Pánikbetegség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem sokat segít ha naplót vezet egy pánikbeteg. Jön egy roham, elkezded leírni mit érzel, mi az amitõl félsz, mi az ami legrosszabb esetben történhet. (úgy sem fog megtörténni, csak az agyadban) Jobb esetben már az írás közben megnyugszol, de nagy segítség az is, ha nyugodt állapotban visszaolvasol, és tudatosítod, hogy a félelmeid közül egyik sem történt meg. (és nem is fog)
Ez nagyon rossz érv :D Minden amit érzel, az agyba jut (a megfelelõ kortexbe, idegpályákon), ott kerül feldolgozásra, és ha tanulsz agykontrollt, akkor meg is tanulhatod, hogy nagyon is elõ lehet hittel, agykontroll segítségével tudatosan állítani szinte minden fajta érzést.
Lélekvándorlásban már nem tudnék hinni, nem is látom értelmét.
És akkor részben visszatérve a témához, amiért elkezdtem írni is;
"persze annak, aki nem pánikol a sok embertõl zárt térben"
Saját tapasztalat, hogy minden ilyesmit le tud gyõzni az ember 100% -osan is, ha nem elkönyveli, hogy hú, az én lelkem sajnos fél a többi ember lelkétõl, ezért én ott nagyon fogok pánikolni, jajj nee :-s ... Harcolni kell az ilyen ellen, leszarni, márpedig nem fogok félni és nem kell nekem sem semmi zöld szar, hogy ne haljak bele az idegességbe.
Nem feltétlenül szeretnélek meggyõzni, de egy jódarabig én is hittem ilyesmiben (bár ennyire azért nem :| ), reiki gyógyító tanfolyamra is el szerettem volna menni egy idõben, de aztán "megvilágosodtam". Szerintem jobb nem hinni ilyesmiben, és tudományos szempontból tisztába lenni azzal, hogy mi az ami lehetséges, és mi az, ami már csak hit. Nem lesz rosszabb semmi.
(sokszor felcserélem a szavakban a betûket :D)
Fizetett ügynökök és az agymosás pedig ponthogy a másik oldalon van...ez is tapasztalat..találkoztam velük...
Halhatatlanság. Na igen. Létezik reinkarnáció, tehát a lélek vádnorol, miután meghal de ez nem az a téma...
Testmozgás pedig igen, az szükséges és jó dolog, fõleg, mertha mondjuk gyalog megyünk olyan helykre, ahova eddig autóval, akkor nem szennyezzük a környezetet. Csak ezt sok ember nem érti meg...persze ha mondjuk nagyon távolra kell mennünk, akkor meg lehet használni a tömegközlekedést és akkor ismét sokat segítettünk a környezetünkön, persze annak, aki nem pánikol a sok embertõl zárt térben. Pozitív életmód az biztos elengedhetetlen a dologhoz, mert ha mindent jobb színben látunk majd, akkor mi is boldogabbak lehetünk és egészségesebbek. Én pl. folyton optimista vagyok és jól érzem magam tõle. :)
Az agykontroll az egyetlen, ami hókuszpókuszok nélkül, arra tanít meg amire valóban képes az agy, a lehetõ leghatékonyabban, de ugyanakkor nem hiteti el az emberekkel azt, hogy az halhatatlanná tesz, illyetve hogy például minden esetben mentesít a gonosz gyógyszerek elõl, ha valóban történik valami.
Én is hiszek abban, hogy megfelelõ életmóddal számos betegség (többek között a legtöbb áldozatot szedõ sztrók, infarktus) megelõzhetõ, és ki is lehet gyógyulni belõle. De ehhez még agykontroll sem kell, csak odafigyelni a rendszeres testmozgásra (ha ezt nem teszi valaki, a szervezete leépíti az izmokat és a szükséges funkciókat, mert sok energiát fogyasztanak, illetve felborul a "háztartás"), pozitív gondolkodásmódra (nem stresszelni, hinni az egészséges életmódban). Meditáció jó dolog, egy ideig én is csináltam, bár mostanában sport mellett én nem érzem szükségességét, mert nagyon jól érzem magam így is.
Ha azzal szugerálod magad, hogy mennyire rossz felszállni a zsúfolt tömegközlekedésre, mennyivel jobb, megnyugtatóbb (amiben nyilván van valami) egy jókis séta a fák alatt, akkor tényleg egyre rosszabbul fogod bírni a tömegközelekdést, ez kõkemény pszichológia. Arra kell gondolni, hogy hú ezzel mennyi idõt megspórolok, és mennyi dologra marad idõ ^^ (amúgy én is utálom a tömegközelekdést, nem igazán lehet benne mit szeretni, rengeteg helyre jártam kerékpárral, 4 évig suliba is (csak már egy ideje nincs, mert ellopták) - de azért annyira nem elviselhetetlen.
Ugyanilyen a tériszony, ami mindenkinek van - pláne ha mások is sulykolják, hogy "úúúristen ez demagas, nem merek lenéznise --> énse". Nekem is volt, de amióta járok teremfalat mászni, a 14 méter magas falon már tök természetesen mászunk (persze kötéllel, de a tériszonyt az sem szünteti meg, elõször remegve engedtük el fönnt).
Viszont nem tudom, mert sajnos nem éltem át, és ismerõseim között sem volt pánikbeteg, de az biztos, hogy normális esetben nem kellene kialakulnia, tehát nem feltétlenül vezethetõ vissza csak pszichés problémára. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem is lehet meggyógyulni belõle.
Én tényleg az agykontrollt javaslom mindenkinek elõször, arról olvasgatni!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
"Mihály arkangyal kért, hogy írjam meg ezt a cikket, ..."
itt abbahagytam.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
link
Mivel azt írtad, hogy olyan helyen jön ez elõ, ahol nincs fa, ez azért van, mert szereted nagyon a természetet és az jelenti számora a biztonságot és a menedéket. Gyökerek.... Indigók, kristálygyerekek mind természetszeretõek...
Ír lejjebb pár tanácsot, hogyan tudd kezelni, ha ilyen tüneteid vannak. De ez nem betegség!
Az a baj, mostanában vannak olyanok, akik kitalálják mindenre, hogy ez meg az is betegség, közben meg nem.
Nekem egy ideje tömeges emberiszonyom van. Tehát ha zárt térben sok ember van, akkor ott nem érzem magam túl jól, zavar a dolog és nálam is a természet nagyon megnyugtató. Igen, én átestem ilyen átalakuláson....szeretek kinnt lenni, mert vágyom a folytonos mozgásra, de nem szeretek sok ember közelében lenni. Így hát arrafelé szoktam sétálni, mászkálni, ahol nyugodtabb minden. Furcsa, mert focimeccsre kimentem és mivel a stadion ugyebár elég nagy nyílt tér, így bár sokan voltak ott, nem igazán zavart a dolog, nyugodt voltam, mert néztem az eget és a stadion melletti fákat, meg a zöld füvet és emiatt nem volt rossz a dolog. :) Más a helyzet, mikor lementem a pultos részre, az fedett helyen van és ott nyomult sok ember, attól enyhén szólva rossz volt minden, hogy zárt volt. Még a buszt se szeretem már. Inkább gyalogolok. Az a szûk kis tér sok emberrel eléggé fullasztó tud lenni. Meg azt vettem észre, hogy autóban se tudok sokat utazni. Régebben simán ment a dolog. Most meg olyan, mintha egy hullámvasútban ülnék, pedig ugyanabban a kocsiban vagyok, de rám tör mindig a hányinger egy idõ után. Mondtam is apámnak...aztán meg volt lepõdve...õ nem tudja, miért van ez nálam... Hát ez ezzel jár...de nem baj, úgyis jobban szeretek sétálni. Szóval lehetõleg kerülöm az autókat, buszokat, zárt helyeket, ahol sok ember van. :) Ha mégis el kell olyan helyre mennem, akkor próbálok figyelni a légzésre, és gondolatomat jó dolgok felé irányítom. Égre, természetre, ha van, szóval keresek valamit, ami a természettel kapcsolatos és azt nézem, ha van a közelben. Próbálj sokat az égre nézni vagy a madarakra. :) Ha van madárhang, akkor azt hallgatni. Bármi, galamb vagy veréb is jó, csak olyan legyen, ami a természettel kapcsolatos. De jót tesz a meditálás. Próbáld ki. :)
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
De ezt a könyvben értelmesebben le van írva.Nekem csak a könyv olvasása segített abban,hogy ne féljek az utcára lépni és ne féljek a rohamtól.
Szóval mégegyszer a könyv: Panic Away - Joe Barry (piratebay-en fennvan,keress rá így:Panic Away)
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Van hogy naponta többször is, van hogy 1-2 szívverésnél kisebb ritmuszavart érzek, szokott olyan lenni hogy 1-2 percig néha nem ritmusos a pulzusom (rövid idõközönként 1-1 gyorsabb - lassabb ütemû szívverés) viszont eddig ha jól emlékszem 1 éven belül 3x volt már hogy több mint fél percig erõsen éreztem hogy össze vissza kalapál, és ilyen fulladásszerû érzés fogott el mintha nem kapnék levegõt.
Na ilyenkor van hogy rámjön a para, hogy mi lesz...
#315 -re :
én csak a Frontin-t próbáltam, 1-2 üveggel elfogyott aztán leálltam vele, meg doki írt fel Betaloc-ot de azt meg nem szedtem, próbálom húzni a gyógyszeres kezelést amíg csak lehet.
de tényleg köszönöm hogy segíteni próbáltok. Még lehet visszatérünk rá ;)
gamertag: kenobita
nyár óta túlvagyok egy költözésen, környezetváltozás nyilvánvalóan nem változtatott semmin. Buszon rám szokott jönni a rosszullét, erõsen kell küszködnöm hogy ne legyen úrrá rajtam az "azonnal le kell szállnom mert nem tudom mi lesz" érzés, érdekes módon mindig akkor van csak ez mikor megyek vhová, mikor hazafelé megyek tök oké minden.
Én még mindig azt mondom hogy a gyerekkorom óta tartó szívritmus-zavaraim hozzák elõ a pánikrohamokat mert észrevettem hogy mindig ezzel kezdõdik. Kajálás után elõjön szinte mindig 1-2 ritmuszavar, akkor frontváltozás is elõhozhatja. Most vagy én vagyok csak ilyen hülye hogy túl nagy figyelmet fordítok a ritmuszavarokra és már félek attól hogy mikor lesz (akik nem tudják: szívritmuszavar okozhat infarktust, hirtelen szívmegállást) és ez okozza a rohamokat is mikor kijön. Lehet be kéne néznem egy kardiológiára... :\
. : Z E L L E R : .
Agykontrollnál egyszer velem is megesett szintre menetelnél, hogy mire alfa állapotba kellett volna jutnom a pulzusom már az egekben volt, teljesen felspanoltam magam, mintha adrenalinfröccsöt kaptam volna :D na szép kis relaxáció :)) de elõtte meg utána se fordult elõ ilyen, nem tudom, akkor mi volt...
Vagy próbálhatnál meditációhoz készült hangokat is hallgatni fülessel, amik levisznek alfa állapotba, vagy még mélyebbre.
+1:
Atomrészegen is izgulsz?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
és miután kifakad csak kis piros pötty van helyette
és a pánikbetegségben szenvedõknek kitartást kívánok mert van kiút és szeretném ha megtalálná mindenki:)