Felhõkarcolók és toronyházak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én otthonnak nehezen tudom elképzelni, de egy szép reggelen egy kertvárosi ház ablakán kinézve, ami egy nagyváros felhõkarcolókkal telített belvárosára néz... biztos kellemes élmény lehet, nekem biztos az lenne.

Mikor még suliba jártam én ezzel kapcsolatban írtam fogalmazást, a tanárnõ legszívesebben 6 -ost adott volna. :D Chicagoi utazás, vmi ilyesmi címe volt már nem emlékszem.

Nagy vágyam hogy egyszer egy felhõkarcoló legyen az otthonom. (vagy egy yacht :D). Nagyobb városokban (New York, Tokyo) milyen árban lehetnek nagyság rendileg? Csak annyit tudok, hogy minnél magassabb, annál drágább.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Akadt már róla kép, de ha jól emlékszem azon még el se kezdték az üvegezést.

nemtom volt-e már:
Észak-Korea befejezetlen szálloda

Egy kicsit távolabbról:

neeeem...... nem megegyengetjük a talajt, hogy vízszintes legyen:) inább lankára építjük az antennatornyot. Mondjuk nagy kilengése nem lehet.

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

prágai TV torony. Jópofák a tornyon mászó csecsemõszobrok:)

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Az a baj, hogy most még a telekárat a picsába lent vannak. Meg kevés az a terület ahová nem lehet építkezni.
Ha majd több lesz a tilalmi terület és a sima építésii telek ára is kb. 1,5-2 millió Ft/m2 lesz. Akkor a városban el kezdenek felfele terjeszkedni. Debrecenben, amilyen helypocséklás megy az brutális.
Megtehetik mert olcsó a telek.

Ezek "törpék" de szép a formájuk, homlokzatuk:

Ez majd csak szép lesz....

bertino
ez metal.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

birdo
Mennyit fejeztek be idén ...kettõt ??
Pazarra sikerült ))

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

Ez igen ! <#eljen>

További képek !

Seoul:

Molnibalage
Egyeten erdõrész kivágásra rövid távos gyakorlatilag semmiféle hatással nem bír. Max., ha valamelyik virágára vagy bármijére allergiás vagy...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az a helyzet hogy sokan szeretnek kimenni az agglomerációba, pont emiatt hogy "ki szeret ilyen városokban lakni". A tömeges kiköltözés a "nyugalomba" az évek múlásával akkorára növeli az agglomeráció méretét, hogy a hozzá tartozó nagyvároshoz csatolják, és a folyamat újraindul.

Szerte a világon ez van, de a fejlõdõ országokban a leggyorsabb.

Ha ez a növekedés természetcentrikusan mûködne, az lenne a legjobb, de a történeten nem változtat. Viszonylag város szélen lakok, és nem messze innen volt egy erdõ. Nem kis részt kivágtak belõle, és bebasztak oda egy lakóparkot. A környék hangulata gyökeresen megváltozott, a levegõ se olyan mint volt.

Itt egy cikk, ez nem rég volt. Ugyebár a pénz mindenek felett, nincs kímélet. Egy teniszpálya, de lehetne akár hulladéklerakó is, mert éppen hulladékot akar tárolni. Ennyi.

Nem lesz jó vége annak, hogy a fejlõdõ országok ennyire szaporodnak. Számomra felfoghatatlan, hogy miért nem tesznek már valamit, hogy megállítsák ezt a folyamatot, mondjuk állami szinten...

Egyébként az is rejtély számomra, hogy ki szeret ilyen városokban lakni, nekem már NY is több a soknál, igaz, ott a lakosság mellett millió turista is van állandóan:)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Hogy változik a világ.......
Paulo már csak a 6. OMG<#confused>

Egyik se, de New York jóval kisebb, itt a lista:
Link

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Azért ez a Sao Paulo is jó nagy dzsungel. Nem tudom most ez e a világ legnagyobb városa (nem Metropolis) vagy New York?

birdo
Igy van...1000 láb ))

Már megint a fizika határait kóstolgatják a tervezõk. :) <#eljen>
Lenne olyan szép látvány, mint Burj Dubai.

Molnibalage
Az a sok kilógó vacak hogyan nem szakad le a szélterhelés áltlal?

A 3D ábra alapján meg 1000 méteresnek tûnik. A képen az épület alsó 1/4-e van és simán felmérhetõ szermre vagy 100-szor egy épület mellett - és nem közel a "kamerához" - álló ember magassága. Az kb. 170-180m. Ennek a négyszerese az olyan 800-900 méter.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az nem 1000m, durva is lenne, csak 1000 láb.
Egyébként érdekes terv<#eljen>

birdo

Na ez szépen néz ki, mint valami drágakõ, kitûnik. <#eljen><#eljen> Habár ez inkább felér egy felhõkarcolóval, távolról legalábbis nem feltételezném hogy egy TV torony. :)

Nem tudom kivehetõ e a lengyelek kissé karcsúra méretezték....
Mondjuk volt merevítõ kötélzet, de itt aztán lehetett karcsú rudak kihajlási egyenleteit alkalmazni:)

szép.
Rögtön rá akartam vágni, hogy nem ez a legmagasabb <#mf1>, de sajna a Plock-i TV totony (648m) 1991-ben összeomlott <#schmoll2>

zaki
M5 -tõl Ferihegyig viszont egész jó.

Molnibalage
Az új keleti szakasz nyomvonala egy vicc...

A körrel nincs gond, ugyanis nem árt ha a 0 -ás kicsit határolja az elõvárosokat is. Itt a nagy probléma hogy az a szakasz amit elöször építettek az úgy szar ahogy van, nincs leállósáv, de már szélesítik. Meg háth már rég bekellett volna végig fejezni, de vagy nincs pénz, vagy valamilyen telken kéne átmenjen és háth a pereskedés...

0-ás "körgyürû"<#vigyor2><#wilting><#wilting><#vigyor5><#whatever><#zavart1><#taps>

HUNGARIKUM (ilyen egy magyar kör):

Várjál csak. :)

Ilyen utak vannak Nyugat Európában is, akár az USA -ban is, ahol kicsit van lóvé ott már telik ilyenre, fõleg ha nem spórolják ki az anyagot az útból, mint itt nálunk szokás :)

Amúgy ez a Tokyot körülvevõ körgyûrû egy része volt szerintem, csak ez a várost is behálózza hogy enyhítse a forgalmat. Nálunk aminek enyhíteni kéne a forgalmat, enyhítés helyett dugóban áll a nap jórészén... :D 0 -ás...

Érdekes:)
Rögtön a Triton Center.... ami nincs is.
<#nemtudom>

Felhívnám a figyelmet az utak minõségére:).
Meg nincs dugó.....Tokióban<#wilting>
http://www.youtube.com/v/yeCOEeDWgaU&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

zaki
<#wow2>

Kazahsztán, Astana:
Hát azért itt is mennek a változások...

Nekem ez valahogy nem jön be....
Briteknél nincs szép új épület.
Viszont a régi ódon épületeik nagyon szépek.

birdo
Tulajdonképpen tetszik...és a tornyos épület a tövében is ))

Molnibalage

Hát nemtom, valahol ott is beleszámítják az antennákat (azért kb. 10 emeletnyi antenna: az 30 méter)

Bucser
Nem igazán felhõkarcoló, de az asszony emellett dolgozik.

Torre Gherkin Building London

A St Mary Streeten van.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Azért itt is van antenna. Igazából én a Sears Towert tarom az egyetlen igazi valós magasságú felhõkarcolónak. Annak a lapos teteje van tudtommal 44x méteren és nem az antenna csúcsa...

Szépség alapján a Chrysler Tower és a Kuala Lumpurban levõ ikertornyok a bajnokok nálam.

Amit(amiket) Én Debrecenbe álmodtam azok:
-455
-380
-350
-280
-270 m magasak lettek volna (lesznek.<#circling>)
<#ravasz1>
A város majd idomul hozzá...

Ennél az épületnél a legfõbb probléma az, hogy nem illik bele Taipei városképébe. Mintha pesten építették volna fel a Sears Towert.

Ezt meg nagyon lekicsinylik, pedig nekem jobban tetszik, mint a 'Burj a fele magasságom antennából van Dubaj'

Ja, de egy épületnek a környezet is megadja a kinézetét, szerintem úgy egészül ki. :) Dubai egy két épülete lehetne pl. New Yorkban is, mindjárt nem lenne akkora látványosság egyrészt, másrészt minden városnak megvan az odaillõ épülete, hangulata.

Azért kert dobja fel ennyire:) amúgy elveszne ha a "nagyok" között lenne....

Az biztos. <#eljen> Azért nem csak Dubaiban tologatják a fizika határait.