Google Chrome OS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Üdv.Van egy problémám. Pár napja átállt a gmail felületem HTML nézetre. Kipróbáltam milyen ha a felajánlott HTML nézetre nyomok., de sajnos azóta minden belépés alkalmával a HTML nézet jön be,Pedig nincs alapértelmezetté téve. Mindig át kell váltanom kézzel normal nézetre. Kérdésem, hogy hogyan tudnám visszaállítani azt, hogy ne kelljen mindig visszaváltani kézzel, hanem automatikusan
a normal nézettel induljon. Nem találom hol kell.
Pet
Battlelog / Steam: Peet81-07 i7-3770 3.4GHz, Corsair Vengeance 4x 4GB, Radeon R9 270X OC 4GB,
Valószínûleg csak rendszergazda felhasználóval tudnád frissíteni a chrome ot, ha nincs hozzá engedélyed akkor szerintem nem tudod frissíteni
(ha meg ki lehetne ezeket kerülni nem lenne sok értelme felhasználókat/adminokat külön venni)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Elõre is köszi a válaszokat
Battlelog / Steam: Peet81-07 i7-3770 3.4GHz, Corsair Vengeance 4x 4GB, Radeon R9 270X OC 4GB,
Ha csak tartalomfogyasztásra kell, akkor vannak minõségi tabletek negyed ennyiért.
Ha meg kell a billentyûzet a "lightos" munkára, akkor vannak Ultrabookok ettõl sokkal olcsóbban is. Még az Apple "túlárazott" Air-je is $1000-ról indul.
Nekik ez a legkényelmesebb mert nem kell törõdni a rendszerrel és még biztonságos is
Ez elég epic fail szagú. Ki fog $1300-at kiadni egy ilyen laptopért, ilyen specifikációk és OS mellett!?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Armin & Ayu fan
[flash[http://www.youtube.com/v/lm-Vnx58UYo?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="853" height="505"[/flash]
Az átlag usereknek, akikrõl írtam, viszont teljesen feleslegesen csücsül az asztalukon egy Win-es gép, mert jó ha a képességeinek a 10%-át kihasználják. Nekik el lehet adni új gépeket, amik csak arra a 10%-ra koncentrának, amit ki is használnak, mindezt letisztult, felhasználóbarát, gyors UI-al.
A számítástechnika nem hanyatlóban van, hanem végre el fog érni a nagyon nagy tömegekhez is, akiknek fingjuk sincs róla hogy mi az a töredezettségmentesítés, és kurvára nem is akarnak róla tudni semmit, csak kapcsolatba akarnak lépni ismerõseikkel, fotókat akarnak megosztani, meg jókat akarnak nevetni fingó macskákon a Youtubeon.
Egyébként mindennel egyetértek amit mondtál, ez a fícsörlista sok embernek kielégítõ, már csak azt kell elérni hogy bagópénzért hozzá lehessen jutni egy ilyen notihoz, és akkor tuti siker lesz.
Ami meg az online-offline tartalmakat illeti: sajnos hozzá kell szokni, hogy az online lesz a jövõ. Ahogy fejlõdni fog az internet, ahogy egyre gyorsabb lesz, úgy fog egyre inkább eltolódni a mainstream számítástechnika a cloud-computing felé. Itt most az átlagfelhasználókra gondolok, HD videót vágni, meg 80 layeres fotókat továbbra is egy komolyabb gépen, egy komoly OS-el fog az ember, de ezeknek a gépeknek a részesedése folyamatosan csökkenni fog, mert az emberek 80%-nak (amibe beletartozik a húgod is :), akik csak emailezésre, facebookozásra, zenehallgatsra, youtubozásra, skypeozásra meg Velvet-olvasásra használja a gépét bõven elég lesz egy táblagép, vagy egy ilyen alap OS-el ellátott noti.
Ezt nagyon okosan felismerte az Apple, és kiadta az iPadet. És felismerte a Google is, és nagyon okosan kifejlesztette a Chrome OS-t az Appstorejával olcsó notikra.
Hamarosan követi majd õket az összes többi hal is (Microsoft, RIM, stb), a következõ 5 év a táblagépek, és az ilyen minimal OS-el ellátott netbookok robbanásáról fog szólni.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
BTW amúgy én nagyon ki vagyok egyezve a Google-lel. A legtöbb terméküket használom. Csak most ez az OS ért kicsit hideg zuhanyként, bár mondjuk már tavaly is...
Armin & Ayu fan
Mondjuk ahogy írtam volt, nem videózásra-torrentezésre-lossless zenehallgatásra való. Más a célcsoportja. Arra ott van az Ubuntu Netbook Remix, Debian vagy a PuppyLinux.
Nem kell várni spanyolviaszt, ChromeOS csupán a 2001. Linux disztro lesz. Ha nem felel meg, itt kedvedre válogathatsz a csaknem 2000 különbözõ disztró küzül.
[merlinw.org]
Bár van 1-2 dolog amiért alapból netbookot sem vennék inkább egy 15.4"os noti és hadd szóljon.
@Cat02: Jó hát én nem játszok, so nem tudom netbookon szokta e egyáltalán:D csak haver ezt is kifogásolta, so gondoltam beírom.
Szerk.: épp most kérdeztem meg a hugomat (15,4es notija van) õ meg ennyit válaszolt: "Hogy nézem a szüli-feliket, min hallgatok Lady Gaga-t,és tudod milyen gyökér vagyok a géphez, örülök ha 1x megtanultam az msn 2011-et..."
Armin & Ayu fan
Google sosem akart versenybe szállni a többi OS-el. ChromeOS csupán a Cloud rendszer elõnyeit lovagolja meg, ami számos területen hasznos lehet. Logikusan nem a casual felhasználók számára. ChromeOS-t fel lehet fogni amolyan tabletOS-nek. Mindent tud amire szüksége lehet egy pl. üzletembernek. Tud:
- szöveget szerkeszteni (google docs),
- excelezni (google docs),
- tõzsdézni,
- levelezni (gmail, yahoo, hotmail),
- kommunikálni (google chat),
- adatokat tárolni háttértár nélkül (nem kell félni pl., ha ellopják a kütyüt),
- weben böngészni (chrome),
- képekkel bohóckodni (picasaweb),
- szervezni (google calendar),
- Híreket olvasni (google reader),
- Videózni (youtube),
- Közösségi baromkodni (twitterezni, facebook, buzz),
- Névjegyeket tárolni (google contacs),
- Határidõnaplózni (event caledar, to-do list),
- Rádiót hallgatni (pandora)
Illetve bármi telepíthetõ (játékok, egyebek) a
Google Webstore-ból.
Ha valami nincs, akkor ott a Google API, bárki készíthet alkalmazásokat hozzá már most is.
Szerintem ez bõven elég egy mai üzletembernek, többnyire ingyen.
Tulajdonképpen az OS maga a Chrome böngészõ. Ami amilyen egyszerûnek tûnik, annál izmosabb. Maga a ChromiumOS egy bootolható Chrome aminél a Linux kernel végzi a hardver kezelését. A Linux elõnye pedig, hogy többnyire nincs szükség eszközmeghajtókra, minimum 2-3x gyorsabb, tized annyi erõforrásigénye van mint a Windows-nak, illetve vírusmentes.
[merlinw.org]
Amúgy szerintem külsõ vinyót kezel majd (legalábbis USB port csak lesz rajta), a felhõ mérete meg korlátlan (megfelelõ pénzért)
szerk.: ja és nekem semmi bajom a felhõs megoldással, de azért az emberek nem poénból használnak 1-2 TB vinyókat (esetemben összesen 8 TB tárhely van itthon) tehát azért mondjuk lehetne az Os-ben egy Sajátgép ami mondjuk egy 320as vinyót kezel.
Armin & Ayu fan
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n