Zeneválság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt

ngcsnet
+1

Komolyan? Senkit nem ismerek aki szereti (ennek*) az SP-nek a zenéjét szereti (akit linkeltetek), viszont például egy Riddim Colony, vagy Irie Maffia fant nem kettõt ismerek😊
Hogy is van ez akkor?

*az angol SP:MC-nek big up

Aki meg valóban zeneválságról beszél, azt nem is hiszem, hogy a Metaliccánál tovább lát zeneileg, már ne is haragudjatok.
Elhangzott Fekete Teve, Zagar és Yonderboi, miért látom azt, hogy jóval több fanatikusuk van (a környezetemben), mint "SP"-nek?

Az ilyen jellegû elõadók "will eat itselves"...szerintem.

Az anti fitness clubról is csak zenei vitákban (mint ellenpélda) hallok, soha egy-egy flyert nem látok.
Oké, mondjuk egy The Grenma tényleg vitatható, de általánosságban azt látom, hogy az internet megjelenésével igény van az igényességre...

Hozzáteszem, nem nagyon nézek TV-t, Viva TV-t bojkottálom eredendõen, és vidéken lakom. Ezek miatt lehet kötekedni<#smile>

Régen a vivát rengeteget néztem, de mára csak néha tévedek oda, mert naívan gondolom, h pozitív csalódásként láthatok vmi igazán tehetséges új felfedezettet.
Igazából unokatesóm mutatta ezt az sp-t, és látva a klippjét döntöttem úgy, h megnyitom ezt a topikot. Még az "állj meg" videójában azt tudom mondani, h a zene nem is olyan borzalmas, de a srác hangja és stílusa egyszerûen annyira nem klippbeillõ, h már csak szánni tudom a gyereket. Pontosan ez háborít fel, h megvan a zene, a szöveg, de pont ilyen szarjankókkal basszák el az egészet!<#levele>
Bruk
jhetedikj
Ez is fasza.😊

anno 1987

Na igen, még itt vannak reménysugárként a tehetséges elõadók, de nem tudnak akkora népszerûségre szert tenni (biztos van azért kivétel), mint ezek a tinibálványok, és ez a büdösnagy probléma, h nem õk képviselik a magyar zenét!
Világpolgár
Nincs itt szó válságról kéremszépen. Legalábbis az elektronikus zene terén<#hawaii>

Tyler1
én régen mindig vivát néztem de mára teljesen kizártam az életembõl!
pl. az általad említett sp-nek sztem annyira szar hangja van, h érthetetlen miért futtatják. ott tart a zeneipar M.o.-n h ha hosszú ahajad és pózer a stílusod akk képernyõn a helyed!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Beast Machine
Tûzzelöldmeg.

...vágod?

kuci06
Hivatalosan a gyerek valamiféle rapper próbál lenni
az már más kérdés, hogy nem igazán sikerül neki

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Matt07
ebbe mi a rap?<#fejvakaras>

Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"

Persze, hogy a viván szar zenék mennek, de azokat ne keverd a rendes elõadókkal, akik tudnak hangszeren játszani, és saját maguknak írják a zenéket+szövegeket.

Ott a 30Y, Kaukázus, pár éve jött az elsõ lemezük, tehát ma is születnek kiváló együttesek. És akik régebben alakultak, de máig ugyanolyan jók: Kispál, Hiperkarma, Quimby, PASO, Akkezdet phiai, Tankcsapda stb

Most nézem, hogy van is klipp egy számnak.
Õket szeretem! Bár szar a felvétel, de érdemes megszerezni az albumot. Fish! - Csinálj egy lemezt.
Asszem 2008as.
Bruk
még*

Bruk
Ez számomra már undorítóan sz*r...

De itt meg nem volt meghülyülve és még jól is nyomja. 😊

kuci06
emorap :/

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

jhetedikj
Nekem mondjuk tetszik ez a szám,igaz én is a "fiatal" generációhoz tartozom(21)!

anno 1987

Deák Bill Gyula - Hatvan Csapás<#eljen>
nagyon jó album(2008-as)

jackcsabi
Itt van a nagy kedvencem az Evanescence. Egy ideje csak pihengetnek elvileg (lehet közben nagyban dolgoznak már egy új albumon)-
A 2006-os The Open Door album is fergeteges lett... bennük legalább nem csalódom 😊

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

Bruk
A föld alatt keresgélj, ott van bõven jó zene. 😊

A mai könnyûzene "a zene evolúciójának genetikai hibája."

Bach-Haydn-Verdi-Chopin-Liszt-Debussy-Rachmaninov-Bartók-Gershwin-Oscar Peterson-Jacques Loussier Ezen az úton kell haladni. Bartók után nem Lola jön, meg hasonló leánykák, és szépfiúk. Egyre bonyolódnia kell a dallamnak/ritmusnak/hatásnak/instrumentikának a lényeg hogy újat hozzunk létre a zenében. E helyett sajnos egyre egyszerûbb minden. Sikerlisták élén olyan dalok állnak, amikben egy sor ismétlõdik minden fantázia nélkül. Semminek semmi mondanivalója. Valóban könnyebb az ilyen típusúakat befogadni és fölfogni, de a zene valós értelme, lényege ebben a folyamatban nem tud kibontakozni, nem okoz katarzist, ha pedig okoz is, az inkább csak tesco gazdaságos katarzis. DE ettõl függetlenül mindenki hallgathat azt, amit szeretne, de nekem az utcán, buszon, héven hadd ne kelljen azt hallgatnom, amit a mellettem lévõ jóember saját ízlésvilága (és értelmi szintje) szerint választott.

Azért van egy kevés jó zene ma is, de nagy nehezen lehet csak megtalálni.

kuci06
NFS Carbon 😊

Bruk
Megelõztél, teljesen egyet értek. 😉

SötétBarom
Elõtte már megvillantotta magát valamelyik need for speed ost-n is 😊
Amúgy õ tényleg jó zenét tol.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

autoszimulator
ha nem lenne média, ami terjeszti, akkor nem jutna el senkihez, és így senki sem szeretné. Lassan az lesz az országban, mintha csak keserûcsokit kellene enni, hiába nem szereted, csak ez van, ezt kell szeretned, vagy éhes maradsz. Vagy hallgatod ezeket, lolát, barbeet vagy mit, vagy nem hallgatsz magyar zenét.

jó ideje magyar nyelvû számokat nem is hallgatok, talán a rap terén van olyan, amit elvisel még a gyomrom, a többi mind szar.

külföldi viszonylatban meg azt vettem észre, hogy van pár elõadó, akinek valahogy egy két száma jól sikerül, és tetszik, de szerintem vagy 5 éve nem tudok mondani olyan elõadót, akinek bármely albumát is megvettem volna, mert hogy annyira jó a többi száma is, nem csak az az egy, amivel befutott. Ez engem mondjuk addig nem zavar, amíg sûrûn jönnek az egyszámos sztárok, majd eltûnnek. kit érdekel, az õ gondjuk, hogy tudnak-e még maradandót alkotni.

.: mobilize.hu :.

"Amúgy használthatnánk a topicot arra is, hogy megmutassuk egymásnak a nem annyira mainstream, viszont jó zenéket.

Na ez tényleg jó ötlet<#eljen>, hiszen rengeteg együttes nem kapja meg a nekik járó ismertséget, így legalább itt ismerjük meg õket. Jöhet ide minden viszonylag frissen (1-3 éve) alakult együttes zenéje, amit igazán jónak tartotok!
yonderboi az jó, az elsõ magyar elõadó aki bekerült a fifa zenéi közé, épp a legutóbbiban a 09-ben. 😊
SötétBarom
Az én stílusom az elektronikus zenével enyhén kevert nem ordítós post-industrial metal. Az a baj, hogy ilyen elõadó nem nagyon van.

<#idiota> <#idiota> <#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Csuhai G
Zagar <#eljen>
Yonderboi <#eljen>

Szerintem a helyzet nem sokkal rosszabb, mint régen volt. Egy-két jó magyar együttes mindig volt, ahogy most is van.
"Globális zeneválság" sincs szerintem, mindössze kicsit jobban kell keresni az igényesebb együtteseket. Ennek oka többek között az is lehet, hogy egyre nehezebb új mûfajokat alkotni és meglévõ mûfajokban maradandót alkotni.
Szidni pedig nem SP-t, az Anti Fitness Club-ot és a többi tiniõrültséget kell, hanem magunkat, hogy képesek vagyunk ilyen minõséget elfogadni. Ha nem lenne rá kereslet, nem futnának be, ugyebár..

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

SötétBarom
directlink bitch, NOW.

Matt07
én az ilyen szemét miatt nem nézek zenecsatornákat,vmint nem hallgatok ilyen napjainkbeli zenének nem nevezhetõ dolgokat.
fõleg az h ezek a számok semmirõl se szólnak,csak pénz meg csillogás miatt szenvednek össze-vissza.a másik dolog ami miatt utálom ezeket mert "stílustalanok".ha vkitõl megkérdem h milyen zenét szeret,elkezdi ezeket a mai számokat sorolni,kevés olyan emberrel találkozok mostanában aki megválogatja h mit hallgat,nem ilyen mindenféle igénytelen szart,és van is stílusa..

<#levele>

Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"

VRSDM
magyar zeneválság? : )

magyar zene. és nemzetközileg elismert kiadók kopogtatnak sorba a jogdíjakkal 😊 ennyi. lehet nem a buzizenében kéne keresni hanem a normális elõadókban. (most nem csak az elektronikusra értem)
a kisebb zenekarok szintén ugyan olyan jók. max neked nem tetszik.

u dont have to listen anybody else but me

SötétBarom
Ja látom, most néztem csövön a Pilgrim címût, még így laptopon is jónak tûnt 😄

Nem, a Matter of Life and Death a 2006-os, a Brave nwe world az 2000-es de az mégjobb album csak most igyekeztem a "most" megjelent albumokra koncentrálni :-)

\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )

Én is szeretem a Zagart. (Lesz júl. 1-én koncertjük a zpben)

SötétBarom
2006-os maiden a Brave new world? Mert ha igen, akkor az tényleg penge 😊

Viszont az új green day-t még nem hallottam..

Doddy a düdő
nem árt, ha kedveled a stílust :p

jackcsabi
Ja hogy csak az újakról van szó?😊

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

SötétBarom
Hát ez se a legjobb :/

Látom egyhangúak a vélemények ...
Egyébként én is egyetértek az elõttem szólókkal a vivatv felemeli apuci kisgyerekeit aztán 2 hónap a csapból is õk folynak majd eltûnnek ...
Bár a régi, jó zenekarok kiöregedõben vannak azért tudnak még alkotni
nekem pl.: az Iron Maiden 2006-os albuma is tetszett(bár ez csak magánvélemény), ugyanakkor a Green Day mostani albuma si sztem jól összehozott album persze ebben már nem csak a zenekar keze van de sztem jó album ...

\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )

ProGabe
oda is csak benyomják õket. mondjuk az a tv a dolgok legalja. a tizenéveseknek a lehetõ legrosszabb példát mutatja. na, már amit láttam, az alapján mondom, nem szokásom nézni. igaz, ma Jacko miatt elég sokat ment 😊

szóval amit láttam: valami random kis köcsög. nagyívû kérdés felé: "mikor vesztetted el?" válasz: "hát, én késõn értem, 16" "16? hát, a legtöbben addigra már túl vannak rajta, úgy 3 éve" úgyvan bazmeg, ez aztán a példamutatás <#wilting>

na de hogy ne legyek teljesen off: sajnos a zenére még jobban igaz a következõ:

"Kis pénz, kis foci; nagy pénz, nagy foci."

senki nem pénzeli õket, mert "a kimutatások és lemezeladások alapján" nincs rájuk kereslet. hallgassatok Petõfit, ott még lehet hallani indie együtteseket (persze nálunk undergroundnak hívják õket^^). külföldön is fosszarok a mainstream bandák, elõadók.

nem véletlenül írtam indie-t, ami ugye az independence, tehát a független rövidítése. azért kapták ezt a nevet, mert nem volt kiadójuk, kézrõl-kézre terjedtek az anyagaik. ma már könnyû dolguk van, a netnek hála

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

talán jobb is, h nem hallottál errõl a fosról (megtekintés elõtt, közben és után ételt fogyasztani csak szigorúan nagykorú felügyelete mellett ajánlott)
Doddy a düdő
vannak itthon jó fiatal bandák, csakhát õket se kapják fel addig, amíg nem kurvítják el úgy a külsejüket, mint az anti fitness club.

autoszimulator
én a notenkszeseket ismerem, s én sem gondoltam, és még most sem gonodolom, hogy valami is lenne ebbõl, múló kis sikereken kívül 😄

.: mobilize.hu :.

De új album.😊

tigeroo
így van.

az rnb meg mittomén milyen elõadóktól hányok. gengszterek, modellek, akik vergõdnek a klippekben.... azért van néhány jó (pl. akon pár dala)

de lady gaga + flow rida feat. katy perry, et cetera....omg már...unalmas szarok
beyoncé új dalai egyszerûen annyira szarok hogy már az alaptól is hányok, kornyikál pár taps + vmi idióta hanghatásra

arra jó hogy a tv-ben nyomják õket, hallgatják két napig és jön az újabb sláger. kérdem én: hol lesznek ezek 20-30év múlva?
led zeppelin, boney m, queen, scorpions, hungária, demjén ferenc... mai napig odavernek és ezt a listát napestig lehetne írni (hál istennek)

SötétBarom
Ugye szintén régi banda 😊

Kezdhetem?😊

Dream Theater: A Rite of passage

Új albumról van,most jött ki.

SötétBarom
Örülj neki. 😄