Lelki energia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
-Szerintem meg semmitmondóak.
Tehát az eredeti kérdésedre a válasz: Bizony, aki nem táplálkozik rendesen, az megbetegszik, és az energiát a tartalékai felélésével biztosítja.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
mellesleg ide-oda csapongsz, gyakorlatilag átkötések nélkül beszélsz itt mindenfélérõl.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Kérdés: Ha ezos dolgokról van szó mennyit olvastatok róluk? Mennyit foglalkoztatok gyakorlatban vele? Nem vagyok ezós, de irritál, ha emberek olyasmikrõl mondanak lehúzó véleményt, amikrõl fogalmuk sincs.
A placebó hatást nem kérdõjelezitek meg bár nincs rá bizonyíték hogy hogyan mûködik, csak tudományosabban hangzik, hogyaszongya a szervezetben beindulnak bizonyos önregeneráló folyamatok, na ez aztán a tudományosan elfogadható TÉNY? Jót tudok nevetni az ilyen szemellenzõs látásmódon. Sajnálom, de tényleg. Attól függ ki mondja?
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

hanem dekoncentráltság,
logikus, tiszta, központozó gondolkodás és fogalmazás, szövegértés stb-stb hiánya
avagy attól még nem leszel mûvész, hogy nem ért meg senki..
Nem csapongok. Olyasmit vetettetek folyton a szememre, ami klasz dolog. Összemosni a tudományos meg nem tudományos, fizikai meg lelki pszichés dolgokat az klasz dolog is lehet. Unom, hogy szemrehányást írtok miatta. Miért lenne az baj, hogy bár egy szaktarületen kevesebb tudással, de univerzálisabban és tágabb látókörrel gondolkodom mint mások? Sokminden nem sikerült volna életem során, ha szemellenzõs lettem volna, és sokminden nem sikerült volna, ha nem lettek volna helyzetek amikor igenis nem az eszemre hallgattam és nem érdekeltek "más fõokosok" véleményei. Tudod ilyen dolgokat neveznek tapasztalatnak és ilyenektõl bölcsebb és nem butább az ember. Majd 10 év múlva beszélünk róla:D:D
második: össze-vissza csapongsz megint.
mi az, hogy energiamezõ?
nem hiszem el kezdek kiakadni, MINDENNEK VAN HÕMÉRSÉKLETE, TÖLTÉSE,
GRAVITÁCIÓJA, a monitorod is egy ASZTRÁLTEST ENNYI ERÕVEL, NEHÉZ FELFOGNI??!!!
Nem baj, hogy összemosom és nem szerintem. Mára a tudósok véleménye is az, hogy " a hit csodákra képes" placebóhatás nem ugyanez az elv?
Ja ezt írtam, helyesbítek pótolni igyekszik ahonnan, ahogy tudja, lehet.
Ha van energiamezõnk, ami nem csak szerintem van, akkor két ember energiamezõje nem valószínû, hogy máshogy viselkedne, ahogy minden más ilyesmi a fizikában, nem? Energiamegmaradás törvényétõl kezdve energiacserés folyamatokon át....Tudom összemosom...és? A fizika törvényei ránk nem vonatkoznak? Na reálosok?
"Ja megjegyzés az általatok kigúnyolt energiavámpír kifejezéshez.
Kicsit elgondolkodtam. Ha egy ember nem egészséges és nem mûködik optimálisan a szervezete, könnyen elképzelhetõ, hogy az "energiaháztartása" sem. Hiányállapot lép fel és mivel a szervezet nem tudja pótolni, hát "máshonnan szerzi be". Nem is tûnik akkora baromságnak. A fizikában is rengeteg "kiegyenlítõdéses" folyamat van. Végül is szerintetek miért hülyeség?"
azaz mirõl van itt szó? fiziológiai szükségleteket összemosol pszichésekkel,
majd ráadásként belefutsz egy ilyenbe.
Élvezed? Hadd ne írjam mit és hol élvezz inkább...:D
esküszöm, keressetek rá.
nemrég meghalt egy ilyen család, mert olyan bõséges volt a fény..
De azért van egy kérdésem: Ha igaz lenne, hogy ennyire nincs rólam jó véleményed ugyan miért írsz nekem? Régebben, amikor itt besokaltam nem írtam jó ideig...te miért írsz? Miért nem hagyod a fenébe az egészet? Mondd drága!
azt hiszem ez itt a mélypont
már nem újdonság, ha vmire nem tudjátok a választ ilyen szokott lenni a stílus.
Mellesleg nem mondtam, hogy CSAK ne sarkítsátok már vagy-vagy kérdésre. Senki nem beszélt arról, hogy csak fénybõl nyerjünk energiát, hanem, hogy energie átadás van és onnan IS lehet. Az energiaháztartást pedig ezek szerint máshogy értelmezzük. Én hozzá számoltam a testet körülvevõ elektromágneses erõteret is, ami a tudomány szerint is létezik, szerintetek meg nem....:D
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
itt energiaháztartásról volt szó. nálam ide NEM tartozik a Nap melege,
aminek az "energiáját" testünk elnyeli(visszaveri) majd rögtön átadja..
"miért fagynak meg emberek?" loálmán vol2
azt hiszem ez itt a mélypont
na meg
ennyi erõvel, a ti felfogásotokban az is energiaátadás, ha megvágod az ujjad késsel, hisz a súrlódástól hõ keletkezik,
a mozgási energiának a bõröd felsõ rétegei látják kárát, és élettani folyamatok,
véralvadás és sebképzõdés indulnak meg..
az egész lelki energia humbug helyett meg a Maslow piramist kellene megismerni,
és nem keverni a fiziológiai és pszichés szükségleteket, pláne nem összemosni.
mint a fotoszintézisnél is..ha nincs fény,akkor nincs tápanyag és kampec"
1. Az ember nem fotoszintetizál.
2. Az embernek elsõdlegesen nem energiatermelés szempontjából van szüksége a fényre (a növényeknek viszont igen). Energiát a táplálékból vesz fel leginkább szénhidrát formájában.
3. A fénynek az alábbiak miatt van jelentõsége:
* felmelegít - infravörös sugárzás formájában
* D-vitamint termeléshez nyújt segítséget - UV sugárzás
* segíti látásunkat - látható fény
mint a fotoszintézisnél is..ha nincs fény,akkor nincs tápanyag és kampec
nálunk is szükség van bizonyos mennyiségû fényre,ahhoz,hogy vitamint tudjunk termelni
am meg a depresszió télen a napfény miatt van...akkor miért is nincs energia termelési adottsága?
napfény nélkül valszeg hamar meghalnánk
meg gondolj bele,ha a nap nem is ad át így szó szerint energiát,de köze van ahhoz,hogy,amivel érintkezik az termel
olyan,mintha betenném a kávét a mikróba,és ráfogom,hogy dehát ez nem ad neki energiát,tehát nem a mikró melegíti fel a kávémat
BMW Über Alles!
Mondd, hogy a fenébe lehet, hogy emberek megfagynak ha annyira állandó a testhõmérséklet mindenhol mindenkor? Na ne annyira átlátszó, de komoly...
"Az emberi testet táplálja közvetlenül a napfénnyel való érintkezés vagy indirekt módon az ételek bevitele, folyadékok fogyasztása vagy annak a levegõnek a belélegzése, melyet a napfény energiája vitalizál."
Egyébként ennyit errõl az oldalról.
akkor meg?...
akkor ennyi erõvel a napkollektor,se a napból jut energiához..mert közvetlenül nem érintkezik vele,meg ugye nem is látod...
BMW Über Alles!
Energiaátadásról akkor lenne szó, ha a fény mozgási energiáját a tested valamilyen módon elnyelhetné és hasznosíthatná. Itt pusztán arról van szó, hogy miként hat a Napfény, és indít be változásokat ("végbemegy a kapillárisok tágulása, vér lép a szövetek közé és kiválasztódnak a felhalmozódott toxinok, a sejtek aktiválódnak), amely változásokhoz a tested nyilvánvalóan a saját meglévõ energiáját használja fel, nem olyan "energiát", amit a Napból nyer...
A napból miféle enrgiát nyersz? Na erre aztán nem kell válaszolni, hiszen annyira egyértelmû. Csak nem képzeled, hogy ilyen szintû beszélgetésbe belekezdek egy tudományos fórumon?
Melyikútöknek van fizikából doktorátusa, merthát egy tudományos fórumon csak komoly hozzáértõknek lenne szabad beszélgetni a tudományról....
Na oké itt a vége én befejeztem. Utánozós kabaré vége.
A Napból miféle energiát nyersz? Azt kérted, hogy cáfolják meg, de te magad sem érted, illetve nem fejtetted ki, hogy milyen formában nyerhetne az ember szervezete energiát a napból, arról már nem is beszélve, hogy ezek alapján fogalmad sincs arról, hogy mit jelent a fizikában az energia.
Tudod, aminek jele és mértékegysége van.
Lehet, hogy fel kéne hívni a kövér emberek figyelmét, hogy töltsenek kevesebb idõt a Napon. Vagy a hiperaktívakét?
Vagy te valamiféle ezoterikus spirituális napenergiáról beszéltél?
Mellesleg nem értem, hogy a ráknak (amihez a D-vitamin hiánya hozzájárulhat) mi köze lenne az energiához :D A Napfény által beindított D-vitamin termeléséhez van köze, de ebben hol a Napból nyert energia?