Google Chrome OS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
December 7. bemutató!

Egy netbookon fogják demózni.

Jim Morrison
remelem

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

MerlinW
Egy OS-t nem 2 perc összerakni PC-re:) Ráadásul Google túl nagy ahhoz, hogy hibázzon, így a kapkodás is kizárva:)

[merlinw.org]

Azt hittem már "készebb" :/ thnx

MerlinW
ChromeOS gyakorlatilag egy bootolható böngészõ lesz Monolithic kernellel és BSD liszensszel.

Áprilisi 5.0.39 alpha az utolsó, illetve van daily source, amit linuxon lefordíthatsz magadnak, ha akarod. Lényeg, hogy csak netezésre alkalmas, viszont semmit sem tárol a HDD-n, mindent online (cloud).

Legutolsó infóm szerint 2012-re tervezik a megjelenést.

[merlinw.org]

Mûködik ez már ? Jolicloudot plantoltam fel, de az nem igazán jött be :s (kb sima Ubuntu)

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

A megjelent Chrome OS verziót hogyan lehet telepíteni?

GregSB
http://www.youtube.com/v/62iBuf2btVI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"

BB7
Szerintem pár év, s nem lesz net nélkül számítógép!
Máté94
Szívsebben tárolnám a fájlaimat a gépen mint inkább a neten mert ha nincs net akkor mi van?:D
komoly egy videó :D érdekes lesz a dolog

http://www.youtube.com/v/0QRO3gKj3qw" width="640" height="385
BB7
Hogyan tetted fel a Google Chrome-ra a WMP-t? <#idiota>
Dj Faustus
1. Ennek nincs sok köze a Google Chrome OS-hez, de mindegy. ;)
2. Ha a megjelenõ üzenetet beírod a keresõbe, találhatsz megoldási javaslatokat: #1, #2, #3, #4.
Általában a kódekcsomagok vagy kódekek beállítása nyújt megoldást.

szabi16
sziasztok,Az a kérésem lenne hogy a windows media playerrel történõ filmlejátszásakor a bal felsõ sarokban az alábbi szöveget írja ki:
AUDIO TRACK:INPUT DESCIPTRION...
OUTPUT DESCIPTRION...
ÉS EGY CSOMÓ SZÁM.EZT HOGYAN LEHET ELTÛNTETNI A KÉPERNYÕRÕL!!köszönettel mindenkinek aki segíteni tudna!!!!!!!!!!!!!!!

Andr0
hátõõõ nyilvánvalóan érdekes lesz, de a google-tõl nem is várok mást!! az biztos hogy egy '21.századi' kezelõfelülete lesz:D

Armin & Ayu fan

Máté94
Gúgül Krómos<#zavart1><#idiota>
BB7
Megcsinálható ez is...
De az elõzõkhöz képest tényleg real szagúbb!
BB7
Van.. :D
GregSB
Szeretem az Apple-t, ehhez nem fér kétség, de nem vagyok az az elvakult fan boy, aki kizárólag csak azt szereti és minden mást lenéz :D

Itt az SG-n nem is nagyon van ilyen szerintem...

Érdekes...
BB7
Akkor még egyszer elnézést az almab*zi jelzõért!
Kicsit lehet félrevezetett a logód, az iPhone topik házigazdaságod, meg az írásaid! :D
kicsit kiabrandito.
GregSB
Tévedsz. Nem almabuzi vagyok, hanem techbuzi :D

Ha nem vetted volna észre ugyanúgy tudok rajognai a Google, Palm, Microsoft, stb.. újdonságaiért, mint bármiért amit az Apple kiad.

Nincs Macem, egy Wines laptopot használok, OSX-et csak elvétve használtam eddig haveroknál. De még így is szembetûnõ, hogy a 0:52-nél lévõ programlista "behozás" egy az egybe az OSX widget screenjének koppintása.

Nem mondtam hogy ez baj lenne, max nevetni fogok azon ahogy megint egymásnak esnek és elkezdenek pereskedni :P

MerlinW
Ubuntu Netbook Remix messze használhatóbbnak néz ki:)

[merlinw.org]

BB7
Most neked az tûnik mindig föl elsõre, ha lopnak az OSX-bõl, mert almab*zi vagy!
Mindenki lop mindenkitõl, s ez nem baj! Most ha tényleg minden OS teljesen eltérne egymástól, s semmit se lopnának el akkor milyen lenne már? Így azért sokkal jobban lehet tökéletesíteni bármit!
Ha az egyik cég elõrukkol valami forradalmival, s egyedivel, mint ahogy az mindenben megtalálható, azt amúgy is levédetik!
GregSB
Vicces hogy az OSX-bõl mindenki nyúl :D

Egyébként annyira nem vészes szerintem. Netbookok és érintõképernyõs tabletekre lett fejlesztve ez látszik rajta, nem komoly munkára...

BB7
Elég gyenge, elég furcsa...
MerlinW
Hát nos...izééé:)

[merlinw.org]

GregSB
Hivatalos preview a gúglitól:

http://www.youtube.com/v/nJByVHyNIi0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"

BB7
Nekem fake szagú!
Meg olyan semmitmondó! -.-
szerintem az
BB7
És ha ez is fake mint anno?
GregSB
Félig off: Androidos tablet

Utolsó (3.) oldalon van egy bemutató videó.

Máté94
Az emberek olyanok mint a birkák,mutass nekik utat és arra mennek.:)
BB7
De azért így is hihetetlen, hogy menyi ember bevette, meg, hogy szinte egy nap alatt, hány oldal leközölte! :O
MerlinW
Lehet, bár azért vigyázni kell meddig feszítjük a húrt. Rosszul is elsülhet a dolog, ha bejelentés elõtt kiderül és nekünk esik a közösség:)

[merlinw.org]

BB7
Szerintem túl hamar nyögte be, hogy fake!
MerlinW
Okos srác, ügyes reklámkampány:) Most már csak azt kell elhitetni a jövõbeli látogatókkal, hogy nem hazudik a késõbbi cikkeiben:) Ez lesz a nehezebb projekt:)

[merlinw.org]

nagy balfasznak kell ahhoz lenni, hogy azokat a képeket igazinak nézze az ember
Máté94
:D
BB7
Hehe! :D
Fail!
Lord Nomak
http://itcafe.hu/hir/fake_google_chrome_os.html

The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.

MerlinW
"az hogy nyílt forráskódú vagy sem az az emberek 99,99%-át nem érdekli."

Igen mert: Ingyenes, egyszerûen javijató-frissíthetõ-bõvíthetõ (cvs), forráskódot sokkal nehezebb vírussal támadni, illetve nem is igazán célpont.

"Amúgy mit jelent, hogy az Android-tól külön kell kezelni, semmi nagyobb közös vonása nem lesz?"

Windows Mobile és Windows között sincs sok közös vonás

"Ha emlékeztek a Chrome legelsõ EULA-jára akkor tudjátok, hogy ez az oprendszer maga lesz a kémprogram. ;-)"

Nyílt forráskód mellett, igen nehéz kémkedni - ha meg is próbálják, pillanatok alatt eltávolítható minden ami nem kell bele - nyílt forráskód powa

[merlinw.org]

az hogy nyílt forráskódú vagy sem az az emberek 99,99%-át nem érdekli.
Ennek a 99,99%-nak a 90%-át meg csak az érdekli, hogy elfusson rajta az áhított programja anélkül, hogy azzal babrálnia kellene és ezalapján fognak majd dönteni, ki milyen OP-ot tesz fel (Játékok miatt elõny a Win-nek kb:70-80%). Biztos sokan ki fogják probálni, de a nagy kérdés ki marad meg mellette.
Én egy VirtuálBox particiot azért szánok majd rá, csak kiváncsiságból.