E-Könyv olvasók

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AnarchoiD
facebook alapu konyvklubb ? 😊 de lame

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani ezt a független, igazán érdekes e-könyv facebook klubbot! Tesztek, hírek, ajánlók stb.

https://www.facebook.com/pages/Szeretem-az-e-k%C3%B6nyvem/147630122069823?fref=ts
Köszönöm.
Szépnek, jónak néz ki.

joebacsi
Elsõ:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Második:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Pocketbook Touch-csot is szemezgetem a Kindle PW mellett. Esetleg van valakinek tapasztalata/hasznos véleménye elõbbivel kapcsolatban?

Például ez a pdf teljesen korrektül olvasható Paperwhite-on?
És egy ilyen kézzel írt szkennelt förmedvénnyel mit tud kezdeni?
Milyen problémák merülnek fel?

öregharcsa
tévedtem...
Elminster megszüntette 😞

http://pspfilez.extra.hu/

öregharcsa
nem kell semmit megoldani, tudni kell a jelszót... ennyi 😊

AnarchoiD
Enis leirom mit hasznalok, kb minden letezo eszkozon olvastammar telefonrol, pda -rol szamitogeprol sott volt olyan melohelyem ahol pofatlanul kinyomtattam konyveket es azokat olvastam metron 😉

de a 2 uccso readerem rendes reader volt :

egy prs-700 amit ajandekba kaptam usabol, nickem ragraviroztatva 😉 foleg pdf-ben olvastam rajta , sjnos utf8 hianyos tamogatasa miatt az epubok neha ekezeyhibasak lettek . Szerettem nagyon.
Aztan kaptam egy iPAD -ot es az hatterbe szoritotta a a kis sonymat
allitolag zavarja az ember szemnet , nemtudom en ugyanannyit olvasok rajta mint azelott es nem a szurkearnyalatos e-ink szurja ki a szemem hanem szepen szines es van rajt 64giga hely .. boven eleg lesz egy darabig, ha betellne akkor lehet dropboxrol olvasni majd 😉 kulon orom, hogy megszabadulhattam a gany pdf -tol es vegre epubolhatok ?(adobe igy gorbuljon meg)

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

AnarchoiD
meselj hol van ez a candlekeep 😉

joebacsi
Ja, picit készlethiányos, annak ellenére, hogy sok helyen még hivatalosan nem is kapható, nem véletlenül 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Az elmúlt 1,5-2hónapban 20e HUF-fal lett drágább (majdnem 1,5-szer drágább). ;\

joebacsi
Paperwhite:

1. Nem tördeli át az írott pdf-eket sem, így jól jelenik meg minden, cserébe viszont max fekvõ állapotban olvasható. Igazából kb. csak annyi a difi az írott és szkennelt pdf között, hogy elõbbinél mûködik a szókijelölõs highlight, note és szótár.

2. Nem, a hupilila análintrúder is megfelelõ szürkeárnyalatban jelenik meg 😊

3. Én alapból fekve használom, így pedig magától a képernyõ (hosszabbik oldala) szélességének megfelelõen jeleníti meg a pdf-et, általában kb 3 felé törve azt. Felesleges a lapokat elforgarni, lehet az össze is zavarná. Egyedül arra kell figyelni, hogy lehetõleg 0 legyen a margó.
Az olyan szkennelések, ahol a könyv 2 oldala van 1 oldalon azok olvashatatlanok. Lehet ekkor még nagyítani, de úgy oda a pöccintésre lapozás.

4. ToC mûködik, egy mindig elérhetõ listában látod az összes pontot, teljesen kinyitott állapotban egymás alatt felsorolva, ki-be csukogatni nem lehet. A belsõ linkek is mûködnek. Arra most pontosan nem emlékszem, hogy a külsõ linkeket megnyitja-e a kezdetleges böngészõjében.

Beszéltem egy kindle tulajjal, de azt se tudta mi az a könyvjelzõ egy pdf-ben...

Helló, engem a következõ kérdések foglalkoztatnak az ebook readerek és pdf-ek kapcsolatában:
- Csak gépelt szöveget tartalmazó pdf-fel úgy tudom elboldogulnak, de mit kezdenek, ha tele van gépelt képletekkel? Azoknak a rossz tördelése tönkreteszi a könyvet.
- A szkennelt pdf-nél oda kell figyelni, hogy a tárolt képek fekete-fehér vagy szürkeárnyalatosak legyenek?
- Tfh adott egy A4-es szkennelt lap pdf-ben és mondjuk egy A5-ös vagy kicsit kisebb méretû ebook, akkor az tökéletes volna arra, hogy oldalra fordítva a lap 2 felét külön olvassuk. Ezt meg tudják oldani a readerek maguk? Vagy inkább úgy oldható meg, hogy a pdf-ben a lapot elforgatom?
- A pdf könyvjelzõit ugyanúgy láthatom, mint az adobe readerben? Kinyithatom, becsukhatom azokat hierarchia szerint? Illetve a pdf-ben elhelyezett belsõ- (pdf-en belülre mutató) vagy külsõ linkeket tudják kezelni?

Illetve mely olvasók képesek erre? Milyen árkategóriában?

Golyo69
Prestigio PER3274B 7"

Errõl vkinek tapasztalat? ilyet szeretnék most venni!

GGMU

Megoldva😊

http://gaborszantai.co.uk/

Bocsi, de kicsit hulye vagyok ehhez, eddig mindent megvettem Amazonon, de most egy magyar konyv kellett, amit EPUB formatumban talaltam meg. Ezt nem tudtam a Kindle-re kuldeni, igy csinaltam vele MOBI-t a Calibre-vel. Igy sem tudom a Kindle emailre kuldeni.
5 percig aktiv a progress majd visszajon 'unavailable' hibauzenettel, amikor kuldenem az emailt.

Hogy tudnam meg megoldani?

http://gaborszantai.co.uk/

bloff-lehet-a-szuperolcso-txtr-beagle-ekonyvolvaso
No, elsõ teszteknél úgy is kiderül. 😊

10 euros eBook!!!
Kicsi kijelzõ, kicsi memória, piacos 1 pálcás kinézet és aku helyett elem!
Cserébe rohadt olcsó ...
Nem a kütyü a lényeg, hiszen gagyi, bár nyilván akinek nincs rá 20-30.000 az vesz ilyet, hanem talán végre letöri az árakat.
Csak nekem böki a csõröm, hogy az ePapír bemutatásakor arról volt szó alig drágább mint az igazi papír, aztán elsõ olvasók ilyen 80 rongyba fájtak?

Nem tudom, de gyanús, hogy sok más olvasón kicserélték az olvasó programot, a betûkészletet vagy éppen magyar felolvasót tettek rá. De annyira nem egyszerû.

Kíváncsiságból.. ha van egy Prestigio PER3072B-je az embernek, tud rá telepíteni esetleg más jóminõségû szoftvert, mint a gyári olvasó? bocsánat, de 100%-as analfabéta-impotens vagyok ehhez.

Ha valakinek van jó ajánlata-ötlete, azt szívesen veszem.
Ami akkora, mint egy normál könyvlap (A5), az már jó.

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Ez tényleg elég jól néz ki bár kicsit több mint amennyit szántam volna de meglátjuk. A kijelzõ méretnél szerintetek melyik a legjobb ? mert úgy látom hogy 7' a legtöbb mérete vagy a kisebb is jobb?
öregharcsa
Az ára nem azért ment fel...

a 79$-os kindle nekünk akik nem amcsiban vannak alap áron 109$(mivel reklámmentes) erre jön a szállítási költség ill az áfa amit eddig nem kellett fizetnünk, így lesz a végösszeg 160$ körül.

Garancia: felveszed a kapcsolatot velük, kiküldöd(állják a postaköltséget-visszautalják a számládra) majd visszaküldenek egy új készüléket. a lényeg telefonos egyeztetés kell, kevés a levelezés.

PDF - A5-A6-os, vagy pontosan képernyõre szabottat(9cmx12cm) érdemes nézegetni a 6"-os képernyõvel rendelkezõ készülékeknél.
Vannak olyan készülékek amelyekben jobban mûködik az újratördelés(igen kevés) ott használható az A4-es formátum, bár szerintem igen ritka amelyik jól jeleníti meg.
Ha jól emléxem a koobe tudja.
A kindle meg képként kezeli a pdf formátumot, középrõl tájol ezért ha pl egy A6-os pdf "nem jól"(nem akkora hiba) van elkészítve, a fejezetvégnél, ha az nem teljes oldal, akkor középen és nagyítva jeleníti azt meg. Viszont ha kindle olvasóra készít az ember PDF-et az minden más olvasón jól fog megjelenni.

Beállítások már akit érdekel:
A6-os méret(10,4x14,8cm) vagy mint írtam képernyõméret(9x12)
Normal Betûméret: 14pt (betûtípus mind1, csak ágyazd be a betûtípust hogy másnak is úgy nézzen ki mint nálad - de érdemes a jól olvasható betûtípusokat választani)
Margók 0 mindenhol
A dokumentum körül egy halványszürke majdnem fehér keret 0,25pt (ez a "kép" tájolás miatt van)
vagy másik módszer: élõfej/élõláb használata + oldalszámozás - oldalanként eltérõen - értsd: jobb felsõ sarokban: élõfej bal alsó sarokban: élõláb, és köv oldalon ez fordítva(kindle kép tájolás miatt ... ezeket tetszõleges behúzással készíteni(pl:0,4cm) halványszürkén(ne látszódjon annyira mint a rendes szöveg), 8-10pt nagyságban.

Ha tartalomjegyzéket akarsz neki
Címsor 1-2 használatos
Pl
címsor 1 - könyv címe/v szerzõ
címsor 2 - fejezetcímek
ezek méretezése ízlés szerint.

A szomszéd pörgõs topik, ami direkt a Kindle szériáról szól, szerintem érdemes azt is átnézni. Jelenleg sajnos a nagy kereslet miatt jól felment a Kindle ára és szállítása is, de még mindig viszonylag a legolcsóbb és leghasználhatóbb kütyük egyike. Persze a jelenlegi nagy ára mellet, ha az ember parázik a szervizelés és garancia problémán, akkor szerintem is a Koobe termékeket érdemes nézegetni. Ráadásul ha jó boltban nézel körül, akkor némelyik kevesebbe fáj, mint a linkelt oldalon lévõ árak.

Én KooBe Classic+ olvasót használok, ami pont arra való, hogy könyveket olvassunk vele, nincs benne semmi extra, de meg vagyok vele elégedve.
Nézd meg esetleg EZT.

Annyit még megkérdeznék hogy te milyen e olvasót használtok és most milyet vennétek vagy mit ajánlanátok mondjuk úgy 40e ft-ig ?
Tök mindegy , mert a PDF "könyvek" nagy része nem értelmes formára van beszerkesztve, ezért még érdemi PDF nézegetõnél is több mint érdekes az olvasásuk. Egyébként meg összes eBook olvasoról a tesztekben leírják mennyire használható PDF-hez. Van pár magyar nyelvû blog, oldal, ahol lehet teszteket magyarul olvasni vagy angol linkeket találni.

Nem a kijelzõtõl függ, hanem a szoftvertõl.
Nekem e-ink -es kijelzõs gépem van és mindent megjelenít (pdf-et is).
(Mondjuk nem Pdf-be ágyazott fotók nézegetésére való, hanem szöveg olvasásra)!

Az e-inkes gépek milyen formátumokat tudnak megjeleníteni ? mert nekem fontos lenne hogy pdf-et is megjelenítse.
Csak olyat vegyél, ami e-ink technologiát használ!

Üdv !

Egy DPS E-700 as vásárlásán gondolkodom de elég bizonytalan vagyok mert elég vagy csak jót vagy rosszat írnak róla és érdekelne valamilyen személyes vélemény.
Köszönöm a válaszokat !
öregharcsa
az a 79 az nekünk 109$ + pk... tehát 129$
az amazon olvasója tudja a prc-t pdf-et és az azw-t ami a saját formátuma(prc ez is), némi hekkeléssel az epubot is megeszi, bár az újra még nem hiszem hogy van törés...

sznorbi2
Az Amazon E-book reader-e amit most dobott ki 79$ az ára.
Ezekkel az Amazonos olvasókkal bármilyen e-könyvet el lehet olvasni?
Nincs valami olyan benne, hogy csak az Amazonos e-könyvvel lehet használni?
Mert ha igen akkor rendelek belõle a jövõ hónapban Amazonéktól.

Antivirus - To protect and to serve

Magyarországon lehet kapni valahol lehetõleg 50000 forint körül/alatt olyan e-book olvasót, amibe jegyzeteket is lehet írni? (Nem feketén, áfás számla kéne róla.)

www.9elet.mlap.hu
Nagyon jó kis oldal e-book olvasó témában részletes technikai leírásokkal, képekkel, videókkal, aktualitásokkal: könyvjövõ.hu
joebacsi
ámen 😊

DanielT
Lesznek... jövõ ilyenkor a fele szerintem, utána meg fillérekért mint a mobilok manapság.
joebacsi
Csak legyenek olcsóbbak ezek a szarok 😊

DanielT
A jóslatom beteljesedni látszik...

Válság ide, válság oda, az amerikaiak ajándékozási kedve csöppet sem lohadt, legalábbis az Amazon most közzétett karácsonyi adatai alapján. Az idei év más tekintetben is mérföldkõ volt: az eredetileg könyvekre specializálódott áruházban idén karácsonykor több elektronikus könyv fogyott, mint hagyományos.

És ez még csak a kezdet... nagyon-nagyon a kezdet.
Krezga
Ez jó hír^^ Így már lassan lesz egy kis árverseny, és ez kell nekünk😊
Rengeteg digitális tankönyv van már, persze egy se magyarul. Viszont angolul tudni úgyis kötelezõ, szal ez nem gond.
T-mobile-nál új E-book reader

Végre, valami hasonló kezdeményezésre vártam, ez már igen jónak tûnik ár-mozgás tekintetében. Bár már korábban inkább az iPhone 3gs-re adtam le a voksom, szerintem azt fogom inkább megvenni, mivel a szerzõdésemet is mostanában kell megújítani, eddig ez tûnik a legjobb darabnak azok közül a readerek közül amikre gondoltam. Még sok ilyet, kis konkurencia is még, azt lemegy ez 30 alá is 1 éven belül max 😉

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Bandew
Ez a kérdés remekül rávilágít a mai gazdaságunkra! 😊

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

bakvarnyu
Candlekeep -itt állitólag fent van vagy 5000 prc kötet csak nem sikerult bejutni, mert valami logikai feladvany kene megoldani.

Oldal 1 / 3Következő →