Milyen kocsit vegyek MOST?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha az opelekhez olcsó, akkor a suzukihoz szinte ingyen van :D
kifli
300-ért már f astrát kapsz, nem tigrát.
Drága alkatrészárakat honnan vetted? Opelekhez elég olcsó minden ha mondjuk bontóban veszi az ember.
Zsolti9014
Lehet 300-ért Opelt venni, de mondjuk nem Tigrát, hanem inkább F Astrát. A 8 szelepes benzinmotorjai elég jók, meg szerintem az alkatrész sem drága hozzá. Persze a Suzukiétól drágább, meg szerintem 1,4-essel is érezhetõ lehet a fogyasztáskülönbség, fõleg városban. Bár masszívabbnak és biztonságosabbnak tûnik ugye az Astra, de fenntartásban a Suzuki biztosan olcsóbb. Ja, meg a régebbi Astrák hajlamosabbak talán a rohadásra is - de a rozsdát minden használt autón alaposan meg kell nézni.

Hajrá Magyarország!

Mr_no_NaMe
Amúgy a nõkrõl alkotott véleményed az autók terén egyezik az enyémmel, úgy 110%ban :D Azt hittem csak én vagyok így vele, mintha én írtam volna a soraidat.
Mr_no_NaMe
Megértettem. Köszönöm :D Megnyugodtam! Asszonyt majd elküldöm fõzni vagy valami. Megzavarja az elmémet.
fifi
nyilván nem azért 300 a tigra mert olyan kurv@ jó.
éppen a Tigra egy céltalan és haszontalan, autó...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

te magad írtad le, a gatyád rámenne... :D
Sir Quno Jedi
A tigra egy kétajtós fisemfos kis biszbasz. Kb. semmire sem jó (fõleg nem családi autónak, 4-5 személy részére, sem szállítani, mer raktere nuku, sem semmire), fõleg nem ezer évesen. Nyilván az alkatrész is drága hozzá, ami csóresz esetben nem gyerebe.

Nõre hallgatni autóvételben olyan, mintha józsi bácsi a váltóõr segítené ki a profokat nyitott agymûtét közben.

A nõknek az ilyen autók tetszenek (személyes tapasztalatom), mint az új bogárhátú, smart, tigra, kispolák, az új kisfiat, csinkvecsentó, matiz, twingo, yaris, panda, lupo, lancia y, kacsa, c3, KA, splash, mini, micra stb.-stb. csupa-csupa elsõrangú SZEMÉT, viszont édi, meg cuki, meg szép a színe (mer a piros az gyorsabb), meg könnyebb vele parkolni (?)...

Jóérzésû férfi ilyenekbe nem száll be, csak szükségbõl max. Tökéletesen haszontalan városi bevásárlókocsik ezek és sokuk még drága is, hiszen divatcikk nõknek, mint a cipõ, igyekeznek is olyat venni, ami színben megy hozzá.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mr_no_NaMe
Köszönöm a válaszokat!
Nézegetem a suzukikat, de barátnõm rágja a fülemet, hogy ne vegyek haláldobozt. Mivel elhatároztam a suzukit a vélemények és a tények miatt, ezért nem is hallgattam rá, most viszont talált egy opel tigrát 300ért. Ezen kicsit meginogtam. Az opel német autó, stramm, és nehezen romlik el, de ha elromlik akkor drága megjavítani.
Viszont egy 96os gyártású Tigráról beszélünk, tehát biztos nem kifogástalan az állapota. Véleményem szerint a gatyám rámenne. Opelen és Suzukin vaciláltam mindig is, és elhatároztam, hogy az asszony nem szólhat bele. De ezen most tényleg meginogtam. Megérné 300ért opelt venni? Mert szerintem ez eléggé földtõl elrugaszkodott dolog.
Csak elméleti síkon érdeklõdöm felõletek.
Zsolti9014
Ahogy Karaj mondja, alaposan meg kell nézni, amit veszel. Nemrég haverom is vett egy 1,3-ast, igaz, az ferdehátú, kb. ebben az árban. Én anno 290-ért vettem az enyémet (3 éve).
A sajátomról tudok nyilatkozni, semmi baja nem volt soha (kopp-kopp). Egy kipufogó kellett rá, meg olajak, szûrõk. Ja, meg egy szelepfedél-tömítést cseréltünk.
A központi zárat utólag sem nagy munka betenni, akár otthon is megoldható, én 8 ezerért vettem a távirányítósat vagy 2 éve.

Elvisz bárhova, fillérekbõl fenntartható, nem is fogyaszt sokat.

De tényleg meg kell nézni alaposan, mert amit haveromnak megnézegettünk mostanában 200-300 közt, azoknak a nagy része szétrohadt szar volt eladásra összetákolva, de persze frissen lakatoltnak meg ilyesmiknek hirdetve.
Mondjuk attól is függ, mennyit vagy hajlandó utazni érte, hogy megtaláld. Csak idõ és türelem kérdése, de 300-ért használhatót lehet találni.

Hajrá Magyarország!

Nekem is ilyen szarom van, városba szaladgálni, meg rövidebb utakra tökéletes. Pestre nem indulnék el vele, ha nem muszáj, de szerintem gond nélkül kibírná azt is. 300-tól többet nem szabad ilyenért adni szerintem. Viszont ha rendben van, akkor csak tankolni kell és megy. Decire pontosan annyi olaj jön belõle olajcserénél, mint amennyit beletöltök, kifogástalan a motorja, és egyszerû, mint egy faék.
Mr_no_NaMe
Így lesz! Az a gond, hogy apám autószerelõ volt és a használt autóktól undorodik. Évekig hallgattam, hogy 1 milla alatt nem szabad autót venni mert így meg úgy...ezekszerint még is az én autóm pont 300at ér, mûködik, és ez a suzuki is 300at ér, mûködik, és jó is. Nem értem...ha elvisz A-ból B-be, és nem esik szét alattam, akkor miért ne lenne jó?

Nem baj, most már tudom mi van.
a kisebb hibákat meg más autóhoz képest fillérekbõl ki lehet javítani
nézd meg élõben, feküdj alá, nézd meg az alját milyen állapotban van, ha meg is veszed, akkor a bal elsõ ajtónál a sarok takarót ki tudod a küszöbnél pattintani, és be tudsz nézni a padlókárpit alá is, hogy rohad-e belülrõl, aztán ha úgy ítéled, hogy neked megfelel, akkor vegyed
Mr_no_NaMe
Ezt most nézem.

Ez nem semmi :D
Mr_no_NaMe
Hagyom is a francba az egészet. Az lesz, amit karaj mondott, tökmind1 mi tartozik az autóhoz, veszek bele távirányítós zárat aztán kész. Ha minden igaz, akkor a szervó is kb 10be fáj. Csak a szerelõnek szopás ezeket megcsinálni ha minden igaz...

Mindenesetre akkor nem álmodozás 300ért találni egy JÓ állapotú suzuki swift szedánt, ugye? Mindenféle extrától eltekintve.
Sir Quno Jedi
Hááát egy 15+ éves autóban pipecül üzemelõ klímára számítani szvsz. nagy merészség. Nekem az uccsó három autóban nem kis pénzembe került ezeket életre lehelni (és életben tartani). Ha valami nem tartós, az a klíma. Kipurcan a szivattyú, ócska az ékszíj, a csövek, elmegy a gáz, elbaszódnak a relék, az alapjárati utánállítás stb.-stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

a távirányítós kpzár egy kb 12 ezer forintos tétel bármilyen autóba, veszel vaterán egy szettet motorokkal és bele lehet építeni, ha nincs benne gyárilag
Mr_no_NaMe
Az a gond, hogy nekem is fontos lenne a klíma és a centrál zár, a szervó hiánya nem is idegesít, megszoktam, hogy nincs..

Lassan már ott tartok, hogy egy kurva centrálzárnak is örülnék az autóban, csak legyen, de alig van. 1.3-as szedánokat találok csutka üresen, amelyik nagyon jól néz ki és jó állapotban van, azokon centrálzár sincsen, ami meg klímás az meg jóval drágább 300nál.

Mind1, egyelõre a matizomat szeretném eladni, mert még a pénz sincsen meg amit itt fejben költögetek...
Ha normális szedán swiftet akarsz, akkor 1.6-os szedánt nézel, azzal még a világból is kimész. Ha megveszed, egyszer kell csak rendbe rakni, utána igazából már csak tankolni kell. Olyat nézzél, amiben van szervo, abs, klíma, 4 elekt ablak. Általában ezek a manager utónévvel futottak. 3 kiló körül már lehet használhatót kifogni. Sok vizsgával keress, plusz amit még tudnod kell, hogy a legtöbbnek rohad a küszöbje meg a taposója, mivel átlag 15 körül vannak, ha olyat találsz, ami aránylag egyben van, vagy már cseréltek rajta küszöböt, azt érdemes megvenni. Kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok.
Mr_no_NaMe
Sziasztok! Jelenleg egy Daewoo Matiz tulajdonosa vagyok (2000-es) de annyira rozoga egy autó, hogy meg kívánok tõle válni.
Nekem egy autó kell ami olcsó, keveset fogyaszt, mûködik, fillérekért lehet javítani, sõt, javítani se kelljen sûrûn. Azt mondják ezt a csodát úgy hívják, hogy Suzuki Swift. Mit gondoltok errõl? Nagyjából 300.000 Forintom lesz az egész cécóra, de inkább kevesebb. Egy Suzuki Swiftet szeretnék venni szedán kiadásban.
Szeretnék tõletek pár véleményt, ellenvéleményt meghallgatni.
milk4
Találtam egy esélyest. Tágas, ismerõs a típus,van benne elég lóerõ az autobahnra, megbízható, bár nemtudom hogy az LPG-G3 mit takar, annak még utána kell néznem.

Néztem Merciket németben és 2000euró környékén nagyon jókat nem találtam ami max 3óra utazásra lenne tõlem. A hollandoknál meg ami megfelelne az mind ilyen csúnya zöld meg sárga színû. BMW-kbõl a választék jobb, de autómatát nehezebb találni. Lehet, hogy a végén manuális váltós lesz.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

A W123-asok közül a legfiatalabb is 28 éves, a legnagyobb probléma ezeknél a korrózió. Elég alattomosan, belülrõl rohadnak szét: kívülrõl szép 123-asok is van hogy belülrõl már málladoznak. A vezetési élményük is a hetvenes éveket idézi - ez nem mindenkinek jön be!
Mercikhez szerintem olcsóbbak az alkatrészek mint BMW-khez és még a könnyebb építésû W124-es is masszívabb gép mint mondjuk egy E34-es 5-ös BMW. Cserébe a BMW sportosabb, mozgékonyabb autó - a Mercedes ekkor még a maximális kényelemre fókuszált.

milk4
Alkatrészeket Hollandiából viszonylag olcsón lehet szerezni, illetve szerelõt sem nehéz találni itt Belgiumban.

Régi Mercikrõl jókat hallottam, fõleg a W123-ról(pl. jó pár W123 1millió km-t megtett), de sok helyen olvastam, hogy ha valami tönkremegy akkor eléggé sokba kerûlhet a javítás.

A vége szerintem ennek úgy is az lesz, hogy Németországból vagy Hollandiából behozok egy BMW-t.

Szerintem egy ilyen öreg amcsi autó elég nagy lutri. Az szinte biztos hogy egy 32 éves Buickhoz nincs minden alkatrész raktáron Európában - gondolj bele ha Amerikából kell hozzá rendelni valamit az +költség és akár hetekig nem tudod használni az autót! Hozzáértõ szerelõt is fel kell hajtani, nem biztos hogy mindenki elvállalja. (pl. a nem metrikus csavarok miatt)

Inkább válassz egy európai gyártmányt. Merci, BMW vagy Volvo? Ebben az árkategóriában már az állapot az elsõdleges. Én egy '91-es W124-es Mercedest hajtok így elfogult vagyok a Mercik felé: nagyon kényelmes autó és a szerintem a formája sem elavult a korabeli kocsikhoz képest. Az alkatrészek masszívak - az enyémen pl. még az eredeti gyári kipufogó van! Fogyasztás: 2000 köbcentis, 5-fokozatú kéziváltóval - 9-10 liter/100km.
De ha éppen 5-ös BMW-bõl vagy 700-as Volvóból találsz egy szép példányt azokkal sem lõsz mellé. Ezek talán kevésbé különlegesek mint egy Buick de gondod is kevesebb lesz velük!

milk4
Szerintetek?
Leírásban az van, hogy az LPG rendszert ki kell venni vagy cserélni az év vége elõtt. Viszont a forgalmi 3-4hónapos, szóval az autóval nagy gond nem lehet szerintem.

milk4
Leginkább Merci és BMW az amin gondolkodom, a legbiztonságosabb döntés meg egy Volvo lenne. Fontos, hogy hoszabb utakon(1000km+) is kényelmes legyen.

hú, ez égy elsõre elég konkrét :D kicsit nehéz így valamit is ajánlani, plusz nem tudom, hogy odakint milyen adók vannak, miket néztél ki eddig?
milk4
Már egy ideje tervezek egy saját autó vásárlást. 500ezer forintnyi eurót(Kb 1700) szánnék rá, a max keret meg 600-650ezer.

Amit jelenleg fontosnak tartok:minimum 15éves legyen(éves adó miatt), LPG legyen beszerelve, autómata váltó, sedan;kombi;terepjáró.

Amit eddig érdekesnek találtam az mind amerikai import, de ha józan ésszel gondolkodom, akkor inkább nem.

Hasznaltauto.hu tele van sz@rokkal+Belgiumban élek, ezért az felejtõs. Autoscout24-en szoktam kutakodni, de eddig semmit sem találtam amiért kiadnák pénzt.

Effe88
a biztonság az nem számítXD

Lammer
en most mertem meg a vegyes fogyasztasomat... 5.79L lett <#zavart1>
nekem ez szamit, meg a gagyi alkatreszarak :)

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

aztakurva :D :D :D :D
kifli
pedig van neki egyfajta varázsa

http://www.youtube.com/v/57Q5i6P5bBc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Sir Quno Jedi
Nézd, maga a kocsi nem drága. Az üzemanyag meg relatív. Meg át lehet pakolni gázosnak, ha gond a sok píz amit megeszik. Sokan gázosnak használják. Meg ha vidéken jársz vele, eleve sokkal kevesebbet fogyaszt. Ha meg ez így is sok, lehet venni dízel terepjárókat is, pl. cherokee jeep-eket (egyik kollegámnak van egy szép nagy darab). Én nem komázom a dízelt, de van aki szereti.

én is járnék vele, ha megtehetném, ez nem vitás... :D
Sir Quno Jedi
Persze ezen lehet vitázni, hoyg mi biztonságos és mi nem, de alapvetõen a vasbú sosenem elég. Már csak azért sem, mert ha porrá zúzódik az autóm, csakhogy megvédjen engem (aktív gyûrõdõ zóna hegyek), az sem bejövõs, mert az autóm is kell nekem. Szal. jó lenne, ha struktúrálisan nem baszódna el a cucc.

Asszem a Peacemaker-ben volt, hogy Klúni egy brutalizált nagymergával zúzta szénné a várost és az üldözõket üldözés közben. Na az eléggé látványos és meggyõzõ volt. Az az utó sem a szétesõsségérõl volt hírös. :DDD

Sir Quno Jedi
Például az enyimé nem önhordóõ karosszériás, hanem van neki egy brutálbenõ alváza VASBÓL és azon csücsül a kaszni. Namost ha "betonfal"nak ütköznék, ez rossz. Ha viszont egy nálam kisebb kocsinak (és egy másik exploreren, nagy buszokon, kamionokon, teherautókon kívül ez a valószínûbb) ütköznék, akkor az enyém simán ledarálja a másikat és én sértetlenül szállok ki. Mer ennek VAN alváza és jó magasan van.

Ebbõl az következik, hogy nem is olyan hülyeség explorerben ülni... :D

autós cégnél dolgozva láttam én már sok törött autót, ne mondanám, hogy teljes mértékben igazad van, de részben igen
Sir Quno Jedi
Láttam én sokmindent, de egyikben sem szeretnék ülni. Én a vasban hiszek. Sok vas az jó, kevés vas az gyanús. Pölö az A-s merci, mikor mutatják, hogy begyûûûrödik és akkor a lábad fel, a motor bejön alád stb. Ja, ha húsz centivel magasabb vagy és 30 kióval több, csak a lábadat vágja le tõbõl a moci. Kösziek.

Nem, ebben én nem hiszek. A rally autókat is szénnécsövezik és bezony ÉLVE és sértetlenül szállnak ki belõle a kiscsákók, mikor berepülnek lefelé a hegyrõl a brutál fenyõk közé 160-nál a tükörjégen a finn rally-n (és végig mutatja a belsõ kamera is). AZ meggyõzõ. Asszondom. Abban sem szeretnék ülni, de ha már, akkor inkább az kéne.

egyébként személyautónál (nem köbméteres terepjárónál :D) biztonsági szempontból pont az a jó, ha könnyen gyûrõdnek a megfelelõ elemek és ezzel vezetik el az ütközési energiát, nem tudom, láttál-e 5 csillagos töréstesztet mostanában... :D
Sir Quno Jedi
naná hogy nem, de nem jó ómen :DDD

mondom: "kisvárosi szaladgálós autónak tökéletes"
autópályára, vagy Pestre én nem mernék elindulni vele :D oda már autó kell, de arra, hogy a tecsóba megvegyük a hétvégi kaját, vagy reggel bemenjek vele dolgozni, arra pont megteszi és olcsóbban kijövök, mintha buszbérletet vennék

egyébként meg nem a lemez vastagságán múlik az életed
Sir Quno Jedi
Ezt én is így szoktam csinálni, hogy nem eladom az autókat, hanem bontóig haszálom. ÁMDe ezúttal kicsit hosszabb távon szeretném élvezni a terepjárómat, ezért szépen rendbehozattam. Lehet hogy hiba volt, lehet hogy nem, ezt majd az idõ eldönti.

Sir Quno Jedi
Azoké, de én nem meghalni akarok. Drága a kórház, ha túlélném, akkor is.

Szuzira ráteszel a tetejére egy kólásüveget és behorpad (személyes tapasztalat). Mer jóaz...

akkol szuzuki, igénytelen ócó kici ész szok! :D
<#nezze>

egyébként lehe hülyézni, meg mondogatni, hogy papírból van, meg nem autó, de tényleg fillérekbõl lehet venni, alkatrész ócó, bontott mégócóbb, tankolod és megy, kisvárosi szaladgálós autónak tökéletes
pszihopata
isten õrizz,egy fillért sem fogok rákölteni pár év alatt kiszedem a zsírját aztán mehet a bontóba<#vigyor1>

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Sir Quno Jedi
Explorer egy terepjáró (legalábbis én a full négykerekes tank verzát vettem, ami igen jól teljesít terepen is). Ergó nyilván drága hozzá minden, mert a terepjárózás luxus, meg amcsiból kell rendelni az alkatrészeket. Hidd el, tudom, mert fél autóba vadi új alkatrész van. Pár hónapig csak redeltünk + beszereltünk (nem mondom meg melyik márkaszerviz).

Az más. Itt nem a gazdaságosság volt az elsõdleges szempont, hanem a magasság és a terepjárási + szállítási képesség. Plusz némi extra élményindex a benyás motor és a full extrák miatt.

Viszont egy sima személyautónál, ahol a gazdaságosságot hozták fel, mint fõ szempont itt a fiúk, na ott megengedhetetlen a drága fentartási és szervizelési költség, mert amit üzemanyagon megspórolsz azt el is baxod máshol rá. Ergó az legyen igénytelen és szok ócó! :D

kifli
(ha nagyon régi merdzsód van, nagyon sok kilóméterrel, akkor stutgartból olcsón kaphatsz vadiúj eredeti alkatrészeket)

Másrészt soha nem vennék a drága szervíz miatt vs explorer :D
Csabesz6
:D

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

pszihopata
na igen, szarból fiatalt kell venni

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül