Zeneválság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
rengeteg elõadót lehetne sorolni, nah! sok jó van hál istennek
magyar hiphop zenekarok közül szeretném kiemelni a punnany massifot
élõ zene + dj karcol, fasza vokálok és 2 olyan mc flow, hogy beszarsz
2. albumukról egy kis elõzetes
Nélküle, és a Black Sabbath nélkül most hol lenne a rock zene?
<#wilting>#wilting>
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
- 1964-ben alakultak
- 2 korabeli jazz-rock lengenda vezetéknév-összevonásából adtak maguknak nevet
- az elsõ énekes-szólógitárost kábszerfogyasztás miatti beszámíthatatlanság miatt kirúgták a csapatból
- 3 film zenéjét szerezték (egyik a sajátjuk)
- 1985-ben szétszakadt a zenekar, a fanok az ezután készült albumokat nem hallgatják...
Amúgy valóban világméretû "zenei válság" van... és a mai "zenészekre" nem tudok ezért haragudni. A szemetet a közönségnek készítik, azok a hülyék, akik mindezt finanszírozzák nekik.
Egy a lényeg: hadd süllyedjen a világ, de te hallgass jó zenéket.
Amúgy szerintem a magyar legendák:
- Lord
- Pokolgép
- Ossian
- Hobo
- Deák Bill
- Vikidál (és a zenekarok, amikben valaha megfordult)
- Tátrai (és épp aktuális csapata)
és bocs, ha kihagytam valakit.
Quimbi, Kispál, stb... nagyon jó zenék, de a legendától messze állnak.
Külföldi legendák is vannak bõven,
a sor a legfelül említett csapattal indul <#idiota>#idiota>
- Queen
- a két legnagyobb korszakalkotó hardrock-elõfutár: Led Zeppelin és a Who
- egy tonna Jazz-legenda
- + egy szakajtóra való rockzenekar (a legkimagaslóbbak talán: Iron Maiden, Metallica, AC/DC)
- a disco-legendák (Abba, Boney M, Earth, Wind and Fire, Bee Gees, stb...)
- Michael Jackson (és nem a halálhírének újdonsága miatt soroltam ide)
- még biztos lehetne vagy 2-300 nevet említeni
Ne várjatok újabb legendákat, már nem lesz több. Az az a korszak volt, ez pedig ez <#circling>#circling>
Persze a tehetségek jönnek-mennek. Hallgasd, élvezd <#idiota>#idiota>
<Épp Tay Zonday-t hallgat>Épp Tay Zonday-t hallgat>
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Ti miért hallgattok zenét, és miért azokat, amiket szerettek? Amiket nem hallgattok, azokat miért nem?
Egyébként tényleg katasztrófa, hogy milyen zenéket adnak a TV-kben, a media zuhan, nem süllyed. Zene egyébként szerintem nincs válságban, vannak nagyon jó elõadók, sem komoly-, sem könnyûzenében. (komolyzenénél pl. filmzenékre érdemes gondolni).
A lényeg egyébként, hogy a zenének nem csak egy szerepe van, pl. lehet azért hallgatni, mert a ritmusa - amire egy dallam épül hogy ne legyen unalmas - mozgásra késztet ("lökdös"), háttérzene, hangulat fokozó, lehet csak pihentetõ, kikapcsolódást nyújtó. Ez mellett sok minden meghatározó abban, hogy ki milyen zenét képes "befogadni", komoly zenében meg kell érteni a több szólam kapcsolatát, felfedezni a harmóniákat (ezt sajnos nehéz így röviden megfogalmazni).
Nah egyelõre ennyi, majd még írok 😛
Van benne igazság .
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Kicsit elvontabb a zenei vilaga es a szovegei, pl. a "Nyuszika" cimu szam is joval melyebb, mint ami elso hallasra atjon...
http://gaborszantai.co.uk/
legjobb magyarok közt vannak
Szerintem akik a MAI magyar zenében kimagaslóak:
Quimby
Ladánybene 27(bár már õk se maiak😄)
Anima Sound System
Jamie Winchester & Hrutka Róbert (most már külön-külön vannak)
Zagar
Ákos
Brains
...etcetcetc
de le is írhatod, mirõl szól ákos hello címû száma, ha annyira jó és okos is vagy
anna and the barbies, ez viszont MI? Ha azt mondom, hogy ez minden szempontból ciki mint zene, akkor finomítottam
MCL-tõl kedvenc számom:
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
- Magna Cum Laude
- Anima Sound System
- Balkan Fanatik
- Kaukázus
- Animal Cannibals
- Sub Bass Monster
- Ákos
- Neo
- Kispál és a borz.
Így hirtelen ennyi jutott az eszembe, bár ezek között van pár "öregebb" is.
Ajánlom mindenki figyelmébe, aki tényleg igényes magyar zenét akar hallgatni, hogy vegye meg az MR "Egy kis hazai" albumait. Kellemes csalódás lesz.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
http://flickr.com/photos/zolika90/
Elõre szólok, hogy a "hülye vagy, ha nem érted" és a "mindenkinek mást jelent" és hasolnó kikerülõ válaszokat nem fogadom el.
ha nem sikerult sajnalom, en sem vagyok Akos-fan, de visszakanyarodva a Schumacheres peldamra - az egyetlen pilota, akinek talan soha nem drukkoltam, de vitathatatlanul a legnagyobb - Akos ugyanilyen a magyar konnyuzenenek adott korszakaban, nem kell szeretni, de a ""még nem jó zeneileg" egy hangyapenisznyit eros...
Akkor menj el egy TCS vagy Kispál koncertre, aztán meg egy No thanxre, elõbbin sokezren vannak, utóbbin 50 tini. Hidd el, attól, hogy a viván ezt nyomják, még nem jelenti azt, hogy népszerû. Én még nem találkoztam olyan emberrel, akinek ne az lett volna a véleménye a vivás sztárocskákról, mint neked vagy nekem. Kb 13-14 éves réteg az, aki vevõ erre, szal nem kell félni nem õk jelentik a mai magyar zenét.
Szép számokat ír a semmirõl. Pedig a bonanza jó volt.
Persze a velemenyedet tiszteletben tartom, csak ugye a merleg masik serpenyojeben ott vannak szamlalhatatlanul a dijak es elismeresek - ezeket pedig gyakran olyan emberek adjak, akik ERTENEK a zenehez...
Legyen elég annyi,hogy nálam Ákos még nem jó zeneileg.
Szállj el kis madár,csókkirály
fõleg énekelni,és a tanárt idegesíteni vele,hogy hangoskodunk 😄
én fõleg disco zenéket hallgatok,de a régebbi disco-s zenék nekem sokkal jobban tetszenek,mint a most (énszerintem) agyonmixelt sz*arok...
persze mindenkinek más az ízlése,de nekem a mostaniak nem jönnek be :S
úgy érzem,hogy valami gányt összemixelnek,csakhogy legyenek új zenék...
lehet a magyar zenékrõl volt szó,de a lényeg ugyanaz 😊
Ha a regi nagyokat kivesszuk, akkor talan egyedul Akos akihez kothetjuk a 80-as evek vegi, 90-es evekre jellemzo hazai popkulturat.
Nem szeretem, foleg a mostanaban kisse szelsoseges politikai allasfoglalasai miatt, de amit a magyar zenei elethez hozzaadott mint zeneszerzo, szovegiro es eloado, az vitathatatlanul zsenialis.
Nemhiaba szinte az egyetlen zenesz a kortarsai kozul, akit ismernek kulfoldon is.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Nincs új a nap alatt. Viszont jók a zenék. Van még több is tõlük?
Mostanában a progressive house nagyjai is csak vergõdnek már, évek óta alig van jó GU... Digweed is beleszürkült a témába teljesen.
"Szidni pedig nem SP-t, az Anti Fitness Club-ot és a többi tiniõrültséget kell, hanem magunkat, hogy képesek vagyunk ilyen minõséget elfogadni. Ha nem lenne rá kereslet, nem futnának be, ugyebár.."
Nem értek egyet. Valójában értem mire gondolsz, de sajnos a tv (viva), annak mivoltából eredendõen nem ért hozzá. Tegyük fel sikeres egy emo (post-hardcore) banda, az Alesana. A tv idõvel felfedezi, hogy erre van "kereslet", s természetesen szeretné a saját hasznára fordítani ezt. Viva létrehozza az anti fitness clubot, felfuttatja, ha így tetszik, mert mondván, ez most sikeres lesz, ez menõ és jó meg fiatalos meg minden. Színvonal semmi valójában, a szcéna csak hígul...
Erre lenne kereslet? Az Alesanára (bocs, akit érint, hogy velük példálózok) van kereslet valóban, de nem az azt szeretõ tömegeket kell hibáztatni...hanem azt aki képes az õ torkukon lenyomni bármi szutykot, mert hülyének nézi az embereket.
És régen is.