E-Könyv olvasók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
https://www.facebook.com/pages/Szeretem-az-e-k%C3%B6nyvem/147630122069823?fref=ts
Szépnek, jónak néz ki.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Második:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
de a 2 uccso readerem rendes reader volt :
egy prs-700 amit ajandekba kaptam usabol, nickem ragraviroztatva 😉 foleg pdf-ben olvastam rajta , sjnos utf8 hianyos tamogatasa miatt az epubok neha ekezeyhibasak lettek . Szerettem nagyon.
Aztan kaptam egy iPAD -ot es az hatterbe szoritotta a a kis sonymat
allitolag zavarja az ember szemnet , nemtudom en ugyanannyit olvasok rajta mint azelott es nem a szurkearnyalatos e-ink szurja ki a szemem hanem szepen szines es van rajt 64giga hely .. boven eleg lesz egy darabig, ha betellne akkor lehet dropboxrol olvasni majd 😉 kulon orom, hogy megszabadulhattam a gany pdf -tol es vegre epubolhatok ?(adobe igy gorbuljon meg)
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
1. Nem tördeli át az írott pdf-eket sem, így jól jelenik meg minden, cserébe viszont max fekvõ állapotban olvasható. Igazából kb. csak annyi a difi az írott és szkennelt pdf között, hogy elõbbinél mûködik a szókijelölõs highlight, note és szótár.
2. Nem, a hupilila análintrúder is megfelelõ szürkeárnyalatban jelenik meg 😊
3. Én alapból fekve használom, így pedig magától a képernyõ (hosszabbik oldala) szélességének megfelelõen jeleníti meg a pdf-et, általában kb 3 felé törve azt. Felesleges a lapokat elforgarni, lehet az össze is zavarná. Egyedül arra kell figyelni, hogy lehetõleg 0 legyen a margó.
Az olyan szkennelések, ahol a könyv 2 oldala van 1 oldalon azok olvashatatlanok. Lehet ekkor még nagyítani, de úgy oda a pöccintésre lapozás.
4. ToC mûködik, egy mindig elérhetõ listában látod az összes pontot, teljesen kinyitott állapotban egymás alatt felsorolva, ki-be csukogatni nem lehet. A belsõ linkek is mûködnek. Arra most pontosan nem emlékszem, hogy a külsõ linkeket megnyitja-e a kezdetleges böngészõjében.
- Csak gépelt szöveget tartalmazó pdf-fel úgy tudom elboldogulnak, de mit kezdenek, ha tele van gépelt képletekkel? Azoknak a rossz tördelése tönkreteszi a könyvet.
- A szkennelt pdf-nél oda kell figyelni, hogy a tárolt képek fekete-fehér vagy szürkeárnyalatosak legyenek?
- Tfh adott egy A4-es szkennelt lap pdf-ben és mondjuk egy A5-ös vagy kicsit kisebb méretû ebook, akkor az tökéletes volna arra, hogy oldalra fordítva a lap 2 felét külön olvassuk. Ezt meg tudják oldani a readerek maguk? Vagy inkább úgy oldható meg, hogy a pdf-ben a lapot elforgatom?
- A pdf könyvjelzõit ugyanúgy láthatom, mint az adobe readerben? Kinyithatom, becsukhatom azokat hierarchia szerint? Illetve a pdf-ben elhelyezett belsõ- (pdf-en belülre mutató) vagy külsõ linkeket tudják kezelni?
Illetve mely olvasók képesek erre? Milyen árkategóriában?
http://gaborszantai.co.uk/
5 percig aktiv a progress majd visszajon 'unavailable' hibauzenettel, amikor kuldenem az emailt.
Hogy tudnam meg megoldani?
http://gaborszantai.co.uk/
No, elsõ teszteknél úgy is kiderül. 😊
Kicsi kijelzõ, kicsi memória, piacos 1 pálcás kinézet és aku helyett elem!
Cserébe rohadt olcsó ...
Nem a kütyü a lényeg, hiszen gagyi, bár nyilván akinek nincs rá 20-30.000 az vesz ilyet, hanem talán végre letöri az árakat.
Csak nekem böki a csõröm, hogy az ePapír bemutatásakor arról volt szó alig drágább mint az igazi papír, aztán elsõ olvasók ilyen 80 rongyba fájtak?
Ha valakinek van jó ajánlata-ötlete, azt szívesen veszem.
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
a 79$-os kindle nekünk akik nem amcsiban vannak alap áron 109$(mivel reklámmentes) erre jön a szállítási költség ill az áfa amit eddig nem kellett fizetnünk, így lesz a végösszeg 160$ körül.
Garancia: felveszed a kapcsolatot velük, kiküldöd(állják a postaköltséget-visszautalják a számládra) majd visszaküldenek egy új készüléket. a lényeg telefonos egyeztetés kell, kevés a levelezés.
PDF - A5-A6-os, vagy pontosan képernyõre szabottat(9cmx12cm) érdemes nézegetni a 6"-os képernyõvel rendelkezõ készülékeknél.
Vannak olyan készülékek amelyekben jobban mûködik az újratördelés(igen kevés) ott használható az A4-es formátum, bár szerintem igen ritka amelyik jól jeleníti meg.
Ha jól emléxem a koobe tudja.
A kindle meg képként kezeli a pdf formátumot, középrõl tájol ezért ha pl egy A6-os pdf "nem jól"(nem akkora hiba) van elkészítve, a fejezetvégnél, ha az nem teljes oldal, akkor középen és nagyítva jeleníti azt meg. Viszont ha kindle olvasóra készít az ember PDF-et az minden más olvasón jól fog megjelenni.
Beállítások már akit érdekel:
A6-os méret(10,4x14,8cm) vagy mint írtam képernyõméret(9x12)
Normal Betûméret: 14pt (betûtípus mind1, csak ágyazd be a betûtípust hogy másnak is úgy nézzen ki mint nálad - de érdemes a jól olvasható betûtípusokat választani)
Margók 0 mindenhol
A dokumentum körül egy halványszürke majdnem fehér keret 0,25pt (ez a "kép" tájolás miatt van)
vagy másik módszer: élõfej/élõláb használata + oldalszámozás - oldalanként eltérõen - értsd: jobb felsõ sarokban: élõfej bal alsó sarokban: élõláb, és köv oldalon ez fordítva(kindle kép tájolás miatt ... ezeket tetszõleges behúzással készíteni(pl:0,4cm) halványszürkén(ne látszódjon annyira mint a rendes szöveg), 8-10pt nagyságban.
Ha tartalomjegyzéket akarsz neki
Címsor 1-2 használatos
Pl
címsor 1 - könyv címe/v szerzõ
címsor 2 - fejezetcímek
ezek méretezése ízlés szerint.
http://pspfilez.extra.hu/
Nézd meg esetleg EZT.
Nekem e-ink -es kijelzõs gépem van és mindent megjelenít (pdf-et is).
(Mondjuk nem Pdf-be ágyazott fotók nézegetésére való, hanem szöveg olvasásra)!
Egy DPS E-700 as vásárlásán gondolkodom de elég bizonytalan vagyok mert elég vagy csak jót vagy rosszat írnak róla és érdekelne valamilyen személyes vélemény.
Köszönöm a válaszokat !
az amazon olvasója tudja a prc-t pdf-et és az azw-t ami a saját formátuma(prc ez is), némi hekkeléssel az epubot is megeszi, bár az újra még nem hiszem hogy van törés...
http://pspfilez.extra.hu/
Ezekkel az Amazonos olvasókkal bármilyen e-könyvet el lehet olvasni?
Nincs valami olyan benne, hogy csak az Amazonos e-könyvvel lehet használni?
Mert ha igen akkor rendelek belõle a jövõ hónapban Amazonéktól.
Antivirus - To protect and to serve
Válság ide, válság oda, az amerikaiak ajándékozási kedve csöppet sem lohadt, legalábbis az Amazon most közzétett karácsonyi adatai alapján. Az idei év más tekintetben is mérföldkõ volt: az eredetileg könyvekre specializálódott áruházban idén karácsonykor több elektronikus könyv fogyott, mint hagyományos.
És ez még csak a kezdet... nagyon-nagyon a kezdet.
Végre, valami hasonló kezdeményezésre vártam, ez már igen jónak tûnik ár-mozgás tekintetében. Bár már korábban inkább az iPhone 3gs-re adtam le a voksom, szerintem azt fogom inkább megvenni, mivel a szerzõdésemet is mostanában kell megújítani, eddig ez tûnik a legjobb darabnak azok közül a readerek közül amikre gondoltam. Még sok ilyet, kis konkurencia is még, azt lemegy ez 30 alá is 1 éven belül max 😉
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.