Milyen kocsit vegyek MOST?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

milk4

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

kifli
Vacsiúj autó behozásával kapcsolatban érdeklõdnék.
A kérdések a következõk. Hogy egyszerûbb, ha forgalomba van helyezve már külföldön, és úgybehozni utána, vagy ha még soha nem kapott serendszámot sesemmit? (ilyenek, hogy külföldön üzembehelyezés költségei lényegtelen)
Nagyságrendileg mekkora összegre számoljak mindennel együtt? (pl egy nissan navara 2,5D-nél)Regadó, az 185-re jön ki. Mire kell még figyelni?
persze, és szerinted ki fog elmenni egy alkatrészért hollandiába? 😄
Európai alkatrész piac!
Magyarul is www.boorze.com
koszi mind2 toknek.. de valami kulfoldi volt es narancs szinu website 😄 .. szidom magam hogy nem jegyeztem meg.. :@ .. nagyon jo volt.. de nem birom megtalalni azota se :S

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

http://www.spritmonitor.de/en/

http://www.autonavigator.hu/
Nem tudom erre gondolsz e, de itt írnak véleményt, fogyasztást és sok mást <#vigyor0>

regen talaltam egy weboldalt.. ahova auto marka es tipus alapjan irjak be az userek autoik fogyasztasat.. es átlagolja azt a weboldal.. nem tudjatok veletlen melyik az ? nem birok ismet ratalalni.

remelem nem.. 😄

Willi Betz
Aztán lehet kapsz GSi hátsó dobot az 1.6-hoz 😄

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

ok.. kozben voltam autoszerelonel.. megrendelte karosszeriaszam alapjan.. koszi mindent.. motor kodot nem is kérte a csavo.

Zsolti9014
az elõttem szólónak igaza van. motorkód mindenképpen kell, hátsó dobnál karosszéria nemigen. de legegyszerûbb, ha a forgalmi engedéllyel együtt bemész egy autósboltba. meg webshopoknál is általában egész pontosan meg kell adni a típust.

Hajrá Magyarország!

Willi Betz
Motorszám alapján. Hátsó dobnál tök mindegy milyen kasztni van. Bár,lehet a felfogatások máshol vannak,de azt úgyis látják a szerelõk,ha ott az autó.

kifli
szerintem a motorszámhoz való dobnak jónak kell lennie. De ha bemész valahova, megmondod milyen autód van, a további szükséges adatokat elkérik majd.
szoval ha karosszeria szam alapjan veszem akk 100% hogy passzol? vagy motorszamnak is kell ulnie még pluszba?

Zsolti9014
karosszéria is számíthat (bár ha csak egy dobról van szó, akkor nem biztos), mert komplett kipufogórendszerben lehet méretbeli különbség az ötajtós meg a kombi közt pl.

Hajrá Magyarország!

#3750 kérem erre a valaszt.. kérem szepen .. eleg fontos lenne.

Zsolti9014
nabasszus... 😊

Hajrá Magyarország!

matyi0323
Azt ne felejtsd el, hogy a céges autókat nem szokták kímélni az éppen használók, "mivel úgyis céges" jelszóval..

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Kandurex
szoktam én is nézelõdni, pártban valahol a VW és az Opel között vagyok, azért köszi a linkeket

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Effe88
itt van egy pár alternativa(néz szét, sokat spórolhatsz)

http://www.hasznaltauto.hu/auto/volkswagen/passat/volkswagen_passat_variant_1.6_cr_tdi_comfortline_bluemotion_105le_4-5l_fogyasztas-6263243

http://www.hasznaltauto.hu/auto/volvo/v50/volvo_v50_1.6_d_drive_navigacioserulesm.szervizk-6261838

http://www.hasznaltauto.hu/auto/volkswagen/polo_v/volkswagen_polo_v_1.6_90_cr_tdi_comfortline_leinformalhato_serulesmentes-6134909

http://www.hasznaltauto.hu/auto/renault/megane/renault_megane_grandtour_1.5_dci_expression-6148997

http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/focus/ford_focus_1.6_tdci_trend_s.mentes_v.sz.konyv_5_l_fogyas-6244047

Kandurex
hm, átgondolandó...mert amúgy tetszik az autó,

de akkor is, "szinte állandóan" ez a gond, a cégem alatt is van 1 nem 2 céges autó, tudom mit kapnak, de ha ezt még hidegen is hagyom, akkor is sok 90k két évre vetítve,..az több, mint napi 120+ kilométer! Ennyit a taxisok mennek. 😞

Nem vészes, ha folyamatosan volt szervizelve, ezért javaslom, hogy márkaszervizben nézzék át. Ott ha nem kóklerek a szerelõk, biztos, hogy mindent megtudsz róla.
Effe88
Állapotot veszünk, nem kilométert.Ha végig szervizelve volt akkor fasza.Alattam Kocsis jól leírta már.

Nem feltétlen gond ez a 2 év alatt 90 ezres futás, amibõl arra lehet következtetni, hogy szinte állandóan úton volt az autó.
Ez jó, mert akkor kopik a legjobban az autó, ha rövid utakon használják, sok a hidegindítás, városi utak, stb.
És mivel cégautó volt, megkapta mindenbõl a legjobbat.
Inkább vennék ilyet, mint egy olyat, amit csak városon belül használtak rövid utakra.

http://www.hellring.com/

Effe88
dede😄

Kandurex
Nekem ez a 90k futás gondom, 2 évre vetítve, ez már majdnem Busz kategória :/

2 évesnél elég sok az a 90 ezer, ott már kicsit komolyabb szerviz kell rá, én azt jevasolnám, hogy el kell vele gurulni a legközelebbi opel márkaszervizbe, kb 5000-ért csinálnak rá egy komplett állapotfelmérést, és kiderül hogy grízes-e, 5 ropit megér, hogy ne dobj ki 3 milliát csak úgy az ablakon, plusz ha a tulaj nem akarja, akkor eleve gond lehet az autóval...
Kandurex
Sziasztok

Kinéztem egy dízeles új Astrát, 2 éves, van benne 90 ezer km, 3.2M körül adnák, klíma, fûthetõ ülés, tolató radar, szerintetek? Érdemes?

öhm, véletlenül nem kocsissal beszélgettek? <#confused>
Az új Golfot is mindenképpen nézd meg.
7 millióért bõrüléses, jól felszerelt autót kapsz, akár 1.4 tsi 140 lovas motorral.

Zsolti9014
ja, ez egészen pontosan B180 CDI volt. maga a motor amúgy jó, meg nem is gyenge, annak ellenére, hogy ma ez a kb. 110 lóerõ már nem számít soknak, szerintem bõven elég.

egyébként ettõl eltekintve nekem tetszett az autó, kényelmes, szép a beltere, a minõséggel sincs baj - bár a B-osztály kicsit zörög.

az új A-osztály kívülrõl is szép, és kézi váltóval elfogadnám.

Félreértés ne essék, nem akarom én a Mercedest bántani, fõleg nem úgy, hogy saját autóm egy régi Swift. Csak éppen amit vezettem, az a B-osztály valami 10,5 millió volt. Annyiból egészen biztosan van jobb autó.

Egyébként az A-Merci 6 sebességes kézi váltóval és akár benzin-, akár dízelmotorral megvan már 8 millióból, meg B-Mercit is lehet úgy konfigurálni, hogy meglegyen ennyibõl. Viszont ha már valaki feljebb kúszna árban, inkább vegyen kevésbé felextrázott C-osztályt.

De még egyszer mondom: lehet ez az automata is csak megszokás kérdése, túl sok fajta automatát nem vezettem. Ki kell próbálni, és mindenkinek magának eldönteni, hogy tetszik-e. Attól, hogy nekem nem tetszik, nem feltétlenül rossz.

Hajrá Magyarország!

Én tuti az új A osztályt venném, mert gyönyörû szép.
Csak az a baj 7 millióért egy alapot kapsz, de majd kialkudod, hogy legyen benne pár extra.

Zsolti9014
csak személyes vélemény, de amikor vezettem, nekem nem tetszett. valahogy nehezen indul meg állóhelyzetbõl, az automata sokáig engedi a fordulatszámot ahhoz képest, ahogy kézi váltóval váltanék.

persze ezzel nem azt mondom, hogy nem jó, lehet, hogy csak megszokást igényel, de nekem nem tetszett.

Hajrá Magyarország!

matyi0323
miért?

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

es karosszeriaszam alapjan?? gondolom ugy is passzolni fog.

Zsolti9014
Tapasztalati alapon annyit tudok mondani, hogy a B Mercibõl kiindulva A-osztályt se vennék dízel+automata kombinációban. 😊

Hajrá Magyarország!

saját felhasználásra lesz,1 ember közlekedik vele,dízel,benzin mindegy cég fizeti,felsõ határ 7-8milla!arra vagyok kiváncsi,itt a fórumon van-e valaki vagy esetleg ismerõse akinek az emlitett autók közül valamelyik van,és mik a tapasztalatok!
Willi Betz
Nem árt az évjárat és a motor sem. Motornál a legjobb az,ha a motor számát adod meg. Forgalmiban benne van...volt egy pár lehetõség F-nél,14NV,C14NZ,C14SE,X14NZ,X14XE és ezek csak az 1.4-esek.

Zsolti9014
Véleményem szerint az S60 kilóg kicsit a három közül, mert az inkább a C-Mercivel játszik egy ligában, semmint az A-val.

De kérdés lenne az, hogy milyen felhasználásra lenne, hány emberrel közlekedsz általában, dízel vagy benzines, mennyi a felsõ árhatár?

Egyébként szerintem egyik autó sem rossz választás, tudom ajánlani a Totalcar tesztjeit, van mindháromról részletes.

Magamnak szerintem Volvót választanék.

Hajrá Magyarország!

Reggel!Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,h szerintetek melyik autót érdemesebb megvenni:Merci új A osztály vs.Volvo új S60,V40??
ujra en. direct pontos evjarat szerint kell f astrara vennem vagy barmilyen astras jo?

elnezest..irtad hogy tompito betet.

köszönöm a gyors valaszt.. amugy jol sejettem hogy szigeteles az csak? 😛

kelly1
A tompító betét mállik szét, az lehetett az amit kihúztál. Veszel egy hátsó dobot és megvan oldva, ez nem hiba ez természetes dolog egy ilyen idõs autónál. 15 per alatt kicseréled! Nálunk 10-12 ezer körül már jókat lehet kapni, a legolcsóbbat ne vedd meg az gyenge. Átszámolva szerintem 40€ lehet kb a történet.

udv emberek,
nemreg dicsertem az F astrat.. mint 2-3 honapos tulaja egynek. Nos.. hiba, amit nem ertek / nem tudom mekkora a gond.. (leven nem vagyok azutoszerelo.
Soha nem hajtom hidegen a kocsit, ahogy 20 perce se tettem.. kiugortam a varosba.. es mikor visszjottem. korbelestem kocsit (szokasom), hogy minden rendben van-e.
Es latom hogy a kipufogobol feketes-szurkes "haj csomo" lóg kifele. amit ha megfogtam es huzni kezdtem picit szorulva..de kijott..
.. mi az? menet kozben nem ereztem hogy nem huzna az auto vagy valami, talan hangosabb a kipufogo / "nem egyenletesen" jon ki belole a hang..
jol gondolom (remelem) csak valami zajcsokkento volt ami kijott? valami szigeteles?
mennyire nagy a problema? mennyibe kerul ezt megjavittatni kb? (euroba ha lehet)
meg valami.. ahogy huztam ki.. a vegefele jott vele par rozsda darab.. nem tul nagyon 3-5 mm es nem is tul sok.. csak gondoltam ezt is hozzairom..

gyors es reszletes valasz jo lenne, ..mert feltem a picikém.. meg vagyok elegedve az f astraval es remelem nicns nagy baja.. (beleszerettem)

Zsolti9014
De nyilván, ha most pontosabban meg tudjátok mondani, hogy mely évjáratokat érinti ez a probléma, akkor könnyebb lesz a kérdezõ dolga! 😊

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Persze, tudom, hogy nem egyenlõ. Ezért írtam annyit, hogy "hajlamos az olajfogyasztásra".

Hajrá Magyarország!

Willi Betz
V6 az nem nagyon szokta enni,inkább kiveti magából a legelképzelhetetlenebb helyeken. Meg a 2.5 az szeret hengerfejes lenni,bár már láttam 3.0 is. Üzemanyag szellõztetõ is tönkre szokott menni,az meg a motor mögött van. V6-nál az kész f@sz szopás 😄D

Effe88
szerencsétlennek mindig van vmi a v6-al
alapjárattó kezdve klima kompresszoron át😄 legutóbb a kilométer óra baszódott el😄állandóan szerel rajta vmit
ha éppen megy akkor jó, egyébként olajat nem eszi, a kasztni az valóban masziv, aláírom