Felhõkarcolók és toronyházak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha már itt tartunk, az az épület, amelyik mindkét képen "bevillan":

Beekman Tower a neve és pont idén februárban készült el (76 emeletes):

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

birdo

Hogy is szokták mondani ?? Ég a ház ? ((

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

birdo
Na már )) <#wilting>

Full beton, ilyen is van már:9

Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.

birdo
Full üveg...hát igen..van ilyen is ))

Bronx South
Arról nem is beszélve, hogy egy nagy kérdõjelet érdemelnek azok a "beton" lapok, amik tartják a háztömbökbõl alkotott utszákat. Sokkal konkrétabb tartó elemek kellenének, és azok biztos hogy nem így néznének ki. :D

Bronx South
Érdekes, és ronda elképzelések ezek. A hídasat pl. úgy oldanám meg hogy vastag üveghidak lennének a pillérek között, és mindegyik híd 3 oldala full üveg lenne, és a tetejét pedig napelemek alkotnák. Ezekben a hídakban lennének a lakások. De ennek is csak akkor van értelme, ha infrastruktúra szempontjából elfogadgható, ha ott van a semmi közepén a híd akkor nincs értelme.

birdo

Egy kis fantázia )

Off: daru dussssssssssssssss:
http://www.youtube.com/v/p8fiixoGtM0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.

Bronx South
Összeállítás 2010 -bõl.

http://www.youtube.com/v/Rs8RxC-ojCw?fs=1&hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Rs8RxC-ojCw?fs=1&hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="390"></embed></object>

> #480: Nem minden szintre gondoltam, csak maga az épület vonalaira, és valami megvilágítással.

Na ez jó kérdés. Ha minden szint egyenként lenne megcsinálva úgy drága lenne.

Egy John Hancocknak én is örülnék:)

<#puszis><#idiota>
Igen.
Elsõre Oregont akartam írni, a nagy örömömben eltévesztettem:)

Oakland-re gondolsz? Orlando Floridában van:)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Bronx South
Szerintetek milyen árban lehet csináltatni egy olyan kb. méteres nagyságú Sears Tower üvegszobrot ? Szoba egyik sarkában, valami megvilágítással, szerintem qrwa jól nézhet ki.

Én a kínaiakban bízok.
Orlandoban, S Frisco mellett lesz valami nagy:)

Bronx South
Az biztos. <#eljen>

Bronx South
Ezen 1km nél is magasabb tornyok szerintem még a tervezõasztalon is gyerekcipõben járnak. Ha lesz is belõlük valami az 2020-25, de szerintem hamarosan az usa is elõáll valami nagyon naggyal.

Hát több látnivaló van, mint Pesten<#buck><#ticking>

Bronx South
http://www.youtube.com/v/YlNBDLEgJu0?fs=1&hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YlNBDLEgJu0?fs=1&hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="390"></embed></object>

Bronx South
Nemsemmi azért hogy viszonylag rövid idõ alatt milyen város nõtt ki a földbõl és egyáltalán nem zsúfolt, jó szellõs. Viszont még nagyban hiányoznak a zöld területek, és a fû.

http://www.youtube.com/v/YlNBDLEgJu0?fs=1&hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YlNBDLEgJu0?fs=1&hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="390"></embed></object>

nekem az a spanyol tiszta víz gyár tetszett <#eljen><#nyes>

De amúgy mostanában a merészebb formák bejönnek.

Ez meg kiverte a biztosítékot:

Balról elsõ: Mile Tower (Szaúd-Arábia) na ez már gigaterra beuházás lenne:

Bronx South
Van köztük egy két hülyeség is. :D Ami érdekesnek biztos érdekes lehet, de egyben nagyon ronda is.

bertino
visszavettek, mert penzugyi problemaik adodtak, de ugyis megoldodik elobb-utobb.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Azt tudom, hogy a Shanghai World Finance Center 2 évig tervezte egy közel 2000 fõs mérnökgárda, úgy, hogy már volt gyakorlatuk<#zavart1>.
Magyaroknak ez kb.: 20 évbe telne..
Hiába CAD meg végeselem technológia. Ilyen kaliberû építményekhez tapasztalat kell:

Egybõl kiszúrtam, hogy Filiben valami nem stimmel:)

A Trump Tower is szépen halad Chicagoban (kedvenc city):

és jól álcázza magát:)

Az nem most épült, legalábbis 2009 nyarán már kész volt az biztos:)
Tény, hogy látványos épület, szinte minden tükrözõdik benne.

Comcast Center potom 800 millió $-ból<#idiota>

Valami újdonság készül ott úgy látom....

Nem tudom, de az biztos, hogy az ablakmosás nem egyszerû feladat rajta:))

És akkor, hogy kép is legyen, Philadelphia:

Én is azt hallottam, hogy visszavettek a menõzésbõl:)
Meg a Burj Dubaj is sok gyermekbetegségben szenvedett nemtom kijavították már õket?

Lehet, hogy megtervezték, de Dubai jelenlegi gazdasági helyzetében megvalósulni nem nagyon fog.
Távol álljon tõlem a kárörvendés, de nagyon is jól van ez így, mégiscsak durva, ami ott ment az utóbbi években... Lehet és kell építkezni, újítani, de mégiscsak felháborító az a pazarlás, ami ezekben az országokban megy.

Bronx South
Ezek már konkrét hegyek. Igaz hogy manapság nagyon fejlett technika áll rendelkezésre több km mélységig felmérni a terepet, egy ilyen építménynél elég kemény agyalás lehet és mérés hogy egy mm-t ne süllyedjen.

Na ha ezt felépítik Dubajban (Al Burj) akkor a Burj Dubaj is kiscsicska lesz mellette:)

Bronx South
Azon agyaltam valamelyik nap, hogy a WTC ugye NY szimbóluma volt, de valahogy az összhangba nem illet bele az új felhõkarcolóval ellentétben. Túlságosan kimagaslott a többi torony közül. Lehetséges hogy a tornyokat már mikor építették, azzal a tudatos céllal hogy majd repülõket irányítsanak bele..

Lehet, hogy futná, de hogy nézne ki egy Burj Dubai magasságú épület ott?:)
Szerintem inkább az egységesség a cél, éppen ez a szép New Yorkban, hogy nem találsz máshol ennyi felhõkarcolót. Gondolom nem akarták, hogy egy épület "lealacsonyítsa" az összes többit:)

érdekes, hogy a felhõkarcoló adatbázisban magyar épületek is vannak.
Persze a debreceni 22 emeletes nem:(
debrecen legrandább épületei. Egyáltalán nem értek egyet!!!!

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

nem lesz olyan fúú de nagy pedig futná nekik rá.

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Az új WTC lassan, de biztosan:)
Természetesen nem saját képek.
Az biztos, hogy kell valami, ami kiemelkedik a többi közül, mint régen:

Dubai legkisebb felhõkarcolója:

Nem árt félretenni legkevesebb 60 millát (300e dollár) egy New York-i lakáshoz, egyébként a határ a csillagos ég. Ez egy normálisabb manhattani lakás ára, persze harlemben vagy brooklynban biztos van olcsóbb is:D
Link

Egyébként hosszú távon nem tudom, hogy lehet elviselni egy ekkora várost, az állandó tömeg és szmog... Legfeljebb szórakozni mennék oda, annak viszont egy kicsit drága:)

Kösz, de még nem jártam Los Angelesben<#shakehead>.
De Chicagoban igen. Nekem az a favorit<#eljen>. Bár egyik épületbe se sikerült felmennem ahova terveztem....
Na majd az idén talán.

A hegy neve Mount Baldy. Sí, és kiránduló paradicsom Los Angelestõl pár km -re.
Amiért nem látszik az hegy nagy magassága, és a Los Angelest többnyire betakaró szmog miatt van.

http://www.youtube.com/v/MxcwfxRNF74?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MxcwfxRNF74?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Még találsz képeket itt.
Még Magyar weboldala is van.

Azok a hegyek....<#fejvakaras><#fejvakaras><#wow3>.
Egyik rohadt felfõkarolón se volt panorámakép, hogy megnézzem.
Vagy eddig azért nem láttam, mert a szmog közbeszólt:), vagy egy kicsit rásegítettek PS-al.

Mire gondolsz ?

azt gondolom sejted, hogy ezzel a Los Angeles képpel nem stimmel valami.....

Ezt az oldalt meg érdemes megnézni, vannak itt qrwa jó képek hatalmas felbontásban.