Munkanélküliség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor még miért fizessek drága barátom, azért hogy dolgozhatok ?
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
vagy mit nem írtál? :D
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
-Tegyék fizetõssé a szakmunkásképzést is, ...nem ám alulbecsülni õket!
PSP user n\' soon ps3 user too :)
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
És úgy látszik félreértettél: én pont azt mondom ha fizetõs lenne a felsõoktatás mindenkinek, akkor többen meggondolnák hogy oda menjenek -e tanulni -> lehet többen választanának szakmát maguknak. Mondjuk ehhez az is kéne amit te mondasz, hogy gatyába rázzák itthon a szakmunkás képzést, és a szakmunkások fizetéseit NY-európai szintre hozzák.
http://goo.gl/gd6Zi5
S tudod miért?Mert szarba se nézik a kétkezi munkát,nem fizetik meg.A szellemi léhûtõket meg túl fizetik,azonkivül hogy sokuk alkalmatlan is a munkára pl sok töketlen tanár,közgazdász stb...
Ha szellemi munkát vesszük két megbecsülendõt látok csak:mindenekelõtt az orvos,illetve mérnök.
Egyenlõbb fizetés és nem lenne ilyen túlképzéses gond.Ennyi.Nem az a megoldás hogy csak gazdagok kölykei tanulhatnak.Lol mi az feudalizmusért sírsz,vagy a gazdagok jogaiért?
Már így is diákhitelel élnek sokan mondhatom jó dolog lehet munka nélkül hitellel kezdeni az életet....
Aki viszont komolyan tanulni akarna az meg tudná oldani. Csak nézd meg mi van nyugaton, pl USA-ban. Iszonyat drága kint az egyetemi képzés, még az ottani fizetésekhez képest is. Sokan aktívan dolgoznak suli mellett, vagy hitelt vesznek fel, a lényeg hogy úgy kezelik a felsõoktatást ahogy kell: egy jól megtérülõ befektetésnek, nem pedig egy alapvetõ jognak, "ami nekem ingyé jár".
Az a baj hogy hiába telt el 20 év a rendszerváltás óta, sok tekintetben még mindig hihetetlenül az elõzõ rendszerben élünk, nem tudunk elszakadni tõle.
Orvos ismerõsöm most végez. Van felesége és egy gyereke, akiket jelenleg el is kéne tartani valamibõl. Az hogy mennyi lenne a kezdõ fizetése itthon inkább le se írom, annyira nevetséges. Már megkeresték õt svédországból: Adnának neki kint munkát, közel 4x annyit keresne mint itthon. Ha úgy dönt kimegy fizetik neki az utazást ÉS küldenek egy kamiont _ingyen_ a kiköltözéshez.
Én nem fogok rá haragudni ha úgy dönt kimegy, ha választani kéne hogy itthon gürizzek annyi pénzért hogy éppenhogycsak el tudjak élni, vagy teljesen ingyen kiköltözzek és ott egy jó életem legyen akkor én is ezt tenném a helyében, legalábbis addig amíg itthon nem javul valamit a helyzet.
És akkor kevesebb lenne a diplomás hamburger árus. <#finom>#finom>
Voltam zárás elõtt. _______________
de lehet valaki dolgozna de nem talál
teszem azt 40 éves korosztályt nem akarnak nagyon felvenni
most vezeték be ezt a törvényt hogy bizonyos segély idõ után
menni kell közmunkára de nem tudom mit fog ez változtani
mondjuk egy fiatal szakmunkás vagy orvas vagy akármilyen foglakozásu ember
ha teheti megy ki külföldre és visszi a tudását
na ezt kellene megelõzni a kormánynak itt tartani a fiatalokat melohelyet biztositani mert lassan elfogynak az adófizetõk és akkor lesz bajban az ország
ha nagyobb lenne az összetartás talán sikerülni kijutni a bajból és nem kellene kifele nézegetni hogy menyivel jobb kint
persze so kö...fõnök a családi gondjait az alkalmazottan vezeti le
persze ho belexa... a melos és elmegy segélyre minthogy kikészüljön idegileg
de ha továbra is ijen bajnai félék vezetik az országot biztos bukás lessz a vége
Megnõ majd a bevándorlok száma szép lesz:)
Live for nothing or die for something.
Azt hiszem dániában sztrájkoltak a nõvérek mert kevesett kerestek kb 700e Ft átszámitva.
Itt mennyit kereshet egy nõvér bruttó 100 körül.
Hidd el itt is szivesen adóznának ha megmaradna mondjuk 250-300e Ft.
púúúúú
Olyan nem lesz hogy elfogy az összes édesviz.
A kérdés csak az lesz hogy 2030ban mennyi lesz 1 liter víz? 600ft
Az olaj szart se fog érni addigra.
A tanároknak ki kéne nyalni a diák seggét.
Europa 2 ik legynagyobb adóterheit viseljük.
Milyen fizetések mellett is?
Az árak pedig sokkal közelebb vannak a nyugati árakhoz mint a fizuk a külföldi fizukhoz.
szerinted miért mennek külföldre a diplomások? mert itt nem fizetik meg õket, ha felveszik õket bárhová is. külföldön 4-5x annyit keres egy diplomás mint itt MAgyarországon.
Egy csomó ember az állam pénzén szerzett szaktudást külföldön kamatoztatja, magyarul az én adómból dõzsöl külföldön. Az összes Magyarországon tanult orvos, tanár, mérnök stb.-nek elõírnám h min. 5-10 évet Magyarországon köteles dolgozni, vagy teljesen fizesse vissza az oktatás költségeit. Ezt az országot nem a melósok árulták el, hanem az ún. értelmiség, meg felsõ réteg, akik az összeharácsolt pénzt külföldre viszik ahelyett hogy itt fektetnék be...
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"
Voltam zárás elõtt. _______________
mindenhol azt olvasom,hogy magyar...."brazil"-t akartál írni ugye?
a magyar nem azért megy ki külföldre mert kevés a fizu(jóó azért is) hanem azért,MERT NINCS MUNKAHELY...az a pali :S
képzeld apám fizuját egyik napról a másikra megfelezték,és minden fizetni valót ráhárított a cég...és ugyanannyit kell dolgozni továbbra is...biztos õ a hibás...legalábbis szerinted :S
BMW Über Alles!
Itt mindenki szomorú. Miért?
Mert ahelyett, hogy a jóember megfogná az ásó végét, kinéz külföldre, hogy ott mennyivel jobban élnek. Pedig az elsõ lépést a legnehezebb megtenni, lehet, hogy ezzel a lapát földdel kezdõdne a karrierje...
mit csinál a magyar ehelyett? Kifogást, bûnbakot, alibit keres arra, hogy miért nem dolgozik. Mert kevés a pénz, mert máshol jobb lenne, mert mások mennyivel jobban élnek, mert a fõnökök, a munkáltatók, a kormány mind hülyék. Inkább él segélybõl, de ennek az országnak õ nem termel semmit, nem arra nevelték...
Tudod, magasról lesz..nám az egészet, de tudod, mi a helyzet? Ezeket én etetem az adómból!
Az egy masik dolog hogy a magyar a legbirkabb nép a vilagon.
Az igazi kérdés csak az hogy mennyibe kerül?
látom az ucán is mikor végigmegyek
nem sok most lejárt a szerzõdésem itthon viszonylag jol is kerestem de a balestem miatt nem hosszabitott a fõnököm
ez is játszanak az emberrekel mint rongyal itthon semibe vesznek minket
és nem fizetek meg a szakmát
ezért szeretnek minket kint mert jo szakember a mmegyar emberke és gyorsan tanul:D
-Te fizetsz a munkásaidnak?
-Nem nagyon.
-Aztán bejárnak dolgozni így is?
-Be.
-Te, figyelj: Ne szedjünk tõlük belépõt?
minden nap éhbérért melozni az emberek befásulnak
tudom sehol nem fenékik tejfel az élet
de ha kicsit odafigyelnének a dolgokra a honatyák menne itthon is az élet és nem lenne elvándorlás
mind 2 irányból jo is rossz is
nem véletlen irtam
Ha valaki megkérdezi, hogy hogyan mûködne, ha ráadásul mindez ingyen lenne, akkor meg már õ a gonosz kapitalista ördög.
Azt pedig elõre lehet borítékolni, hogy ha ingyen lenne a víz, akkor növekedne a fogyasztás.
Te szerintem akkor is azon bosszankodnál, hogy a gonosz szomszéd többet öntöz.
nem magyar mentalitás modra dolgozni
mert sokan ugy állnak hozzá mint itthon
és ezért tart az ország ahol most