A magyar őstörténelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Az állításod nem tudtad eddig bebizonyítani, ráadásul szembemész a szakvéleménnyel is. Na ezért vagy te az őrült, mert te nem értesz meg egy triviális dolgot!
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.03.05. 07:26:43
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Ugye az alap felvetés a mai napig az, hogy volt az uráli ősnyelv, amit az uráli őshazában beszélt az ősnépesség, és pár évezredes együttélés után elágazott a magyar nyelv.
Ez az egész koncepció arra utal, hogy genetikailag is ezen népekhez kellene tartoznunk, legalábbis kellen hogy legyen egy közös metszet. Ez megdőlni látszik.
Mi van helyette?
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.03.05. 06:07:13

Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.03.04. 20:51:13
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.03.04. 20:46:27
Én lezártam ezt a témát, ez nem A magyar őstörténelem témája, hanem trollkodás.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.03.04. 20:45:08
Urálnak kimutathatónak kellene lennie? Szerintem fogalmazd át, mert így értelmezhetetlen a mondatod.
"Jelen esetben pedig, mint látszik, azt írta a könyvében, ami konszenzusnak tekinthető. De ha te tudsz az ellenkezőjére hivatkozást vagy olvasnivalót hozni, nem zárkózom el előle, nyitott vagyok ebben a kérdésben. "
Egyrészt könyvben adja ki, nem publikál, másrészt olyan helyre jár tanítani, ami az áltudományok melegágya, harmadrészt tagadja a darwini evolúciót, nekem ennyi elég, hogy hiteltelen fazon legyen. Egy könyvről beszélünk, és nem egy állításról amit lehet cáfolni, vagy igazolni, egy olyan embertől akit a szakma nem fogad el. Adtam linket én is.
Nem, dehogy. Csak annyit állítottam, hogy a szerzőt ismerem, és tudom hogy óriási tudást halmozott fel, és én nem csak a róla írt negatív véleményeket ismerem, hanem a munkáit is.
sem te, sem én nem tudjuk megítélni, hogy amit ír, az mennyire hiteles.
Jelen esetben pedig, mint látszik, azt írta a könyvében, ami konszenzusnak tekinthető. De ha te tudsz az ellenkezőjére hivatkozást vagy olvasnivalót hozni, nem zárkózom el előle, nyitott vagyok ebben a kérdésben.
Pongyolán fogalmaztam, elnézést. Amit állítani akartam, hogy van olyan, hogy a többség veszi át a kisebbség nyelvét, a magyarok esetében ezt nem lehet tudni mi történt, írott történelem hiányában. De még midig tény, hogy finnugor nyelvcsaládba tartozunk. Még egyszer elnézést, valóban nem jó, amit írtam.
Viszont, ok, hogy olvastad 5 könyvét, és ettől a téma szakértője lettél? Vagy úgy gondolod az autodidakta tanulás elég, hogy őstörténész legyél? Csak azért kérdezem, mert ha jól látom, a szakma nem ért vele egyet, azaz szembe megy vele. Ilyen esetben, viszont ha nem vagy képzett történész, csak könyvolvasó, akkor sem te, sem én nem tudjuk megítélni, hogy amit ír, az mennyire hiteles - viszont azt tudjuk (tudjuk?), hogy a könyv nem publikáció, azaz nem tudományos értekezés. Ilyen esetben a tudományos konszenzust kell válaszásztani, vagy az egyetemet, és diplomára fel.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.03.04. 20:23:45
Nem, nincs. Én ismertem ezt a kritikát róla, sőt még talán le is nácizták valakik, de veled ellentétben én olvastam 5 könyvét és rengeteg előadását láttam, amikor a városunkban járt, akkor pedig találkozhattam vele személyesen is.
Tehát nem, nem volt hiteles forrás
Látom, nem vagy tisztában a forrás fogalmával. Bakay is forrásokra hivatkozik, én pedig felajánlottam hogy bemásolom, de te ettől eltekintettél, valami blablára hivatkozva. Később, ugyanezen forrásokat más közlésben meg elfogadtad. Mi ebben a logika? Nem veszed magadnak a fáradtságot utánanézni?
Nekem nincs önálló véleményem, hanem a tudomány állását, a konszenzust fogadom el.Egy tény van a nyelvünk finnugor nyelvcsaládba tartozik, az, hogy ezt hol, mikor hogyan vettük fel, írott történelem hiányában nem hiszem, hogy bárki tudná konkrétan. Viszont én nem is kritizáltam, vagy állítottam semmi hasonlót sem.
Ezt írtad alább:
Érdekes, hogy számtalan eset van a történelemben, amikor a nagyszámú népcsoport veszi át a kisebbség nyelvét, vagy kultúráját, csak a magyaroknál nem működött, mert - és itt jön az érved - csak, és kész! Jó érv, főleg, hogy a nyelvünk finnugor, és a genetikánk meg nem, tehát megtörténtére mi vagyunk az élő bizonyíték!
Ebben azt állítod, hogy a magyarság átvette a nyelvét a kis létszámú ugor népcsoportoktól. A kérdésem - ez volna az un. konszenzus?
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.03.04. 20:15:11
"Ez nem sértés csak furcsállom, hogy általában okos emberek szoktak páholyok tagjai lenni, nem gondoltam hogy már ott is süllyed a színvonal. "
Pedig felismerem ha sértegetni próbálnak. Még mindig nem tudom milyen páholyról beszélsz, de ha kőműves páholyokról, akkor (nem meglepő módon) ebben is tévedsz. Sok értelme nem volt ennek a hozzászólásodnak, és még off is.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.03.04. 20:05:53
"Akkor kanyarodjunk vissza oda, hogy szerinted miként valósult meg a nagyszámú, harcos nép nyelvátvétele a kis közösségekben élő gyüjtögető életmódot folytató ugoroktól."
Kanyarodjunk, de megint elkövetsz egy retorika hibát, hogy szerintem. Nekem nincs önálló véleményem, hanem a tudomány állását, a konszenzust fogadom el. Egy tény van a nyelvünk finnugor nyelvcsaládba tartozik, az, hogy ezt hol, mikor hogyan vettük fel, írott történelem hiányában nem hiszem, hogy bárki tudná konkrétan. Viszont én nem is kritizáltam, vagy állítottam semmi hasonlót sem.
A forrás az tökéletesen hiteles volt. Aki szerinted nem hiteles az aki a forrást eléd tárja. Bár látahtóan fingod sincs ki az a Bakay Kornél, simán hitelt adsz valaminek amit a neten olvastál, ahelyett, hogy magát a szerzőt vagy a műveit tanulmányoznád.
Hát, ez nem túl tudományos hozzáállás...
Azt írtam, hogy hozok általam ismert információkat, csak időbe fog telni, mire összeszedem őket. Mint láthattad, az általad kifogásolt szerzőre való utalás után is másoltam be, vagy linkeltem anyagokat. Különben is, a vitaindító posztban két állításom is volt, mindkettőről hoztam forrásanyagokat. László Gyuláról esetleg nem találtál dehonesztáló idézeteket? Esetleg hogy ivott, vagy verte az asszonyt? Mert te itt ilyen színvonalon érveltél.
- ezek után fogtad, és a vita legelemibb szabályát sutba dobtad
Pedig én megtettem ami tőlem telik. Szemmel láthatóan a te vitastílusod az, hogy nem az igazság érdekel, hanem a vita kisiklatása, a vitapartner hiteltelenítése. És ezek után még neked áll feljebb?
Akkor kanyarodjunk vissza oda, hogy szerinted miként valósult meg a nagyszámú, harcos nép nyelvátvétele a kis közösségekben élő gyüjtögető életmódot folytató ugoroktól.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.03.04. 19:14:58
Mesélj már egy kicsit a genetikáról, meg az anyanyelvről légyszíves, mert sokat kell még tanulnom arról, hogy az anyanyelv szerinted azt jelenti, hogy genetikus úton örökli az ember a nyelvet, haplocsoportok és mitokondriumok révén. És ezek után, próbálod sértegetni a másikat? Hallod...
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.03.04. 19:10:14
- feltettem egy kérdés, hogy tudnál-e forrást mutatni az állításodra?
- te hoztál egy idézetet, egy könyvből, egy minimum kétes alaktól
- erre jeleztem, hogy ez így nem jó, mert nem hiteles forrás
- ezek után fogtad, és a vita legelemibb szabályát sutba dobtad, morogtál egy sor, hogy bizonyítsam be én a te állításod (csak jelezném, ha én itt csak úgy állítanék valamit, és közölném veled, hogy te nézz utána, hogy igaz, vagy sem amit írok, nagyon felháborodnál, de ugye neked lehet..)
- egy kicsit rágódtál mellékesen a tudományos publikációk mibenlétén, mire jeleztem, hogy a tudomány nem így működik
- nagy nehezen kaptam még két hitelesebb forrást (nehéz szülés azok után, hogy te biztos voltál az állításod igazában)
+ még jól nekem estél, hogy cáfoljalak meg, miközben én csak egy kérdést tettem fel, ja és a végén már sértegettél is. Úgy látom így megy itt, a vita nem működik, a kritika, és kérdések dühöt váltanak ki, meg mellébeszélést.
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
1966). Iszmagulov szerint Kazahsztán területén a turanid típus túlnyomóan europid formái túlsúlyban voltak a XII. századig,
és a mongoloid jellegek túlsúlya csak a XII—XVIII. sz. folyamán alakult ki (Naszelenyie Kazahsztana ot epochi bronzü
do szovremennoszty 1970). link
nem szerepelnek, s ezért megkülönböztetnek minket
a szomszédainktól: ezek a turanid, az uráli és a pamíri típusok.
Mindhárom típusra rövid és széles agykoponya jellemző.
Habár mindhárom kialakulása Európán kívül történt, döntő
mértékben az europid formakörbe tartozó jellegegyüttessel
írhatjuk le. Mindhárom típus a X. századi honfoglalás kori népesség
legfelső társadalmi rétegében fordul elő. A típusok kialakulásának
története nem követhető vissza olyan messze az időben, mint az
európaiaké. Ennek a leglényegesebb oka, hogy kialakulásuk
Közép-Ázsiában, régészetileg kevéssé kutatott területen történt.
Közép-Ázsia népessége az időszámításunk kezdetéig europid volt,
csak az első évezredben jelentek meg közöttük a mongolid népek.
link
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.03.04. 09:16:00
A bizonyítással egyébként te is híjján vagy, szóval milyen bizonyítékok alapján állítod, hogy egy kis létszámú gyüjtögető népcsoporttól vette át a magyarság a nyelvet. Hogyan és milyen módon történt? Bizonyíts!
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.03.04. 09:02:54