Milyen kocsit vegyek MOST?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willi Betz
Õ ott baszta el,hogy V6-ot vett. Szép meg jó a V6,de együtt élni nem lehet vele. Fõleg a 2.5-ös...szarabb mint a 3.0. De ezt párszor már leírtam,hogy szerelhetetlen. Fõleg,ha kifog egy eleve kalap szart... Annál az a nagy csoda,ha nem folyik orrán,száján az olaj. Másfelõl meg honnan veszed,hogy én állandóan költök rá? Mióta meglett rá a rendszám nagyjából 1,5 hónapja,csak a váltóban kellett szûrõt és olajat cserélni. Ez azért nem árt,ha automata váltós és ez vonatkozik mindegyikre,nem csak Opelre. Esztétikával foglalkoztam,amit én magam csináltam rajta. Más problémám nincs vele! Megy,teszi a dolgát és nem kell attól rettegnem,hogy ha balesetezek vele akkor megdöglök benne,mert nincs semmi merevsége a kaszninak. Fogyasztás meg,vegyesben 10 liter,ami elfogadható egy 1800 kg-os autótól.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Effe88
"De igazából azt kéne már megérteni,hogy egy autóra mindig kell költeni!"
persze
opelesek ezt mondják, van egy jó barátom omegája van 97es 2,5 v6 kb 4 éve vették akkor 800 000-ft-ért azóta kb. a dupláját ráköltötte
ez csak neked természetes, hogy folyton költeni kell rá

Én sem szeretem a feleslegesen nagy tömeget, de ha nem élményautó kell, akkor tökéletes, sõt még nagyobb komfortot is ad, az nem hátrány ha nem lök le az útról a kamion menetszele.

http://www.hellring.com/

Willi Betz
...és nem a papír Swift-re gondolok! De igazából azt kéne már megérteni,hogy egy autóra mindig kell költeni!

Abból sajnos ritka a szép megkímélt bõrüléssel rendelkezõ példány, ennyi idõs korukra a legtöbb ki van szaggatva, ki van ülve, repedezett, stb.
Ami meg szép, annak meg is kérik a felárát.
De azt aláírom én is, hogy gyönyörû lenne egy fullos bézs bõrös belsõvel.

Willi Betz
Persze lenne mit. Ja,de várjál,nem új autó,hanem 11 éves. Te biztos tudsz itthon venni hibátlan használtautót. Amire nem kell megvételkor költeni.

fifi
igen, ideális vétel egy ilyen 1.7 tonnás automata szecskavágó...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Effe88
bõr belsõvel kéne

Effe88
Nem utálom, de végül is igaz. Minden cigány a saját lovát dicséri.Te se fogsz rosszat mondani az omegádra nyilván.Pedig hát lenne mit.

Egy ilyen is jó vétel lehet
Atombiztos dinamikus benzinmotorral, jó áttételezésû automatával, autopályás fogyasztás 8-9 liter.
És nem mindig az évjáratot kell nézni, érdemes olyan autót venni, amit eleve Autonak gyártottak, és ez meglátszik az állapotán is.
Szervizelésétõl nem kell félni, millio alkatrészt árulnak hozzá a klubbok, meg a különbözõ portálok.

Willi Betz
Attól,hogy te utálsz valamit,az nem jelenti azt,hogy szar is.

Effe88
látom ez egy opel imádom topik lett😄
ennyire nem kéne elfogultnak lenni😄

kifli
az, hogy 16 szelep nem egyenlõ azzal hogy eszi az olajat 😊

Nem elsõ szériás g astrában pl már nincs gond ilyennel.
Yoda001
na, ez nem semmi válasz volt, mindenre kitérve körülbelül... köszönöm szépen, és a többieknek is! 😊
sokat segítettetek, már csak a konkrét döntés hárult ránk, de ugye ennek így kell lennie 😊
amit viszont nem tudok, hogy profi szerelõt honnan szedek, mert ugye mégiscsak ilyesmivel kellene meglesni az adott autót?!

http://9gag.com/gag/5135249

Willi Betz
Ráadásul az 1.2-es az vezérmûláncos és nem szíjas.

Kicsizoli
Evvel motorral szerelt g Astrával van tapasztalatom mert a honvédség anno ilyeneket is kapott, fogysztása kiváló, 5,5-9 ig országut-városban tartós 160 nál 8,5l/100km 5 fõvel autópályán, 185 vége...a 16v 1.6 100ra gyorsulásnál egy kocsi hosszt ver rá...mûszaki alapjait tekintve egy C16SE 100Le okositott és tisztább változata jobb mint az 1,4 es...

Tény, hogy kevés van belõle...a 2001 elõtti példányok központi befecskedezésesek az nem nem venném meg 2002 gyártási évtõl jók...

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Willi Betz
98 és 2000 között voltak a 16 szelepes motorok olajzabálósak az Astra-ban. F és G-ben is. De egy 2002-2003 körülit én simán megvennék 16 szelepessel is. Meg ami fontos,hogy bármilyen hülyén hangzik is,de az 1.2-es motorral is jó választás lehet a G Astra. Rövid váltó fokozata van és keveset is eszik,de ugyan akkor úgy megy mint egy 1.4-es. Pedig 75 lóerõs és nem 90. G Astra gyenge pontja -szerintem- az ülése,amiben nem dönthetõ abban hamar el tud fáradni az ember lába a rövid ülõlap miatt. Esztétikailag meg a duda gomb megy szét a kormányon,egyszerûen felpúposodik és kiszakad. Kívül pedig a fényszórók szoktak besárgulni,szar az UV védelmük. Utóbbi igaz a H Astrara is,meg az összes mûanyag búrás autóra.

Zsolti9014
kis javítás, mielõtt debilnek tûnnék: Civiceket, nem pedig Civicecet.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
persze, értem. csak azért az F-et mondtam, mert az elõzõ hozzászólásomban az F-et ajánlottam a G-vel szemben. tehát ha Astrára szûkítünk, akkor én inkább vennék egy nagyon megkímélt F-et, nyolcszelepes motorral, mert a 16 szelepes motorok (ami a G Astrák többségében van) hajlamosak az olajfogyasztásra. nagybátyám is éppen ezért vett az átlagosnál picit drágábban F Astrát tavaly.

DE!

Itt van pl. ez a G Astra. Most ezt nem a konkrét példány miatt linkelem, hanem mert ez 8 szelepes. Ez G Astrában elég ritka, de érdemes lehet ilyet keresni. Mégis korszerûbb az F-nél maga az egész autó, de a tartósabb, problémamentesebb nyolcszelepes van benne.

Vagy egy ilyen F-et: Itt szintén nem a konkrét példány a lényeges. És akkor marad pénz átíratni, szervizeltetni, és teletankolni. 😊

Az eredeti kérdésre visszatérve (SWIFT SEDAN): nekünk volt ilyen autónk, 1,3-as, 1997-es évjáratú, GLX felszereltségû, úgy 170 ezer kilométerrel. Nagyon jó autó, megbízható, kb. 4 évig volt meg, semmi baja nem volt, egyszer kellett bele a kötelezõkön kívül egy akksi. Amikor lecseréltük, akkor is maradtunk a Swiftnél, és nekem a saját autóm is Swift, de ferdehátú.

De: az egyik korábbi hozzászóló írta ezt: "Jó autó a Swift, a régi is jó, biztonsággal nem kell foglalkozni, úgy sem töröd össze"

Na, ez bátor kijelentés. Az ember ezt nem számíthatja ki. Sajnos volt a családban súlyos autóbaleset, igaz, nem Swifttel, amelyben a rokonom vétlen volt. Ha Swiftben ül, talán már nincs köztünk. Így is maradandó károsodásokat szenvedett...

Ha Civicecet nézett, azok valószínûleg jó választást jelenthetnek, csak ne legyenek széthajtva, meg gányolva.

Ebben az árban van egyébként Fiat Punto is, elég nagy választékban. Az sem ördögtõl való. Esetleg a Nissan Almera.

Ha az 1 millióból nem kell kijönni az átírásnak meg kötelezõ szerviznek, akkor ennyiért már lehet kapni Swift II-t is, eléggé felszerelten, de ezeket azért át kell nézegetni, félõ, hogy ez tényleg a kínálat legkevésbé megkímélt példányait takarja.

Van ilyen 1 millió körül. A típust csak ajánlani tudom. Van a családban egy, amelyet 5 és fél éve, újonnan vásároltunk, kb. 100 ezer van benne. Problémamentes eddig.

Minden egybevetve, szerintem ezért a pénzért az egyik legjobb választás a Ford Focus lehet. 8-900 körül már akár egész jól felszerelt, megkímélt példányokat is lehet kapni, mondjuk 1,6-os benzinmotorral. Én legalábbis ezt venném, ha nem BMW E30-ra gyûjtenék! 😊

Hajrá Magyarország!

kifli
régi octaviát nem ajánlom. Volt céges autóként pár éve faternak. Hááááát, nem mondanám egy jó autónak, akkor már g astra sokkal jobb.
Yoda001
Focus-szal nem egyszer mentem már, céges autó, eléggé bejövõs a dolog 😊
az F Astra-król eléggé lebeszélnek, helyette G-t ajánlják... elnézve az árakat nincs olyan órási különbség...
régebbi Civic-ek (mindkét fajta) is eléggé jók, azokat kifejezetten szeretem, illetve néztem még Octavia-kat is, régebben pedig négyes Golfot, de utóbbinál az elektronika állítólag nagyon szeret meghalni 😊
köszönöm az infót mindenkinek<#worship>

kifli
1-1,1m környékén már nem fastráról van szó. De a focus is nagyon jó autó. Nem véletlen lett az év autója, tényleg jó kis futómûve van. (persze azért egy jó út sem árt neki...)
Zsolti9014
jaja, ebbe már belefér a Focus is. és azért modernebb egy F Astránál - bár az is jó autó -, meg mondjuk nekem jobban is tetszik, de ízlések és pofonok.

Hajrá Magyarország!

kifli
jó úton halad effelé a sors felé a g astrám is. Lassan 300k km, és nem volt semmi extra szervízköltség eddig, ami a kocsi számlájára írható. Illetve ez nem rohad 😄 (mondjuk még csak 6 éves)
1.6 8 szelepes f astra lett ugye nekem is .. minden franko vele 😊 kopp-kopp

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

Adaaam
1.6 8 szelepes f astra volt régen a családban, nem volt vele tényleg semmi gond motorikusan, a rohadás megvolt mint minden f astránál, de az olajat nem ette. 400k km körül adtuk el és csak kopó alkatrész volt benne cserélve.

everything's better with music

kifli
fél milla körül szerintem már nagyon rendbelevõ f astrát kapsz. Benzinesbõl 1.6 8 szelepest válasz kicsit visszanéztem, és azzal a motorral minden rendben van. 1-1.1 milláért már jó állapotú dizel g-t kapsz. 1.7 cdti (Z17DTL) isuzu motor elég jó, keveset eszik, kevés vele a baj. 2003-tól tették az astrákba, úgyhogy ha ilyet szeretnél mindenképpen 2003 utánit nézz. (2003-asok közt még lehetnek sima dti motorral szerelt modellek is)

Illetve érdemes ilyen árkategóriában ford focust is megnézni. Szerintem nem véletlen lett az év autója korábban.
Zsolti9014
ha az Astra mellett döntesz, akkor én inkább egy nagyon megkímélt F-et választanék, nyolcszelepes motorral.

Hajrá Magyarország!

HöfEE
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy egy 2000-es évjáratú Focusnak (1.6 benzin) milyen környezetvédelmi besorolása van? (euro2 v euro3?) Rákérdeztem a magyar Ford Focus klub fórumán is csak nem jött rá válasz, gondoltam itt hátha.

Yoda001
nincs igazán határ.. részletre lenne, így minél alacsonyabb ár lenne a jó, de a megbízhatóság (eladónak és autónak is!) elsõdleges - bár bevallom, nem vettünk elõzõleg autót mi akik használnánk is ezt majd, így nem tudom ez mennyire jó -, állapot szintén, persze pár karcon nem múlik a dolog, csak az ne egész oldalas kulcsvégighúzásos nyom legyen 😊
600-700e max, de ha van valami autó ami 1m körül (1.1m hasonló) van, az is szóba jöhet

mennyit szánnál rá?
Yoda001
ejha, jó sokan írtatok, hálás köszönet a kisregényekért! 😄
igen, most nagyon szemezek az elmondottak után/alapján az Astra-val is, szerintem itt egy jó kis totalcar népitélet olvasgatás lesz, annyira nagyon rossz választást ígyse-úgyse tudok/tudnánk hozni, szerintem... 😊
és az Astra nem is drágább egyébként sokkal, sõt... viszont ebbõl is ott az F és a G ugye, melyiket ajánlanátok inkább összességében? már ha sok mérhetõ különbség van...

faternak is eszi pl 😄 .. citroen evassoin 😄

ismerõsnek elkezdte enni, de nem füstölt, csak úgy tûnt el belõle a semmibe, el is adta gyorsan még idõben... 😄
olajevo.. na persze 😄 regebben irtak hogy 16 szelepes szokta.. lehet az igaz.. neyem nem eszi ...sima 1.6

Jó autó a Swift, a régi is jó, biztonsággal nem kell foglalkozni, úgy sem töröd össze.
Az új Swiftet nekem pl jobb vezetni, mint a legújabb 3-as BMW-t.
Tuti nem cserélném le semmi másra, kényelmes, meg jó az üléspozíció is, és jobb a térérzet is benne mint a BMW-ben.
De a régi is tökéletes, még jobban is gyorsul, mint az új, mert 800 kiló a kasztni.

Lammer
Nem azert mert birtoklok egy csapott hatut, de szerintem is a legjobb penztarca barat megoldas!

en tamogatom az otletet! 😊

en is csak az anyagiak miatt tartok regi swiftet, ha tehetnem... ha tehetnem, ohhh 😊

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Effe88
hát elsõ autónak végül is jó lehet
mert olcsó, olcsó a fenntartása, viszont nulla a biztonsága és okádék a kinézete(mondjuk ez persze szubjektív)
én bele nem ülnék de ez egyén függõ persze
bár a jó olajevõs f astránál még így is jobb😄😄

suzukival nincsenek tapasztalataim.. szlovakian regebbi tiõusok nem gyakran fprdulnak elo, de lattam ajanlottak az f illetve g astrat..
leljebb tenyleg olvashatsz rola, en kerdezgettem rola (F tipus).. teljesen meg vagyok eddig elegedve vele, (foleg hogy 720 (kb. 200 000 HUF) euroert vettem) 1998 evjarat es hatso elektromos ablak, tempomat, borulesen meg tetoablakon kivul fullextras 😄 .. csak ajanlani tudom.. de barhogy is donts.. sok sikert 😉

legjobb választás, sedánból valamilyen manager felszereltségût nézz, mindegy, hogy hanyas, de azokban szinte minden elérhetõ extra benne van, a szervizelése kiszabott olcsó, a fogyasztása is baráti, és ha nem zavar a tény, hogy suzukid van(igen, egyesek hányingert kapnak tõle, már akkor is, ha szembe jön egy), akkor tökéletes autó...

elõször én is sedánt akartam, de végül egy 3 ajtósba ültem bele, nem bántam meg, potom pénzbõl megvan hozzá minden (lassan már sikerül rendberakni), és a bezinkúton se hagyom ott a fél fizetésem, ha teletankolom
kifli
suzukinál szerintem mindedn képpen jobb választás, alkatrész meg ehhez is olcsó, megbízható, és a motorok is rendben vannak, hogy mire használnád, azt nem írtad, ahhoz kell motort választani, illetve akik jobban ismernek 1-1 motort, azok azt is meg tudják mondeni melyik ajánlott. (egyébként ha visszakeresel szerintem találsz is jó tanácsokat astrával kapcsolatban)
Yoda001
rendben, meglesem õket is 😊
köszönöm egyébként elõre is az elõzõre a válaszokat, ez lemaradt... csakhogy mégse tûnjön követelõzõnek a dolog, mert nem úgy kérdeztem 😊

kifli
f astra vagy kicsit többért g
Yoda001
Swift Sedan-t mennyire (nem) ajánlanátok? elsõ autónak 😊
utánaolvasva ugyanaz mint úgy átlagban a Suzuki-k, csak páran le"nagypapás"ozzák, de ez már szerintem csak egyéni vélemény mindenki részérõl, szvsz nem azt mondom hogy jobb, de inkább ezt választanám a ferdehátú helyett
ahogy a többinél is, úgy itt a töréssel vannak gondok elvileg, tehát hiába van pl. légzsák, ha egész egyszerûen harmonika lesz a karosszéria... bár elnézve a jutubos 82km/h-s ütközést még azzal sincs nagy gond, bár az anyósülés egyazegyben kiszakadt a helyérõl...
mondjuk a töréssel, ütközésekkel én nem számolnék, tekintve fene sem száguldozna, de ugye ez olyan dolog ami nem csak rajtam/unk múlik...
elnézve 500e-ért nagyon korrekt 2003/7. havi Sedan-t lehet kapni, tehát a legutolsó gyártásból...
milyen tartozékok legyenek meg feltétlenül (papírok) egy autóhoz? biztosra szeretnék menni elõélet terén, csak sajnos nem vagyok ebben a témában semennyire...<#nemtudom>
esetleg alternatíva 500e-1m kategóriában, ami hasonló igényeknek megfelelne? alacsony fogyasztás, kis hibalehetõség->szervizelés, nagy "élettartam"

mrzed001
Dizlikhez nem értek, ezért is írtam a fórumot, ott van külön topic az MK2 1,8TD-nek ( http://mondeo.hu/index.php?topic=1446.0 ).
Na ami hiba lehet vele, az ott tuti mind le van írva (+megoldás)
Érdemes vásárlás elõtt ilyeneket olvasgatni.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

fifi
ezekben az 1.8 TD mondeokban az a LUCAS adagoló, az valami rettenet...
aki azt kitalálta, meg kéne verni.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Effe88
na ugye
nem véletlenül ajánlottam

mrzed001
A mondeo olcsó, ráadásul a szervizelése is piszok olcsó, mivel sok van és sok a bontott alkatrész. És igen, érdemes Ghia-t keresni, abba ha nincs is benne minden extra (pl nincs tempomat), elõ van készítve, secperc bele lehet applikálni.
Amúgy jó a közösség is mondeo.hu

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Effe88
van😄😄
tessék ez a legolcsóbb
http://www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/octavia/skoda_octavia_1.9_tdi_slx_90_le_tolo_tetovel_foliazva-6148939

állapotot nem tomD😄:

Zsolti9014
itt inkább azt írják, hogy nem túl erõsek és kulturáltak az 1.8 D-k (legalábbis az elõzõ mondatokra utal vissza az "itt sem", és ott ezeket rója fel neki), fogyasztásban meg tartósságban nem olyan rosszak azok.

egyik barátoméknak 2.0 benzines van, de nagyon gondosan karbantartott. azt a példányt bármikor elfogadnám.

Más: Octavia 1.9 TDI ennyi pénzért ugye még nincs?

Hajrá Magyarország!