Pánikbetegség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A pánikbetegek is dokitól dokiig járnak, míg valamelyik ki nem böfögi, hogy õk pánikbetegek. Innentõl van egy ritka, de jól csengõ betegségük, amellyel szép betegkarriert futhatnak be, és számtalan gyóygszert is beszednek rá, amire valójában nincs is szükségük. Ez is fiatal felnõttkorban indul, és ez is normálisan jelentkezõ testi tüneteket értékel túl (meglehet, a tünettõl való félelem váltja ki a tünetek "elmérgesedését", végsõ soron magát a valós tüneteket).
Szóval úgy tûnik, a legtöbb ponton ráillik a hypochondria a pánikbetegségre - csupán a pánikbeteg annyira megretten a tünet jelentkezésétõl, annyira belelovallja magát magába a jelenségbe, hogy a közben jelentkezõ félelem következtében valós testi tüneteket produkál.
Ahogy olvastam, maguk a tünetek általában visszavezethetõk a gyors szívverésre, a légszomjra, a remegésre-reszketésre. Márpedig ezen tünetek egyértelmûen a mély félelem során is megjelenõ testi változások. Aki nagyon megijed valamitõl, szapora lesz a szívverése, kiveri az izzadtság, felgyorsul a légzése, az adrenalintól remegés jön rá, kipirul. A pánikbetegnek megmondják, hogy õ pánikbeteg, és ezek a tünetei: amikor szerencsétlen úgy érzi, hogy a szíve hirtelen gyorsabban kezd verni (pedig lehet, hogy a valóságban még nincs is úgy), elkezd rettegni az újabb rohamtól (no így már igen), vagyis az önmagát generáló rettegésbõl fakadóan pedig már valós tüneteket produkál.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik
Panaszaikkal orvostól orvosig járnak, elégedetlenek az egészségüggyel. Saját vélt betegségüknek utánaolvasnak, gyakran orvosaiknál is tájékozottabbak az adott tünetcsoportot illetõen. A negatív leletek sem gyõzik meg õket, a betegségrõl való meggyõzõdésük minden orvosi ténykedés ellenére fennmarad.
Jellemzõen akár még büszkék is arra, hogy milyen ritka betegségben szenvednek, melyet az orvosok nem képesek gyógyítani, de még diagnosztizálni se. Évek alatt hosszú betegkarriert futhatnak be, számtalan gyógyszert szedhetnek feleslegesen."
Pánikbetegség tünetei:
A pánikroham tünetei hirtelen jelennek meg, látható ok nélkül. Közéjük tartozik:
* Felgyorsult vagy felerõsödött szívverés vagy szívdobogás
* Izzadás
* Szédülés, émelygés vagy hányinger
* Nehéz légzés
* Szurkáló vagy viszketõ érzés az arcon, a szájban, a kézen vagy lábon (paresztézia)
* Elpirulás vagy reszketés
* Álomszerû érzés vagy érzékelési zavarok
* Disszociáció, az az érzés, hogy az egyén nincs kapcsolatban a saját testével, vagy akár idõvel és térrel (személytelenítés)
* Rettegés az irányítás elvesztésétõl, hogy az egyén valami ostobaságot tesz vagy megõrül
* Halálfélelem
* Remegés vagy reszketés<1>1>
Egy pánikroham rendszerint 2-8 percig tart és a mindennapi életben elõforduló egyik legelcsüggesztõbb hatású egészségzavar.
A szorító érzést a mellkas közepén, -arra szokták azt gondolni, hogy szívrohamuk van.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
én csak szimplán mikor éreztem h jön, akk arra gondoltam, h ez nemis igazi, csak beképzelem és nem kezdtem el pánikolni stb. aztán egyre ritkábban jött már elõ, és kb 1 hét alatt elis múlt.
viszont nekem napközbe ha elfoglaltam magam akkor semmi gond nemvolt, fõleg este lefekvésnél jött rám.
asd
könnyedén legyõzhetõ ha mersz lépni :) nekem egy teljes stilusváltás segített. Amilyen addig voltam annak teljesen az ellenkezõjét csináltam. Rájöttem, hogy azért jelentezik ez az egész mert unatkozik a testem kis izgalom kell neki vagy nemtom én így éreztem. Elkezdtem beszólogatni spontán embereknek mikor rámjött a tünet. Annyira cikisek voltak a helyzetek, hogy pár másodperc múlva már nem is tudtam mivolt a tünet inkább arra figyeltem h ne verjenek meg :D
Sportolni is lehet de ha nem köt le szart sem ér sajnos. Legalábbis nálam az nem segített. Mindenkinek más rá a gyógymód ^^
PSP user n\' soon ps3 user too :)
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Valaki fel tudja izgatni magát annyira egy oltás (tûszúrás) miatt, hogy elájul. Ez is csak egy "lelki" probléma, az agy még sok mindenre képes ha a szervezetnek valami hiányzik :P
Higyjétek el, ez az oka ezeknek, ezekre odafigyelve lehet elkerülni rengeteg nyavaja mellett az ilyet is, és gyógyítani is. Nem fogtok látni pánikbetegségben szenvedõ embert, aki rendszeresen sportol és normálisan étkezik is.
(Vagy legalábbis ha azt teszed, eszedbe ne jusson rám hivatkozni xDDDDD)
Ha meg nem, hát jöjjön az örök béke. De legalább tudom, hogy a végsõkig elmentem az ügy érdekében, és nem gyáván fogok megdögleni.
ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W
ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W
A pánik betegség nem örökölt betegség, nem is vírus okozza, betegségnek normális értelemben nem mondható.
Jógánál én fõleg a légzésjógára gondoltam, és mindenkinek érdemes lenne elsajátítani azt a néhány gyakorlatot (amiknek egy része észrevétlenül is csinálható), kevésbé szükséges annak aki úszik (víz alatt) vagy énekel, de a többi sport is segít, bár azokhoz inkább ajánlott). Stresszlevezetõ, relaxál, élénkítõ, tisztító és a teljes légzésnek nagyon sok jó hatása van a szervekre is, és még számos pozitív hatás. Sport és jóga címû könyvben minden bennevan (innen letölthetitek, akit érdekel, bár már linkeltem).
"Biztos jot akarsz meg segiteni akarsz csak hát most kezdjek ell jogázni és hagyam abba a gyogyszerek szedését egy probát megér erre gondolsz?? "
Arra gondolok, hogy hagyd abba a gyógyszerek szedését, és próbáld amennyire tudod, egyszerre ezeket a dolgokat csinálni amiket írtam, mindenre figyelve. Légzésjóga a sportolás után, jóllakva javasolt :D
lehet ilyenkor nekem is a zacskóba légzés segítene
nekem azért volt jó este szednem mert a halálfélelem miatt nem mertem elaludni és volt olyan míg nem szedtem a gyógyszert hogy másnap reggel 5ig ébren voltam majd amikor az állmosság gyõzött tudtam aludni kb 1órát
Nahh a gyógyszer segített, felszívódás után már csak reggel kelltem fel:S:D
én már túl vagyok rajta és végre tudok "normálisan" élni és remélem ti is minél elõbb túllesztek rajta (szorítok)
'erieskrisz' Jahh bocs rosszul tudtam nem xanaxot szedtem hanem rivotrilt és abból a 0.5et
Próbáljátok ki, hogy ha rátok jön a roham, akkor egy zacskóba lélegeztek.
Legegyszerûbb és legköltséghatékonyabb módszer ha gyorsan kell segítség.
#170 Hsz nekem nagyon bejön:D Meg se lehetett volna jobban fogalmazni:D
1. Épp ezt kell gyakorolni, hogy ne a pánikrohamra koncentrálj, hanem valami mással foglald le magad.
2. Ha fizikai munkát végzel, milyet? Próbálj meg szellemi elfoglasltságot keresni, pl. rubik kocka.
4. Én is csak a napi elsõ jointomra emlékeztem mindig xDDDD
5. Igazat adok, még soha nem éltem át hasonló rohamot. De, egyszer talán, mikor két roma kést szorított a trorkomnak, és követelték a lóvémat. Épp akkor kivételesen nem volt nálam a buxám, így csupán alig 200 Ft csörgött a zsebemben. Felajénlottam nekik, de nem hitték el. A vége gyomorvérzés, orrnyereg-törés és egy maradandó heg lett a torkom tájékán. Õk viszont alig 200 Ft-tal távoztak (rendõrség szerint nem lettek meg). Azt mondták, csoda hogy élve megúsztam.
Kérj 1 hét szabit, délelõtt úszás, utána szauna - vagy ajánlani tudom a gõzkabint is bár az kevés helyen van sajnos :( , utána evés (sok gyümölcsel, utána csoki meg ilyesmi), délután futás, aztán relaxálás, lefekvés elõtt filmnézés vagy zenehallgatás vagy ilyesmi. Meg kell próbálni minél több mindent másképp csinálni, és ki fog derülni, mi okozza az ilyen pánikrohamot.
Ez továbbra sem betegség, nem örökölhetõ valami, hanem egy tünet, valami helytelenségének a jele, és aki akar az kigyógyul belõle, bármi gyógyszer nélkül is. Ebben kell hinni, egészséges vagy és nem fogsz ilyen tünetektõl szenvedni meg gyógyszerezni magad. Ne törõdj bele, kûzdj ellene, tegyél meg mindent hogy elmulaszd, ne csak hidd hanem tudd, hogy megszabadulhatsz tõle.
Oldalakon át lehetne részletezni, hogy milyen jó hatásai vannak a sportoknak, hogyan hat a gondolkodásmódunkra, egyéniségünkre, hangulatunkra, és mindenre. Ugyanez igaz a jó táplálkozásra.
elvoltam egy 1,5 órás sétán, már sötét volt, és kb félúton jártam amikor kicsit messzebb megláttam az ucán vagy 6-8 embert állni. Mondanom sem kell azonnal jött a rosszullét, gondolkoztam azon hogy lehet visszafordulok arra amerrõl jöttem, már-már megbántam hogy egyáltalán eljöttem itthonról. De aztán valahogy odaértem, addigra már jobban lettem. mielõtt hazaértem volna még plusz ráhúztam egy kb 500m -es kocogást. Most ott vagyok hogy megint rosszul vagyok, magas a pulzusom és megint be kellett vennem egy bogyót mert nem akar lemenni... :(
XBOX 360 Gamertag: TaRka94