Milyen faj?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Persze azért vannak kivételek, a rózsabogarak például nagyon jó repülõk.
Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/
Sajnos nem értek a bogarakhoz, de szerintem a normálisan repülni tudó bogarak figyelnek arra, hogy kicsi legyen a légellenállás <#ravasz1>#ravasz1> ez a bogár viszont a legkevésbé sem.
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
A színére nem emlékeztem jól. (Már majdnem teljesen sötét volt)

Amit keresek:
- egyenesen mozog, csak elõre, kb 1,5 m/s (jó lassú) sebességgel, álló testhelyzetben, mint egy csikóhal.
#57 - nézem a wikipédiát, valószínûleg BINGÓ!4 <#vigyor3>#vigyor3>
A fene gondolta volna. Évente egyet-kettõt szoktam az autóútról elvinni az út menti bokorba. Teljesen jófejek. Repülve egy élijen benyomását keltik<#alien2>#alien2> <#idiota>#idiota>
"Repülésük nem túlzottan biztos, gyakran ütközéssel állnak meg." - LOL, szegények <#miaz>#miaz>
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Mint ahogy az #1-ben levo videon sem..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Mint leírtam már egyszer egy másik topikban, a valódi pókokat és kígyókat nem küldik el a szüleik a hollywoodi rémfilmiskolába, ahol megtanulnák, hogy nekik az elsõdleges életcéljuk az emberekre való rámászás, valamint megharapásuk és terrorizálásuk. Nálam szökött már el sikló többször is (pók nem) és mindig meglett pár napon belül, de addig színét sem lehetett látni még akkor sem amikor kerestük... Ezek az állatok visszahúzódó, rejtõzködõ életmódot folytatnak. Semmi igény nincs bennük az emberrel való konfliktusra, mert az nem táplálék, ellenben veszélyes lehet. Ha tehetik, messzire elkerülik. Arról nem szólva, hogy egy nem mérges kígyó (hacsak nincs legalább három méteres) még annyi veszélyt sem jelent egy emberre mint egy macska. Ami pedig a pókokat illeti...kb. fél évente megjelenik valahol egy pánikhangulatú cikk, hogy "jaj, ellopták/megszökött/megtalálták a madárpókot, akár le is mészárolhatna mindenkit" annak ellenére, hogy mindezidáig az egész világon nincs olyanról feljegyzés, hogy valaha bárki madárpók marásától meghalt volna (de még olyan sem, hogy komolyabb baja lett volna tõle). Csak persze ezt nem éri meg hangoztatni mert a pánikkeltés sokkal kifizetõdõbb. Lásd Urigeller és a "dzsungelvipera" esete, vagy a csávó aki befeküdt a tök ártalmatlan skorpiók közé mert õ milyen gizda...
és néhány éve a fókuszban is hasonlóról volt szó,h olyan 40 ezer ért fogták be és ölték meg,a fekete özvegyeket 1 panelházban v mi,de gondolom az európai fekete özvegy volt,amir szintén hasonlít.
Am a leírásodból én valami rózsabogárfélére gondoltam,igaz a legtöbb zöldes színû,de már láttam kéket is,de sztem nem nõ meg 6 centisre.
itt1-már csak azért gondoltam h ez,mert a dongófélék,nem bogarak,hanem rovarok:)
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
Én is sokáig nem tudtam hogy mi ez a kék dög, aztán a Biológia topicban megkaptam a választ :)
Tartani õket meg a legegyszerûbb.Egy nagyobb pókot meg kígyót 1 hónapra is otthon hagyhatsz, ha adsz neki vizet és lejjebb veszed a fûtést és semmi baja nem lesz ha visszajössz.Kicsit le fog fogyni, de az étvágya nagyon jó lesz és szépen visszaszedi magát pár hét alatt.Az egyhetes szüneteket meg meg se érzik, ha elõtte és utána lévõ héten több kaját adsz neki mint szoktál.
Egy hüllõ/ízeltlábú sokkal jobb választás mint egy hörcsög vagy macska, mert az ember nyugodtan kirándulhat, utazhat nem kell aggódni miattuk.Meg nem utolsó sorban olcsó az etetésük és szépen néz ki egy jól megcsinált terrárium.Mondjuk vannak dolgok amire figyelni kell, de vannak fajok amiken meg lehet tanulni 1-2 hónap alatt mi kell egy ilyen állatnak és pár év után, már egyre több lesz nálad otthon.Hamar függõvé válik az ember.Aki egy hörcsögöt rendesen el tud tartani annak egy sivatagi madárpók sem okozhat túl nagy gondot.Mondjuk érdemes 5 centi körülivel kezdeni, mert a kisebbek azok érzékenyek a penészre és azért kell pár hónap amíg az ember ráérez a párásításra, hogy ne legyen tele penésszel a terrárium.
Szóval ha kedvet és erõt érzel magadban akkor vegyél bátran.1 nap alatt kiképzed magad a netrõl a tartásukból és már tudni fogod milyen pókot vegyél.Terrárium 3000Ft.Én egy 1 centis Vagansal kezdtem pár éve, mert kígyókaja vásárlás közben megtetszettek.Azóta szépen felnõtt.200 Ftért vettem és most is megúszom 100 Ft-ból egy héten az etetését.Egy kígyó meg 300Ft/hét.Egy macska egy fél nap alatt fogyaszt ennyit :)
Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/
aránylag lassan repül: kb 1,5 m/s a sebessége.
Már ha egyre gondolunk, de igaz rá a leírás.
Ezeket tudom róla felsorolni:
- bogárféle
- kb 6 cm magas, 2-3 cm széles, tehát igen nagy
- kékesfekete, fényes a páncélja
- a budai hegyekben találkoztam vele
- repült, a földtõl kb 1.6 méterre (nyakmagasságban) szabályosan: elõre, az útról le nem térve, sem vízszintesen, sem függõlegesen nem változtatta a pozícióját
- repülés közben (többször nem teszem ezt hozzá: nem láttam leszállni) testhelyzete függõleges volt (mintha állna)
- egyenletes búgó hangot ad
- szürkületkor láttam, összesen 3-at 1 négyzetkilóméteren belül, de mindhárom magányosan repült
- ha az úton állsz, jön feléd, mintha nem látna. Csak félreálltam, és elrepült mellettem, ügyet sem vetve rám
Valakinek van ötlete, mi lehet ez?
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Az enyém:

Elvileg magyarország legnagyobb testû pókja, bár nem olyan nagy sztem, darázspókot még nemláttak a kutatok szerintem :), az kb 3szor ekkora :D
Ja és Jeff már meg is szült a multhéten :D, egy kispokot már láttam :D
(több ilyen pok is volt, csak sajnos a kiskutya kiásta öket, egyéébként az egyik ritka védett pokfajok közé tartozik)