Lelki energia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Anaid
a fény "kettõs természetû" mint köztudott

Akkor, ha éppen hullám "természetét veszi elõ a zsebbõl" akkor okozhat ilyet?

rezonancia

Természetesen "mini szinten"?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

sz4bolcs
Aha, tehát én lovagolok a szavakon, mert szerintem egyértelmû, hogy Chris nem arra gondolt, hogy jeges tengerben az emberi test megtartaná a 36 fokos hõmérsékletét?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Christiansen
kátrokódá!

csak ezért gondoltam tisztázom még1x.
"Na oké máshogy értelmeztem én és máshogy te, õ meg ki tudja mire gondolt. Na?!"

Anaid
Nem tûnt fel, hogy kinek válaszoltam? Most akkor Krisz a neved, vagy Sz4bolcs? Tõle kérdeztem vicces formában, hogy tényleg szügséges itt egy szó miatt leírni 5-10 mondatot? Na mindegy...Õ nem sértõdött meg, neked mi a bajod, ha nem is neked szólt?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Dj Faustus
Emisszió

(lat.) a. m. kibocsátás, kiadás, a fizikában a hõnek és fénynek kisugárzása, ellentéte a hõ és fény abszorpciójának. L. Fényelnyelés, Hõsugárzás és Kibocsátás. - E. elmélet a Newton által felállított fényelmélet, mely szerint a fény a világító testek által kilövelt finom, sulya mérhetlen anyag.

Forrás: A Pallas nagy lexikona

Anaid
Mi az a fotonemisszió? Azt hogy a foton mi azt tudom, de ez a kifejezés új.

Dj Faustus
"Csak egy kérdés: Lehet hogy Kirlian ugyanazt fotózta le, mint mostanában a japán tudósok, csak mivel az akkori technika nem állt olyan szinten "segítségre" volt szügség a fotók elkészítéséhez ez a segítség pedig az elektromosság volt?"

Nem ugyanaz! Kirlian külsõ nagyfeszültségû áram által létrehozott koronakisüléseket fotózott le, a japán tudósok külsõ energiabevitel nélkül kisugárzott fotonemissziót. Két teljesen más dolog!

Dj Faustus
"Egy frissebb cikk vótmá, de nem keresgetem a topicban. "
Itt már írtam errõl, belinkelve az eredeti cikket:
"Mivel az ember által kibocsátott sugárzás eloszlik (lásd Planck-törvény), így könnyedén megeshet, hogy az ember is bocsát ki látható-tartománybeli fénysugárzást."

Hozzátenném, mint a cikk is írja nem nagy mértékût (emberi érzékkel fel nem foghatót) - ennek nagy hatása nincs.

Az ember által kisugárzott infravörös sugárzáshoz: ezt az emberi szervezet azért sugározza ki, mert a keletkezett felesleg hõt (ugyebár a táplálékból felvett energia átalakításának van vesztesége is), valahova le kell adni.
Mint egy processzor, teljesítménytranzisztor, vagy egy szimpla villanykörte esetében: a felesleget hõként adja le.

Ez a kisugárzott hõ szimplán a levegõbe disszipál, a szervezetnek nem hiányzik (tehát nincs olyan, hogy az "energiavámpír" kiszipolyozza).
Érdekességként megjegyzem: ez körülbelül 100 Wattnyi teljesítmény (de relatíve nagy felületen - 2 m2 - adódik le).

Anaid
Csak egy kérdés: Lehet hogy Kirlian ugyanazt fotózta le, mint mostanában a japán tudósok, csak mivel az akkori technika nem állt olyan szinten "segítségre" volt szügség a fotók elkészítéséhez ez a segítség pedig az elektromosság volt? Ha véletlen igen, akkor viszont a régebbi cáfoló cikk abban tévedett, hogy nem pusztán az átvezetett elektromosságot sikerült lefotózni, hanem az csak felerõsítette az egyébként is létezõ "kisugárzást" (plusz visszaverõdést)?

Anaid

Anaid

Anaid
NEKED NEM. Bocs nem írtam, csak gondoltam...

Anaid

qetuol
nem is tudom h ennek most örüljek vagy nem... =D

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

sz4bolcs
Megint nem fog kiderülni, hogy mik azok a tények "amik nekünk nem elegendõek".

qetuol
"Hát akkor örülhetsz, nem írok megint egy ideig. "

<#worship> (csak aztán nehogy túl hamar meggondold magad)

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Christiansen
mármint kampec, ha huzamosan eltér az optimálistól.

Christiansen
na basszus, már ott tartunk, hogy én lovagolok a szavakon D:D:_d

rendben, akkor még1x:
az egészséges ember testhõmérséklete 36-37°C körül van,
és ha ez ettõl huzamosabban eltér, vagy kihûl vagy hõgutát kap. ennyi.

másik: ami Anaidnak még mindig nem esett le ezek szerint,
ha az embernek van aurája(nevezed aminek akarod), olyan ugyanúgy van a szekrénynek, tücsöknek, sonkának, mindennek. Sõt, a mágnesnek, mobiltelefonnak,
mikrónak, denevérnek egészen spirituális aurája van. Betmennek is.

sz4bolcs
"Azszem kicsit tényleg kutyulom a tudományt a "nemtudománnyal", dehát szerintem ugyanazt a dolgot nevezik sokféleképp."
Ettõl lesz valami áltudományos. Ezt csinálja az összes, aki a tényeket kutyulja a bizonyíthatatlan, vagy a tényeknek ellentmondó állításokkal.

sz4bolcs
Érvelési hiba, szofisztikálás.
Én értem, mire gondol, mert jól megvilágította a mondandóját.

Anaid
Na oké máshogy értelmeztem én és máshogy te, õ meg ki tudja mire gondolt. Na?!

sz4bolcs
Ha megmagyaráznád, hogy hol van itt szavakon lovaglás, akkor megmondom.
De szerintem te nem értetted, hogy Chris itt az egészséges emberi test optimális mûködésérõl ír, csak ezért írhattad ezt:
"de az sem igaz, hogy az egészséges ember testhõmérséklete 36-37 fok C mindig mindenhol."

sz4bolcs
Hát én eddig kevés kivétellel csak egymásnak ellentmondó infóval találkoztam ezzel kapcsolatban, de van pár jó. :D

egyik
másik

Anaid
Szerintem meg létezik. Én azt az "energiamezõt" tekintem aurának, ami körülveszi a testünket. Csak éppen úgy nevezik, hogy elektromágneses mezõ. A fény nem elektromágneses sugárzás véletlenül? Nem szóródik, nem verõdik vissza részben...stb. Szal ami körülvesz minket közvetlen közelrõl az részben érkezõ sugárzások, részben visszaverõdés, szóródás eredménye részben a testünk folyamatainak "terméke". Jaj, naon éjjel van már nekem ehhez. Oké, igazad van jó csomó logikai lépést hajlamos vagyok kihagyni. Mittom én nekem természetes, hogy én hogy gondolom, nem mindig ecsetelem, majd igyekszek nem "ennyire magamból kiindulni". Azszem kicsit tényleg kutyulom a tudományt a "nemtudománnyal", dehát szerintem ugyanazt a dolgot nevezik sokféleképp.

Anaid
"nem beszélve arról, hogy attól, hogy rádsüt a napfény, még nem nyersz energiát.
ha meg sokat süt, rögtön el is kezdesz izzadni, mert 36-37°C az egészséges emberi test hõmérséklete, egész évben, minden kontinensen.."

Tényleg muszáj szavakon ennyit lovagolni?

sz4bolcs
"386 hsz alapján ha az aura nem létezik, attól lehet valós hatása?:D ( Bocs csak poénkodok.)"

-Pedig nem vicc. Egész iparág épül rá. =8^)

Anaid
Tanulságos.

sz4bolcs
1:44 xDDDDDDDDDDD

Anaid
OK. Akkor az alapoktól kellene kezdenünk. Mi az az aura? Lehet hogy alapfogalmakat értelmezünk máshogy ezért nem világosak az összefüggések.

386 hsz alapján ha az aura nem létezik, attól lehet valós hatása?:D ( Bocs csak poénkodok.)

Szal. mi az aura?

sz4bolcs

sz4bolcs
Hát õ mintha optimális testhõmérsékletrõl beszélne abban a hozzászólásban.

Amúgy az a baj, hogy így megy ez az érvelés (köszi az ötletet Alex):
-Az ember, ha elég gyorsan csapkod a kezével, akkor elkezd repülni.
-Dehát az ember nem tud repülni
-Hogyne tudna? 1903. december 17. Wright fivérek.
Érted?

-Aura veszi körül az embert, amit a guruk látnak is.
-Az aura egy humbug
-Dehát tudósok már ki is mutatták, hogy az ember mindenféle sugárzást bocsát ki.
Érted?

Homályosan állítasz valamit, megfogalmazódnak ellenérvek, aztán ahelyett, hogy pontosítanád az állítást, ellenérvként újra állítasz valamit, amit nem is tagadott senki.

sz4bolcs
Õ, légyszi! <#szeret><#szeret><#szeret>

sz4bolcs
A placebóról: Nem-létezõ dolgoknak nagyon is létezõ következményük lehet, ha valaki hisz bennük, vagy egy hatalommal rendelkezõ személy elhiteti õket. Kb. ennyi.

Anaid
Égig érõ paszuly:D

Anaid
Sztem semmit beszélgetés lenne nem gúnyolódás a lényeg. A véleményünk úgyse fog egyezni...Érvek pro kontra, gondolatok, de nem leszólás. Nagyjából ennyi.
Tudod van valami ami miatt tisztellek, bár nem ismerlek. Az, hogy igyekszel recionális lenni, de vállalod hogy hiszel is. Tudás és hit minden emberben ott van ez a kettõsség, de nem mindenki vállalja.

Anaid
306 hsz.

Anaid
Estimeseként olvastam el a gyerekeknek.

Ilyeneket is észre lehet venni. Ismertétek ezt a mítoszt? Én nem, pedig magyar vagyok.

sz4bolcs
Ki mondta, hogy az egészséges ember testhõmérséklete mindig 36-37 fok?
Jeges tengerben senki nem fogj tudni annyi hõt termelni, hogy sokáig 36-37 fok maradjon.
A részedrõl mi nem tetszik, mit kéne kiemelni?

sz4bolcs
Maradok a crescendo-nál. :D

Anaid
Én is tudom, hogy nem attól fagy meg, de az sem igaz, hogy az egészséges ember testhõmérséklete 36-37 fok C mindig mindenhol.
Te figyu miért csak azt emelitek ki, ami részemrõl nem tetszik? Most nem azért a két fillérért de más is szokott ám egetverõ marhaságokat írni és nem cseszegetitek pl. itt sem. Olvasd vissza. De mindegy a tudás az tudás, az hogy emberek hogy kategorizálják, hogy minõsítik az nem is annyira lényeges.

sz4bolcs
A cikk épp azt állítja, hogy az éjszakai fény káros lehet.
Chris meg arra hozott példát, hogy az ember elsõsorban táplálékból nyer energiát.
Mellesleg az ember nem attól fagy meg, hogy nem cirógatja az arcát a napsugát, és nem termel elég d-vitamint ezért valami csúnya hiánybetegség alakulna ki tõle.

Anaid
361 hsz linkje. bizonyított dologok. Pedig összemosták a pszichét a fizikális gyógyulással, na meg mások törõdésével meg egyéb "csacskaságokkal".
Nem kockagömb-szint. Bár, Isten tudja olyan még nem volt, világszenzáció.

sz4bolcs
Miért baj, ha összemosom a kockát meg a gömböt? Hát lenne belõle kockagömb.

Anaid
Azt olvastam, a 361-est még nem teljesen végig. Eddig nem jutottam oda, mást olvasgattam, de igazad van értelmesebb idõtöltés. Na most el is olvasom az utcsó fejezetet is.

sz4bolcs
Ez kb olyan, mint ha azt írnád, hogy a villanymotort az az energia mûködteti, amivel rányomsz a bekapcsol gombra.

sz4bolcs
Vadász, vadász.. okosabb lennél, ha nem csak linkelnéd a cikket, hanem olvasnád is.

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Anaid
Csakhogy azt a cikket arra válaszul linkeltem, mint lejjebb már írtam, hogy Krisz szerint fény nélkül ugyanolyan jól ellenénk....Na mindegy a beszélgetés ilyen. Elindulunk a kályhától és a végén lehet az arktiszról beszélünk, máshol nem szokott ebbõl senki "logikai" problémát kreálni.
Mindegy, hagyjuk Birom én egyedül, csak most egy idõre pihizek:D

sz4bolcs
Lol, értelmezzem neked a cikket, amit belinkeltél?

"Az éjjeli fény megakadályozza a melatonin hormon termelõdését, amely felkészíti a sejteket a sötétségre, és ezzel sokféle regenerációs folyamatot indít el."

Tehát szó nincs arról, hogy valami energia hiánya okozná a betegséget, amit a fénynek kéne szolgáltatnia. Amúgy korrekt cikk, ha valaki nem csak a címet olvassa.

"Hát akkor örülhetsz, nem írok megint egy ideig."
és még te beszélsz felnõttekrõl.
Ez mi, ha nem gyerekes "zsarolás", vagy hiszti? :D