Sony Ericsson X10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nos, beigazolódott amit jósoltam: nem fejlesztik tovább ezekre a telókra a frissítéseket. akkor most ki is tájékozódjon mielõtt hülyeséget mond?😊
csak megjegyzem: galaxymon már a 2.3.2 fut, ennyit az ericssonról!
Szia Redmonk! Az utolsó hivatalosan elérhetõ verzió a 2.1-es. Nincs is tervbe véve újabb frissítés. Errõl bõvebben itt is olvashatsz: http://www.xperiax10.net/2011/01/06/official-xperia-x10-family-will-not-receive-upgrade-to-froyo-or-beyond/
redmonk
Melyik az utolsó Android OS amire frissíthetõ? X10 és mini-rõl van szó.
X10-re elõfordulhat, hogy lesz 2.3?

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

Ogrus
Most tervezem egy ilyen telefon beszerzését.
A T-nél kapható még a prémium kit?

Taraka főboszi Levél 66 Overlady Ogrus levél 64 Bounty Hunter \"need mats or recipe?\"... már ne, diszidáltam (köszi mindenkinek, élmény volt)

JürgenKlinsmann
Én az övre rakható tokokat nem szeretem, sokszor beakad ide-oda. Inkább a belebújtatós tokokat szoktam használni. Telefont belecsúsztat, zsebbe elsüllyeszt és mindenki boldog. 😊

Amúgy most kicsit mérgelõdök, mert a bátyámmal közösen vettünk apám születésnapjára egy X10-et. Minden príma, szép nagy a kijelzõje, jól el tud mindent olvasni, az érintõképernyõt is megszokta már. De ami böki a csõröm, hogy a vásárlás után 1 héttel csökkent le alaposan az ára az összes Xperiának! Folyton így járok a telefonvásárlásokkal... a hajam égnek áll! <#csodalk> <#nevetes1>

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

MikX
Én a gyárilag hozzá járó bõr tokot, igaz nem övre fûzhetõ, de nekem azok nem is tetszenek.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Érdeklõdni szeretnék tõletek, (akinek ilyen telója van) hogy milyen tokot használtok hozzá! Mostanában gondolkodom ilyen telefon vásárlásán, de jó volna hozzá egy övre fûzhetõ (normális) tok.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

DeerHunter01
felraktam mûködik faszául, mindjárt másabb játszani is, stb.

\"Erről van szó!\"

DeerHunter01
na most már frissítem, SE programja jelzett

\"Erről van szó!\"

DeerHunter01
még mindig semmi sajna.

\"Erről van szó!\"

macleody
Nem tudom mikor lesz hivatalos. Van aki már felrakta, szolgáltatótól is függ. Én nem teszem fel, semmi olyat nem tartalmaz ami engem érdekel. Egyedül talán az, hogy a mediascape elfordul ha fekteted a telót. De azt meg nem használom. Ha 2.1-ed van szerintem nem kell újrapakolni az alkalmazásokat. Egyelõre nem nagyon akarom piszkálni a telefont, root meg JIT van rajta, nincs kedvem megint hekkelgetni. Majd ha kijön valami tetszetõs ROM.
DeerHunter01
és a hivatalosat mikor lehet majd leszedni ?
csak simán rárakom a gépre a telót aztán a SE hivatalos programja majd jelzi ha van vmi ?
mert tegnap azt írta nekem h naprakész.
ha felrakom akk nem kell megint az app-okat újrarakni ugye?

\"Erről van szó!\"

macleody
Igen, megy játékoknál, böngészõben, meg 3D Gallery-ben is.
MikX
Nekem is fennvan egy jóideje, eternity rom mellé raktam, és faszán megy, bár nemtudom miért, elõször Dolphin HD-ban nem akart menni, de aztán azóta már megy, pedíg nemcsináltam vele semmit 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

DeerHunter01
és mûködik rendesen?

\"Erről van szó!\"

macleody
Van aki már frissített. Én meg kb. egy hete tettem fel a telóra a nem hivatalos dual-touch-ot.
DeerHunter01
Magyarországon mikor lesz elérhetõ a multitáccsos frissítés?

\"Erről van szó!\"

Szia netcool. T-mobilos Facebook abban az esetben ingyenes, ha a 0.facebook.com címen keresztül lépsz fel az oldalra. Amennyiben az X10 kliensét használod, az adatforgalmat generál és a Timescape is ugyanúgy használni fogja a neted.
Sziasztok!

Lenne egy hülye kérdésem!

Az x10emen be állítottam a facebook reget. kérdésem hogy ez folyamatosan használja a netet, vagy csak ha frissit és böngészek a facebookon?
hallotam olyat hogy a t-mobilosoknak ingyenes. valaki segitsen már!
MikX
Nekem pl semmi baja, az akksi meg ilyen szinte az összes ebben a kategóriában lévö telefnnal is... Persze hogy jobblenne, de én megszoktam, egyébként 2.1 el jobb lett valamivel, és próbáltam az AOSP froyo-t, ott mégjobb, igaz, nagyon alfa még, de lassan használható lesz...

5-ször volt a szervízben, hangszóró csere, stb, és az akksi egy nap
manome
Volt más problémád is vele?

morleone
mit jelent az hogy:

böngészésben, illetve a fotók nézegetésekor van jelentõsége, mert a többi esetben ott a timescape és a mediascape.

valaki felvilágosítana, hogy ez a két dolog miben segít a multitouch élményben? mert ugye:
Timescape: kezeli az összes újdonságot ( SMS, MMS, nem fogadott hívások, facebook, twitter, képek, zene)
Mediascape: Kezeli az online és a telefonban lévõ media tartalmakat (zene, videó, képek).

nem látom az összefüggést a két dolog között, meg amúgyis szerintem ez hülyeség.
amúgy nekem a pinch zoom bõvel elég.

akkor legközelebb akkor válaszólj ha már meglesz a frissítés, és minden úgy müxik ahogy Te írtad!😊))
( én fél évet vártam a frissítésre és csak hitegetés volt, már nem hiszek a se-nak. )
masika
Nem a 2.1 az utolsó, és nem igaz, hogy nem tudja multitouchot.
Ami a szoftverfrissítést illeti - nem tudom, ez mennyire kósza hír-, a török sony ericssontól adták hírül, hogy jövõre jön a 2.2. Nem tudom, mi igaz belõle, talán van némi valóságtartalma.
Ami a multitouchot illeti: 2011 januárjában jön egy frissítés,( a 2.1-en felül)amivel egy kvázi multitouchot ( pinch zoom) fog tudni a telefon. De ennek majdnem csak a böngészésben, illetve a fotók nézegetésekor van jelentõsége, mert a többi esetben ott a timescape és a mediascape.
Szerintem, annyira nem is lényeges. Tény, hogy gyorsabbá teszi a készüléket, de ez, egy ilyen telefon esetében elhanyagolható. Hiszen annyi egyéb funkcióval bír.

MikX
Így volt, de tájékozódj, mielõtt beszélsz mindenfélét, itt van, sõt videón be is mutatják, hogy mégis tudja... Olyat meg végképp nem írnak, hogy 2.1 lenne az utolsó, nemtudom hol olvastad... Bár mindegy is, XDA-s fiúk hegesztik a froyot, ami már mûködik...

dettó az se oldalán írják, hogy miért nem tudja majd a mt-ot a teló, és szintén ott írják hogy további frissítések nem lesznek. egyébként más okból adtam el, nagyot csalódtam az se-ban.
MikX
Akkor keress rà, SE oldalàn irják, de örülök, ha jobban tudod, meg azt, hogy milyen frissitést kap... Amúgeg már van rá custom froyo, bár még csak alfa verzió... Arról meg már nem is nyilatkoznék bövebben, hogy MT hiánya miatt adtad el... Remélem beálltál a sorba, és ájfóónt vettél. De azért kösz az értelmes hozzàszólàst...

multit. nem lesz, mert a kilezõ alapból nem támogatja: nem szoftveres, hanem hardware-s probléma. ezért is örülök hogy megszabadúltam az enyémtõl😊)))))))))) (jah, és a 2.1 az utsó frissítés amit erre a telóra írtak)
MikX
Hi, nemlehet divx-ben felvenni, alapból mp4-ben vesz fel, az miért nemjó? És igen, nincs multitoutch, jövö év elején jön egy update, és akkor lesz, bár én nem hiámyolom, meg lehet oldani mindent nélküle is ugyanolyan gyorsan. Egyébként én teljesen meg vagyok vele elégedve, 2.1 el már kellöképpen gyors, fut minden jól, akksi is bírja, már amennyire egy 1 Ghz es snapdragon proci meg 4 colos kijelzö mellett ez lehetséges. Nálam úgy 1 napot bír, netezés, zenehallgatás mellett. De azért egy erõsebb 3D játék pár óra alatt megeszi az akksit :-D

Én most tervezem, hogy x10-et hozzon a Jézuska, de még nem volt érintõs telefonom ezelõtt. Az a kérdésem, hogy létezik hozzá olyan program, hogy Divix-ben is tudjak rögzíteni?

Egyébként azt olvastam, hogy frissítés után sincs benne multitouch. Igaz ez?
Megtörhetetlen
Most tettem fel az Android frissítést. No az tuti hogy ez kellett 😊 Kicsit nehéz volt visszaállítanom a címjegyzéket, a szinkronizálást nagyon nem ajánlom mert elég kavarkádos :S De a HD kamera meg az egész teló gyorsult picit 😊
Nem is beszélve, hogy ha minden igaz 2011 elején kijön egy frissítés amitõl menni fog a pinch zoom, böngészõben illetve a google maps alatt, ami azért valljuk be elég hasznos. Sõt én reménykedem benne hogy alkalmazásokat játékokat is csinálnak rá, hisz ebbõl egyértelmûen kiderült hogy tudja kezelni a multitouchot csak a szoftvert kell rá megírni!
Egyszóval hajrá, nem bánom, hogy nem jön a Froyo csak frissítgessék fejlesztgessék csak ezt ami van 😊

fry day fry day sálálálláláá

ma vettem észre hogy van lehet frissíteni a telót. nos ezek tartalmazza a frissítés ( nem andriod frissítés )
Az új funkciók közé tartoznak:

* Biztonsági mentés és alkalmazások visszaállítása a kapcsolatokról, üzenetekrõl, könyvjelzõkrõl, beállításokról, stb.
* Javított általános telefonteljesítmény és csökkentett akkumulátor energiafogyasztás.
* Creatouch™ alkalmazás. Készítse el saját háttérképét.
* Jobb kamera- és médialejátszó használat.
* PlayNow™, prémium alkalmazások és játékok bizonyos országokban.

az akksi teljesítményre kíváncsi leszek, hmm raktak bele axn.playert😊 de a biztonsági mentés már nagyon kellett😊
ez minden készüléknél így van, ha sokat használják, akkor le fog merülni 😊 ezen nem kell nagyon meglepõdni, valahonnan energiát kell meríteni ehhez a nagy kijelzõhöz...

johngoku
Azért azzal vitatkoznék, hogy mindegy milyen az akksi. Gondolom ezt te sem így értetted. Miden elektronikai cucchoz lehet, nagyobbat venni több pénzért. Abban viszont igazad van, hogy aki ki akarja használni az összes funkcióját egy X10-esnek annak sûrûbben kell töltenie.

Az aksi mérete igazából mind1 ezeknél a telefonoknál, mivel aki ilyen telefont vesz magának az azért veszi, hogy használja, és ha folyamatosan használja az ember akkor mind1 mekkora az aksi mert úgy is tölteni kell max 2 naponta. És azt is figyelembe kell venni, hogy akármekkora aksit nem tehetnek 1 adott telefonba mert a telefon mérete fix.
nem igazán értek egyet, mivel egy 500-as procis telóba is 1500-ast raknak, meg egy 1 gigásba is. annyit fejlõdött az akksi technika, hogy egyre kisebbek, többet lehet õket tölteni, és nem kell formázni.
( a 4 éves se-omba is lehet venni 1500-as akksit, ennyit a 2 évrõl )
Teljesen egyetértek az elõttem szólóval. Nagyon is fejlesztenek az aksikon. Nemcsak az adott technikákon hanem újabbak is jönnek ki folyamatosan. Valamelyik közülük elterjed de valamelyik kihal mielõtt elterjedhetne. Viszont nemhogy 10 év alatt mennyit fejlõdtek, hanem 2 év alatt is nagyon nagy volt a fejlõdés. Gondoljunk csak bele hogy az X10-ben 1 GHz-s processzor van. Az nagyon durva teljesítmény és mégis bírja az akku. viszon kétségtelen hogy nem olyan a helyzet a telefonoknál mint régen. A mostaniak azok nem bírják akár egy hétig töltés nélkül. fõleg a kijelzõk fogyasztanak nagyon sokat (wifiés és GPS nélkül persze). talán ezért is pozitívum hogy pl az X10 minibe kisebb a kijelzõ és így tovább is bírja az akkuidõ.

Ezt azért te sem gondoltad komolyan ugye? Nem fejlesztenek aksit??? <#wow1>
Azért megnézném, h bepakolsz egy ilyen telefonba mondjuk egy 10 évvel ezelõtti aksit (persze némi átalakítás után), és meddig bírja ki mondjuk a régi aksival.<#wow1>
Megtörhetetlen
igen de ez modern telefonnál így van, fejlesztenek egyre újabb szoftvereket illetve nagyobb erõsebb hardvert pakolnak alá, de bezzeg aksit meg rohadtul nem bõvítenek, illetve nem fejlesztenek.. így meg tényleg nehéz lesz...

talán ha elolvasnál egy-két tesztet, nem mondanál hülyeségeket!
másodszor: én már kicsit kinõttem abból a korból hogy állandóan netezzek, kifejezetten munka célból vettem a telót, és arra el is megy a 2 giga. ha esetleg lenne idõm "csacsogni" a neten, azt biztos nem mobillal tenném, ugyanis ha van ilyen készüléked akkor tudhatnád hogy egy nap alatt képes lemerülni ha folyamatosan lógsz a neten, vagy a wifin, legyen az twitter - facebook- youtube- online rádio- vagy akármi. ( ezeknélkûl, a számomra felesleges alkalmazásokra értem, így sem bír ki többet 2 napnál )
A T-nél ingyen ellehet érni a facebookot. Nem lehetne úgy beállítani a Timescapet, hogy onnan frissítse az adatokat? A másik, hogy szerintem olyan ne is vegyen ilyen okostelefont, aki net nélkül használja. Nettel az igazi, úgy jön ki az összes tulajdonsága. Nekem személy szerint nincs mobilnet elõfizetésem, de olyan helyekre járok és használom, ahol van wifi, útközben, meg úgyse mobilozok.
a facebook és társai önmaguktól elvisznek majdnem ennyit, szóval szerintem a timescape nem dob rá sokkal többet 😉
Meg létezik korlátlan mobilnet is.

Amúgy meg ami a 3G lefedettséget illeti, lehet hogy nem a legjobb de nem is olyan rossz, a városokban kb mindenhol van, és a nagyobb közlekedési vonalakon is akad elég sok tudtommal. De javítsatok ki ha tévedek.

Lényeg a lényeg: talán nem a szoftvert kéne fikázni egy olyan dologért amirõl az nem tehet 😉
Jó a 3G csak az a baj hogy MO-on a lefedettség nem éppen a legjobb. De reméljük, hogy a közeljövõben ez változni fog és akkor végre majd kitudjuk használni a telefonunk tulajdonságait 100%-ban.
Sajnos csak Magyarországon van ilyen magas ára a mobilnetnek. Külföldön azért ez nem ennyire nagy probléma. Viszont még itt is azért kifizethetõ hamár az ember befektetett egy ilyen telefonba. Persze nem azt mondom hogy azzal kell letölteni az internetet, de ahhoz elég hogy ki lehessen aknázni a telefon lehetõségeit.
Megtörhetetlen
Arra nem gondolsz hogy a telefon meg azért van, hogy ne legyél odakötve a lakáshoz... Mert akkor egy sima vezetékes telefon is elég lenne meg net. A 3G-t is azért találták ki, hogy ne legyél röghöz kötve... Habár valóban drágább, de ez van... Ha meg a mediascape vagy a timescape, nem tetszik kikapcsolod és a problémád meg is oldódott..

lehetõség még a wi-fi ami bizonyos helyeken ingyenes máshol pl.: hotelekben meg kell venni hozzá a jelszót ami gondolom nem lehet nagy összeg de nem tudom és egy egyszerú wifi routert vásárolva be lehet építeni a modem és a gép közé így wireless adapterrel lehet akár több gép + mobiloknak netet biztosítani
egy ilyen routert lehet modemmel egybeépítve vásárolni így a régire nincs is szükség tehát a gépek és a vonal között már csak e lessz egy ilyen routernek az ára márka és boltfüggõ de egy tp-linkes ami már egész jó 7000 forinttól kapható wireles stickek 2000 forinttól

2 gigás csomagom van ( amit kis is használok ), a timescape napi 50-80 megát elvisz, nem erre akarom pocsékolni a forgalmat.
A Tnél olyan csomagokba lehet majd megvenni amihez 1GB internet jár. Bár a havidíj nem kevés de a túlforgalmazási díjak viszont nem magasak. Ezért ha valaki nem fér bele az 1GB-ba akkor se kell kétségbe esnie.
hamotar
Ha jól tudom ez a telefon csak 500mbos csomagban kapható a T.nél, ami nem túl sok. Így ha ezt túlléped innentõl nem olcsó, lehet érdemes kikapcsolni ha alig használod. Bár aki ilyet vesz az gondolom megengedheti magának.