helyzetben új munkahelyet találni.

ebben igazat adok
nem sok most lejárt a szerzõdésem itthon viszonylag jol is kerestem de a balestem miatt nem hosszabitott a fõnököm
ez is játszanak az emberrekel mint rongyal itthon semibe vesznek minket
és nem fizetek meg a szakmát
ezért szeretnek minket kint mert jo szakember a mmegyar emberke és gyorsan tanul:D

sz4bolcs
Jut eszembe - Két gyárigazgató beszélget:
-Te fizetsz a munkásaidnak?
-Nem nagyon.
-Aztán bejárnak dolgozni így is?
-Be.
-Te, figyelj: Ne szedjünk tõlük belépõt?

[HUN]FaTaL
A magyar ember szeretett dolgozni, nem volt lusta, csak elvették a kedvét. Kinek van kedve éhbérért gürizni?

részben a politika is befolyásolo tényezõ
minden nap éhbérért melozni az emberek befásulnak
tudom sehol nem fenékik tejfel az élet
de ha kicsit odafigyelnének a dolgokra a honatyák menne itthon is az élet és nem lenne elvándorlás

De az akkoris égbekiálltó baromság, hogy azért tart itt ország mert a dolgozók úgy állnak a munkához ahogy. Megnézném, hogy állnának más országok munkásai a munkához ennyi pénzért.
van tapasztalatom
mind 2 irányból jo is rossz is
nem véletlen irtam

sz4bolcs
Inkább azt jelenti, hogy most nincs ingyen, és mégis sokaknak el kell magyarázni, hogy a pocsékolásuknak milyen hatásai vannak a környezetre.
Ha valaki megkérdezi, hogy hogyan mûködne, ha ráadásul mindez ingyen lenne, akkor meg már õ a gonosz kapitalista ördög.
Azt pedig elõre lehet borítékolni, hogy ha ingyen lenne a víz, akkor növekedne a fogyasztás.
Te szerintem akkor is azon bosszankodnál, hogy a gonosz szomszéd többet öntöz.

A magyar munka mentalitással nincs gond, nem irtál volna ilyet, ha már dolgoztál volna több országban is, és lenne valami tapasztalatod, külföldön szeretik a magyar munkásokat, jobban mint a török, görög, román, ukrán munkásokat.
most is van csak meg kell ragadni
nem magyar mentalitás modra dolgozni
mert sokan ugy állnak hozzá mint itthon
és ezért tart az ország ahol most