Pánikbetegség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Az is sokat segített, amikor megtudtam, hogy a pánik, Pán istenrõl kapta a nevét, aki egy pánsíppal ijesztgette az erdõben az embereket :) Na mondom, ez a kis hülye nem fogja rámhozni a frászt :) :D
Talán, ha apró lépésekkel kezdesz..hidd el, menni fog! Csak bízz magadban!..mellettem igaz volt egy nagyon jó barát aki sokat segített, de jórészt magamnak köszönhetem.. És figyelni kell arra is, hogy az apró sikereket rögzítse az ember! Észre kell venni, ha sikerül valami..
Borzalmas dolog az biztos,de úgy gondolom,hogy nem leküzdhetetlen..
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Hiába, rámugrott kb +10 kg. az elmúlt fél évben+alig mozgok. Úgyhogy most edzés+bicaj ezerrel, meg megpróbálok egészségesebben kajálni. 185 cm vagyok és kb. 93 kg. 80-85-ig le kellene menni...
gamertag: kenobita
Mostanában ami van : már gyerekkorom óta szoktak lenni kisebb-nagyobb szívritmuszavaraim, az a fajta amikor "kihagy" a szív, szóval olyan mintha kimaradna 1 ütés és ezt pótlólag utána pumpál egy nagyot a szív, ezután visszaáll a ritmus, de még tavaly volt egy olyan hogy egyszer csak kb. 15 másodpercig elkezdett össze-vissza kalimpálni mintha szívroham lenne, hozzáteszem ez is pánikrohamhoz vezetett majdnem de szerencsére abbamaradt. (nem vizsgáltattam ki az okát kardiológián eddig) Mikor ilyenem van akkor végigfut rajtam egy olyan bizsergés mint amikor megíjedsz vagy megíjesztenek. Szóval mostmár mintha paráznék ettõl a ritmuszavartól is.
Jah meg olyanom szokott lenni hogy kajálás után valamiért elég magas lesz a pulzusom és ettõl ilyenkor nagyobb eséllyel van ritmuszavarom úgy vettem észre, meg néha esténként mikor már elalvás közeli állapotba kerülök akkor is van hogy arra ijedek fel hogy felszalad a pulzusom csak úgy.
A körzeti dokim még tavaly azt mondta hogy nem tud velem mit csinálni, mozognom kéne meg kint lennem a friss levegõn. Ez úgy tûnik hogy segített tényleg, viszont ha biztosra akarok menni akkor valszeg elmegyek egy kardiológiai vizsgálatra vagy kipróbálom a Magne-B6 ot (magnézium és B-vitamin bogyesz). Úgy hallottam a magnéziumhiány is okozhat ilyen tüneteket.
Azok leírják, mik a normális viselkedés alapjai emberek között. Ma nagyon nem azok a szabályok szerint viselkedünk egymással, és ennek meg is van az eredménye, azon gondolkodunk, hogy mások mit gondolnak rólunk, mert nem tudjuk, hogy helyesen viselkedünk-e.. vagy valami ilyesmi..
Sajnos nekem a "bezárkózást" egy természetes tényezõ okozta, amit úgyhívnak mutálás. A sok éneklés miatt nálam úgy jött ki, hogy alig bírtam beszélni 3 évig. Azonban 4. évben - amikor már mélyhangon tudtam beszélni, az érettségi miatt elég sokat kûzdöttem, hogy megtanuljak újra rendesen beszélni meg kommunikálni, az volt a szerencsém, hogy zenemûvészeti suliban a tanárok is segítettek, és mivel többet voltam bennt a suliban, volt kivel kommunikálnom mindig :)
Utána gyakorlatilag elmúltak ezek, bár ha sok ember elõtt kell beszélnem nehezebben megy :I
Neked is azt tudom javasolni, hogy sport, és olyan emberek/társaságok keresése, akiknek hasonló az érdeklõdési körük. Én is nehezen találtam sajnos ilyeneket, de azért lehet ;)
Eleve ha semmit nem csináltál (nem szóltál hozzá vagy nem csináltál olyat) nem lehetnek elõítéletei az embereknek, csak beképzeled.
Nem tudom a szociofóbia pontosan mit jelenthet, talán emberektõl való félelem ? De ezt inkább úgy mondanám hogy egy kezdõdõ depresszió jelei.
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Elmentem dokihoz, szívultrahang, terheléses ekg, stb., semmi szervi bajt nem találtak. De a rohamok néha rámjöttek. fõleg nagyobb bulik után, mikor nem tudtam magam kipihenni. Aztán mondta egy pszichológus barátom, hogy szerinte pánik lesz a dolog. Szóval elmentem pszicho-hoz és õ is azt mondta, hogy ez sajna pánik. Rivotril-t írt fel, azt szedem. Ha normál napom van, akkor általában 1 szemet veszek be, max 2-t. De ha mocsokszar, akkor 4-5 is bepattan. Tudom, hogy ez így nem jó, de ez van. :(
Amúgy amit észrevettem: Amikor menyasszonyommal kiköltöztünk vidékre kertes házba, és ott volt a jó levegõ, kert, testmozgás, teljesen rendben voltam.
Az addigi 100-110-es pulzusom visszaált 85-re és semmi bajom nem volt. Aztán szétmentünk, én visszaköltöztem a belvárosba, megzuhanás, befordulás, stressz, cigi, kv, kevés alvás, semmi mozgás és most sajnos újra jön minden elõlrõl.
Most sportolni szoktam otthon, fekvõtámasz, felülés, guggolás, az szokott segíteni. Ha rendszeresen csinálom, akkor a pulzusom is visszamászik a 85 körülire. Egy ideje megint nem csinálom, magánéleti szarságok miatt és most újra 110 körül vagyok pulzusügyileg.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a nyugalom, sport, stresszmentes egészséges élet a gyógymód.
Nekem is volt, hogy azt mondtam, hogy kemény vagyok, dobom a Rivotrilt. Kb. 4 napig nem szedtem, aztán megint olyan rohamom volt, hogy az ügyeleten kötöttem ki. :( Úgyhogy azóta mindig itt van nálam, remélem egyszer végleg megszabadulok tõle.
És az is igaz, hogy aki nem élte át ezt a szart, annak tényleg fingja nincs, hogy mennyire meg tudja keseríteni az ember életét. Jobbulást mindenkinek!
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
sok ember, tömegközlekedés, én dokinál is szoktam stresszelni kicsit, gyakorlatilag bármi amihez NEKED közöd van, vagy kapcsolatba van veled.
Ezt azért mondom mert pl. mikor anyámat kísértem el a városba mert dolga volt akkor egyáltalán nem volt semmi bajom a legnagyobb tömegekben sem.
Viszont mikor nekem mentünk a tanfolyamomat intézni akkor meg kész voltam szinte ahogy odaértünk a helyszín közelébe.
A pánikos meg valóban nem a tünetektõl retteg, hanem inkább a tünetek által bekövetkezhetõ haláltól (talán nem is tudatosan), ám ez a félelem gerjeszti magának a félelem tüneteinek az elhatalmasodását.
Valahogy úgy képzelem, a pánikbetegségnek van egy "félelem-küszöbértéke". Ha ezt nem éri el, akkor nem indul be az öngerjesztõ folyamat, vagyis nem alakul ki az a "félelem-mennyiség", amely már elõidézné magát a pánikot. Aki ezt a küszöbértéket nem éri el a félelmével, az 'megmarad' hyponak, aki átlépi, annál maga a félelem által produkált testi tünetek következtében alakul ki a pánik.
Egy kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint a Tachoma-híd leomlását. A szél a félelem, a híd maga az ember. A szél fújt, fújdogált. Amíg nem ért el egy bizonyos erõsséget, addig a híd csak csendesen elringatózott magában. Viszont amint a szél erõssége átlépett egy bizonyos küszöbértéket, a híd a saját szerkezeténél fogva pusztító ringatózásba kezdett, amely végül is a teljes összeomlásához vezetett.
Vagy mint egy csillag születése. Amíg nem elég nagy a nyomás és a hõmérséklet a fúziós folyamatok beindulásához, addig csak izzik, de amint átlép az összepréselõdõ hidrogénatomok mennyisége egy kritikus tömeget, az egész belobban, és beindul a fúzió.
Én legalábbis valami ilyen módon gondoltam a dolgot.
Olvass utána. Két, jól megkülönböztethetõ pszichés betegség.
Nem tudom mi a valós mechanizmusa a dolognak, csak próbálom valami reálisan felfogható módon megközelíteni a problémát. Ám a kétféle "betegség" között elég sok párhuzamot vélek felfedezni.
A pánikbeteg rettegése sokkal megfoghatatlanabb, nincs konkrét valami, amitõl retteg, ha csak a halált, és a kontrollvesztést nem vesszük annak, a rohamok pedig epizodikusak.
Jah ezzel egyetértek, sõt ígyis van talán. Egyszer rohadtul megijedtem egy ilyen netes szartól, mikor kijön az a visító fej hirtelen :D és akkor az ijedtségtõl visszatértek újra a tünetek, de szerencsére csak 1 napig... de azóta már errõl is lebeszéltem magam :D mm ha megijedek akk tudom h az csak az ijedtség
asd