Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez elég gyenge, az elöző részeknél sztem jobb volt, rémlik hogy talán a 4. részben akkor is kaptál a nyakadba háborút, ha gyenge voltál a katonai erődet tekintve.
Az első térképemet gyűröm a kiegek nélküli Civ6-ban mindjárt vége, de a diplomácia az elég gatya szerintem. Régebben jobb volt és még azon is lehetett volna csiszolni.
Itt gyakorlatilag nagyon könnyen tudom befolyásolni a történéseket, hiába a háború és hiába a büntetés, lefosztom a telepeit én tudomány-t és pénzt kapok, és még elveszem a városát, amit legyalázok, eltüntetem a fejlesztéseit, a legjobb helyeire kijelölök valamit ami hazavágja a mezőt, aztán visszaadom a városát annyiért ami maradt neki..
20-30 kör múlva megint támad..de mire, általában beáll egy egységem aztán addig lövik míg felfejlődik..közben meg lefosztom a mezőket..
Szal a diplomáciai érzékenység az nem túl magas :D
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
lehet megpróbálom majd ugyanezt, de csak kevés nemzettel, vagy csak egy only európát.
a kérdésem az, hogy mitől van az hogy néha leszidnak a nemzetek mindenféle ok nélkül? elitélnek, de azt nem mondák el, hogy miért. aztán van, hogy háborút indítanak ellenem, megy a csetepaté, de aztán még is én nyerek, és békét akarnak kötni.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Régi kedvenc aminek elővettem a legújabb részét. :)
Az lenne a kérdésem, hogy miként tudnám a játékidőt kibővíteni? Van erre megoldás? Esetleg ajánlotok valamilyen modot amit érdemes kipróbálni?
Köszönöm előre is a segítséget!
Oltred
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Be fogom megint röffenteni, irtó kíváncsi vagyok hogy milyen városnevek lesznek :D Meg úgy általában, végre legyakhatok mindenkit hazaiként...
DB
A ti kung-futok nem erõs!
A mohának mindig a déli oldala fás!
Kérnék egy kis segítséget tőletek!
Imádom ezt a játékot már gyerekkorom óta! Kisseb-nagyobb kihagyásokkal még most felnőt fejjel is órákat tudok vele játszani!
Most is egy kis kihagyással kezdtem el játszani a 6.- résszel. Két technikai kérdésem lenne:
- hogyan tudom az egységeimet (katonák, építők, felderítők stb) áttekinteni pl. felsorolás jelleggel?
- tudok- e és ha igen akkor hogyan egyszerre több egységet mozgatni egyszerre (pl. felderítő + katonai egység vagy több katonai egységet)?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ha öregedő emlékeim nem csalnak, ha ledobtál xy db atomot és/vagy tele volt a kontinensed gyárakkal, ott biza megjelent a globális felmelegedés, és jött az elsivatakodás.
Nem is értettem sokkal később, ez miért nem része az újabb játékoknak (vagy volt hogy az volt, csak nem tünt fel?).
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.11.21. 11:03:03
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
egy összefoglaló, hogy mi is várható
ez pedig magáról a játékmenetről szól
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Amúgy február 14én jön a kieg, még 48 perc és bejelentik.
Hiába indítok föld méretű pályán, ha teszek bele sok nemzetet, európa kicsit túlzsúfolt, alig tudok haladni.
letöltöttem a YET (NOT) ANOTHER MAPS PACK modot, elvileg ez az ami kell nekem sok beállítási lehetőségekkel, de akármit állítok be, el sem akar indulni.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Jó játékot! <#awink>#awink>
csak nem kis fejek jelzik a munkásokat hanem fehér kör. Esetleg egy már ott lévő ilyen dolgozóra rá kellene kattintani, hogy felszabaduljon, aztán tudod új térkép kockára rakni ?
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.03. 17:04:31
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
(nem hallgattam bele, de vizuálisan itt van miről beszélünk: https://youtu.be/j6v5byyCyW4?t=31s)
Amúgy az alapok ismerete nélkül ajánlatos vagy valami tutoriált játszani (nem rémlik, van-e ilyen, de a beginer biztos beállítható a tooltipek alatt valahol a beállítás menüben) vagy végig futni pár ilyen videón.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.03. 11:49:52
Utoljára szerkesztette: Feco1973, 2018.09.02. 12:06:04
A háborús felkéréseket én egyenként szoktam elutasítani (vagy nagyon ritkán elfogadni), nem ismerek ezt kizáró beállítást.
Tanya építéséhez ha oda küldted a munkást, a megfelelő parancsot kell adni neki.
Elővettem a Civ 4-et. A kérdésem a következő:
Ellenfelekkel való kereskedésnél nem mindennel engednek kereskedni, vagyis le van tiltva néha a tech, stb (piros) és ott van, hogy miért nem akar kereskedni stb. Én ezt miért nem tudom megtenni...mármint egy kifejlesztett technológiát nem akarok piacra dobni vagy nem akarok megtámadni senkit kérésre. BE lehet ezt állítani valahol?
Továbbá, tanya építésénél, dolgozni kell rajta egy városlakónak....ezt hogy tehetem meg? rajta kell hagyjak egy munkást..és?
köszi, ha valaki tud segíteni.
Feco
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/